Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Mijn computer opstarten in veilige modus met netwerkmogelijkheden

Samenvatting: Dit artikel geeft informatie over het opstarten van een Windows-computer in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

De veilige modus start Windows in een basisstatus met een beperkte verzameling bestanden en drivers. Als een probleem zich niet voordoet in de veilige modus, betekent dit dat de standaardinstellingen en basisapparaatdrivers het probleem niet veroorzaken. Als u Windows in de veilige modus onderzoekt, kunt u de oorzaak van een probleem achterhalen en kan dat helpen bij het oplossen van problemen op uw computer.

De veilige modus kent drie verschillende soorten opstartopties, die beschikbaar zijn in de geavanceerde opstartopties.

  1. Veilige modus - Hiermee start u Windows met zo min mogelijk drivers en services.
  2. Veilige modus met netwerkmogelijkheden - Zelfde als veilige modus, maar voegt de netwerkdrivers en services toe die u nodig hebt om toegang te krijgen tot internet en andere computers in uw netwerk. U hebt deze modus ook nodig als u apparaten zoals een USB-flash-station wilt gebruiken.
    OPMERKING: Draadloze (Wi-Fi) internetverbinding wordt niet ondersteund in de veilige modus met netwerken.
  3. Veilige modus met opdrachtprompt - Zelfde als veilige modus, maar met de opdrachtprompt als gebruikersinterface in plaats van de grafische gebruikersinterface (GUI) van het Windows-bureaublad.
OPMERKING: De Windows Installer-service is uitgeschakeld in de veilige modus en veilige modus met de opdrachtprompt. Applicaties kunnen in deze twee modi niet worden geïnstalleerd of verwijderd.

In de veilige modus heeft Windows minder functionaliteit. Het identificeren van problemen is eenvoudiger omdat veel niet-essentiële onderdelen zijn uitgeschakeld, zoals geluid, drivers en services van derden, niet-essentiële Windows-services en meer. Beschadigde software, drivers of de installatie van slecht geconfigureerde software voorkomt dat Windows met succes opstart in de normale modus.

Extra informatie

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Datum laatst gepubliceerd

12 feb. 2024

Versie

7

Artikeltype

How To