Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Dell Thunderbolt 4 Bağlantı İstasyonu WD22TB4'ü Kullanma ve Sorun Giderme

Summary: Bu makalede Dell Thunderbolt 4 Bağlantı İstasyonu WD22TB4 ile ilgili kurulum, kullanım ve sorun giderme bilgileri verilmiştir. Sürücüleri indirme ve yükleme hakkında bilgi edinin. Çoklu monitör kurma. Yaygın sorunları çözmek için sorun giderme adımlarını bulma. ...

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Instructions

WD22TB4 Bağlantı İstasyonu Ürün Görünümü

Hızlı Bağlantılar

Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4 Bağlantı İstasyonu Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4 Bağlantı İstasyonu Kurulumu, Teknik Özellikleri ve Servis Kılavuzu Dell Drivers & Downloads (Sürücüler ve İndirmeler) Garanti ve Destek Servislerini Kullanmaya Başlama Sık sorulan sorular

Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4, tek bir Thunderbolt 4 (USB-C) kablo kullanarak tüm elektronik aygıtlarınızı dizüstü bilgisayarınıza bağlar. Desteklenen bir dizüstü bilgisayarı Dell WD22TB4 bağlantı istasyonuna bağlandığında tüm çevre birimlerinize erişin. Bu, her bir aygıtı dizüstü bilgisayara bağlamaya gerek kalmadan değiştirilebilir. (Örneğin: fare, klavye, stereo hoparlör, harici sabit sürücü ve büyük ekranlı monitörler.)

NOT: Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4, Thunderbolt 4'ü destekleyen bir USB-C bağlantı noktasına sahip Dell dizüstü bilgisayarlarla uyumludur. Dizüstü bilgisayarınızdaki USB-C bağlantı noktasının Thunderbolt 4'ü destekleyip desteklemediğini belirleme hakkında bilgi edinin. WD22TB4 bağlantı istasyonu, USB Type-C (DP) alternatif modu üzerinden DisplayPort'u destekleyen bir USB-C bağlantı noktasına sahip Dell dizüstü bilgisayarlarda WD19 bağlantı istasyonu olarak çalışır.

Teknik özellikler, kurulum, harici bir monitöre bağlanma, yaygın sorunları giderme vb. ile ilgili yardım için aşağıdaki genişleyen bölümlerden birine başvurun.

Dizüstü Bilgisayar Bağlantıları Thunderbolt 4 (USB-C)
Video bağlantı noktaları
  • 2 x DisplayPort (DP 1.4)
  • 1 x Yüksek Tanımlı Çoklu Ortam Arabirimi (HDMI 2.0)
  • 1 x DP 1.4 Alt Modu destekleyen USB 3.2 Gen2 Type-C
  • 2 x Thunderbolt 4 (USB-C)
Ağ bağlantı noktaları
  • 1 x Gigabit Ethernet (RJ45)
USB bağlantı noktaları
  • 2 x USB 3.2 1. Nesil bağlantı noktası (arka)
  • 1 x USB 3.2 Gen2 Type-C (ön)
  • 1 x DP 1.4'ü destekleyen USB 3.2 2. Nesil Type-C (arka)
  • 1 x PowerShare özellikli USB 3.2 1. Nesil (ön)
  • 2 x Thunderbolt 4 USB-C (arka)
    NOT: Thunderbolt olmayan bilgisayarlarda bağlantı noktaları, USB Type-C bağlantı noktaları işlevi sağlar.
Güç veya DC girişi
  • 7,4 mm DC girişi
Güç Sağlama Dell dizüstü bilgisayarlar
  • 180 W güç kaynağıyla 130 W
Dell olmayan dizüstü bilgisayarlar
  • Dell olmayan dizüstü bilgisayarlarla ve 180 W güç kaynağıyla 90 W

Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4, Thunderbolt 4 protokolünü destekleyen USB-C bağlantı noktasına sahip dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmıştır. Bağlantı istasyonunu kullanmadan önce dizüstü bilgisayarınızda Thunderbolt 4'ü destekleyen bir USB-C bağlantı noktası olduğundan emin olun.

NOT: Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4, USB-C veya Thunderbolt 4 üzerinden DisplayPort bağlantısını destekleyen USB-C bağlantı noktasına sahip aygıtlarla çalışır. WD22TB4 bağlantı istasyonu, USB-C bağlantı noktası üzerinden DisplayPort'a bağlandığında WD19 bağlantı istasyonu olarak işlev görür. Dizüstü bilgisayarınızın USB-C veya Thunderbolt 4 üzerinden DisplayPort'u desteklediğinden emin olun.

Önden Görünüm
Şekil 1: Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4 Ön Bağlantı Noktaları

1. USB 3.2 2. Nesil Type-C
2. PowerShare özellikli USB 3.2 1. Nesil

Arkadan Görünüm
Şekil 2: Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4 Arka Bağlantı Noktaları

2.
1. 2 x DisplayPort 1.4
HDMI 2.0
3. DP 1.4 Alt Modu ile USB 3.2 2. Nesil Type-C
4. 2 x USB 3.2 1. Nesil
5. Gigabit Ethernet
6. AC gücü
7. 2 x USB Type-C, Thunderbolt 4 özellikli
NOT: Bağlantı istasyonundaki güç düğmesi, dizüstü bilgisayarınızın güç düğmesini çoğaltmak için tasarlanmıştır. Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4'ü desteklenen Dell dizüstü bilgisayarlara bağlarsanız güç düğmesi, dizüstü bilgisayarınızın güç düğmesi gibi çalışır. Dizüstü bilgisayarı açmak, uyku moduna veya zorla kapatmak için bunu kullanın. Desteklenmeyen Dell dizüstü bilgisayarlara veya Dell olmayan dizüstü bilgisayarlara bağlandığında güç düğmesi çalışmaz.

Sağdan Görünüm
Şekil 3: Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4'ün Sağ Tarafı

1. Saplamalı kilit yuvası
2. Kensington güvenlik kablosu yuvası
NOT: Bağlantı istasyonunu kullanmadan önce dizüstü bilgisayarınızın BIOS'unuzu ve Dell Bağlantı İstasyonu sürücülerini mevcut olan en son sürümlere güncelleştirin. En yenileri Dell Drivers & Downloads (Sürücüler ve İndirmeler) web sitesinde mevcuttur. Eski BIOS sürümleri ve sürücüler, dizüstü bilgisayarınızın tanımamasına veya optimum şekilde çalışmamasına neden olabilir.

