Gå vidare till huvudinnehållet
  • Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Funktionen Auto-On för Dell Command PowerShell Provider

Sammanfattning: BIOS-alternativet Auto-On ställer in tiden på dagen då användaren vill att datorn ska slås på automatiskt.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Symptom

Berörda produkter:

  • Dell Command | PowerShell Provider

Orsak

Gäller ej

Upplösning

BIOS-alternativet Auto-On ställer in tiden på dagen då användaren vill att datorn ska slås på automatiskt. Användaren kan välja att inaktivera det här alternativet, välja varje dag att slå på, välja endast veckodagar för att slå på och välja specifika dagar för att slå på datorn automatiskt. Användaren har inte möjlighet att ställa in tid för varje veckodag och det finns bara ett alternativ för att ställa in automatisk timme och minut som är vanligt under alla veckodagar.

Tid för automatisk på-start1
Bild 1: (Endast på engelska) Tid för automatisk på-start1

I skärmbilden ovan beskrivs hur bios-attributet för automatisk start är tillgängligt i skärminställningarna för BIOS F2. Användaren kan ställa in Automatisk på-timme, Automatisk minut och välja AM eller PM. Det finns fyra alternativ: Disabled (inaktiverad), Every Day (varje dag), Weekdays (veckodagar) ochSelect Days (vissa dagar). När användaren har valt Select Days (valda dagar) blir kryssrutorna till anpassade valbara veckodagar aktiva och användaren har bara behörighet att välja de dagar de behöver när datorn slås automatiskt.

Auto On Time2
Bild 2: (Endast på engelska) Auto On Time2

Dell Command Powershell Provider (DCPP) tillhandahåller intuitivt alternativet Auto-On för användaren. Den har försökt att hålla kommandoradsgränssnittet i DCPP så enkelt som möjligt och så nära F2-skärmen som möjligt. När användaren går till kategorin PowerManagement i DCPP och gör det visas en dir nedanstående skärm:

PowerManagmeent – Dir
Bild 3: (Endast på engelska) PowerManagmeent – Dir

Som på skärmen i skärmbilden ovan visas användaren initialt med tre attribut, AutoOnHr nämligen Auto-OnochAutoOnMn.

För attributet Auto-On har användaren fyra alternativ som liknar BIOS F2-skärmen, nämligen Disabled, Every Day, Weekdays ochSelect Days. När användaren väljer Select Days inträffar nedanstående utdataändring enligt bilden nedan:

PowerManagmeent – SelectDays
Bild 4: (Endast på engelska) PowerManagmeent – SelectDays

Som vi ser ovan när användaren väljer attributet Auto-On till Select Days visas sju nya attribut, nämligen AutoOnSun, AutoOnMonAutoOnTue, AutoOnThurAutoOnWedAutoOnFri och .AutoOnSat

Ovanstående attribut har endast något av värdena Enabled och Disabled , vilket gör att användaren kan välja de dagar där Auto-On ska inträffa.

PowerManagmeent – AutoOnThur
Bild 5: (Endast på engelska) PowerManagmeent – AutoOnThur

I exemplet ovan vill användaren att Auto-On ska inaktiveras på torsdag.

DCPP har även stöd för en anpassad funktion med ett namn Set-DellAutoOnForSelectDays som intuitivt gör det möjligt för användaren att överlappa flera veckodagars anrop och automatiskt ställa in Auto-On till Select Days. Den här anpassade funktionen importeras som en del av DCPP 1.0-modulen. Nedan visas ett exempel:

PowerManagement – Set-DellAutoOnForSelectDays
Bild 6: (Endast på engelska) Powermanagement- Set-DellAutoOnForSelectDays

Obs! Om antingen administratörs- eller systemlösenordet är inställt måste lösenordet tillhandahållas tillsammans med Set kommandon med en lösenordsväxling.

Nedan visas användning av jokertecken för visning av innehåll (detta gäller även för andra attribut). Det här är också ett sätt att visa möjliga värden för attributet Auto-On :

PowerManagement – jokertecken, möjliga värden
Bild 7: (Endast på engelska) PowerManagement – jokertecken, möjliga värden

Artikelegenskaper


Berörd produkt

Dell Command | Powershell Provider

Senaste publiceringsdatum

12 juli 2023

Version

7

Artikeltyp

Solution