Skip to main content
  • Розміщуйте замовлення швидко і легко
  • Переглядайте замовлення та відстежуйте свій статус доставки
  • Створення списку своїх продуктів і доступ до нього
  • Керуйте своїми сайтами, продуктами та контактами на рівні продуктів Dell EMC за допомогою адміністрації компанії.

Connectrix Brocade B-серії SANnav: Перемикач, конфігурація, резервне копіювання та відновлення

Summary: Перемикання резервного копіювання конфігурації та відновлення в середовищі SANnav.

This article may have been automatically translated. If you have any feedback regarding its quality, please let us know using the form at the bottom of this page.

Article Content


Instructions

Резервний комутатор і логічні конфігурації тканини:
Ви можете створювати резервні копії конфігурацій switch і логічних тканин на вимогу. Ви також можете налаштувати розклад резервного копіювання конфігурацій комутаторів за встановленим розкладом. На додаток до базового щоденного, щотижневого, щомісячного або ручного резервного копіювання, ви можете вмикати або вимикати резервні копії, які створюються, коли в комутаторах відбуваються певні події.

Ви повинні мати привілей Configuration File Manager з дозволом на читання для резервного копіювання конфігурації на вимогу та з дозволом на читання/запис, щоб запланувати резервне копіювання.
  1. Натисніть SANnav на панелі навігації, а потім виберіть SAN Monitoring Configuration and Operations Monitoring> Policy (Політика моніторингу моніторингу SAN).
  2. Натисніть Резервне копіювання. З'явиться вікно Switch Backup Configurations (Змінити конфігурацію резервного копіювання).
зображення.png

Примітка: За замовчуванням увімкнено опцію «Увімкнути резервне копіювання, ініційоване подіями».
  1. Налаштуйте розклад для майбутніх резервних копій, негайних резервних копій або створіть резервну копію при виникненні певних подій.
  • Якщо ви хочете налаштувати регулярний розклад резервного копіювання, виберіть Запланувати резервне копіювання та заповніть розклад резервного копіювання.
  • Якщо ви хочете негайно створити резервну копію конфігурації, натисніть «Створити резервну копію зараз».
  • Якщо потрібно створювати резервні копії, коли в комутаторах відбуваються певні події, установіть прапорець Увімкнути резервне копіювання, ініційоване подіями , і натисніть кнопку Зберегти. Резервні копії, ініційовані подіями, створюються для параметрів « Запланувати резервне копіювання » та «Створити резервну копію зараз ».
У наведеному нижче прикладі показано заплановане резервне копіювання, яке виконується щонеділі о 3:00 ранку. Резервні копії файлів конфігурації для одного комутатора та трьох тканин. Для тканини всі перемикачі в тканині створюються в окремих файлах. Ці конфігураційні файли зберігаються в репозиторії протягом 90 днів, якщо їх не вилучити вручну до цього часу.
 
зображення.png


Відновлення конфігурації шасі, логічної структури та перемикачів:
Коли ви відновлюєте файл конфігурації, ви перезаписуєте наявну конфігурацію раніше збереженим файлом конфігурації резервної копії. Перш ніж відновити конфігурацію комутатора, потрібно мати принаймні одну попередньо збережену конфігурацію для цього комутатора.

Ви повинні мати привілей Configuration File Manager з правами на читання/запис.
 
