Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Dell EMC OpenManage Enterprise Services (önceki adıyla OpenManage Enterprise SupportAssist) Desteği

Summary: Dell EMC OpenManage Enterprise Services ProSupport ve ProSupport Plus yetkilerine sahip aygıtlarınız için proaktif ve tahmine dayalı izleme ile yönetim desteği sağlayan, Dell EMC OpenManage Enterprise konsoluna yönelik bir eklentidir. ...

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Symptoms

OpenManage Enterprise Services Eklentisi

Dell EMC proaktif ve tahmine dayalı izleme ile yönetim desteği

  • Dell EMC OpenManage Enterprise'a yönelik eklenti
  • Veri merkezi verimliliğini iyileştirme
  • Donanım sorunlarını çözme sürecinde tamamlanma ve kesinti sürelerini iyileştirme

Dell EMC OpenManage Enterprise Services (önceki adıyla OpenManage Enterprise SupportAssist); ProSupport ve ProSupport Plus yetkilerine sahip aygıtlarınız için proaktif ve tahmine dayalı izleme ile yönetim desteği sağlayan, Dell EMC OpenManage Enterprise konsoluna yönelik bir eklentidir. Services eklentisine sahip OpenManage Enterprise, aygıt yaşam döngünüz boyunca tek ve birleşik bir yönetim çözümü sağlamanın yanı sıra proaktif ve tahmine dayalı bir destek deneyimi sunar. Services, yöneticinin donanım arızası servis taleplerini sorunsuz şekilde yönetmesine olanak tanıyarak veri merkezi verimliliğini artırır. Bu sayede, Dell EMC Teknik Destek ekibi tarafından harcanan zaman azaltılır ve donanım sorunlarını çözme sürecinde tamamlanma ve kesinti süreleri iyileştirilir. Bu eklenti OpenManage portföyünün çok önemli bir parçasıdır ve kusursuz entegrasyon sağlar.

 
 

Dell EMC OpenManage Enterprise Services'ın Avantajları

  • Aygıtlarınızı izler, donanım sorunlarını proaktif olarak tespit eder ve Dell EMC'de otomatik biçimde Teknik Destek servis talepleri oluşturarak çözüm sürecini hızlandırır.
  • Destek sağlamanıza ve iletişim kişilerini (birincil, ikincil ve grup) Dell EMC'ye yönlendirmenize olanak tanır.
  • Manuel olarak gerçekleştirilen rutin işlemleri otomatik destek ile değiştirerek verimliliği artırır.
  • Dönemsel donanım telemetrisi verilerini kullanarak tahmine dayalı sorun algılama özelliği sunar. Bu da gelecekte veri kaybını engellemek için önleyici tedbirler alınmasına olanak tanır.
  • Gönderim sürecini hızlandırır.

Bir sorun algılandığında Services'ın sorunu gidermek için gereken sistem bilgilerini toplayıp yükler. Toplanan sistem bilgileri, Teknik Desteğin size gelişmiş, kişiselleştirilmiş ve verimli bir destek deneyimi sunmasına yardımcı olur. Services, dönemsel donanım telemetrisi verilerini kullanarak tahmine dayalı destek ve raporlama sağlar. Dönemsel veriler, Dell EMC'nin gelişmiş analizler gerçekleştirmesine, gelecekteki arızaları tahmin etmesine ve yedekleme yapıp arızaları çözmek için gereken süre hakkında sizi önceden bilgilendirmesine olanak tanır.

 
 

Dell EMC OpenManage Enterprise Services Menüsü

Dell EMC OpenManage Enterprise Services Özellikleri

  • Otomatik servis talebi oluşturma sayesinde donanım arızalarının proaktif olarak tespit edilmesi ve tahmine dayalı yanıt verilmesi
  • Dell Teknik Destek ekibi tarafından verilen proaktif yanıt
  • Hızlandırılmış parça gönderimi ve servis sağlama özellikleri
  • Otomatik e-posta bildirimi
 
 

Dell EMC OpenManage Enterprise Services Panosu

Dell EMC OpenManage Enterprise Services'a Yapılan İyileştirmeler

Dell EMC, OpenManage Enterprise Services'ı sürekli olarak iyileştirmektedir.

