Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Beeldscherm- of videoproblemen oplossen op een Dell monitor

Samenvatting: Dit artikel bevat informatie over het oplossen van veelvoorkomende problemen met beeldscherm of video op een Dell monitor.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

De stappen voor probleemoplossing in dit artikel helpen u bij het oplossen van veelvoorkomende video- of beeldschermproblemen met een Dell monitor die op een desktop of laptop is aangesloten. Sommige symptomen die duiden op een probleem met het lcd-beeldscherm of de video zijn onder meer:

  • Een leeg of zwart scherm
  • Vervagen van de kleur
  • Wazig, vaag, vervormd of gerekt beeld
  • Geometrische vervorming
  • Lichtlekkage of lichtvlekken
  • Flikkeren
  • Horizontale of verticale lijnen
  • Lichte of donkere vlekken
  • Dode of heldere pixel
  • Fout beeldschermdriver reageert niet meer
  • Video reageert niet meer

Probeer deze snelle stappen om videoproblemen op een Dell computer op te lossen.

Oorzaak

Het LCD-beeldscherm- of videoprobleem kan optreden als gevolg van verouderde drivers zoals BIOS, videokaart (GPU), chipset- en monitordriver, of video. Het kan ook optreden als gevolg van onjuiste grafische instellingen in het besturingssysteem, defecte videokabel of verouderde updates van het besturingssysteem.

Oplossing

Dell Technologies raadt aan om ervoor te zorgen dat de apparaatdrivers en het BIOS up-to-date zijn. Gebruik de applicatie SupportAssist voor optimale videoprestaties en het oplossen van veelvoorkomende video-gerelateerde problemen.

Voer de volgende stappen uit om de applicatie SupportAssist uit te voeren:

  1. Houd de Windows-toets (Windows-toets) ingedrukt en druk vervolgens op de q-toets .
  2. Typ SupportAssist in het zoekvak.
  3. Selecteer SupportAssist (app) in de lijst met resultaten.
    OPMERKING: Als SupportAssist niet wordt weergegeven in de zoekresultaten, gaat u naar de pagina SupportAssist voor pc's en tablets voor informatie over het downloaden en installeren van SupportAssist.
  4. Tik of klik op Nu starten om de tests uit te voeren.
    OPMERKING: U kunt tikken of klikken op de pijl omlaag en vervolgens de afzonderlijke test uitvoeren. Dell Technologies raadt aan om een volledige computertest uit te voeren.
  5. SupportAssist voert de tests één voor één uit en geeft de resultaten en voorgestelde acties weer.

Uw systeem optimaliseren met SupportAssist

Duur: 00:32
Indien beschikbaar kunnen de taalinstellingen voor ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of CC in deze videospeler.

Voor meer informatie over het handmatig downloaden en installeren van een apparaatdriver zoals chipset, videokaart (GPU) en monitordriver op uw Dell computer. (Indien nodig worden de meeste monitordrivers automatisch geleverd via Windows Update.) Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel: Dell drivers downloaden en installeren

Leren: Het BIOS openen, navigeren en bijwerken op een Dell computer

OPMERKING: Dell Technologies raadt aan de computer opnieuw op te starten na het installeren van de driverupdates.

Het BIOS (System Setup) updaten

Duur: 02:06
Indien beschikbaar kunnen de taalinstellingen voor ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of CC in deze videospeler.

Ga verder met de volgende stap als het probleem zich blijft voordoen.

Het is essentieel om te controleren of het probleem inherent is aan de monitor, videokaart (GPU) of video-instellingen op uw computer. Een eenvoudige manier om dit te identificeren is door de computer aan te sluiten op een externe monitor of tv waarvan u zeker weet dat deze goed werkt. Zorg ervoor dat de beeldschermkabel goed is aangesloten op de videopoort op de computer en de monitor. (bijvoorbeeld: S-video, VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, USB-C of Thunderbolt 3)

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel voor meer informatie over het aansluiten van uw Dell computer op een monitor of tv: Een monitor aansluiten op een computer

Als het probleem zich blijft voordoen op de andere monitor, kan dit liggen aan de videokaart (GPU) of video-instellingen en niet aan de monitor. Ga naar: Controleer het beeldscherm- of videoprobleem in de veilige modus van Windows of ga verder met de volgende stap.

