Přeskočit na hlavní obsah
  • Vkládejte objednávky snadno a rychle
  • Zobrazit objednávky a sledovat stav expedice
  • Vytvořte a přistupujte k seznamu svých produktů
  • Spravujte své profily, produkty a kontakty na úrovni produktů na stránkách Dell EMC pomocí správy společnosti.

Informace o převodu adaptéru HDMI na DisplayPort (DP)

Shrnutí: Vyřešte problémy s obrazem pomocí adaptérů HDMI na DisplayPort. Získejte informace o aktivních a pasivních možnostech, které zajišťují kompatibilitu s počítači Dell.

Tento článek byl zřejmě přeložen automaticky. Máte-li připomínky k jeho kvalitě, informujte nás pomocí formuláře ve spodní části stránky.

Obsah článku


Příznaky

Na monitoru nebo televizoru se nezobrazuje žádný obraz.

Příčina

Používají se nekompatibilní adaptéry.

Řešení

Převod rozhraní HDMI na DisplayPort

Při používání konektoru HDMI na DisplayPort (DP) nebo naopak u počítačů Dell dochází k nejasnostem. K dispozici jsou dva typy adaptérů pro převod. První je aktivní adaptér a druhý pasivní adaptér. Většina adaptérů podporuje pouze jednosměrný signál.

Jaký je rozdíl mezi pasivním a aktivním převodníkem DisplayPort?
Když převádíte video ze zdroje, který používá DisplayPort nebo Mini DisplayPort, do DVI nebo HDMI (např.: Z počítače na monitor). Zvažte rozdíl mezi pasivními a aktivními adaptéry.

Pokud zdroj podporuje dvojitý režim DisplayPort (známý také jako DP++), můžete použít pasivní adaptér, protože zdroj může provést převod. Pokud zdroj nepodporuje režim DP++, je k převodu nutné použít aktivní konvertor, který obsahuje další čipy.

Režim DP++ nativně podporují porty Thunderbolt. Pokud chcete u stejného počítače používat více monitorů, přejděte do části „Aktivní adaptéry“ níže.

  • Aktivní adaptér:
    Aktivní adaptéry používají k převodu další čipy, bez ohledu na to, zda zdroj podporuje režim DP++. To znamená, že aktivní adaptéry jsou dražší než pasivní adaptéry.

    Pokud chcete s jedním počítačem používat více monitorů. Měli byste použít aktivní adaptér, protože některé grafické karty nemohou při použití DP++ spustit maximální počet monitorů. To platí zejména v případě, že je počítač vybaven více než jedním připojením DisplayPort nebo Mini DisplayPort. Ověřte u výrobce grafické karty, jaký typ adaptéru je potřeba pro požadovanou konfiguraci (obrázek 1 a 2).
    Port HDMI na aktivním adaptéru
    (Obrázek 1)

    Port DisplayPort na aktivním adaptéru
    (Obrázek 2)
     
  • Pasivní adaptér:
    Pasivní adaptéry jsou levnější, protože neobsahují další čipy (obrázek 3). Pokud si chcete ověřit, že můžete použít pasivní adaptér, zkontrolujte, zda je zdroj DisplayPort nebo Mini DisplayPort označen symbolem DP++. Symbol vypadá jako písmeno D s písmenem P uvnitř a se dvěma symboly + nad sebou na levé straně (obrázek 4).
    Pasivní adaptér DisplayPort na HDMI
    (Obrázek 3)

    Dvojitý režim DisplayPort, symbol DP++
    Obrázek 4

Další informace

Další informace o rozhraní HDMI a DisplayPort naleznete na níže uvedených odkazech:

Zpět na začátek

Vlastnosti článku


Datum posledního vydání

12 úno 2024

Verze

6

Typ článku

Solution