Ga naar hoofdinhoud
 • Snel en eenvoudig bestellen
 • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
 • Een lijst met producten maken en openen
 • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Meerdere monitoren instellen in Microsoft Windows 11 en Windows 10

Samenvatting: Informatie over het instellen en probleemoplossing van dubbele en meerdere monitoren in Microsoft Windows. Informatie over het aansluiten van uw computer op een tv of een Dell draadloze monitor. ...

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

Microsoft Windows 11 en Windows 10 ondersteunen de installatie van meerdere monitoren. Een opstelling met meerdere monitoren helpt de productiviteit te verbeteren. Wanneer u een extra monitor op uw Dell computer aansluit, detecteren Windows 11 en Windows 10 automatisch de monitor en wordt het bureaublad van de computer weergegeven. U kunt vervolgens kiezen hoe u het bureaublad wilt weergeven en de beeldscherminstellingen aanpassen, zoals de weergavestijl in kloonmodus, uitgebreide modus, alleen eerste scherm of alleen tweede scherm, schermresolutie-instellingen en kleurdiepte.

OPMERKING: Dell OptiPlex 3040 of 3046 met add-on VGA-poort kan slechts twee externe monitoren tegelijk ondersteunen met behulp van de systeemeigen Intel Graphics-oplossing.

Vouw de secties hieronder uit voor meer informatie.

Windows-apps gemakkelijk naar een andere monitor verplaatsen. U kunt ook Windows-apps van het ene beeldscherm naar het andere verplaatsen met behulp van de sneltoetsen:

 1. Windows-toets + Page up-toets op het toetsenbord.
 2. Windows-toets + Page down-toets op het toetsenbord.

In Windows 11 en Windows 10 wordt de taakbalk nu standaard op alle monitoren weergegeven. Als er meerdere monitoren zijn aangesloten, tekenen Windows 11 en Windows 10 de taakbalk over elke monitor. Standaard worden alle taakbalkpictogrammen weergegeven op de hoofdmonitor en op een lege taakbalk op de andere monitoren. De taakbalk configureren voor meerdere monitoren met behulp van de taakbalkeigenschappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk.
 2. Selecteer Eigenschappen.
 3. Schakel op het tabblad Taakbalk onder Meerdere beeldschermen het vakje Taakbalk weergeven op alle beeldschermen in.
 4. Klik op OK om te bevestigen.

De achtergrondafbeelding over alle monitoren verdelen. U kunt nu een enkele panoramische afbeelding over meerdere monitoren verdelen. Windows 11 en Windows 10 bevatten een nieuw panoramisch thema onder de opties voor personalisatie. Zo kunt u de achtergrondafbeelding over alle monitoren verdelen:

 1. Druk op de Windows-toets + X-toets op het toetsenbord.
 2. Klik onder Windows-instellingen op Persoonlijke instellingen.
 3. Klik op Bladeren en selecteer een panoramische afbeelding van de schijflocatie waar u de afbeelding hebt opgeslagen.
 4. Onder Kies de gewenste weergave, selecteert u Over meerdere schermen.
Terug naar boven

Zorg ervoor dat de videoconnector op de computer overeenkomt met een beschikbare videoconnector op de monitor, zoals VGA, DVI, HDMI, DisplayPort (DP) of USB-C (die DisplayPort of Thunderbolt 3 ondersteunt). Sluit de computer aan op de monitor, de projector of de tv met behulp van een compatibele videokabel. De fabrikant van de monitor zou deze kabel bij de monitor moeten hebben geleverd.

Hoe sluit ik een monitor op een Dell computer aan?

Zie een handleiding voor de externe poorten en connectoren op een Dell computer voor meer informatie over de verschillende poorten die beschikbaar zijn op een Dell computer.