Dell; bilgisayarınız ve bağlantı istasyonunuza özel BIOS, bellenim, sürücü ve kritik güncelleştirmelerin yüklemesini otomatik hale getirmek için aşağıdaki uygulamaları şiddetle önerir:

  • Dell | Update: yalnızca Dell XPS bilgisayarlar için
  • Dell Command | Update: Dell Latitude, Dell Precision veya XPS bilgisayarlar için
NOT: Dell Update'in ana bilgisayarda yazılım güncelleştirmelerini başlatabilmesi için bilgisayarınızda bir Dell WD22TB4 bağlantı istasyonu bağlantısı olması gerekir.

Dell WD22TB4 bağlantı istasyonu için sürücüleri indirme ve yükleme

  1. Şu adrese gidin: Dell Drivers & Downloads (Sürücüler ve İndirmeler) sayfası
  2. Ürününüzü otomatik olarak algılaması için Detect laptop (Dizüstü bilgisayarı algıla) öğesine tıklayın. Enter a Service Tag or Express Service Code (Servis Etiketi veya Hızlı Servis Kodu Girin) bölümüne bilgisayarınızın Servis Etiketini girebilirsiniz. Alternatif olarak, bilgisayar modelinize göz atmak için Browse all products (Tüm ürünlere göz at) öğesine tıklayabilirsiniz.
  3. Operating System (İşletim Sistemi) öğesini seçin.
  4. Bilgisayar için en yeni Basic Input/Output System (BIOS) (Temel Giriş/Çıkış Sistemi (BIOS)) sürümünü indirin ve yükleyin. Bu, "BIOS" bölümünde bulunur.
    NOT: Dell bilgisayarlarda BIOS'u güncelleştirme konusunda daha fazla bilgi için Dell BIOS Güncelleştirmeleri başlıklı Dell Knowledge Base makalesine başvurun.
  5. Bilgisayar için en yeni Intel Thunderbolt Controller Driver'ı (Intel Thunderbolt Denetleyici Sürücüsü) indirin ve yükleyin. Bu, "Chipset" (Yonga Seti) bölümünde bulunur.
  6. Bilgisayar için en yeni Intel, NVIDIA veya AMD grafik sürücüsünü indirin ve yükleyin. Bu, "Video" bölümünde bulunur.
  7. Bağlantı istasyonu için en yeni Realtek USB Audio Driver (Realtek USB Ses Sürücüsü) sürümünü indirip yükleyin. Bu sürücü, "Docks/Stands" (Bağlantı İstasyonları ve Standlar) bölümünde bulunur.
  8. Bağlantı istasyonu için en yeni Realtek USB Gigabit (GBE) Ethernet Denetleyici Sürücüsünü indirin ve yükleyin. Bu sürücü, "Docks/Stands" (Bağlantı İstasyonları ve Standlar) bölümünde bulunur.
  9. Bağlantı istasyonu için en yeni Dell Dock WD19/WD22 Serisi Bellenim Güncelleştirme Yardımcı Programı'nı indirip yükleyin. Bu sürücü, "Docks/Stands" (Bağlantı İstasyonları ve Standlar) bölümünde bulunur.
  10. Bilgisayarı yeniden başlatın.
  11. Sürücü güncelleştirme işlemi tamamlandığında AC adaptörünü önce Dell WD22TB4 bağlantı istasyonuna bağlayın. Ardından, bağlantı istasyonunu kullanmadan önce Thunderbolt 3 (USB-C) kabloyu bilgisayara bağlayın.
NOT: Aygıt sürücülerini yükleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu Dell Knowledge Base makalesine bakın: Dell Sürücüleri İndirme ve Yükleme hakkında bilgi edinin.

Thunderbolt sürücü ayarı

  1. Thunderbolt Aygıtını bilgisayara bağlayın. Sistem tepsisinde Thunderbolt simgesi görünür.
  2. Kullanıcının bağlantı ayarını seçmesi için bir Authentication (Kimlik Doğrulama) penceresi açılır.
  3. Takılı Thunderbolt Aygıtlarını Görüntülemek için Thunderbolt simgesine sağ tıklayın.
  4. Thunderbolt Ayarlarını görüntülemek için Thunderbolt Simgesine sağ tıklayın.
  5. Sürüm ayrıntılarını (Thunderbolt sürücüsü veya bellenim) görüntülemek için Details (Ayrıntılar) öğesine tıklayın.

Thunderbolt Configuration (Thunderbolt Yapılandırması)

Bilgisayarınızda Dell BIOS kullanılıyorsa BIOS Kurulumunuzun Thunderbolt Configuration (Thunderbolt Yapılandırması) sayfasında aşağıdaki Kontrol seçeneklerini bulabilirsiniz:

