Gå vidare till huvudinnehållet
  • Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Registrera dig för åtkomst till Dell Technologies onlinesupport eller uppgradera ett befintligt konto

Sammanfattning: Den här artikeln innehåller information om registrering på Dell.com/support onlinekonto på företagsnivå eller uppgradering av ett befintligt konto på företagsnivå för åtkomst till verktyg och innehåll för maskinvara och programvara på server-, lagrings- och nätverkshanteringsnivå. ...

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Instruktioner

Den här artikeln innehåller information om uppgradering eller registrering av företagskonto för Dell.com/support för att få åtkomst till verktyg och innehåll på företagsnivå för server-, lagrings- och nätverksresurser.


Översikt av onlinesupport

Onlinesupportwebbplatsen (Dell.com/support) är en portal för lösenordsskyddade tjänster som ger tillgång till en uppsättning verktyg, tekniskt innehåll för att optimera Dells server-, lagrings- och nätverksprodukter och möjligheten att kontakta Dells support vid behov.

Registrera dig för ett konto med Dell-beviljande:

  • Åtkomst till berättigad programvara
  • Åtkomst till Dell CloudIQ-tjänsten
  • Synlighet för begränsade kunskapsbaserade artiklar och annat innehåll
  • Möjlighet att skapa företagsserviceförfrågningar antingen direkt eller via livechatt.
  • Funktioner för att visa och hantera serviceförfrågningar för din organisation.
  • Åtkomst till avancerad serviceinformation i MyService360-funktionen
  • Synlighet för företagets inställningar
  • Möjlighet att hantera både företagets inställningar och kontakter för din organisation (om en företagsadministratör)

Kontostatus och -typer

Det finns olika typer av konton beroende på din relation med Dell. En bock bredvid ditt namn på inloggningsikonen anger detta. Om det inte finns någon bockmarkering loggar du in på Dells support. Om du ännu inte har registrerat dig följer du stegen nedan för ny användarregistrering för företagsanvändare. Registrera din e-postadress via inloggningsmenyn på Dell Support för grundläggande användaråtkomst.

Kontotyperna är:
 
  Dell.com
Användaren är inloggad Vid åtkomst till Dell.com visas användarinloggningen med en blå bock. När du loggar in på Dell Support för att verifiera din kontotyp ändras kryssrutan till relevant användartyp och färg enligt beskrivningen nedan. 
 
  Dell.com/support
 


 
Grundläggande användare (grön bockmarkering)
En grön bockmarkering anger ett baskonto, konsumenter och småföretagsanvändare med en giltig e-postadress.

Om det finns en grön bock bredvid ditt namn på inloggningsikonen och du vill få åtkomst till begränsat innehåll måste du UPPGRADERA ditt konto för åtkomst på företagsnivå. Följ stegen nedan för ny registrering för företagsanvändare.
 


Användare med begränsad åtkomst (gul/orange bock)
En gul eller orange bockmarkering anger begränsad åtkomst och ditt konto är inte helt konfigurerat för företagsåtkomst.

Om det finns en gul eller orange markering bredvid ditt namn på inloggningsikonen och du använder en företagsspecifik e-postadress kontaktar du administrativ support för att få ditt konto uppgraderat. Följ stegen nedan för att kontakta administrativ support för att uppgradera din kontotyp.
 

Dell Enterprise-kund eller -partner (svart bockmarkering)
 
En svart bockmarkering anger en företagskund eller -partner från Dell. Som medarbetare i en organisation som antingen har köpt Dell Technologies-produkter eller är Dell-partner visar den svarta bockmarkeringen bredvid ditt namn på inloggningsikonen din status på företagsnivå. Inga ytterligare åtgärder krävs från användaren.
 
 

Ny användarregistrering för företagsanvändare

För att få tillgång till alla funktioner och innehåll som är tillgängligt för din organisation måste du registrera dig för ett konto på företagsnivå för onlinesupport. Om du väljer att inte slutföra den fullständiga registreringen har du fortfarande tillgång till Dells support, men med ett begränsat antal funktioner och innehåll.

Så här registrerar du dig:     

  1. Navigera i webbläsaren via den här länken: Skapa ett konto.
  2. Ange den information som behövs i avsnittet Create an account (skapa ett konto) och klicka sedan på Create Account (skapa konto). Om du redan har registrerat dig med ett baskonto anger du e-postadressen och lösenordet.
Obs! Använd en giltig företags-e-postadress från din organisation, till exempel username@yourcompanydomain .com. Om du är värd för företagsdomäner som gmail.com får du begränsad åtkomst.
  1. Ett automatiskt e-postmeddelande med en enstaka numerisk valideringskod skickas till den registrerade e-postadressen.
  2. Ange valideringskoden i fältet Enter Validation Code (ange valideringskod) och klicka på Validate Account (validera konto).
    • Om kontotypen har en grön bock ska du se till att du är inloggad och använda steg 1 ovan för att få rätt länk för att starta registreringen eller uppdateringsprocessen.
  3. Välj alternativet Företagets e-postadress: Jag använder ett företagsmetal för ett företag som har köpt Dell Technologies företagsprodukter eller utbildning på sidan Ytterligare åtkomsträttigheter som krävs och klickar på Skicka. Om du är anställd hos ett Partner-företag från Dell eller vill bli partner väljer du det alternativet och följer de referenser som anges.