Terug naar boven

Bepaal het type videoconnector dat beschikbaar is op de computer en de monitor. Het aantal videoconnectoren hangt af van het type grafische kaart dat in de computer is geïnstalleerd. De meeste grafische kaarten van het bureaublad ondersteunen twee of meer monitoren, afhankelijk van de grafische kaart en de computerspecificaties. Laptops kunnen echter maximaal twee beeldschermen ondersteunen, afhankelijk van de specificaties van de computer. Hoe sluit ik een monitor op een Dell computer aan?

OPMERKING: Voor het identificeren van de videoconnectoren die beschikbaar zijn op de computer en monitor, raadpleegt u de gebruikershandleiding van de Dell computer en monitor.

Wanneer de kabels goed zijn aangesloten, moet uw computer het bureaubladscherm automatisch detecteren en op de aangesloten monitoren weergeven. U kunt dan de weergavestijl selecteren die het beste aan uw behoeften voldoet.

Windows 11 en Windows 10 bieden meerdere weergavestijlopties voor de weergave van het bureaubladscherm op meerdere monitoren die zijn aangesloten op de computer. Druk in Windows 11 en Windows 10 op de Windows-toets + P om het menu weergavestijl weer te geven en selecteer vervolgens een weergavestijl die het beste past bij uw behoeften.

 1. Scherm van de personal computer - Alleen beeldscherm 1 gebruiken en niets weergeven op beeldscherm 2. De tweede monitor wordt genegeerd en alleen de primaire monitor wordt gebruikt.
 2. Dupliceren (ook wel kloonmodus genoemd) - Het gehele bureaublad op beide beeldschermen weergeven. De tweede en eventueel overige monitoren spiegelen de primaire monitor.
 3. Uitbreiden - Het bureaublad uitbreiden over de twee beeldschermen. Het bureaublad van de computer wordt uitgebreid over alle gedetecteerde beeldschermen.
 4. Alleen tweede scherm - Alleen beeldscherm 2 gebruiken en niets op beeldscherm 1 weergeven. De primaire monitor is uitgeschakeld en alleen de tweede monitor wordt gebruikt.
OPMERKING: Wanneer u een tweede monitor op een Dell laptop aansluit, wordt de standaard weergavestijl ingesteld op de modus Dupliceren. Wanneer u een tweede monitor op een Dell desktop aansluit, wordt de standaard weergavestijl ingesteld op de modus Uitbreiden.
 

Met DisplayPort Multi-Stream Transporting kunt u beeldschermen doorlussen. Met deze functie kunt u een reeks monitoren aansluiten op een enkele video-uitvoerconnector op de computer of het dockingstation. Meer informatie over het doorlussen van meerdere monitoren met behulp van DisplayPort Multi-Stream Transport (MST).

OPMERKING: DisplayPort Multi-Stream Transport wordt ondersteund op bepaalde Dell monitoren. Om te bepalen of uw Dell monitor DisplayPort Multi-Stream Transport ondersteunt, raadpleegt u de gebruikershandleiding van de Dell monitor.
Hoe kan ik de weergave- of video-instellingen wijzigen in Microsoft Windows?

Als u de schermresolutie wilt wijzigen, past u de vernieuwingsfrequentie aan en wijzigt u de grootte van lettertypen en pictogrammen. Meer informatie over het wijzigen van de video-instellingen of het verbeteren van tekst in Windows 10.

Terug naar boven

Een dockingstation of poortreplicator biedt een vereenvoudigde manier om meerdere apparaten, zoals een toetsenbord, muis, printer, externe harde schijven en een of meer externe monitoren op een laptop aan te sluiten die meestal beperkte connectiviteitspoorten heeft. De meeste dockingstations of poortreplicatoren hebben videoconnectoren om twee of meer externe monitoren aan te sluiten. Wanneer u een laptop op een dockingstation of poortreplicator heeft aangesloten, kunt u de lcd van de laptop uitschakelen en in plaats daarvan de externe monitoren gebruiken.

OPMERKING: Zie de gebruikershandleiding van het Dell dockingstation voor meer informatie over het instellen van meerdere monitoren met behulp van een Dell dockingstation.