  1. Enable Thunderbolt Technology Support (Thunderbolt Teknolojisi Desteğini Etkinleştir, Varsayılan olarak etkindir)
    • Etkinleştirildiğinde, Thunderbolt Technology (Thunderbolt Teknolojisi) özelliği ve ilgili bağlantı noktaları ile bağdaştırıcılar etkinleştirilir.
    • Devre dışı bırakıldığında, Thunderbolt Technology (Thunderbolt Teknolojisi) özelliği devre dışı bırakılır ve bağlı olan herhangi bir Thunderbolt bağdaştırıcı aygıtı, önyükleme öncesinde veya işletim sisteminde kullanılamaz.
  2. Enable Thunderbolt Boot Support (Thunderbolt Önyükleme Desteğini Etkinleştir, Varsayılan olarak devre dışıdır)
    • Aşağıdaki seçeneklerin biri etkinse: "Thunderbolt adaptörü önyükleme desteği", veya "Thunderbolt adaptör desteğinde USB aygıtı" (USB önyükleme desteği dahil.) Thunderbolt adaptörü çevre birimi aygıtlarının ve Thunderbolt adaptörüne bağlı USB aygıtlarının BIOS önyüklemesi sırasında kullanımını sağlar. Ancak bu ayarın "Enabled" (Etkin) olarak belirlenmesi, işletim sisteminde kullanılan Güvenlik Seviyelerini geçersiz kılar. Bu ayar etkinleştirildiğinde ne olur? Bilgisayarı önyüklemeden önce Thunderbolt bağdaştırıcısı bağlantı noktasına bağlanan tüm Thunderbolt bağdaştırıcısı çevre birimleri ve USB aygıtları önyükleme öncesinde kullanılabilir. Aygıt bağlı kaldığı sürece BIOS'ta belirlenen Güvenlik Seviyesinden bağımsız olarak işletim sistemi içerisinde çalışmaya devam eder.
  3. Enable Thunderbolt Adapter Preboot Modules (Disabled by default)[(Thunderbolt Bağdaştırıcısı Önyükleme Modüllerini Etkinleştir (Varsayılan olarak devre dışıdır)]
    • Bu etkinleştirildiğinde ne olur? Bu ayar, thunderbolt adaptörü aracılığıyla bağlanan PCIe aygıtlarının (Thunderbolt bağdaştırıcısının arkasındaki PCIe aygıtları) önyükleme sırasında PCIe aygıtının Birleşik Genişletilebilir Bellenim Arabirimi (UEFI) İsteğe Bağlı ROM'ları (varsa) başlatmasını sağlar.
    • Bu devre dışı bırakıldığında ne olur? Bu ayar, Thunderbolt bağdaştırıcısının arkasına bağlı PCIe aygıtlarının önyükleme sırasında PCIe aygıtı Option ROM'larının (İsteğe Bağlı ROM'lar) çalışmasını önler.
NOT: Önyükleme sırasında Thunderbolt adaptörüne bağlı aygıtların işletim sisteminde çalışmasına izin vermek için aşağıdaki seçeneklerden birini etkinleştirin: "Enable Thunderbolt Adapter Boot Support" (Thunderbolt Adaptörü Önyükleme Desteğini Etkinleştir) veya "Enable Thunderbolt Adapter Preboot Modules" (Thunderbolt Adaptörü Önyükleme Modüllerini Etkinleştir) Bu, BIOS Kurulumunda seçilen Güvenlik Düzeyinden bağımsız olarak bilgisayarınızın güvenliğine bağlıdır. Aygıt, bağlantısı kesilinceye kadar işletim sisteminde çalışmaya devam eder. İşletim sistemindeyken yeniden bağlanıldığında aygıt, Güvenlik Seviyesine ve önceki işletim sistemi yetkilerine göre bağlanır.

Thunderbolt Güvenliği

Aşağıdaki ayarlar, işletim sistemindeki Thunderbolt bağdaştırıcısı güvenlik ayarlarını yapılandırır. Güvenlik Seviyeleri, Önyükleme öncesi ortamda geçerli değildir veya uygulanmamaktadır.

  • No Security (Güvenlik Yok): Thunderbolt bağlantı noktasına takılı aygıtlara otomatik olarak bağlanır.
  • User Authorization (Kullanıcı Kimlik Doğrulaması): Thunderbolt bağlantı noktasına bağlanan tüm yeni aygıtlar için onay gerekir.
  • Secure Connect (Güvenli Bağlantı): Thunderbolt bağdaştırıcısı bağlantı noktası yalnızca bir paylaşılan anahtarla yapılandırılmış aygıtların bağlanmasına olanak tanır.
  • DisplayPort Only (Yalnızca DisplayPort): Yalnızca DisplayPort aygıtlarına otomatik olarak bağlanır. Thunderbolt bağdaştırıcısı veya PCIe aygıtlarının bağlanmasına izin verilmez.

Dell Thunderbolt özelliğinin etkinleştirildiği bir dizüstü bilgisayarın BIOS'unda, Thunderbolt bağlantısının güvenlik ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Yapılandırma seçeneklerini şu BIOS yolunda bulabilirsiniz: Sistem Yapılandırması > USB/Thunderbolt Yapılandırması

  • No security (Güvenlik yok): Eski Thunderbolt aygıtlarının otomatik olarak bağlanmasına izin verir. CM, takılan yeni bir aygıtı otomatik olarak bağlar.
  • User Authorization (Kullanıcı Yetkilendirmesi) - Kullanıcı Bildirimi aygıtlarına minimum olarak izin ver - CM, ana bilgisayar yazılımından (SW) bağlantı onayı talep eder ve bağlanan aygıtın Benzersiz Kimliğine bağlı olarak otomatik onay sağlanabilir.
  • Secure Connect (Güvenli Bağlantı): Bir kez kaydedilmiş anahtar aygıtlarına minimum seviyede izin verir. CM, ana bilgisayar SW'sinden bağlantı onayı ister ve aygıt için ana bilgisayar sınaması kabul edilirse otomatik onay verilebilir.
  • DisplayPort Only (Yalnızca DisplayPort): DisplayPort alıcılarının bağlanmasına izin verir (yineleme sürücüsü veya DP tüneli, PCIe tüneli oluşturma yok)

Microsoft Windows işletim sistemi yalnızca VGA grafik sürücülerini içerir. Optimum grafik performansı için "Video" bölümünden Dell Drivers & Downloads (Sürücüler ve İndirmeler) web sitesinden dizüstü bilgisayarınız için geçerli Dell grafik sürücülerini güncelleyin.

NOTLAR:
  1. Latitude ve Mobile Dell Precision dizüstü bilgisayarlardaki NVIDIA Ayrık Grafik çözümleri için:
    • Öncelikle, dizüstü bilgisayarınıza uygun Intel Media Bağdaştırıcısı Grafik Sürücüsünü yükleyin.
    • Ardından, dizüstü bilgisayarınıza uygun NVIDIA Ayrık Grafik Sürücüsünü yükleyin.
  2. Latitude ve Mobile Dell Precision dizüstü bilgisayarlarda bulunan AMD Ayrık Grafik çözümleri için:
    • Öncelikle, dizüstü bilgisayarınıza uygun Intel Media Bağdaştırıcısı Grafik sürücüsünü yükleyin.
    • Ardından, dizüstü bilgisayarınıza uygun AMD Ayrık Grafik sürücüsünü yükleyin.

Bağlantı istasyonunu dizüstü bilgisayarınıza bağlamadan ve monitör ile diğer harici aygıtları eklemeden önce gerekli tüm sürücüleri yüklediğinizden emin olun.

