Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Algemene upgradeproblemen in Windows 8 oplossen

Samenvatting: Uitgebreide probleemoplossingsgids voor veelvoorkomende problemen/vragen na een Windows 8-upgrade

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen


Raadpleeg de relevante sectie voor hulp bij de diverse fouten en andere problemen die u bij het upgraden naar Windows 8 kunt tegenkomen.


Inhoudsopgave:

  1. Computer start op naar een zwart scherm na een Windows 8-upgrade
  2. Veilig opstarten en Windows 8
  3. Microsoft Office 2010 Starter
  4. Het configuratiescherm van de grafische kaart verdwijnt
  5. Dell Webcam Central
  6. Antivirussoftware
  7. Bluetooth-problemen
  8. Dvd-afspelen wordt niet ondersteund in Windows 8
  9. Windows Media Center
  10. Aanraakcompatibiliteit met Windows 8
  11. Tv-tunerkaart verliest functie
  12. Upgrade-installatie versus nieuwe Windows 8-pc
  13. Intel Rapid Start veroorzaakt een blauw scherm

Computer start op naar een zwart scherm na een Windows 8-upgrade

Sommige Dell computers kunnen na een upgrade naar Windows 8 opstarten naar een zwart scherm als hun systeem-BIOS niet is bijgewerkt.


Veilig opstarten en Windows 8

Probleem: Het scherm met het Dell logo wordt niet weergegeven tijdens de eerste inschakeling (POST) op Dell systemen.

Oplossing: Om mogelijke problemen te voorkomen met betrekking tot systemen die geen grafische kaarten herkennen, raadt Dell klanten aan om Secure Boot niet in hun BIOS in te schakelen voordat ze een upgrade naar Windows 8 uitvoeren. Als u Secure Boot wilt uitschakelen, start u de computer opnieuw op en tikt u herhaaldelijk op de F2-toets in het scherm met het Dell logo. Zoek in System Setup de optie voor Veilig opstarten en schakel deze uit. Sla vervolgens uw instellingen op en sluit af om de computer opnieuw op te starten.


Microsoft Office 2010 Starter

Probleem: Office 2010 wordt tijdens het upgradeproces van Windows 8 weergegeven als compatibiliteitswaarschuwing. Als u verdergaat met de upgrade, is Office Starter niet meer beschikbaar.

Discussie: Er is een Office-update beschikbaar van Microsoft (KB2553141) die vóór de upgrade op het vak moet worden geïnstalleerd. Als deze niet is geïnstalleerd, is Office 2010 Starter niet langer bruikbaar.

Oplossing: Ga naar het Microsoft Download Center voordat u het Windows 8-upgradeproces start om de update te installeren.


Het configuratiescherm van de grafische kaart verdwijnt

Probleem: Na het upgraden naar Windows 8 verdwijnt het configuratiescherm voor uw grafische kaart (Intel, AMD of NVIDIA). Alleen het ingebouwde bedieningspaneel van het beeldscherm is beschikbaar.

Discussie: De nieuwe Windows-gebruikersinterface overschrijft de functies van veel Windows 7-driverpakketten. Voorafgaand aan de release van Windows 8 (26 oktober 2012) worden nieuwe grafische drivers beschikbaar gesteld waarmee deze functionaliteit wordt hersteld.

Oplossing: Zorg ervoor dat u uw videodriver bijwerkt vanaf de Dell website Drivers en downloads voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.


Dell Webcam Central

Probleem: Na het upgraden naar Windows 8 zijn de Effecten van Dell Webcam Central en andere functies niet beschikbaar of werken ze niet goed.

Discussie: Als onderdeel van het Windows 8-upgradeproces worden sommige bestanden voor Webcam Central niet correct verplaatst naar de nieuwe installatie van Windows.

Oplossing: Een bijgewerkte Dell Webcam Central-software is niet beschikbaar voor Windows 10 of Windows 8 (8.1). In plaats daarvan moet u Skype gebruiken.