Met DisplayPort Multi-Stream Transporting kunt u beeldschermen doorlussen. Met deze functie kunt u een reeks monitoren aansluiten op een enkele video-uitvoerconnector op de computer of het dockingstation. Meer informatie over het doorlussen van meerdere monitoren met behulp van DisplayPort Multi-Stream Transport (MST).

OPMERKING: DisplayPort Multi-Stream Transport wordt ondersteund op bepaalde Dell monitoren. Om te bepalen of uw Dell monitor DisplayPort Multi-Stream Transport ondersteunt, raadpleegt u de gebruikershandleiding van de Dell monitor.

Terug naar boven

Met de Dell draadloze monitor kunt u uw Windows-laptop, Android-smartphone of -tablet miracast gebruiken om de schermimage op de monitor weer te geven via een Wi-Fi Direct-interface. Wanneer u de laptop, smartphone of tablet op de Dell draadloze monitor aansluit, hebt u toegang tot de muis en het toetsenbord die zijn aangesloten op de monitor en kunt u de apparaten bedienen.

U kunt uw Windows-desktop draadloos uitbreiden of dupliceren naar een Dell draadloze monitor en uw Android 5.0 (en hoger) tablet of smartphone tegelijkertijd via Wi-Fi aansluiten via Dual Cast.

Voor meer informatie over het installeren of oplossen van problemen met een Dell draadloze monitor, raadpleegt u onze handleiding voor Dell draadloze monitoren.

Terug naar boven

De nieuwste smart-tv's en computers bieden veel verschillende opties voor videoconnectiviteit. Zorg ervoor dat de videoconnector op de computer overeenkomt met een beschikbare videoconnector op de tv.

Informatie over het aansluiten van een Dell computer op een tv.

Terug naar boven

Microsoft Windows 11, Windows 10, Windows 8 of 8.1 en Windows 7 ondersteunen installatie met twee of meerdere monitoren. Als u problemen ondervindt met de installatie van meerdere monitoren, zoals een leeg of zwart scherm, geen signaal naar de monitor, problemen met de resolutie, leest u hoe u problemen met meerdere monitoren op een Dell computer kunt oplossen.

Terug naar boven

Als de Dell computer na een upgrade naar Microsoft Windows 11 en Windows 10 geen beeldweergave kan geven of een videoprobleem heeft met meerdere beeldschermen:

 1. Verwijder de videodriver.
 2. Werk het BIOS van de computer bij.
 3. Download en installeer het nieuwste video- of grafische driver.
 4. Start de computer opnieuw op.
 
OPMERKING: Voor meer informatie over het bijwerken van het BIOS op een Dell computer, raadpleegt u onze Handleiding voor Dell BIOS.
Terug naar boven

Extra informatie

Meerdere monitoren instellen (Officiële Dell Tech Support - YouTube)

Duur: 01:37
Indien beschikbaar, kunnen taalinstellingen met ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het instellingen- of CC-pictogram op deze videospeler.

De beeldschermresolutie wijzigen (Officiële Dell Technische Support - YouTube)

Duur: 02:28
Indien beschikbaar kunnen taalinstellingen met ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het instellingen- of CC-pictogram op deze videospeler.


Support buiten de garantie Buiten de garantie? Geen probleem. Ga naar de website Dell.com/support, voer uw Dell servicetag in en bekijk onze aanbiedingen.

OPMERKING: Aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor pc-klanten uit de VS, Canada, het VK, Frankrijk, Duitsland, China en Japan. Server en storage zijn niet van toepassing.

Aanbevolen artikelen

Hier zijn enkele aanbevolen artikelen met betrekking tot dit onderwerp die voor u interessant kunnen zijn.

Artikeleigenschappen


Getroffen product
Alienware, Inspiron, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Alienware and Dell Gaming Monitors, C Series, D Series, E Series, P Series, S Series, SE Series, UltraSharp Premier (UP) Series, UltraSharp (U) Series, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude , Vostro, XPS, Fixed Workstations, Mobile Workstations ...
Datum laatst gepubliceerd

06 feb. 2024

Versie

18

Artikeltype

How To