Monitörle birlikte verilen DisplayPort, DisplayPort/USB-C, HDMI veya Thunderbolt USB-C kablosunu kullanarak monitörü bağlantı istasyonuna bağlayın. Bağlantı istasyonu, eş zamanlı olarak en fazla dört monitör bağlantısını destekler. Bağlantı istasyonuna birden fazla monitör bağlarken desteklenen çözünürlük hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bölümde yer alan Ekran Çözünürlüğü Tablosu'nu inceleyin.

Çift Ekran Üç Ekran Dört Ekran
DisplayPort + DisplayPort DisplayPort + DisplayPort + HDMI DisplayPort + DisplayPort + HDMI + Thunderbolt
DisplayPort + HDMI DisplayPort + DisplayPort + DisplayPort/USB-C DisplayPort + DisplayPort + DisplayPort/USB-C + Thunderbolt
DisplayPort + DisplayPort/USB-C DisplayPort + DisplayPort + Thunderbolt  
DisplayPort + Thunderbolt DisplayPort + HDMI + Thunderbolt  
HDMI + Thunderbolt DisplayPort + DisplayPort/USB-C + Thunderbolt  
DisplayPort/USB-C + Thunderbolt    
Thunderbolt + Thunderbolt    
 

Birden fazla monitörü kurma ve kurulumla ilgili sorunları giderme hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu Dell Knowledge Base makalelerinden birini inceleyin. Çift Monitör veya Çoklu Monitör Kurma veya ÇokluMonitör Sorunlarını Giderme


Ekran çözünürlüğü tablosu

Harici monitörlerin düzgün çalışması için belirli miktarda bant genişliği gerekir. Daha yüksek çözünürlüklü monitörler için fazla bant genişliği gerekir.

  • HBR2, DP 1.2'dir (hat başına 5,4 GB/sn maksimum bağlantı hızı). DP ek yükü ile etkin veri hızı hat başına 4,3 GB/sn'dir.
  • HBR3, DP 1.4'tür (hat başına 8,1 GB/sn maksimum bağlantı hızı). DP ek yükü ile etkin veri hızı hat başına 6,5 GB/sn'dir.
Çözüm Gerekli minimum bant genişliği
60 Hz'de 1 x FHD (1920 x 1080) 3,2 GB/sn
60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440) 5,6 GB/sn
30 Hz'de 1 x 4k (3840 x 2160) 6,2 GB/sn
60 Hz'de 1 x 4k (3840 x 2160) 12,5 GB/sn

Thunderbolt bağlantısı olmayan dizüstü bilgisayarlar için ekran çözünürlüğü tablosu

DisplayPort kullanılabilir bant genişliği Tek Ekran (maksimum çözünürlük) Çift Ekran (maksimum çözünürlük) Üç Ekran (maksimum çözünürlük) Dört Ekran (maksimum çözünürlük)
HBR2 (HBR2 x2 hat - 8,6 Gb/sn)
  • DP 1.4: 30 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • HDMI 2.0: 30 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • MFDP USB-C: 30 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • TBT: 30 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 - FHD (1920 x 1080)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + HDMI 2.0 - FHD (1920 x 1080)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + MFDP USB-C - FHD (1920 x 1080)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + HDMI 2.0 -
    60 Hz'de 1 x FHD (1920 x 1080)
    60 Hz'de 2 x HD (1280 x 720)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + MFDP USB-C -
    60 Hz'de 1 x FHD (1920 x 1080)
    60 Hz'de 2 x HD (1280 x 720)
Geçerli değil
HBR3 (HBR3 x2 hat - 12,9 GB/sn)
  • DP 1.4: 30 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • HDMI 2.0: 30 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • MFDP USB-C: 30 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • TBT: 30 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 - QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + HDMI 2.0 - QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + MFDP USB-C - QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 + HDMI 2.0 - FHD (1920 x 1080)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 + MFDP USB-C - FHD (1920 x 1080)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + HDMI 2.0 -
    60 Hz'de 4 x SXGA (1280 x 1024) **
    DP 1.4 + DP 1.4 + MFDP USB-C -
    60 Hz'de 4 x SXGA (1280 x 1024) **
HBR3 Ekran Akışı Sıkıştırmalı (DSC)
  • DP 1.4: 60 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • HDMI 2.0: 60 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • MFDP USB-C: 60 Hz'de 4K (3840 x 2160)

veya

  • TBT: 30 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 - QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + HDMI 2.0 - QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + MFDP USB-C - QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 + HDMI 2.0 - QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 + MFDP USB-C - QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + HDMI 2.0 -
    60 Hz'de 3 x QHD (2560 x 1440)
    60 Hz'de 1 x HD (1280 x 720) **
  • DP 1.4 + DP 1.4 + MFDP USB-C -
    60 Hz'de 3 x QHD (2560 x 1440)
    60 Hz'de 1 x HD (1280 x 720) **
 
NOT: ** Dördüncü ekran, DP 1.4 bağlantı noktalarına bağlı monitörlerden biri üzerinden zincirleme bağlanarak olmalıdır.
 