Er kunnen prestatieproblemen optreden als er sprake is van schade aan de kabels van het beeldscherm of het lcd-scherm. LCD-schermen kunnen de volgende symptomen vertonen als er schade is aan de beeldschermkabels of aan het LCD-scherm. (Bijvoorbeeld: Het lcd-scherm werkt niet meer, het werkt af en toe, de kleuren komen niet overeen, het flikkert of er worden horizontale of verticale lijnen weergegeven.)

Als u merkt dat er een fysieke schade is, neem dan contact op met Dell Technische Support voor meer informatie over de reparatiemogelijkheden die in uw regio beschikbaar zijn. Als er geen schade is, ga dan verder met de volgende stap.

Dell monitoren bieden een zelftestfunctiecontrole (SFTC), een geïntegreerde zelftest (BIST) of een geïntegreerde diagnostische tool (BID). Ze identificeren of de schermafwijking die u ervaart een inherent probleem is met de Dell monitor of met de videokaart (GPU) en computerinstellingen.

Het is een goede gewoonte om de monitor te isoleren door een diagnostische test uit te voeren op de Dell monitor wanneer u schermafwijkingen opmerkt. (Bijvoorbeeld: Flikkering, vervorming, duidelijkheidsproblemen, kleurvervaging, wazig beeld of horizontale of verticale lijnen.)

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel voor meer informatie over het uitvoeren van een diagnostische test op uw Dell monitor: Een diagnostische test uitvoeren op een Dell monitor

OPMERKING: Met de zelftestfunctie (SFTC) kunt u controleren of de Dell monitor normaal functioneert als een zelfstandig apparaat. Voer de geïntegreerde zelftest (BIST) of geïntegreerde diagnostische test (BID) uit om te controleren op schermafwijkingen. (Bijvoorbeeld: Flikkeringen, vervormingen, duidelijkheidsproblemen, wazig beeld, horizontale of verticale lijnen, kleurvervaging, enzovoort.)
OPMERKING: De geïntegreerde zelftest (BIST) of geïntegreerde diagnostische test (BID) uitvoeren op bepaalde Dell monitoren: U moet een of meer videokabels verwijderen. Als de Dell monitor is aangesloten en de zelftestmodus al actief is op de Dell monitor.

Dell monitoren kunnen worden teruggezet naar de standaardfabrieksinstellingen met behulp van het On-Screen Display (OSD)-menu. U kunt dit openen met behulp van de knoppen of joystick die beschikbaar zijn op de Dell monitor. Voor stapsgewijze instructies voor het terugzetten van een Dell monitor naar de fabrieksinstellingen, raadpleegt u de gebruikershandleiding van uw Dell monitor op de website Dell handleidingen .

  1. Blader naar de Dell website Handleidingen.
  2. Identificeer uw Dell monitor.
    1. Voer het modelnummer of de servicetag van de monitor in en klik vervolgens op Zoeken.
    2. Of klik op Bladeren door alle producten, selecteer Elektronica en accessoires, Monitoren en accessoires en selecteer uw Dell monitor in de catalogus.
  3. Blader op het tabblad Documentatie naar het gedeelte Handleidingen en documenten en klik op PDF weergeven naast de gebruikershandleiding van de monitor.
  4. Ga in de gebruikershandleiding onder het gedeelte Operating the Monitor naar Using the On-Screen Display (OSD) Menu.
  5. Volg het menu computer om de optie Factory Reset te zoeken en te gebruiken in het On-Screen Display Menu.

Met de veilige modus van Windows kunnen we identificeren of het probleem gerelateerd is aan het besturingssysteem, de video-instellingen, apparaatdrivers of software van derden. Raadpleeg de volgende Dell Knowledge Base-artikelen voor meer informatie over het opstarten van uw Dell computer in de veilige modus: (Deze zijn gebaseerd op het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd.)

Als het probleem zich blijft voordoen in de veilige modus van Microsoft Windows, gaat u verder met de volgende stap. Anders gaat u verder met Een systeemherstel van Windows uitvoeren.

Opstarten in veilige modus met netwerkmogelijkheden

Duur: 0:50
Indien beschikbaar kunnen de taalinstellingen voor ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of CC in deze videospeler.

Windows-updates kunnen op vele manieren ondersteuning bieden voor uw Windows-besturingssysteem. Windows-updates kunnen specifieke problemen oplossen, bescherming tegen schadelijke aanvallen bieden of zelfs nieuwe functies aan het besturingssysteem toevoegen.

Hoe voer ik Windows-updates uit op Microsoft Windows 11?