  1. Натисніть SANnav на панелі навігації, а потім виберіть SAN Monitoring Configuration and Operations Monitoring> Policy (Політика моніторингу моніторингу SAN).
  2. Натисніть кнопку Репозиторій , щоб відобразити список резервних копій конфігурації. Відкриється вікно Конфігурації резервного копіювання .
  3. Щоб відновити шасі, логічну структуру та переключити конфігурації на один і той самий вимикач одночасно, виконайте наступні дії:
    1. Виберіть шасі, логічну структуру та конфігурацію перемикача, конфігурацію яких потрібно відновити, і натисніть «Відновити». Відкриється вікно Відновлення конфігурацій перемикача . Ця операція перезавантажує комутатор, відключає всі порти на комутаторі, а також порушує трафік, що проходить через комутатор.
зображення.png
  1. Натисніть кнопку ОК у вікні підтвердження, а потім натисніть кнопку Готово.
  1. Щоб відновити комутатор, шасі або логічну конфігурацію відсутнього перемикача для кількох застосовних перемикачів, виконайте такі дії:
    1. Виберіть «За іншими » з розкривного списку «За тканиною ». Буде показано резервні записи для всіх відсутніх перемикачів.
1.JPG
 
    1. Натисніть стрілку вниз у крайньому правому стовпці перемикача та виберіть Відновити. Відкриється вікно Відновлення конфігурацій перемикача. У цьому вікні буде показано список перемикачів, за допомогою яких можна відновити конфігурацію. У цьому вікні відображаються всі застосовні комутатори, які базуються на типі резервного запису, моделі комутатора та версії.
    2. Виберіть перемикач і натисніть OK. Ця операція замінює поточну конфігурацію на перемикачі та перезавантажує перемикач.
зображення.png
  1. Натисніть кнопку ОК у вікні підтвердження, щоб запустити операцію відновлення. Можна переглянути діалогове вікно перебігу перебігу та натиснути кнопку Готово.


Керування резервним копіюванням конфігурації комутатора:
Ви можете створювати резервні копії конфігурацій на одному або кількох комутаторах або цілих тканинах щодня, щотижня або на вимогу.

Ви можете переглядати, видаляти та експортувати ці резервні копії, змінювати період зберігання, призначати резервну копію як базову та порівнювати дві конфігурації. Резервні копії конфігурації зберігаються в репозиторії SANnav Management Portal; Однак ви можете зберігати резервні копії в автономному розташуванні та відновлювати їх на комутаторах за потреби.

Перша резервна копія конфігурації для комутатора автоматично позначається як базова, але ви можете призначити іншу резервну копію як базову.

Щоб керувати резервними копіями конфігурації, ви повинні мати привілей Configuration File Manager з правами читання/запису.
  1. Натисніть SANnav на панелі навігації, а потім виберіть SAN Monitoring Configuration and Operations Monitoring> Policy (Політика моніторингу моніторингу SAN). Відкриється вікно Конфігурації резервного копіювання.
  2. Натисніть кнопку Репозиторій , щоб відобразити список резервних копій конфігурації.
зображення.png
  1. Щоб призначити конфігурацію як базову, клацніть стрілку вниз поруч із конфігурацією та виберіть Вибрати базову лінію. Базові конфігурації зберігаються протягом невизначеного часу. Комутатор може мати лише одну базову конфігурацію для кожного типу резервного копіювання.
  2. Щоб змінити період збереження резервної копії конфігурації, натисніть стрілку вниз поруч із конфігурацією та виберіть один із наведених нижче варіантів.
  • Щоб зберегти резервну копію на невизначений термін, виберіть Зберегти.
  • Щоб видалити резервну копію після налаштованого періоду зберігання (30 або 90 днів), виберіть Do Not Keep.
  • Щоб негайно видалити резервну копію, виберіть Видалити.
  1. Щоб експортувати файл конфігурації, натисніть стрілку вниз поруч із конфігурацією та виберіть Експортувати. Конфігурація записується в текстовий файл і завантажується на ваш локальний комп'ютер.
  2. Щоб порівняти дві конфігурації для одного комутатора, виберіть дві резервні копії та натисніть «Порівняти». Порівнювати резервні копії можна тільки з одного і того ж комутатора і з одного типу. Не можна порівнювати резервні копії з різних комутаторів.

Additional Information

Будь ласка, перегляньте це відео:

Article Properties


Last Published Date

15 Dec 2022

Version

8

Article Type

How To