Thunderbolt bağlantılı dizüstü bilgisayarlar için ekran çözünürlüğü tablosu

DisplayPort kullanılabilir bant genişliği Tek Ekran (maksimum çözünürlük) Çift Ekran (maksimum çözünürlük) Üç Ekran (maksimum çözünürlük) Dört Ekran * (maksimum çözünürlük)
HBR2 (HBR2 x8 hat - 34,5 Gb/sn)
  • DP 1.4: 60 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • HDMI 2.0: 60 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • MFDP USB-C: 60 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • TBT USB-C: 60 Hz'de 4K (3840 x 2160)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 - QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + HDMI 2.0 - QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + MFDP USB-C - QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + Thunderbolt USB-C - 4K (3840 x 2160)
  • 60 Hz'de HDMI 2.0 + Thunderbolt USB-C - 4K (3840 x 2160)
  • 60 Hz'de MFDP USB-C + Thunderbolt USB-C - 4K (3840 x 2160)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + HDMI 2.0 -
    60 Hz'de 2 x QHD (2560 x 1440)
    60 Hz'de 1 x FHD (1920 x 1080)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + MFDP USB-C -
    60 Hz'de 2 x QHD (2560 x 1440)
    60 Hz'de 1 x FHD (1920 x 1080)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 3 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + MFDP USB-C + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 3 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + HDMI2.0 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 3 x QHD (2560 x 1440)
Geçerli değil
HBR3 (HBR3 x4 hat + HBR3 x1- 32,4 GB/sn.)
  • DP 1.4: 60 Hz'de 4K (3840 x 4320)
  • HDMI 2.0: 60 Hz'de 4K (3840 x 4320)
  • MFDP USB-C: 60 Hz'de 4K (3840 x 4320)
  • TBT USB-C: 60 Hz'de 4K (3840 x 4320)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 - 4K (3840 x 2160)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + HDMI 2.0 - 4K (3840 x 2160)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + MFDP USB-C - 4K (3840 x 2160)
  • DP 1.4 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 1 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • HDMI 2.0 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 1 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • MFDP USB-C + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 1 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + HDMI 2.0 -
    60 Hz'de 1 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 2 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + MFDP USB-C -
    60 Hz'de 1 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 2 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 2 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + MFDP USB-C + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 2 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + HDMI 2.0 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 2 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 + HDMI 2.0 + Thunderbolt USB-C - 4 x QHD (2560 x 1440)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 + MFDP USB-C + Thunderbolt USB-C - 4 x QHD (2560 x 1440)
HBR3 Ekran Akışı Sıkıştırmalı (DSC)
  • DP 1.4: 60 Hz'de 4K (3840 x 4320)
  • HDMI 2.0: 60 Hz'de 4K (3840 x 4320)
  • MFDP USB-C: 60 Hz'de 4K (3840 x 4320)
  • TBT USB-C: 60 Hz'de 4K (3840 x 4320)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + DP 1.4 - 4K (3840 x 2160)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + HDMI 2.0 - 4K (3840 x 2160)
  • 60 Hz'de DP 1.4 + MFDP USB-C - 4K (3840 x 2160)
  • DP 1.4 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 1 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • HDMI 2.0 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 1 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • MFDP USB-C + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 1 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + HDMI 2.0 -
    60 Hz'de 3 x 4K (3840 x 2160)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + MFDP USB-C -
    60 Hz'de 3 x 4K (3840 x 2160)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 2 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + MFDP USB-C + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 2 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + HDMI 2.0 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 2 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + HDMI 2.0 + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 3 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
    veya
    60 Hz'de 3 x 4K (3840 x 2160)
    30 Hz'de 1 x 4K (3840 x 2160)
  • DP 1.4 + DP 1.4 + MFDP USB-C + Thunderbolt USB-C -
    60 Hz'de 3 x 4K (3840 x 2160)
    60 Hz'de 1 x QHD (2560 x 1440)
    veya
    60 Hz'de 3 x 4K (3840 x 2160)
    30 Hz'de 1 x 4K (3840 x 2160)
NOT: Linux işletim sistemi tümleşik ekranı fiziksel olarak kapatamıyor. Harici ekran numaraları, yukarıdaki tablolarda listelenen ekran sayılardan bir azdır.
Ekran Bağlantı Noktası Veri Hızı HBR2 ise Linux'ın desteklediği maksimum çözünürlük 8192 x 8192'dir (tümleşik ekran ve harici ekran ile sayılır).
WD22TB4 HBR2'ye sahip Thunderbolt bilgisayarlar için kullanılabilir:
  1. Entegre ekran çözünürlüğü FHD (60 Hz'de 1920 x 1080) ise 60 Hz'de QHD (2560 x 1440) ile iki harici ekran desteklenebilir.
  2. Entegre ekran çözünürlüğü 4K (60 Hz'de 3840 x 2160) ise 60 Hz'de QHD (2560 x 1440) ile yalnızca bir harici ekran desteklenebilir.
NOT: WD ailesinde tüm bağlantı istasyonlarının arkasındaki HDMI 2.0 ve MFDP (Çok İşlevli DisplayPort) USB-C bağlantı noktaları değiştirilir. HDMI ve MFDP USB-C eş zamanlı olarak çift monitörü destekleyemez. Tek seferde bu bağlantı noktalarından yalnızca bir tanesi ekran aygıtı olarak kullanılabilir.
