Ga naar hoofdinhoud
 • Snel en eenvoudig bestellen
 • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
 • Een lijst met producten maken en openen
 • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Schakel de vliegtuigmodus uit via Instellingen of het Netwerkpaneel

Samenvatting: Als u alle draadloze verbindingen (Wi-Fi, Bluetooth of mobiel breedband) wilt uitschakelen, schakelt u de vliegtuigmodus in. Dit is nodig bij het reizen in een vliegtuig (en wordt daarom de vliegtuigmodus genoemd). Als u problemen ondervindt waarbij de vliegtuigmodus niet kan worden uitgeschakeld, volgt u de stappen om de vliegtuigmodus geforceerd uit te schakelen. ...

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

Als u de vliegtuigmodus inschakelt (afbeelding 1), worden alle draadloze verbindingen op uw computer uitgeschakeld (Wi-Fi, Bluetooth of mobiel breedband). \Als u de vliegtuigstand niet kunt uitschakelen en opnieuw verbinding kunt maken met draadloze netwerken, volgt u de stappen in dit artikel om dit probleem op te lossen.

Windows 11 draadloze vliegtuigmodus aan
Afbeelding 1: Windows 11 draadloze vliegtuigmodus aan
OPMERKING: Maak een bladwijzer van dit artikel omdat het opnieuw opstarten van de computer nodig kan zijn om het probleem op te lossen.
 1. Tik of klik op het netwerkpictogram Pictogram Vliegtuigmodus aan Windows 11in de taakbalk of in het gebied met verborgen pictogrammen.
 2. Tik of klik op het deelvenster met het label Vliegtuigmodus (Afbeelding 2). Het paneel moet van blauw naar grijs verkleuren (Afbeelding 3).
  Windows 11 draadloze vliegtuigmodus aan Windows 11 draadloze vliegtuigmodus uit
  Afbeelding 2: Vliegtuigstand Aan Afbeelding 3: Vliegtuigmodus uit
  OPMERKING: Wanneer het paneel niet van blauw naar grijs verandert, kan dit betekenen dat uw computer ook een fysieke draadloze schakelaar heeft. Houd de Fn-toets toets ingedrukt en druk vervolgens op de toets met het Enkele draadloze sleutel symbool erop. Wanneer uw computer geen draadloze sleutel Enkele draadloze sleutelheeft, heeft uw computer geen fysieke draadloze schakelaar.
  OPMERKING: De draadloze antenne op uw computer kan wel of niet vanzelf worden ingeschakeld. Wanneer het Wi-Fi-paneel niet van grijs naar blauw verandert, tikt u op het Wi-Fi-paneel. Het zou dan van grijs naar blauw moeten gaan, zoals wordt weergegeven in (Afbeelding 4).
  Windows 11 draadloos verbonden paneel
  Afbeelding 4: Windows 11 draadloos verbonden paneel

 3. Houd de Windows-toets (Windows-toets) ingedrukt en druk vervolgens op de q-toets .
 4. Typ Instellingen in het vak Zoeken.
 5. Selecteer in de zoekresultaten Instellingen (app).
 6. Tik of klik op Netwerk en internet.
 7. Tik of klik op Vliegtuigmodus.
 8. Selecteer vervolgens de schakelaar om de vliegtuigmodus in of uit te schakelen.
 9. Sluit het venster Instellingen.
  OPMERKING: Als de vliegtuigmodus nog steeds is ingeschakeld, gaat u verder met de volgende stap.

 10. Voer de probleemoplosser voor netwerken uit.
  1. Houd de Windows-toets (Windows-toets) ingedrukt en druk vervolgens op de q-toets .
  2. Typ in het zoekvak netwerkprobleemoplosser


  3. Tik of klik op Netwerkproblemen zoeken en oplossen (Configuratiescherm) in de resultaten.


  4. Tik of klik op Volgende en volg de instructies.


 11. Zorg ervoor dat het BIOS is bijgewerkt naar de nieuwste versie. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base artikel Wat is het BIOS en het downloaden en installeren van het nieuwste BIOS?


 12. Zorg ervoor dat de meest recente draadloze drivers zijn geïnstalleerd. Zie voor meer informatie het gedeelte De nieuwste driver voor de Dell draadloze netwerkadapter downloaden en installeren van het Dell Knowledge Base-artikel De laptop verbinden met wifi en netwerkproblemen oplossen.

  OPMERKING: Als het betreffende apparaat geen draadloze verbinding heeft, moet u een van de volgende handelingen uitvoeren om de driver op het betreffende apparaat te downloaden om een driver of BIOS te downloaden:
  • Sluit het desbetreffende apparaat met een netwerkkabel aan op uw router (indien mogelijk).
  • Gebruik een ander apparaat dat beschikt over een internetverbinding om de driver te downloaden en zet de driver vervolgens met een USB-flash-station over naar het desbetreffende apparaat.
  • Als geen van deze opties beschikbaar is, voert u de volgende stappen uit (dit proces kan uw draadloze profiel verwijderen. Als dit het geval is, moet u het draadloze profiel opnieuw maken dat de computer met uw draadloze netwerk verbindt. Zie voor meer informatie het gedeelte 'Ik wil mijn computer of tablet verbinden met mijn bestaande draadloze netwerk' van het Dell Knowledge Base-artikel De laptop verbinden met wifi en netwerkproblemen oplossen.
   1. Houd de Windows-toets (Windows-toets) ingedrukt en druk op de toets R


   2. Typ devmgmt.msc in het vak Uitvoeren en druk op Enter (het venster Gebruikersaccount kan worden weergegeven. Tik of klik in dat geval op JA).


   3. Tik of klik op de pijl links van Netwerkadapters.


   4. Houd uw draadloze netwerkadapter ingedrukt of klik erop met de rechtermuisknop (de beschrijving moet het woord draadloos bevatten) en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.

    OPMERKING: Schakel het selectievakje niet in naast Driver voor dit apparaat proberen te verwijderen.

   5. Tik of klik op Verwijderen.


   6. Sla eventuele data op, sluit alle geopende programma's en start de computer opnieuw op (tijdens het opstarten wordt de driver voor de draadloze adapter automatisch geïnstalleerd).


OPMERKING: Wanneer het probleem na de volgende stappen niet is opgelost, is het besturingssysteem op uw computer beschadigd. Als u wilt weten om welke beschadiging het gaat en hoe die hersteld kan worden, lees dan het Dell Knowledge Base-artikel Windows 10 opnieuw instellen of opnieuw installeren op een Dell computer.

Extra informatie

Aanbevolen artikelen

Hier zijn enkele aanbevolen artikelen met betrekking tot dit onderwerp die voor u interessant kunnen zijn.


Support buiten de garantie Buiten de garantie? Geen probleem. Ga naar de website Dell.com/support, voer uw Dell servicetag in en bekijk onze aanbiedingen.

OPMERKING: Aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor pc-klanten uit de VS, Canada, het VK, Frankrijk, Duitsland en China. Server en storage zijn niet van toepassing.

Artikeleigenschappen


Datum laatst gepubliceerd

11 mei 2024

Versie

17

Artikeltype

How To