Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Maksimum Oyun Performansı İçin Video Sürücülerini Güncelleme

Summary: Bilgisayarınızın grafik performansı düşükse ekran kartı sürücüsünü güncelleştirmek oyun oynarken grafik performansını iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Dell Bilgisayarlarda video kartı sürücülerini neden ve nasıl güncelleştireceğiniz hakkında buradan bilgi edinin. ...

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Instructions

İçindekiler:

  1. Video kartı sürücüsü neden güncelleştirilmelidir?
  2. Dell bilgisayarlarda video kartını belirleme
  3. Video kartı sürücüsünü güncelleştirme

Video kartı (GPU) sürücüsü neden güncelleştirilmelidir?

Video kartı sürücüsü, işletim sistemi ve yazılım uygulamasının, bilgisayarın grafik donanımını kullanmasına izin veren bir yazılımdır. [Grafik İşlem Birimi (GPU) olarak da bilinir.] Donanımınızdan en iyi performansı alabilmek için video kartı (GPU) sürücülerini güncel tutmanız önerilir.

Microsoft Windows işletim sistemlerinde çoğu donanım sürücüsü, Dell Drivers & Downloads web sitesinden ya da Windows Update üzerinden kurulabilir. Ancak Intel, NVIDIA veya AMD grafik donanımına yönelik ekran kartı sürücüleri, üreticinin web sitesinden de indirilebilir.

Bilgisayardaki video kartı sürücülerini güncelleştirmek, video veya grafik ile ilgili çoğu sorunu çözebilir. (Örneğin: Titreme, donuk görüntü, bulanık görüntü, oyun oynarken düşük grafik performansı, cızırtılı video, oyun oynarken videoların kesilmesi, videolarla ilgili sorunlar vb.)

Dell mühendisleri, mevcut en kararlı sürümleri bulmak için Dell Drivers & Downloads web sitesinde bulunan Video kartı sürücülerini test eder. Böylece bilgisayarınızda video (grafik) sorunu yaşamanızın önüne geçerler.

Intel, NVIDIA veya AMD gibi video kartı üreticileri, özellikle de oyunlara yönelik performans iyileştirmeleri sunmak için sık sık yeni video kartı sürücüleri yayınlar.

Not: Video kartı sürücülerini üreticinin web sitesinden kurmak, performansı artırabilir ve yaşanan sorunları çözebilir. Bilgisayarınız beklenmeyen davranışlar sergiliyorsa ekran kartı sürücülerini Dell Drivers & Downloads web sitesinden indirmeniz ve kurmanız önerilir.

Başa Dön

Dell bilgisayarlarda video kartını belirleme

Bilgisayarınızda takılı olan video kartını belirlemek için:

  1. Klavyede Windows logosu + R tuşuna basın.
  2. Çalıştır iletişim kutusuna devmgmt.msc yazın.
  3. Enter tuşuna basın.
  4. Aygıt Yöneticisi'nde, Ekran Bağdaştırıcıları> öğesinin yanındaki +işaretine tıklayın veya işareti kaldırın.
Not: Windows Aygıt Yöneticisi'nde hem Intel hem de NVIDIA video kartı görürseniz Dell dizüstü bilgisayarınız NVIDIA'nın Optimus teknolojisini kullanıyor demektir. Bu teknoloji, dizüstü bilgisayarınızın NVIDIA ve Intel video kartları (GPU) arasında akıllı bir şekilde geçiş yapmasını sağlar. Böylece hem grafik performansını iyileştirir hem de pil ömrünü uzatır.

Başa Dön

Video kartı (GPU) sürücüsünü güncelleştirme

Video kartı veya Grafik İşlemci Birimi (GPU) sürücülerinin büyük bölümü, bir sürüm numarasına sahiptir. Sürüm numaralarını karşılaştırarak sürücünüzün eski olup olmadığını kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Ekran kartı sürücüleri, en son aygıt sürücülerinin şu yollarla indirilip yüklenmesiyle güncellenebilir:

  • Windows Update: Bazı aygıt sürücüleri Windows Update üzerinden güncellenir. Microsoft Windows 11 ve Windows 10'da Windows Update, sizin için sunulan en son sürücüleri otomatik olarak indirir ve kurar. Ancak Microsoft Windows 8.1, Windows 8 veya Windows 7'de donanım sürücüleri, Windows Update arayüzünde isteğe bağlı güncelleştirmeler olarak gösterilir. En son sürücülerin yüklendiğinden emin olmak için sunulan bütün donanım sürücüsü güncellemelerini yükleyin.
  • Dell Sürücüler ve İndirmeler - Dell Drivers & Downloads web sitesi; donanım sürücülerini, bellenimleri ve diğer yazılım öğelerini indirmenize olanak tanır. Daha fazla bilgi için şu Dell Knowledge Base makalesine bakın: Drivers and Downloads Hakkında SSS
  • Aygıt üreticisi web sitesi - Intel, NVIDIA veya AMD, en son video kartı sürücülerini otomatik olarak kontrol edip indirebilen kontrol panelleri sunar. Alternatif olarak, Dell bilgisayarınızda takılı olan video kartı için en son sürücüsü paketini indirmek üzere Intel, NVIDIA veya AMD web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.
Not: Video kartı üreticisi, doğrudan ilgili üreticinin sağladığı Video kartı sürücülerini destekler. Dell, diğer kaynaklardan yüklenen sürücülere ilişkin sorunlara karşı Dell Drivers & Downloads web sitesindeki video kartı sürücülerini kurmanızı önerebilir.

Başa Dön

Article Properties


Affected Product

Alienware, G Series, G Series, Alienware

Last Published Date

23 Nis 2024

Version

7

Article Type

How To