SLN116382_en_US__1icon Opmerking: Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel Dell Webcam and Dell Webcam Central Software Guide

 


Antivirussoftware

Probleem: Tijdens de Windows 8-upgrade wordt u gevraagd om uw antivirussoftware (Norton, McAfee, Trend Micro, enz.) te verwijderen.

Oplossing: Dell raadt u aan om uw antivirussoftware te verwijderen voordat u de upgrade naar Windows 8 start en vervolgens de nieuwste versie te installeren nadat de upgrade is voltooid. De nieuwste versie van uw door Dell geïnstalleerde antivirussoftware vindt u op de website My Dell Downloads. Zorg ervoor dat u alle abonnementsgegevens voor uw product registreert (gebruikersnaam, wachtwoord, abonnementsnummer) voordat u het product verwijdert.


Bluetooth-problemen

Probleem: Na het upgraden naar Windows 8 werken Bluetooth-services en andere functies van Bluetooth niet goed.

Oplossing: Dell zal Bluetooth-drivers voor de meeste systemen bijwerken voorafgaand aan de release van Windows 8 (26 oktober 2012). Dell raadt aan om uw Bluetooth-software te verwijderen voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8. Nadat de upgrade is voltooid, moet u uw Bluetooth-driver opnieuw installeren vanaf de Dell website Drivers en downloads.


Dvd-afspelen wordt niet ondersteund in Windows 8

Probleem: Na een upgrade naar Windows 8 kunt u niet langer standaard dvd's afspelen in Windows 8

Discussie: Microsoft stopt met codec-ondersteuning voor het afspelen van dvd's in Windows 8. Oplossing: Als u dvd's in Windows 8 wilt afspelen, moet u dell in de fabriek geïnstalleerde dvd-afspeelsoftware installeren, zoals Cyberlink PowerDVD van My Dell Downloads. Als u uw computer hebt geüpgraded met een dvd-station van derden, moet u de afspeelsoftware installeren die bij het station is meegeleverd.


Windows Media Center

Probleem: Na een upgrade naar Windows 8 is Windows Media Center niet meer beschikbaar.

Oplossing: Microsoft stopt met in-box support voor Windows Media Center met Windows 8 Professional. Als u wilt upgraden naar het Windows 8 Media Center-pakket, moet u upgraden met behulp van de optie "Functies toevoegen" in Windows 8. Voor klanten die gebruikmaken van het Windows 8-upgradeprogramma, moet u betalen voor deze upgrade. Voor klanten die upgraden buiten het upgradeprogramma voor de volledige prijs, is het pakket een gratis add-on.


Aanraakcompatibiliteit met Windows 8

Probleem: Na een upgrade naar Windows 8 kunnen sommige oudere systemen met touchfunctionaliteit onregelmatig aanraakgedrag vertonen.

Discussie: Sommige oudere Dell computers die touchtechnologie van N-Trig gebruikten, hebben mogelijk een verminderde functie van hun touchscreen. Dit is te wijten aan de meegeleverde driver voor Windows 8. De betreffende systemen zijn de Latitude XT, Latitude XT2, Latitude XT3, Latitude ST tablet, XPS L502X, XPS L702X, Studio 17, Precision M4600 en Precision M6600.

SLN116382_en_US__1icon Opmerking: Niet alle gemelde systemen zijn getest voor ondersteuning van Windows 8. Controleer op de pagina Dell Computer Support voor Windows 8 upgrade of uw computer een upgrade naar Windows 8 ondersteunt.

Oplossing: N-Trig biedt ondersteuning voor hun touchtechnologie voor Windows 8 via de Support-website van Microsoft. Zorg ervoor dat u uw drivers bijwerkt voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.


Tv-tunerkaart verliest functie

Probleem: Na een upgrade naar Windows 8 heeft de tv-tunerkaart in het systeem geen standaardprogramma meer.

Discussie: Windows Media Center is het standaardprogramma dat is gekoppeld aan de tv-tunerkaart met Windows 7-systemen. Microsoft stopt met in-box support voor Windows Media Center met Windows 8 Professional. Systemen waarop deze wijziging van toepassing is, zijn de XPS One 2710, Inspiron One 2330 AIO, Inspiron One 2020 AIO, Inspiron One 2320 en de Vostro 360.

