Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Powervault: ME4, ME5 Beheertoegang herstellen bij verlies van wachtwoord

Samenvatting: In dit artikel worden de stappen beschreven om de toegang tot de PowerVault Manager of CLI te herstellen wanneer het gebruikerswachtwoord op beheerniveau verloren is gegaan. Deze procedure vereist fysieke toegang tot de array door de beheerder met behulp van een seriële kabel die bij de array wordt geleverd. ...

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

Voordat u begint:

Als een PowerVault-systeembeheerder het aanmeldingswachtwoord voor het beheer verliest, is er geen manier om het oorspronkelijke wachtwoord te herstellen. De volgende optie is het herstellen van de standaardgebruikersaccounts op de PowerVault ME array. 

  • Met deze procedure worden geen data of configuratiegegevens verwijderd. 
  • Met deze procedure worden alle gebruikersaccounts verwijderd, inclusief het account op beheer-/beheerdersniveau.
  • Deze procedure kan niet worden geïmplementeerd met behulp van SSH- of Telnet-toegang tot de beheerpoort.
  • Fysieke toegang door de beheerder tot de PowerVault ME serie SAN met behulp van de seriële kabel die is meegeleverd met de PowerVault ME serie is vereist.
  •  Arrays uit de PowerVault ME4 serie worden geleverd met een seriële kabel met een DB9-connector aan het ene uiteinde en een 3,5 mm audioaansluiting aan het andere uiteinde.  
  • PowerVault arrays uit de ME4-serie kunnen ook een USB A-naar-mini-B-kabel (5-pins) gebruiken. De USB-poorten op de controllermodule bootsen een seriële verbinding na. Deze kabel wordt niet geleverd door Dell.
  • Arrays uit de PowerVault ME5 serie worden geleverd met een seriële kabel van een micro-B USB-kabel. De USB-poorten op de controllermodule bootsen een seriële verbinding na. 
  • Bij gebruik van een seriële USB-kabel is op sommige Microsoft Windows-hosts mogelijk driverondersteuning vereist. Download het Dell ME Series Storage Array USB Utility in het gedeelte Drivers en downloads voor uw SAN-model op https://www.dell.com/support.

OPMERKING:  Met deze procedure wordt de configuratie niet gewist of de array niet teruggezet naar de fabrieksinstellingen. De persoon die de procedure uitvoert, heeft fysieke toegang tot de array nodig met behulp van een seriële kabel. Elke array wordt geleverd met een seriële kabel. Als de seriële kabel is zoekgeraakt, kan de beheerder mogelijk een geschikte USB-kabel aanschaffen.  

OPMERKING:  Een seriële kabel die bij elke PowerVault ME array wordt geleverd. Op de verpakking van de seriële kabel staat het volgende:

NIET WEGGOOIEN.
ALLEEN VOOR SUPPORTGEBRUIK.
NIET GEBRUIKEN
TENZIJ GEÏNSTRUEERD
PER SERVICEPROVIDER
Seriële kabels
Beschrijving van kabels ME-generatie Dell onderdeelnummer Windows-driver * Seriële instellingen van de terminalapplicatie Opmerkingen
DB9 tot 3,5 mm audioaansluitingkabel ME4 4R3WX N.v.t. 115200,8,n,1, geen debietregeling Moderne systemen missen mogelijk de DB9 seriële poortconnector en vereisen een USB-naar-seriële adapter.
USB A naar mini-B (5-pins) USB-kabel ME4 N.v.t. me-usb-driver-1.0.5.27.zip 115200,8,n,1, geen debietregeling Dit wordt niet geleverd door Dell.  Interface die vaak wordt gebruikt met camera's.
USB-A naar micro-B USB-kabel ME5 406GW me-usb-driver-1.0.5.27.zip 115200,8,n,1, geen debietregeling Windows 10 en latere besturingssystemen hebben meestal ondersteuning voor USB-stuurprogramma's in de box.

PowerVault ME-firmware laadt een seriële USB-driver die een virtuele seriële poort emuleert. Wanneer het hostbesturingssysteem met een USB-kabel is aangesloten op de CLI-poort van de controller, moet het ook een seriële USB-driver laden. De meeste Windows-versies hebben een meegeleverde driver. Als support moet worden geïnstalleerd, is de driver beschikbaar op dell.com/support onder PowerVault ME Drivers en downloads.

Seriële kabelinterfaces
USB-connectoren Seriële kabel


 

 

PowerVault ME4 serie (G275, pre-G280 firmware)

1. okt. De beheerder heeft de seriële kabel nodig die bij de apparatuur is geleverd en fysieke toegang tot de apparatuur.

2. okt. Zorg dat de seriële kabel is aangesloten en open een verbinding met de controller met behulp van een terminalemulator zoals PuTTY. (8,N,1,115200, geen debietregeling). Zie PowerVault ME4: Verbindingen tot stand brengen met seriële controllerpoorten - Alle modellen

3. okt. Als de sessie tot stand is gebracht, drukt u op Enter op het toetsenbord om de sessie te starten. U moet het serienummer van de controller kopiëren of noteren :

System Version: GT275R003-01
OS Version: GPM275R003-01
MC Version: GXM275R007-01
Serial Number: 00C0FF3C0182
10.0.0.2 login:

 

4. okt. Meld u aan met de gebruikersnaam restoreusersmet de waarde Serial Number: als wachtwoord.
 