NOT: Daha yüksek çözünürlüklü monitörlerin kullanılması durumunda grafik sürücüsü, monitör teknik özelliklerine ve ekran yapılandırmasına bağlı olarak bir karar verir. Bazı çözünürlükler desteklenmiyor olabilir ve Intel Grafik Ortamı Denetim Masasından kaldırılabilir.
Çözünürlük desteği, monitörün Genişletilmiş Ekran Tanımlama Verileri (EDID) çözünürlüğüne de bağlıdır.
Belirti Olası Çözüm
Bağlantı istasyonu açılmıyor.
  • AC adaptörü dahil olmak üzere tüm kabloları bağlantı istasyonundan çıkarın.
  • AC adaptör fişindeki LED'i kontrol edin. LED kapalıysa düzgün çalıştığı bilinen AC adaptörü kullanmayı deneyin. Çalıştığı bilinen bir AC adaptörü yoksa bir sonraki adıma gidin.
  • Bağlantı istasyonun otomatik olarak sıfırlanmasına izin verin. Bağlantı istasyonuna üç dakika boyunca herhangi bir kablo bağlamayın.
  • AC adaptörünü bağlantı istasyonuna bağlayın. Güç düğmesi üzerindeki LED, kendi kendini sınama işleminin başarıyla tamamlandığını göstermek için üç kez yanıp söner.
  • Bağlantı istasyonunu açın. Güç düğmesi üzerindeki LED yanmaya devam eder.
  • Bağlantı istasyonu açılmıyorsa daha fazla yardım için Dell Teknik Destek ile iletişime geçin.
Bağlantı istasyonundaki Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Arayüzüne (HDMI), mini-DisplayPort (mDP) bağlantı noktası veya DisplayPort (DP) bağlantı noktasına bağlı monitörlerde görüntü yok
  • Dizüstü bilgisayarınızda en yeni BIOS'un ve dizüstü bilgisayarınız ile bağlantı istasyonu için en yeni sürücülerin yüklü olduğundan emin olun.
  • Dizüstü bilgisayarınızın bağlantı istasyonuna doğru şekilde bağlandığından emin olun. Bağlantı istasyonunun dizüstü bilgisayarla bağlantısını kesip yeniden bağlamayı deneyin.
  • Görüntü kablosunun her iki ucunu çıkarın ve pimlerin zarar görmüş veya eğilmiş olup olmadığını kontrol edin. Kabloyu monitöre ve bağlantı istasyonuna emniyetli şekilde yeniden bağlayın.
  • Görüntü kablosunun (HDMI veya DisplayPort) monitöre ve bağlantı istasyonuna doğru şekilde bağlandığından emin olun. Monitörünüzde doğru görüntü kaynağını seçtiğinizden emin olun (Görüntü kaynağını değiştirmekle ilgili daha fazla bilgi almak için monitörünüzün belgelerine göz atın).
  • Dizüstü bilgisayarınızın çözünürlük ayarlarını kontrol edin. Monitörünüz, bağlantı istasyonunun destekleyebildiğinden daha yüksek çözünürlükleri destekliyor olabilir. Maksimum çözünürlük kapasitesi hakkında daha fazla bilgi için Ekran Çözünürlüğü Tablosu'na bakın.
  • Monitörünüz bağlantı istasyonuna bağlıysa dizüstü bilgisayarınızın görüntü çıkışı devre dışı olabilir. Intel Grafik Denetim Paneli'ni kullanarak görüntü çıkışını etkinleştirebilir veya dizüstü bilgisayarınızın Kullanıcı Rehberi'ne bakabilirsiniz.
  • Monitörünüz bağlantı istasyonuna bağlıysa dizüstü bilgisayarınızın görüntü çıkışı devre dışı olabilir. Intel Grafik Denetim Paneli'ni kullanarak görüntü çıkışını etkinleştirebilir veya dizüstü bilgisayarınızın Kullanıcı Rehberi'ne bakabilirsiniz.
  • Yalnızca bir monitör gösteriliyorsa ve diğer monitör gösterilmiyorsa ne olur? Windows Görüntü Özellikleri'ne gidin ve Çoklu Ekran altında ikinci monitörün çıkışını seçin.
  • Intel grafikleri ve dizüstü bilgisayar LCD'si kullanılarak yalnızca iki ekran desteklenebilir.
  • NVIDIA veya AMD ayrık grafik kartları için bağlantı istasyonu üç harici ekranı ve dizüstü bilgisayar LCD'sini destekler.
  • Mümkünse iyi durumda olan farklı bir monitör ve kabloyla deneyin.
Bağlı olan monitördeki görüntü bozuk veya titriyor.
  • Monitörü Fabrika Ayarlarına sıfırlayın. Monitörü fabrika ayarlarına sıfırlamakla ilgili daha fazla bilgi almak için monitörünüzün Kullanıcı Rehberi'ne bakın.
  • Görüntü kablosunun (HDMI veya DisplayPort) monitöre ve bağlantı istasyonuna doğru şekilde bağlandığından emin olun.
  • Monitörleri bağlantı istasyonundan çıkarın ve tekrar bağlayın.
  • Önce USB-C kablosunu çıkarıp ardından güç adaptörünü bağlantı istasyonundan çıkararak bağlantı istasyonunu kapatın. Ardından USB-C kablosunu dizüstü bilgisayarınıza bağlamadan önce bağlantı istasyonuna bir güç adaptörü bağlayarak bağlantı istasyonunu açın.
Takılı olan monitördeki görüntü, Genişletilmiş Monitör olarak görüntülenmiyor.
  • Intel HD Graphics sürücüsünün Windows Aygıt Yöneticisi'nde yüklü olduğundan emin olun.
  • nVidia veya AMD Graphics sürücüsünün Windows Aygıt Yöneticisi'nde yüklü olduğundan emin olun.
  • Windows Görüntü Özellikleri'ni açın ve ekranı genişletilmiş moda ayarlamak için Birden Çok Ekran denetimine gidin.
Ses konnektörü çalışmıyor veya seste gecikme var. (yalnızca WD22TB4)
  • Dizüstü bilgisayarınızda en yeni BIOS'un ve dizüstü bilgisayarınız ile bağlantı istasyonu için en yeni sürücülerin yüklü olduğundan emin olun.
  • BIOS Kurulumunuzda Audio Enabled/Disabled (Ses Etkinleştirme/Devre Dışı Bırakma) seçeneği varsa bunun Enabled (Etkin) olarak ayarlandığından emin olun.
  • Dizüstü bilgisayarınızda doğru oynatma aygıtının seçildiğinden emin olun.
  • Ses kablosunu, bağlantı istasyonunun harici hoparlör çıkışına tekrar takmayı deneyin.
  • Önce USB-C kablosunu çıkarıp ardından güç adaptörünü bağlantı istasyonundan çıkararak bağlantı istasyonunu kapatın. Ardından USB-C kablosunu dizüstü bilgisayarınıza bağlamadan önce güç adaptörünü bağlantı istasyonuna bağlayarak bağlantı istasyonunu açın.
Bağlantı istasyonunun USB bağlantı noktaları çalışmıyor.
  • Dizüstü bilgisayarınızda en yeni BIOS'un ve dizüstü bilgisayarınız ile bağlantı istasyonu için en yeni sürücülerin yüklü olduğundan emin olun.
  • BIOS Kurulumunuzda USB Enabled/Disabled (USB Etkin/Devre Dışı) seçeneği varsa bunun Enabled (Etkin) olarak ayarlandığından emin olun.
  • Aygıtın Windows Aygıt Yöneticisi'nde algılandığını ve doğru aygıt sürücülerinin yüklü olduğunu doğrulayın.