  1. Klik met de rechtermuisknop op Start en klik op Instellingen.
  2. Klik in het deelvenster Instellingen op Windows Update.
  3. Klik in het rechterpaneel op Controleren op updates.
  4. Start de computer opnieuw op na het downloaden en installeren van de updates.

Windows-updates op Microsoft Windows 10 uitvoeren

  1. Klik met de rechtermuisknop op Start en klik op Instellingen.
  2. Klik in het paneel Instellingen op Bijwerken en Beveiliging.
  3. Selecteer in het linkerpaneel Windows Update.
  4. Klik in het rechterpaneel op Controleren op updates.
  5. Start de computer opnieuw op na het downloaden en installeren van de updates.

Weergave-instellingen, zoals helderheid, vernieuwingsfrequentie, resolutie en energiebeheer, kunnen van invloed zijn op de prestaties van uw Dell monitor. De weergave-instellingen wijzigen kan helpen bij het oplossen van verschillende soorten videoproblemen.

Raadpleeg voor meer informatie over het wijzigen van de helderheid, vernieuwingsfrequentie en resolutie op een Dell computer het Dell Knowledge Base-artikel: De video-instellingen wijzigen of tekst verbeteren in Windows 10

Hier volgen enkele veelvoorkomende stappen voor probleemoplossing als u merkt dat de Dell monitor met aanraakfunctionaliteit niet reageert op aanraking of als aanraking af en toe werkt.

Leren: Problemen met touchscreens/touch panels oplossen

OPMERKING: Voordat u begint met het oplossen van problemen met touchscreen, moet u controleren of uw Dell monitor aanraakgevoelig is.
OPMERKING: Sluit de USB-upstreamkabel van uw Dell touchmonitor aan op een werkende USB-poort op de computer. Dit is essentieel om de touchfunctie te laten werken.

De stresstest kan de videokaart (GPU) op uw computer grondig diagnosticeren en eventuele potentiële hardwareproblemen melden. Door een stresstest op uw computer uit te voeren, kunt u controleren of de hardwareonderdelen stabiel en dus betrouwbaar zijn.

Een stresstest uitvoeren op de videokaart:

  1. Naar een stresstest voor videokaarten , aangedreven door SupportAssist.
  2. Als de SupportAssist-app niet beschikbaar is op de Dell computer, wordt u gevraagd de SupportAssist-app te installeren.
  3. Volg de instructies op het scherm om SupportAssist te installeren en de stresstest te voltooien.
  4. Als de test mislukt, neemt u contact op met: Dell Technische Support

Dell Diagnostics Online test met Dell Support Assist

Duur: 03:43
Indien beschikbaar kunnen de taalinstellingen voor ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of CC in deze videospeler.

Systeemherstel is een geïntegreerd hulpprogramma van Windows dat is ontworpen om het besturingssysteem te beschermen en te repareren. Wanneer er iets mis gaat met uw computer, moet u Systeemherstel gebruiken voordat u de computer terugzet naar de fabrieksinstellingen of het besturingssysteem opnieuw installeert.

Selecteer het op uw computer geïnstalleerde besturingssysteem voor meer informatie over hoe u Systeemherstel moet uitvoeren:

Wanneer diagnostische tests op de Dell monitor en videokaart (GPU) slagen, is er een probleem met software die op uw computer is geïnstalleerd. Als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, kunt u als laatste redmiddel uw computer terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Dell computers beschikken over een kleine hoeveelheid ruimte op de harde schijf voor het opnieuw installeren van uw besturingssysteem. Deze methode is de meest eenvoudige manier om de fabrieksinstellingen van uw computer te herstellen. Het herstelproces verwijdert alle gebruikersdata van de computer. Maak daarom een back-up van al uw bestanden voordat u dit proces start.

Selecteer het op uw computer geïnstalleerde besturingssysteem voor meer informatie over hoe u uw Dell computer naar fabrieksinstellingen kunt terugzetten:

Een reset uitvoeren in Windows 10

Duur: 01:36
Indien beschikbaar kunnen de taalinstellingen voor ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of CC in deze videospeler.

Extra informatie

Artikeleigenschappen


Getroffen product
Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Alienware and Dell Gaming Monitors, C Series, E Series, Legacy Monitors, P Series, S Series, SE Series, UltraSharp Premier (UP) Series, UltraSharp (U) Series, G Series , Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations ...
Datum laatst gepubliceerd

08 apr. 2024

Versie

24

Artikeltype

Solution