System Version: GT275R003-01
OS Version: GPM275R003-01
MC Version: GXM275R007-01
Serial Number: 00C0FF3C0182
10.0.0.2 login: restoreusers
Password: 00C0FF3C0182

/home/restore/shell: 2018-08-14 13:19:23: Restoring other controller's users to default

 


5. okt. De Management Controller (MC) wordt onmiddellijk opnieuw opgestart op beide controllers en daarna is het wachtwoord voor het standaard admin-gebruikersbeheer !manage.

6. okt. Wijzig het beheerwachtwoord met behulp van de gebruikersinterface voor het beheer van CLI of ME Storage Manager (MESM).
 

OPMERKING: Dit gedrag is veranderd met G280. Een systeem waarop G280 wordt uitgevoerd, verwijdert nu ALLE gebruikersaccounts. De volgende keer moet u zich aanmelden bij de CLI met behulp van de gebruikersnaam "setup" en een leeg wachtwoord. De PowerVault Manager vraagt u om een nieuwe gebruiker te maken.

 

De CLI gebruiken om het standaardwachtwoord van de gebruiker te wijzigen bij G275 firmwarereleases.

De standaardgebruikers zijn manage, monitor enftp en kunnen niet worden verwijderd in G275-firmwareversies. 
Gebruikersnaam Standaardwachtwoord
Role Interfacetoegang
Beheren !Beheren Beheren bewaken
MESM(WBI), CLI, SMI-S, FTP
Monitor !Monitor Monitor MESM, CLI
Ftp !Ftp Beheren FTP


Gebruik de opdracht set user <user name> password <your complex password> om het Admin (manage) wachtwoord te wijzigen en de procedure te herhalen voor de andere standaard gebruikers Monitor en FTP.

# set user manage password <C0mpl3x!-password>
Success: Command completed successfully. - The settings were changed successfully. (2018-08-14 13:40:46)

PowerVault ME5 en ME4 (G280 firmware) serie

1. De beheerder heeft de seriële kabel nodig die bij de array is geleverd en fysieke toegang tot de array.

2. okt. Zorg dat de seriële kabel is aangesloten en open een verbinding met de controller met behulp van een terminalemulator zoals PuTTY. (8,N,1,115200, geen debietregeling). Zie PowerVault ME4: Verbindingen tot stand brengen met seriële controllerpoorten - Alle modellen

3. okt. Als de sessie tot stand is gebracht , drukt u op Enter op het toetsenbord om de sessie te starten. U moet het serienummer van de controller kopiëren of noteren :

4. Meld u aan als gebruiker herstelgebruikers en gebruik de controller Serial Number: als wachtwoord.
System Version: GT280R004-01
OS Version: GPM280R001-01
MC Version: GXM280R004-01
Serial Number: 00C0FF3C0182

DellEMCF03185A login: restoreusers
Password:  00C0FF3C0182
 
5. okt. Na het aanmelden met restoreusers wordt de management controller opnieuw opgestart. Dit wordt verwacht. Met dit proces worden ALLE eerdere bestaande gebruikers verwijderd. 

6. okt. U moet zich aanmelden met de gebruikersnaam en er is geen wachtwoord (druk gewoon op Enter).  

7. okt. U wordt gevraagd om een administrator-gebruiker en wachtwoord te configureren. Deze gebruikersnaam hoeft niet beheerd te worden. Een PowerVault administrator kan kiezen voor manage, admin, administrator of root, of zelfs de eigen naam van de gebruiker.

8. okt. U moet een complex wachtwoord gebruiken, bijvoorbeeld C0mpl3x!

OPMERKING:  Een wachtwoord is hoofdlettergevoelig en kan 8 tot 32 afdrukbare tekens bevatten. Als het wachtwoord alleen ASCII-tekens bevat, moet het ten minste één hoofdletter, één kleine letter, één numeriek teken en één niet-alfanumeriek teken bevatten. Een wachtwoord kan UTF-8 tekens bevatten, met uitzondering van de volgende: een spatie of " ' , <> \

System Version: GT280R004-01
OS Version: GPM280R001-01
MC Version: GXM280R004-01
Serial Number: 00C0FF3C0182

DellEMCF03185A login: setup
Password: <no password press enter to continue>

DELL EMC ME4012
System Name: Uninitialized Name
System Location: Uninitialized Location
Version: GT280R004-01
This system has been factory configured.  You must create a new user to manage this system.  You will be asked to provide a username and password.  
Once the password is confirmed, the system will automatically log you in with your new user credentials in order to continue setting up the system.  
Would you like to continue? (y) y

Enter username> manage
Enter Password> ********
Confirm password> ********

PowerVault ME5-beheerders die LDAP gebruiken, moeten de LDAP-groepen opnieuw configureren met PowerVault Manager. Zie PowerVault ME5: Aanmeldingsfout bij gebruik van LDAP met het bericht "Kan aanmelding niet verifiëren, probeer het opnieuw" 

Artikeleigenschappen


Getroffen product
ME Series, Dell EMC PowerVault ME4012, Dell EMC PowerVault ME4024, Dell EMC PowerVault ME4084, Dell EMC PowerVault ME412 Expansion, Dell EMC PowerVault ME424 Expansion, Dell EMC PowerVault ME484, PowerVault ME5012, PowerVault ME5024 , PowerVault ME5084 ...
Datum laatst gepubliceerd

01 dec. 2023

Versie

6

Artikeltype

How To