OpenManage Enterprise Services'ın 1.2'deki Yeni Özellikleri

  • 1.2 sürümünden itibaren OpenManage Enterprise SupportAssist, OpenManage Enterprise Services olarak yenilenmiştir.
  • Basitleştirilmiş Services eklentisi ve CloudIQ eklentisi kayıt adımları. Aşağıdaki durumlarda, Dell EMC arka ucuyla bağlantı kurmak için eklentileri tekrar kaydetmeye gerek yoktur.
    • SupportAssist eklentisi sürüm 1.1.1 veya öncesi daha önce kaydedilmişti. Bu durumda aynı bağlantı bilgileri, yenilenen Services eklentisine ve CloudIQ eklentisine taşınır.
    • Services eklentisi veya CloudIQ eklentisi daha önce kaydedilmiş. Bu durumda, bağlantı bilgileri Dell Connectivity Service'e kaydedilir ve ikinci yüklenen eklenti tarafından yeniden kullanılır.

İyileştirmelerin tam listesi ve sınırlamalar, giderilmiş sorunlar ve bilinen sorunlar için OpenManage Enterprise Services Belgeleri sayfasına bakın.

  • Kapsam Tabanlı Erişim Kontrolü (SBAC) desteği. Yöneticiler, Aygıt Yöneticisi rolüne sahip bir kullanıcıyı yalnızca aygıt gruplarının bir alt kümesiyle sınırlandırmak için SBAC'den yararlanabilir.
  • En yeni iDRAC9 tabanlı PowerEdge sunucuları için destek. Daha fazla bilgi için OpenManage Enterprise SupportAssist Belgelerinde (İngilizce) bulunan Dell EMC OpenManage Enterprise SupportAssist Destek Matrisi'ne bakın.
  • Uyarıları alıp işlemek ve servis talebi oluşturmayı otomatikleştirmek için SNMP v3 tuzakları desteği.
  • iDRAC9 4.40.00.00 desteği eklendi
  • PowerEdge R740xd2 sunucusu ve MX7000, M1000e ve FX2 kasasının hazırlık aşamasına yönlendirilmesi için düzeltme.
  • Bir aygıtın SupportAssist sayfasında belirtilmeyen, güncelleştirilmiş iDRAC bellenimi için düzeltme.
  • Proxy sunucular ile ilgili kayıt sorunu giderildi
  • LDAP/AD oturum açma ve kimlik doğrulama sorunları giderildi
  • OpenManage Enterprise SupportAssist'in ilk sürümü.
 
 
 

OpenManage Enterprise Services için Yetkiler

Dell EMC OpenManage Enterprise Services ücretsiz olarak kullanılabilir. Aşağıdaki tabloda, izlenen aygıt servis anlaşmalarına bağlı olarak özellik yetkilerinin bir özeti verilmiştir.

