Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Degauss nedir ve nasıl yapılır?

Summary: Bu sorun genellikle bilgisayar monitörde biriken istenmeyen manyetik efektlerin çıkarılmasıdır.

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Symptoms

Geçerli Değil

Cause

Geçerli Değil

Resolution

Monitörü çıkarın.
 

Katot ışınlı tüp (CRT) monitör, manyetik alanlar tarafından kontrol edilen elektron akışı kullanarak ekran hakkında bilgi görüntüler. Yakınlardaki dış manyetik güçler (ör. ön kapağı olmayan hoparlör çifti veya başka bir monitör ve dünyanın kendi manyetik alanı) monitör tarafından görüntülenen görüntünün bozulmasına ve renklerin değişmelerine neden olabilir.

 

Yeni monitörlerin çoğu, her açıldığında otomatik olarak açılır. Bazıları da CRT'yi manuel olarak kaldırma denetimine sahiptir. Görüntü bozulmasıyla deneyiminiz varsa aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Monitörü kapatın, birkaç saniye bekleyin ve ardından monitörü tekrar açın.

  • Hoparlörler, radyolar, cep telefonları veya diğer monitörler veya TV birimleri gibi elektrikli aygıtları monitörden çıkarın.

  • Bozulmanın birkaç saat sonra değişerek harici faktörlerin sorun olup olmadığını belirlemenize yardımcı olmak için monitörü 90 derece çevirmeyi deneyin.

  • Bu modelin bir degauss düğmesi olup olduğunu görmek için monitör belgelerine bakın. Degauss (degauss) düğmesini bularak bu düğmeye basın.


 

Daha fazla bilgi için Dell Community Forum'a göz atabilirsiniz.
 

Dell kullanıcı topluluğundaki diğer kullanıcılardan ne olduğunu bulmak için Dell Topluluk Forumlarına gidin. Dell Topluluk Forumları, Dell kullanıcılarının destek konularını tartışarak öğrenmeleri ve yardım etmeleri için bir yer sağlar. Soru ve yanıt göndermek için ileti panolarını kullanın.


Article Properties


Last Published Date

20 Eyl 2023

Version

5

Article Type

Solution