  • Bağlantı istasyonunun dizüstü bilgisayara güvenli şekilde bağlandığından emin olun. Bağlantı istasyonunun dizüstü bilgisayarla bağlantısını kesip yeniden bağlamayı deneyin.
  • USB bağlantı noktalarını kontrol edin. USB aygıtını başka bir bağlantı noktasına takmayı deneyin.
  • Önce USB-C kablosunu çıkarıp ardından güç adaptörünü bağlantı istasyonundan çıkararak bağlantı istasyonunu kapatın. Ardından USB-C kablosunu dizüstü bilgisayarınıza bağlamadan önce güç adaptörünü bağlantı istasyonuna bağlayarak bağlantı istasyonunu açın.
HDCP içeriği, takılı monitörde görüntülenmiyor.
NOT: Bağlantı istasyonuna bağlanan monitör veya ekran HDCP 2.2'yi desteklemelidir.
  • Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4, HDCP 2.2'ye kadar HDCP'yi destekler
LAN bağlantı noktası çalışmıyor.
  • Dizüstü bilgisayarınızda en yeni BIOS'un ve dizüstü bilgisayarınız ile bağlantı istasyonu için en yeni sürücülerin yüklü olduğundan emin olun.
  • RealTek Gigabit Ethernet Denetleyicisi'nin Windows Aygıt Yöneticisi'nde yüklü olduğundan emin olun.
  • BIOS Kurulumunuzda LAN/GBE Enabled/Disabled (LAN/GBE Etkin/Devre Dışı) seçeneği varsa bunun Enabled (Etkin) olarak ayarlandığından emin olun.
  • Ethernet kablosunun bağlantı istasyonuna ve hub, yönlendirici veya güvenlik duvarına doğru şekilde bağlandığından emin olun.
  • Bağlantı özelliğini onaylamak için Ethernet kablosunun durum LED ışığını kontrol edin. LED ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosunun her iki ucunu tekrar bağlayın.
  • Önce USB-C kablosunu çıkarıp ardından güç adaptörünü bağlantı istasyonundan çıkararak bağlantı istasyonunu kapatın. Ardından USB-C kablosunu dizüstü bilgisayarınıza bağlamadan önce güç adaptörünü bağlantı istasyonuna bağlayarak bağlantı istasyonunu açın.
Ana bilgisayara bağlandıktan sonra kablo LED'i AÇIK duruma geçmiyor.
  • WD22TB4'ün AC güce bağlı olduğundan emin olun.
  • Dizüstü bilgisayarın bağlantı istasyonuna bağlı olduğundan emin olun. Bağlantı istasyonu bağlantısını kesip yeninden bağlamayı deneyin.
USB bağlantı noktası, İşletim Sistemi öncesi ortamda çalışmıyor. BIOS'unuzun USB Configuration (USB Yapılandırması) sayfası varsa şu seçeneklerin işaretlendiğinden emin olun:
  • USB Önyükleme Desteğini Etkinleştirme
  • Harici USB Bağlantı Noktasını Etkinleştirme
  • Thunderbolt Önyükleme Desteğini Etkinleştirme
Dock üzerindeki PXE önyüklemesi çalışmıyor. BIOS'unuzda entegre ağ bağdaştırıcısı sayfası varsa Enabled w/PXE (PXE ile Etkin) öğesini seçin.
Dizüstü bilgisayarınızdaki BIOS Kurulumunda bir USB Configuration (USB Yapılandırması) sayfası varsa şu seçeneklerin işaretlendiğinden emin olun:
  • USB Önyükleme Desteğini Etkinleştirme
  • Thunderbolt Önyükleme Desteğini Etkinleştirme
USB Önyüklemesi çalışmıyor. BIOS'unuzun USB Configuration (USB Yapılandırması) sayfası varsa şu seçeneklerin işaretlendiğinden emin olun:
  • USB Önyükleme Desteğini Etkinleştirme
  • Harici USB Bağlantı Noktasını Etkinleştirme
  • Thunderbolt Önyükleme Desteğini Etkinleştirme
Thunderbolt 3 (USB-C) kablosu bağlıyken Dell BIOS Kurulumunun Battery Information (Pil Bilgileri) sayfasında AC Adapter (AC Adaptörü) "Not Installed" (Yüklü Değil) olarak görünüyor.
  • Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4'ün adaptörüne (180 W) doğru şekilde bağlandığından emin olun.
  • Bağlantı istasyonunuzun kablo LED ışığının AÇIK olduğundan emin olun.
  • USB-C kablosunu dizüstü bilgisayarınızdan çıkarıp tekrar takın.
Bağlantı istasyonuna bağlı çevre birimleri, işletim sistemi öncesi bir ortamda çalışmaz. Dizüstü bilgisayarınızdaki BIOS Kurulumunda bir USB Yapılandırma sayfası varsa bağlantı istasyonunu işletim sistemi öncesi bir ortamda etkinleştirmek için aşağıdaki seçeneği kontrol edin:
  • Harici USB Bağlantı Noktasını Etkinleştirme
  • Thunderbolt Önyükleme Desteğini Etkinleştirme
Bağlantı istasyonu dizüstü bilgisayarınıza bağlandığında "You have attached an undersized power adapter to your computer" (Bilgisayarınıza küçük boyutlu bir güç adaptörü taktınız) uyarı mesajı gösterilir.
  • Bağlantı istasyonunun güç adaptörüne doğru şekilde bağlandığından emin olun. 130 W üzerinde güç girişi gerektiren dizüstü bilgisayarların şarj olması ve tam performansla çalışması için ayrıca kendi güç adaptörüne bağlı olması gerekir.
  • Önce USB-C kablosunu çıkarıp ardından güç adaptörünü bağlantı istasyonundan çıkararak bağlantı istasyonunu kapatın. Ardından USB-C kablosunu dizüstü bilgisayarınıza bağlamadan önce güç adaptörünü bağlantı istasyonuna bağlayarak bağlantı istasyonunu açın.
Küçük boyutlu güç adaptörü uyarı mesajı görüntüleniyor ve kablo LED'i kapalı.
  • Bağlantı istasyonu konnektörünün, dizüstü bilgisayarın USB bağlantı noktalarıyla bağlantısı kesilmiştir. Bağlantı istasyonu kablosunu dizüstü bilgisayardan çıkarın, 15 saniye veya daha fazla bekleyin ve tekrar bağlayın.
Harici ekran yok. USB veya veri ve kablo LED'i kapalı.
  • Bağlantı istasyonu konnektörünün, dizüstü bilgisayarın USB bağlantı noktalarıyla bağlantısı kesilmiştir. Yerleştirme konnektörünü yeniden bağlayın.
Dizüstü bilgisayar veya bağlantı istasyonu hareket ettirildiğinde kablo LED'i kapanır.
  • Bağlantı istasyonu kablosu dizüstü bilgisayara bağlıyken dizüstü bilgisayarı/bağlantı istasyonunu hareket ettirmekten kaçının.
Çoklu monitör sorununu giderme
  • En yeni video sürücülerini Dell Drivers & Downloads (Sürücüler ve İndirmeler) web sitesinden indirip kurduğunuzdan emin olun
  • Harici monitörlerin Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4'e bağlı olduğunu doğrulayın
Birden fazla monitörü kurma ve kurulumlarla ilgili sorunları giderme hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki Dell Knowledge Base makalelerini inceleyin. Çoklu Monitör Kurma veya Çoklu Monitör Sorunlarını Giderme