OpenManage Enterprise Services imkanları Açıklama Temel Garanti ProSupport ProSupport Plus
Donanım arızalarının proaktif olarak tespit edilmesi Services, izlenen aygıtlarda meydana gelen donanım olaylarına ilişkin uyarıları alır ve uyarıların bir donanım arızasıyla ilgili olup olmadığını proaktif olarak belirler. Destekleniyor Destekleniyor Destekleniyor
Donanım arızalarının tahmine dayalı olarak tespit edilmesi İzlenen bir aygıttan toplanan verilerin akıllıca analiz edilmesi özelliği, gelecekte ortaya çıkabilecek donanım arızalarını önceden tahmin etmek için kullanılır. Desteklenmiyor Desteklenmiyor Destekleniyor
Otomatik veri toplama Donanım arızasının giderilmesi için gereken veriler izlenen aygıttan otomatik olarak toplanır ve Dell'e güvenli şekilde gönderilir. Destekleniyor Destekleniyor Destekleniyor
Otomatik olarak destek servis talebi oluşturma Donanım arızası proaktif veya tahmine dayalı olarak tespit edildiğinde Dell Teknik Destek ile otomatik biçimde bir Servis İsteği oluşturulur. Desteklenmiyor Destekleniyor Destekleniyor
Otomatik e-posta bildirimi Şirketinizin birincil ve ikincil SupportAssist bağlantılarına, destek servis talebi veya sorun hakkında bir e-posta bildirimi otomatik olarak gönderilir. Desteklenmiyor Destekleniyor Destekleniyor
Dell Teknik Destek ekibi tarafından verilen proaktif yanıt Dell Teknik Destek temsilcisi, destek servis talebi ile ilgili olarak sizinle proaktif şekilde iletişime geçer ve sorunu çözmenize yardımcı olur. Desteklenmiyor Destekleniyor Destekleniyor
Hızlandırılmış parça gönderimi Toplanan sistem bilgilerinin doğrulanmasından sonra Dell Teknik Destek temsilcisi sorunu çözmek için bir parçanın değiştirilmesi gerektiğini belirlerse SupportAssist'te yapılandırdığınız gönderim tercihlerine bağlı olarak size bir yedek parça gönderilir. Desteklenmiyor Destekleniyor Destekleniyor
 
 

Dell EMC OpenManage Enterprise Services

Dell EMC OpenManage Enterprise Services'ı İndirip Yükleme

Services 1.2, Dell EMC OpenManage Enterprise (minimum sürüm 3.6.1) için bir eklentidir. Bu eklentiyi indirip yüklemek veya yükseltmek için:

