Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Conversie-informatie HDMI naar DisplayPort (DP) adapter

Samenvatting: Problemen met geen beeld oplossen met HDMI naar DisplayPort-adapters. Meer informatie over actieve en passieve opties, zodat u compatibel bent met Dell computers.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Geen beeld op monitor of tv.

Oorzaak

Er worden incompatibele adapters gebruikt.

Oplossing

Conversie van HDMI naar DisplayPort

Er is enige verwarring ontstaan bij het gebruik van HDMI naar DisplayPort (DP) of adapters in omgekeerde richting op Dell computers. Er zijn twee typen conversie-adapters die kunnen worden gebruikt: de eerste is een actieve adapter en de tweede is een passief adaptertype. De meeste adapters hebben alleen een eenrichtingssignaal.

Wat is het verschil tussen een passieve en actieve DisplayPort-converter?
Wanneer u video converteert van een bron die gebruikmaakt van DisplayPort of Mini DisplayPort naar DVI of HDMI (bijvoorbeeld: Van een computer naar een monitor). Overweeg het verschil tussen passieve en actieve adapters.

Als de bron dual-mode DisplayPort (ook wel DP++) ondersteunt, kunt u een passieve adapter gebruiken omdat de bron de conversie kan uitvoeren. Als de bron DP++ niet ondersteunt, moet u een actieve converter gebruiken, die extra chips bevat om de conversie uit te voeren.

Thunderbolt-poorten ondersteunen DP++ native. Zie het gedeelte Actieve adapters hieronder als u meerdere monitoren vanaf dezelfde computer wilt gebruiken.

  • Actieve adapter:
    Actieve adapters gebruiken extra chips om de conversie in de adapter uit te voeren, ongeacht of de bron DP++ ondersteunt. Dit betekent dat actieve adapters duurder zijn dan passieve adapters.

    Als u meerdere beeldschermen met dezelfde computer wilt gebruiken. U moet een actieve adapter gebruiken omdat sommige videokaarten niet het maximale aantal monitoren kunnen uitvoeren terwijl u DP++ gebruikt. Dit is vooral het geval als de computer meer dan één DisplayPort- of Mini DisplayPort-aansluiting heeft. Neem contact op met de fabrikant van uw videokaart om te bepalen welk type adapter u nodig hebt voor de installatie die u wilt uitvoeren (Afbeelding 1 en 2).
    Actieve adapter HDMI-poort
    (Figuur 1)

    Actieve adapter DisplayPort
    (Figuur 2)
     
  • Passieve adapter:
    Passieve adapters zijn goedkoper omdat ze geen extra chips hoeven te bevatten (Figuur 3). Om te controleren of u een passieve adapter kunt gebruiken, is om te kijken of de DisplayPort- of Mini DisplayPort-bron het DP++-symbool boven zich heeft. Het symbool is een D met een P erin, met twee + tekens aan de linkerkant, de een boven de ander (Figuur 4).
    Adapter voor passieve DisplayPort naar HDMI
    (Figuur 3)

    Dual Mode DisplayPort, DP++ symbool
    Figuur 4

Meer informatie

Meer informatie over HDMI en DisplayPort vindt u in de onderstaande koppelingen:

Terug naar boven

Artikeleigenschappen


Datum laatst gepubliceerd

12 feb. 2024

Versie

6

Artikeltype

Solution