    Ytterligare åtkomsträttigheter krävs
Bild 1: Åtkomsträttigheter krävs
  1. Ange registreringsinformationen för företagskontot .

    Registrering av företagskonto
    Bild 2: Registrering av företagskonto
     
  2. För de flesta användare aktiveras ditt konto automatiskt för korrekt åtkomst och du får en e-postbekräftelse om att installationen är klar. När bekräftelsemelet har tagits emot kan du logga in och ha fullständig åtkomst som företagsmedarbetare.
Företagskonto har skapats
Bild 3: Företagskonto har skapats
  1. För vissa företag och myndigheter ser du en lista över organisationer att välja mellan. Välj den post som matchar företagets enhet.

    Välj din organisation
    Bild 4: Välj din organisation. 
  2. Om du är den första personen från din organisation som registrerar dig måste en företagsprofil konfigureras. I så fall uppmanas du att ange viss information om din organisation. 

    Skicka din organisationsinformation
    Bild 5: Skicka in din organisationsinformation. 
     
  3. Om du vill ha mer information kan du ange ett serienummer eller service tag-nummer för en av dina Dell-produkter. Den här informationen används för att konfigurera en profil för din organisation. Det bör bara ta en eller två dagar, efter vilket du har åtkomst till alla onlinesupportfunktioner för ditt företag, inklusive MyService360.  

Kontakta administrativ support för att uppgradera din kontotyp

För att få din kontotyp uppgraderad från ett konto med begränsad åtkomst (gul eller orange bock) till ett företagskonto (svart bock) måste du klicka på den här länken för administrativ support för att direkt kontakta Dells kundtjänst. Dells kundtjänst validerar kontoinställningarna och ger företagsanvändare åtkomst.

VIKTIGT: Om du har slutfört stegen för ny registrering för företagsanvändare och kontot visas som ett grundläggande konto (grön bock) när du har loggat in ser du inte det alternativ som krävs för att uppgradera ditt företagskonto. Lös problemet genom att följa stegen "a" till "e" nedan:

  1. Logga ut från https://www.dell.com/support/home/.
  2. Rensa cacheminnet och webbhistoriken.
  3. Gå till https://www.dell.com/support/preferences/userregistration som utlöser det fullständiga stegvisa profileringsflödet.
  4. Du uppmanas att ange din e-postadress (användarnamn) och lösenord till vänster på sidan (använd inte avsnittet Skapa ett konto).
  5. Kontrollera att du nu ser en gul eller orange bockmarkering.
  6. Utför följande steg 1 till 4 för att identifiera ditt företag och slutföra konfigurationen av ditt konto.

Slutför kontokonfigurationen:

  1. Välj Account Access Issues (problem med kontoåtkomst) i listrutan. Du måste ha slutfört registreringen OCH vara inloggad för att se det här alternativet.  
Listrutan Administrationssupport
Bild 6: Listrutan Administrationssupport
  1. Klicka på Create Service Request (skapa tjänstebegäran).

    Knappen Skapa serviceförfrågan
Bild 7: Knappen Skapa en serviceförfrågan.
  1. Ange följande information i dialogrutan Create Service Request som visas:
    1. Telefonnummer: <ditt kontaktnummer>
    2. Önskad kontaktmetod: Välj e-post eller telefon.
    3. URL-adress som du vill nå: Dell.com/support  
    4. Sammanfattning för begäran: <lägg till följande information>
  1. Skicka in begäran när den är klar.

    Formulär för att skapa tjänstebegäran
Bild 8: Skicka formuläret för att skapa tjänstebegäran.
  1. Du får ett automatiskt e-postsvar från Dell Technologies med ärendenummer och länkar.
A representative will contact you regarding your question or problem within 48 business hours.
Your Service Request Number is:  12345678


Kundtjänstens svarstider kan ta mellan 24 och 48 timmar under standarddagar för att slutföra valideringen och aktivera kontot. Om ytterligare information krävs kan frågor från Dells kundtjänst följas upp.

Ytterligare information

  Titta på den här videon:

Videor

 

Artikelegenskaper


Berörd produkt

Secure Connect Gateway, SupportAssist Enterprise, PowerStore

Produkt

Software Tools, Solutions, Storage, SolVe

Senaste publiceringsdatum

13 dec. 2023

Version

15

Artikeltyp

How To