Console and Plugins (Konsol ve Eklentiler) sayfasındaki Update Settings (Ayarları Güncelleştir) seçeneğini kullanarak eklentiyi tespit edin. Ardından, Console and Plugins (Konsol ve Eklentiler) sayfasındaki SupportAssist bölümünden eklentiyi yükleyin veya önceki bir sürümden yükseltin.
Proaktif ve tahmine dayalı izleme için önerilen çözüm olan OpenManage Enterprise içerisinde OpenManage Enterprise SupportAssist eklentisini dağıtırken aşağıdaki hususlardan emin olun:
  • Secure Connect Gateway (önceki adıyla SupportAssist Enterprise) bağımsız uygulama 2.0.50 veya daha düşük bir sürümü veri merkezinizde dağıtılmışsa yinelenen yönetim ve servis verilebilirlik işlevlerini önlemek için OpenManage Enterprise bağdaştırıcısını Secure Connect Gateway uygulamasından silin.
  • Secure Connect Gateway sanal cihaz, (önceki adıyla SupportAssist Enterprise) bağımsız sanal uygulaması 4.x veri merkezinizde dağıtılmışsa yinelenen yönetim ve servis verilebilirlik işlevlerini önlemek için OpenManage Enterprise bağdaştırıcısını Secure Connect Gateway sanal cihazından silin.
Ancak Secure Connect Gateway uygulaması 2.0.60 ve sonraki bir sürümünü dağıttıysanız bağımsız Secure Connect Gateway uygulaması, OpenManage Enterprise Services eklentisi ve Secure Connect Gateway 2.0.60 uygulaması bir arada bulunsa bile, yinelenen yönetim ve hizmet verebilirlik işlevleri sağlamaz. Bu durumda OpenManage Enterprise Services, uyarı işleme ve servis talebi oluşturmada önceliklidir.
Services ayarlarını yüklemek ve yapılandırmak için yönetici hakları gereklidir.
  1. Services eklentisiyle bağlantı kurma
  2. Dell EMC OpenManage Enterprise'ı başlatın.
  3. Application Settings (Uygulama Ayarları) menüsünden Console and Plugins (Konsol ve Eklentiler) öğesini seçin. Console and Plugins (Konsol ve Eklentiler) sayfası görüntülenir.
  4. Update Settings (Ayarları Güncelleştir) seçeneğine tıklayın.
  5. Manual (Manuel) öğesini seçin. Bu seçenek, belirtilen kaynaklardan gelen güncelleştirmelerin manuel olarak kontrol edilmesini sağlar.
    Services'ı algılamak için otomatik güncelleştirme desteklenmez.
  6. Güncelleştirmelerin uygulanacağı kaynağı (çevrimiçi veya çevrimdışı) seçin.
  7. Uygula öğesine tıklayın
    Services, eklenti algılandıktan sonra manuel olarak yüklenmelidir.
  1. Dell EMC OpenManage Enterprise'ı başlatın.
  2. Application Settings (Uygulama Ayarları) menüsünden Console and Plugins (Konsol ve Eklentiler) öğesini seçin. Console and Plugins (Konsol ve Eklentiler) sayfası görüntülenir.
  3. Console and Plugins (Konsol ve Eklentiler) sayfasındaki Services bölümünden Install (Yükle) öğesine tıklayın. Install Plugin (Eklentiyi Yükle) penceresi görüntülenir.
  4. Install Plugin (Eklentiyi Yükle) penceresinde, mevcut sürümler listesinden OpenManage Enterprise Services öğesini seçin.
  5. Ön koşullar listesini inceleyin ve bunların karşılandığından emin olun.
  6. Ardından eklenti indirilir ve indirme durumu görüntülenir.
  7. Install Plugin (Eklentiyi Yükle) penceresinde Install Plugin (Eklentiyi Yükle) öğesine tıklayın. Yükleme işleminde, Services kurulumuna ilişkin ön koşullar doğrulanır. Kuruluma ilişkin ön koşullar karşılanmazsa ilgili hata mesajı görüntülenir.
  8. SON KULLANICI LİSANS SÖZLEŞMESİ sayfasında lisans sözleşmesini okuyun ve Accept (Kabul Et) öğesine tıklayın.
  9. ALTYAPI TELEMENT BİLDİRİMİ sayfasında telemetri bildirimini okuyun ve Accept (Kabul Et) seçeneğine tıklayın.
  10. Confirmation (Onay) penceresinde, "I agree that I have captured a snapshot of the OpenManage Enterprise appliance prior to performing a plugin action" (Eklenti eylemini gerçekleştirmeden önce OpenManage Enterprise cihazının anlık görüntüsünü kaydettiğimi onaylıyorum) seçeneğini belirleyip Confirm Install (Yüklemeyi Onayla) öğesine tıklayın. İşlemin yükleme durumu görüntülenir. Services başarıyla yüklendikten sonra, Services bölümünün üst kısmında Available (Mevcut) şeklinde görünen durum, Installed (Yüklendi) olarak değişir.
Aygıtlarınızdaki donanım sorunlarını izlemek ve aygıt bilgilerini otomatik olarak toplamak için OpenManage Enterprise Services'a kaydolun. Ek bilgi için bkz. OpenManage Enterprises Hizmetler Kullanıcı Rehberi, OpenManage Enterprise Services'a Kaydolun.
  1. OpenManage Enterprise'ı başlatın.
  2. SupportAssist > Settings (Ayarlar) bölümüne gidin ve toplama ve zamanlama tercihleri gibi yapılandırdığınız tüm SupportAssist ayarlarını not edin.
  3. Aşağıdakilerden birini gerçekleştirin:
    • Yükseltme için eklentinin yeni bir sürümü mevcut olduğunda görüntülenen başlık mesajında View now (Şimdi görüntüle) seçeneğine tıklayın.
    • Application Settings (Uygulama Ayarları) menüsünden Console and Plugins (Konsol ve Eklentiler) öğesine tıklayın.
    Console and plugins (Konsol ve eklentiler) sayfası görüntülenir.
  4. Services bölümünde Update Available (Güncelleştirme Mevcut) seçeneğine tıklayın. Update Plugin (Eklentiyi Güncelleştir) sayfası görüntülenir.
  5. Services sürümünü seçin ve ardından Eklentiyi İndirin. Eklenti indirilir ve indirme işleminin durumu, yeşil renkli bir şeritte görüntülenir.
  6. Services'ı güncelleştirmek için Update Plugin (Eklentiyi Güncelleştir) öğesine tıklayın. Confirmation (Onay) penceresinde, "I agree that I have captured a snapshot of the OpenManage Enterprise appliance prior to performing a plugin action" (Eklenti eylemini gerçekleştirmeden önce OpenManage Enterprise cihazının anlık görüntüsünü kaydettiğimi onaylıyorum) seçeneğini belirleyip Install (Yükle) öğesine tıklayın. Yükseltme işlemi tamamlandıktan sonra ilgili sürüm, Services bölümünde görüntülenir.
  7. Services > Settings (Ayarlar) bölümüne gidin ve 2. adımda not ettiğiniz Hizmetler eklenti ayarlarını yeniden uygulayın.
 
