Hopp til hovedinnhold
  • Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Slik registrerer du deg for tilgang til kundestøtte på Internett i Dell Technologies eller oppgraderer en eksisterende konto

Sammendrag: Denne artikkelen drøfter virksomhetsnivå, Dell.com/support registrering av nettkonto eller oppgradering av en eksisterende konto på virksomhetsnivå for å få tilgang til verktøy og innhold for server-, lagrings- og nettverksmaskinvare og -programvare. ...

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold


Instruksjoner

Denne artikkelen beskriver oppgradering eller registrering av virksomhetskonto for Dell.com/support for å få tilgang til verktøy og innhold på virksomhetsnivå for server-, lagrings- og nettverksressurser.


Oversikt over støtte på Internett

Det nettbaserte nettstedet for kundestøtte (Dell.com/support) er en portal for passordbeskyttede tjenester som gir tilgang til en rekke verktøy, teknisk innhold for å optimere Dells server-, lagrings- og nettverksprodukter, og muligheten til å kontakte Dells kundestøtte ved behov.

Registrere deg for en konto hos Dell-rettigheter:

  • Tilgang til berettiget programvare
  • Tilgang til Dell CloudIQ-tjenesten
  • Synlighet for begrensede kunnskapsbaserte artikler og annet innhold
  • Mulighet til å opprette serviceforespørsler for virksomheter enten direkte eller via direkte chat.
  • Funksjoner for å vise og administrere serviceforespørsler for organisasjonen din.
  • Tilgang til avansert tjenesteinformasjon i MyService360-funksjonen
  • Synlighet for virksomhetens preferanser
  • Mulighet til å administrere både firmapreferanser og kontakter for organisasjonen din (hvis en virksomhetsadministrator)

Kontostatus og -typer

Det finnes ulike typer kontoer avhengig av ditt forhold til Dell. En hake ved siden av navnet ditt på påloggingsikonet indikerer dette. Hvis det ikke er merket av, logger du deg på Dells kundestøtte. Hvis du ennå ikke har registrert deg, følger du trinnene nedenfor for ny brukerregistrering for virksomhetsbrukere. For grunnleggende brukertilgang registrerer du e-postadressen din ved hjelp av påloggingsmenyen hos Dells kundestøtte.

Kontotypene er:
 
  Dell.com
Brukeren er logget på Når du får tilgang Dell.com, vises brukerens pålogging med en blå hake. Når du logger på Dells kundestøtte for å bekrefte kontotypen din, endres avmerkingen til den relevante brukertypen og fargen, som beskrevet nedenfor. 
 
  Dell.com/support
 


 
Grunnleggende bruker (grønn hake)
En grønn hake indikerer en grunnleggende konto, forbrukere og brukere av små virksomheter med en gyldig e-postadresse.

Hvis det er en grønn hake ved siden av navnet ditt på påloggingsikonet og du ønsker å få tilgang til begrenset innhold, må du OPPGRADERE kontoen din for tilgang på virksomhetsnivå. Følg trinnene nedenfor for ny registrering for virksomhetsbrukere.
 


Bruker med begrenset tilgang (gul/oransje hake)
En gul eller oransje hake indikerer begrenset tilgang, og kontoen din er ikke fullstendig konfigurert for virksomhetstilgang.

Hvis det er en gul eller oransje hake ved siden av navnet ditt på påloggingsikonet og du bruker en bedriftsspesifikk e-postadresse, kontakter du administratorstøtten for å få kontoen oppgradert. Følg trinnene nedenfor for å kontakte administratorstøtte for å oppgradere kontotypen din.
 

Dell Enterprise-kunde eller -partner (svart hake)
 
En svart hake indikerer en Dell-bedriftskunde eller -partner. Den svarte haken ved siden av navnet på påloggingsikonet vises enten som en ansatt i en organisasjon som enten har kjøpt Dell Technologies-produkter eller er en Dell-partner. Brukeren trenger ikke gjøre noe mer.
 
 

Ny brukerregistrering for virksomhetsbrukere

Hvis du vil ha tilgang til alle funksjonene og innholdet som er tilgjengelig for organisasjonen din, må du registrere deg for en konto på virksomhetsnivå på Internett. Hvis du velger å ikke fullføre hele registreringen, har du fortsatt tilgang til Dells kundestøtte, men med et begrenset delsett av funksjoner og innhold.

Slik registrerer du deg:     

  1. Naviger i nettleseren ved hjelp av denne koblingen: Opprett en konto.
  2. I delen Create an account (Opprett en konto) angir du de nødvendige detaljene, og deretter klikker du på Create Account (Opprett konto). Hvis du allerede har registrert deg med en grunnleggende konto, angir du e-postadressen og passordet.
Merk: Bruk en gyldig e-postadresse for virksomheter fra organisasjonen din, for eksempel username@yourcompanydomain .com. Vertsdomener som gmail .com fører til begrenset tilgang.
  1. En automatisk e-post med en engangs numerisk valideringskode sendes til den registrerte e-postadressen.
  2. Skriv inn valideringskoden i feltet Enter Validation Code (Angi valideringskode), og klikk på Validate Account (Valider konto).
    • Hvis kontotypen har en grønn hake, må du kontrollere at du er LOGGET AV og bruke TRINN 1 ovenfor for å få den riktige koblingen for å starte registrerings- eller oppdateringsprosessen.
  3. Velg alternativet Firma-e-post: Jeg bruker en firma-e-post for en virksomhet som har kjøpt dell Technologies-bedriftsprodukter eller opplæring på siden Additional Access Rights Required (Ekstra tilgangsrettigheter) og klikker på Submit (Send). Hvis du er ansatt i et Dell-partnerselskap eller ønsker å bli partner, velger du dette alternativet og følger referansene som er oppgitt.