Sık sorulan sorular

Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4, Thunderbolt 4'ü destekleyen bir USB-C bağlantı noktasına sahip Dell dizüstü bilgisayarlarla uyumludur. WD22TB4 bağlantı istasyonu, USB Type-C üzerinden DisplayPort'u destekleyen USB-C bağlantı noktasına sahip Dell dizüstü bilgisayarlarda bir WD19 bağlantı istasyonu olarak işlev görür.

NOT: Dizüstü bilgisayarınızdaki USB-C bağlantı noktası türü hakkında daha fazla bilgi için dizüstü bilgisayarın Kullanıcı Kılavuzu'na bakın.

USB C Tipi olarak da bilinen USB-C, tek bir kablo üzerinden hem veri hem de güç aktarımı için endüstri standardı bir konnektör. USB Type-C, yaygın bir konnektör türüdür. USB 2.0, USB 3.0 gibi farklı protokoller ve USB Power Delivery, USB C Tipi üzerinden DisplayPort ve Thunderbolt 4 gibi alternatif modlar kullanılabilir. Daha fazla bilgi için bkz: USB C Tipi Rehberi

Thunderbolt; veri, video, ses ve gücü tek bağlantıda bir araya getiren bir donanım arayüzüdür. Thunderbolt, tek bir kabloyla PCI Express (PCIe) ile DisplayPort'u (DP) bir seri sinyalde birleştirir ve DC gücü sağlar. Thunderbolt 1 ve Thunderbolt 2, çevre birimlerine bağlanmak için mini-DP (DisplayPort) ile aynı konnektörü kullanır. Thunderbolt 4 ise USB-C konnektör kullanır.

USB-C bağlantı noktasının Thunderbolt 4'ü destekleyip desteklemediğini belirlemek için USB-C bağlantı noktasının yanında Thunderbolt simgesini arayın.

Bağlantı istasyonunu kullanmadan önce dizüstü bilgisayarınızda USB Type-C üzerinden DisplayPort veya Thunderbolt 4'ü destekleyen bir USB-C bağlantı noktası olduğundan emin olun.

Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4, belirli Dell dizüstü bilgisayarlar için test edilmiştir. Tam olarak test edilen ve desteklenen Dell dizüstü bilgisayarların listesini görmek için bkz. bağlantı istasyonunun Kullanıcı Kılavuzu. Dell olmayan bilgisayarlarda sınırlı şekilde çalışabilir.

Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4, aşağıdaki senaryolarda dizüstü bilgisayara USB-C kablosu üzerinden güç sağlar:

Dell dizüstü bilgisayarlar için

  • Dell dizüstü bilgisayarlarda 130 W ve 180 W güç kaynağı

Dell olmayan dizüstü bilgisayarlar için

  • Dell olmayan dizüstü bilgisayarlarla ve 180 W güç kaynağıyla 90 W
  • Sıcaklık, fanı tetikler. Bağlantı istasyonu fanı, sıcaklık bir termal eşiği tetikleyecek kadar artmadan dönmez.
  • Bunun tam tersi şekilde, bağlantı istasyonu yeterince soğuk değilse bağlantı istasyonunu dizüstü bilgisayardan çıkartsanız bile fan dönmeye devam eder.
  • Yüksek fan gürültüsü duymanız bağlantı istasyonunun sıcak durumda olduğu konusunda sizi uyardığı anlamına gelir. Örneğin, bağlantı istasyonu havalandırma deliği tıkalı veya bağlantı istasyonu yüksek çalışma sıcaklığı ortamında (> 35°C) çalışıyor olabilir. Bağlantı istasyonunu etkileyen bu olağan dışı şartları giderin. Olağan dışı şartları gidermezseniz en kötü durumda, bağlantı istasyonu aşırı sıcaklık koruma mekanizması üzerinden kapanır. Bu gerçekleştiğinde Type-C kabloyu dizüstü bilgisayardan çıkarın ve bağlantı istasyonunun gücünü kesin. Ardından, bağlantı istasyonunun yeniden çevrimiçi olması için bağlantı istasyonu gücünü takın.
  • Bu durum normaldir. Bağlantı istasyonunun AC adaptörü, ilk takıldığında fanı tetikler. Ancak kısa bir süre içinde fan kapanır.
  • Bağlantı istasyonu fanı iki farklı dönme hızıyla tasarlanmıştır. Bağlantı istasyonu, düşük fan hızında çalışır. Bağlantı istasyonunu aşırı yükler veya yüksek çalışma sıcaklığı ortamında bırakırsanız bağlantı istasyonu fanı yüksek hızda çalışabilir. Bu durum normaldir ve iş yüküne bağlı olarak fan düşük/yüksek hızda çalışır.
  • Dell Thunderbolt Bağlantı İstasyonu WD22TB4, dizüstü bilgisayara bağlı olmadığında bile cep telefonunuzu veya taşınabilir şarj cihazınızı şarj edebilir. Bağlantı istasyonunuzun harici güce bağlı olduğunu doğrulayın. Bağlantı istasyonunun fazla ısınması durumunda, bağlantı istasyonu fanı otomatik olarak dönmeye başlar. Bu normal çalışma halidir.
  • Dell bağlantı istasyonum yalnızca AC gücüyle çalışmak üzere tasarlanmıştır ve bağlantı istasyonuna geri (dizüstü bilgisayar USB-C bağlantı noktasından güç alan) dizüstü bilgisayar güç kaynağını desteklemez. Güç kesilmesi durumunda bağlantı istasyonu üzerindeki hiçbir aygıt çalışmaz. AC gücünü yeniden sağladığınızda bağlantı istasyonu düzgün çalışmayabilir. Bunun nedeni, bağlantı istasyonunun dizüstü bilgisayarın USB-C bağlantı noktasıyla uygun güç sözleşmesi üzerinde çalışmasıdır. Dizüstü bilgisayar elektrik devresi ile bağlantı istasyonu elektrik devresi arasında bağlantı sağlaması gerekir.
  • Bu sorunu gidermek için bağlantı istasyonunun arkasından AC Adaptörü çıkarıp yeniden takabilirsiniz.

Additional Information

Article Properties


Affected Product

Dell Thunderbolt Dock – WD22TB4

Last Published Date

05 Oca 2024

Version

7

Article Type

How To