 
 

Dell EMC OpenManage Enterprise Services için Kaynaklar

Topluluk

OpenManage Systems Management topluluğuna katılarak şunları bulabilirsiniz:

  • Soru ve yanıtlar paylaşabileceğiniz panolar
  • Makaleler okuyup yorum yazabileceğiniz bloglar
  • Ürün geliştirme için fikirlerinizi paylaşma ve diğer topluluk üyelerinin gönderdiği fikirleri oylama olanağı
  • Ve daha fazlası...

Belgeler

En son belgeler için Dell EMC OpenManage Enterprise Services Belgeleri sayfasına bakın.

Teknik Raporlar

OpenManage Enterprise ve SupportAssist'i Kullanmaya Başlama (İngilizce)


Eylül 2020
1 sayfalık broşür
Kurumsal sistemler için SupportAssist, bir eklenti olarak OpenManage Enterprise ile entegre edilir ve servis deneyiminizi kolaylaştırır. SupportAssist; kendi ekibiniz tarafından minimum çaba harcanarak Dell Technologies destek ekibinin sorunları çözmesini sağlayan otomatik servis talebi oluşturma ve uzaktan izleme teknolojimizdir. Bu eklenti, manuel olarak gerçekleştirilen rutin işlemleri ve kesinti sürelerini otomatik destekle değiştirir.

Broşürü okuyun

OpenManage Enterprise ile Aygıt Ekleme (İngilizce)


Eylül 2017
3 sayfalık teknik not
OpenManage Enterprise hem izleme hem de yönetim aracıdır. Bu teknik notta, yönetici ayrıcalıkları kullanılarak sunucu yönetiminin nasıl etkinleştirileceği veya sunucuların azaltılmış, yöneticiye özel olmayan ayrıcalıklar kullanılarak nasıl izleneceği açıklamaktadır.

Teknik notu okuyun

Videolar

OpenManage Enterprise ve FlexSelect Eklenti Mimarisi (İngilizce)


OpenManage Enterprise konsolu; Power Manager, SupportAssist ve Update Manager eklentilerini içerecek şekilde bir eklenti mimarisiyle genişletilebilir.

Kasım 2020

OpenManage Enterprise Konsolu


OpenManage Enterprise konsolu, yönetimi basitleştiren etkili otomasyon özellikleri sayesinde yöneticilerin kontrol alanının genişlemesini ve zamanı daha iyi kullanmalarını sağlar.

Ağustos 2019

OpenManage Enterprise Genel Bakış


OpenManage Enterprise, gerçek zamanlı verimlilik ve maliyet tasarrufu sunan akıllı otomasyonla BT profesyonellerini güçlendirir

Mart 2019

Aygıtları keşfetme


OpenManage Enterprise'da Dell EMC aygıtlarını keşfetme

Şubat 2019

Cause

Dell EMC

Resolution

Dell Technologies 2021

Article Properties


Affected Product

OpenManage Enterprise SupportAssist

Product

Dell EMC OpenManage Enterprise, OpenManage Enterprise Services

Last Published Date

30 Eki 2023

Version

29

Article Type

Solution