    Ytterligere tilgangsrettigheter kreves
Figur 1: Tilgangsrettigheter kreves
  1. Angi registreringsinformasjon for virksomhetskontoen .

    Registrering av virksomhetskonto
    Figur 2: Registrering av virksomhetskonto
     
  2. For de fleste brukere er kontoen din automatisk aktivert for riktig tilgang, og du mottar en e-postbekreftelse om at oppsettet er fullført. Når bekreftelses-e-posten er mottatt, kan du logge på og få full tilgang som bedriftsansatt.
Virksomhetskonto opprettet
Figur 3: Virksomhetskonto opprettet
  1. For noen virksomheter og offentlige virksomheter ser du en liste over organisasjoner du kan velge mellom. Velg oppføringen som samsvarer med virksomhetsenheten.

    Velg organisasjonen din
    Figur 4: Velg organisasjonen din. 
  2. Hvis du er den første personen fra organisasjonen din til å registrere deg, må en virksomhetsprofil konfigureres. I så fall blir du bedt om å oppgi noen detaljer om organisasjonen din. 

    Send inn organisasjonsinformasjon
    Figur 5: Send inn organisasjonsinformasjonen din. 
     
  3. Hvis du vil ha mer informasjon, kan det å oppgi et serienummer eller service-ID for et av Dell-produktene dine forenkle prosessen. Denne informasjonen brukes til å konfigurere en profil for organisasjonen din. Dette skal bare ta en dag eller to, hvoretter du har tilgang til alle de elektroniske støttefunksjonene for virksomheten din, inkludert MyService360.  

Kontakte administratorstøtte for å oppgradere kontotypen din

For at kontotypen din skal oppgraderes fra en konto med begrenset tilgang (gul eller oransje hake) til en bedriftskonto (svart hake), må du klikke på denne administrative støttekoblingen for å koble direkte til Dells kundeservice. Dells kundeservice validerer kontoinnstillingene og gir virksomhetsbruker tilgang.

VIKTIG: Hvis du har fullført trinnene for ny registrering for virksomhetsbrukere og kontoen vises som en grunnleggende konto (grønn hake) etter pålogging, ser du ikke alternativet som kreves for å oppgradere firmakontoen. Følg trinnene "a" til "e" nedenfor for å løse dette først:

  1. Logg deg av https://www.dell.com/support/home/.
  2. Tøm hurtigbufferen og nettleserloggen.
  3. Gå til https://www.dell.com/support/preferences/userregistration som utløser den fulle, menive profileringsflyten.
  4. Du bør bli bedt om å angi e-postadressen din (brukernavn) og passord til venstre for siden (ikke bruk delen Opprett en konto).
  5. Kontroller at du nå ser en gul eller oransje hake.
  6. Fullfør følgende trinn 1 til 4 for å identifisere virksomheten din og fullføre kontooppsettet.

Fullfør kontooppsett:

  1. Velg Problemer med kontotilgang fra rullegardinmenyen. Du må ha fullført registreringen og være logget på for å se dette alternativet.  
Rullegardinlisten Administrativ støtte
Figur 6: Rullegardinlisten Administrativ støtte
  1. Klikk på Create Service Request (Opprett serviceforespørsel).

    Knappen Create service request (Opprett serviceforespørsel)
Figur 7: Opprett en serviceforespørselsknapp.
  1. Oppgi følgende informasjon i dialogboksen Create Service Request (Opprett serviceforespørsel) som vises:
    1. Telefonnummer: <kontaktnummeret ditt>
    2. Foretrukket kontaktmetode: Velg e-post eller telefon.
    3. URL-adressen du vil nå: Dell.com/support  
    4. Sammendrag av forespørsel: <Legg til følgende informasjon>
  1. Send inn forespørselen når den er fullført.

    Send inn opprettelsesskjemaet for serviceforespørsler
Figur 8: Send inn skjemaet for opprettelse av serviceforespørsel.
  1. Du mottar automatisk e-postrespons fra Dell Technologies med saksnummer og koblinger.
A representative will contact you regarding your question or problem within 48 business hours.
Your Service Request Number is:  12345678


Svartider for kundeservice kan ta mellom 24 og 48 timer i løpet av standard virkedager for å fullføre valideringen og aktivere kontoen. Oppfølgingsspørringer fra Dells kundeservice kan forekomme hvis ytterligere informasjon er nødvendig.

Tilleggsinformasjon

  Se denne videoen:

Videoer

 

Artikkelegenskaper


Berørt produkt

Secure Connect Gateway, SupportAssist Enterprise, PowerStore

Produkt

Software Tools, Solutions, Storage, SolVe

Dato for siste publisering

13 des. 2023

Versjon

15

Artikkeltype

How To