Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Systeemgeheugen of RAM upgraden of installeren in een Dell computer

Samenvatting: Dit artikel bevat informatie over het upgraden of installeren van het systeemgeheugen of RAM-geheugen op een Dell computer. Het identificeren van het juiste geheugentype, het aantal modules dat wordt ondersteund op een computer en het maximale geheugen dat wordt ondersteund, is belangrijk om te begrijpen voordat u het geheugen op een computer aanschaft of upgradet. ...

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

Wat is RAM of systeemgeheugen?

Random Access Memory (RAM), ook wel systeemgeheugen, hoofdgeheugen of primair geheugen genoemd, is het tijdelijke gegevensopslagapparaat van een computer. Het slaat de informatie op die de computer actief gebruikt, zodat deze snel toegankelijk is. Hoe meer programma's uw computer uitvoert, hoe meer geheugen wordt gebruikt om goed te presteren.


Wat is het voordeel van het upgraden van het geheugen?

Het upgraden van het systeemgeheugen of RAM helpt de algehele prestaties van de computer te verbeteren. Verbeter de prestaties van applicaties tijdens multitasking. De prestaties van gaming, enz. te verbeteren.

Soms wordt een upgrade van het RAM of systeemgeheugen aanbevolen om de prestaties van een computer te verbeteren. Een upgrade betekent het toevoegen van geheugenmodules aan de bestaande of het vervangen van de oude door nieuwe modules met een hogere capaciteit.

OPMERKING: Het systeemgeheugen (RAM) kan niet worden geüpgraded op bepaalde Dell laptops omdat het systeemgeheugen (RAM) is geïntegreerd in het systeemkaart.

Het systeemgeheugen (RAM) identificeren en upgraden op een computer?

Welk type systeemgeheugen (RAM) ondersteunt de computer?

Desktopcomputers ondersteunen DIMM-modules en laptops ondersteunen SODIMM. Er is een aanzienlijk verschil in fysieke grootte tussen deze twee typen geheugenmodules. Het is ook belangrijk om te weten welke generatie systeemgeheugen (RAM) uw computer ondersteunt (bijvoorbeeld DDR2, DDR3, DDR4, DDR4L of DDR5). Systeemkaarten zijn ontworpen om slechts één generatie systeemgeheugen (RAM) te ondersteunen. Raadpleeg de documentatie van uw Dell computer voor modelspecifieke informatie.

WAARSCHUWING: Het installeren van een onjuist of niet-ondersteund type systeemgeheugen (RAM) op de computer kan fysieke schade aan de module of het slot op de systeemkaart veroorzaken.
OPMERKING: Sommige laptops ondersteunen CAMM-geheugenmodules. Raadpleeg voor meer informatie over CAMM-geheugenmodules de camm-memory-whitepaper.

Wat is de maximumcapaciteit die door de computer wordt ondersteund?

  1. Elke computer is ontworpen om te werken met een minimum- en maximumcapaciteit van het geheugen. Een bepaalde Dell desktop of laptop kan bijvoorbeeld minimaal 2 GB en maximaal 16 GB geheugen ondersteunen. Raadpleeg de documentatie van uw Dell computer voor modelspecifieke informatie.
  2. Elke computer heeft een bepaald aantal geheugenslots op de systeemkaart. Vaak hebben laptops twee geheugenslots, en desktops kunnen er meer dan 2 hebben. Als uw laptop met twee geheugenslots bijvoorbeeld maximaal 16 GB geheugen ondersteunt, kunt u 2 geheugenmodules van 8 GB installeren. Raadpleeg de documentatie van uw Dell computer voor modelspecifieke informatie.
  3. Als de computer is geïnstalleerd met een 32-bits versie van Windows of een ander besturingssysteem, herkent het besturingssysteem alleen 4 GB geheugen. Het toevoegen van een geheugen met een hogere capaciteit verbetert in dergelijke gevallen de prestaties niet, omdat het besturingssysteem niet kan profiteren van het beschikbare geheugen. Een 64-bits versie van het besturingssysteem kan systeemgeheugen ondersteunen dat groter is dan 4 GB.

Hoe kan ik nieuwe geheugenmodules voor mijn Dell computer aanschaffen?

  1. Ga naar www.dell.com/support.
  2. Identificeer uw Dell computer met behulp van de servicetag of express-servicecode.
  3. Ga naar het tabblad Onderdelen en accessoires .
  4. Selecteer Geheugen en ga verder met het kopen van het geheugen.
    OPMERKING: Als onderdelen en accessoires op Dell.com/support niet beschikbaar zijn, neemt u contact op met een geautoriseerde wederverkoper van Dell bij u in de buurt. Onderdelen en accessoires rechtstreeks bij Dell aanschaffen is niet overal beschikbaar.

Hoe installeer ik het nieuwe geheugen in de computer?

Als u informatie wilt over het installeren van de geheugenmodules in de computer, raadpleegt u de documentatie van uw Dell computer voor modelspecifieke informatie.

LET OP: Dell Technologies raadt aan om de veiligheidsmaatregelen te volgen bij het werken met elektrische apparatuur voordat u het nieuwe geheugen installeert.

Extra informatie

Het RAM-geheugen van een Dell computer upgraden

Bekijk deze video voor meer informatie over het upgraden van het systeemgeheugen of RAM-geheugen op een Dell computer.

Duur: 02:40 (mm:ss-formaat)
Indien beschikbaar kunnen de taalinstellingen voor ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of CC in deze videospeler.


Aanbevolen artikelen

Hier zijn enkele aanbevolen artikelen met betrekking tot dit onderwerp die voor u interessant kunnen zijn.

Video's

 

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Datum laatst gepubliceerd

31 jan. 2024

Versie

15

Artikeltype

How To