Oplossing: Om de tv-tunerkaart weer te kunnen gebruiken, moeten klanten na een upgrade naar Windows 8 upgraden naar het Windows Media Center-pakket. Als u wilt upgraden naar het Windows 8 Media Center-pakket, moet u upgraden met behulp van de optie "Functies toevoegen" in Windows 8. Voor klanten die gebruikmaken van het Windows 8-upgradeprogramma, moet u betalen voor deze upgrade. Voor klanten die upgraden buiten het upgradeprogramma voor de volledige prijs, is het pakket een gratis add-on.


Upgrade-installatie versus nieuwe Windows 8-pc

Er zijn verschillende functies die niet beschikbaar zijn voor het upgraden van computers, vergeleken met een nieuwe, in de fabriek geïnstalleerde Windows 8-computer, die hieronder wordt vermeld:

  • Dell Store in de Windows Store is niet zichtbaar voor het upgraden van computers
  • Veilig opstarten: Werkt alleen met systemen met de UEFI 2.3.1 (BIOS)
    • Gloednieuwe Windows 8 pc - bios-update en schone installatie nodig (ervan uitgaande dat De belasting van Win7 was gebaseerd op legacy/CSM BIOS)
    • Upgrade computers - Niet beschikbaar vanwege ROM-ruimtebeperkingen en gebrek aan BIOS-code.
  • Snel opstarten: UEFI 2.3.1
    • Gloednieuwe Windows 8 pc - bios-update en schone installatie nodig (ervan uitgaande dat De belasting van Win7 was gebaseerd op legacy/CSM BIOS)
    • Upgrade van computers - prestatieverbeteringen van os-loader worden waargenomen, maar niet volledige prestatieverbetering van end-to-end.
  • Mooi/naadloos opstarten (overgang van één beeldschermresolutie): UEFI 2.3.1 (BIOS)
    • Gloednieuwe Windows 8 pc - bios-update en schone installatie nodig (ervan uitgaande dat De belasting van Win7 was gebaseerd op legacy/CSM BIOS)
    • Upgrade computers - Verbeteringen worden waargenomen na overdracht van het BIOS, maar niet volledige end-to-end verbetering.
  • Gemeten opstarten: TPM & UEFI 2.3.1 (BIOS)
    • Gloednieuwe Windows 8 pc - bios-update en schone installatie nodig (ervan uitgaande dat De belasting van Win7 was gebaseerd op legacy/CSM BIOS)
    • Upgrade computers - Verminderde meetmogelijkheden als gevolg van oude hardware en gebrek aan UEFI 2.3.1 BIOS-ondersteuning
  • Automatisch ingerichte TPM: TPM en UEFI (BIOS)
    • Gloednieuwe Windows 8 pc - bios-update en schone installatie nodig (ervan uitgaande dat De belasting van Win7 was gebaseerd op legacy/CSM BIOS)
    • Upgrade computers - Niet beschikbaar met oudere TPM-hardware
  • eDrive (indien aanwezig): eDrive-compatibele HDD &UEF - Compatibele eDrive vereist
  • USB 3.0-snelheid/opstarten: USB 3.0-controller en UEFI-opstartondersteuning - USB 3.0 HW vereist
  • Bluetooth-batterij/energiebesparing (indien aanwezig): Bluetooth 4.0-LE
    • Gloednieuwe Windows 8 pc - beschikbaar
    • Upgrade computers - niet beschikbaar met pre-BT4.0 HW

Intel Rapid Start veroorzaakt een blauw scherm

Probleem: Als u de Intel Rapid Start Technology in het BIOS uitschakelt, krijgt u een zwart scherm en uiteindelijk een blauw scherm dat aangeeft dat het systeem defect is.

Oplossing: Schakel Intel Rapid Start Technology niet uit in het BIOS.


Oorzaak

 

Oplossing

 

Artikeleigenschappen


Datum laatst gepubliceerd

22 mrt. 2023

Versie

7

Artikeltype

Solution