Siirry pääsisältöön
  • Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Dell-tietokone ei käynnisty Windows 11:een tai Windows 10:een

Yhteenveto: Etkö osaa korjata tietokonetta, kun Windows 11 tai Windows 10 ei käynnisty? Tämä sivu sisältää perusvianmäärityksen vinkkejä, joilla voit korjata ongelman.

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö


Oireet

Symptoms of No Boot

Kesto: 00.39
Tekstitys: (Video on englanninkielinen, mutta tekstitys on saatavilla useilla kielillä.)

Tämä artikkeli sisältää tietoja tietokoneiden yleisistä vianmääritystoimista, jotka käynnistyvät oikein. Tietokoneet, jotka läpäisevät Dell BIOS -näytön käynnistyksen yhteydessä, mutta eivät käynnisty Microsoft Windows 11:een tai Windows 10:een. Esimerkiksi seuraavat oireet voivat paljastaa, että tietokone on ei käynnistystä -tilassa:

  • tietokone käynnistyy, kuva tulee näyttöön ja käynnistys etenee siihen asti, että Dell-näyttö tulee näkyviin ja poistuu näytöstä, mutta Windows ei käynnisty
  • Caps Lock -näppäimen valo palaa painettaessa
  • kiintolevyn toimintavalo saattaa vilkkua, palaa tai olla sammuksissa
  • Näytössä saattaa näkyä virheilmoitus, kuten No Boot Device( Käynnistyslaitetta ei löydy), No Bootable Device (Käynnistyslaitetta ei löydy) tai Boot Device Not Found (Käynnistyslaitetta ei löydy).
  • diagnostiikkakoodeja ei näy, ja virtapainikkeen valo palaa yhtäjaksoisesti tavallisen värisenä
  • käyttöjärjestelmän ääniä ei kuulu.

Sisällysluettelo:

  1. Varmista, että tietokone suorittaa alkukäynnistyksen (POST) loppuun
  2. Irrota kaikki laitteet ja tee laitekäynnistys
  3. Suorita tietokoneen diagnostiikka
  4. Tarkkaile tiettyjä virheilmoituksia
  5. Palauta BIOS-oletusarvot
  6. Vianmääritys vikasietotilassa
  7. Virusten ja haittaohjelmien vianmääritys
  8. Palauta Windows 11- tai Windows 10 -käyttöjärjestelmä
  9. Palauta käyttöjärjestelmän tehdasasetukset

Syy

Käynnistykseen liittyvät ongelmat voivat johtua esimerkiksi vioittuneista käyttöjärjestelmätiedostoista, kiintolevyn virheellisistä sektoreista, virheellisistä BIOS- tai UEFI-asetuksista.

Tarkkuus

Tämä artikkeli koskee Microsoft Windows 11: ja Windows 10:

Huomautus: Seuraavat ohjeet ovat samat Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä.
 

Vaihda käyttöjärjestelmää napsauttamalla alla.


Video-opas: My computer will not boot to Windows 10

Kesto: 00.39
Tekstitys: (Video on englanninkielinen, mutta tekstitys on saatavilla useilla kielillä.)

Alkuun

Varmista, että tietokone suorittaa alkukäynnistyksen (POST) loppuun

Tietokone ei usein luovuta ohjausta käyttöjärjestelmälle. Jos käynnistät tietokoneen ja näet Dell-logonäytön, jonka alareunassa on palkki, Jos palkki täyttyy kokonaan ja katoaa, tietokone on suorittanut POST-testin onnistuneesti.

Jos tietokone ei läpäise POST-testiä, katso artikkelia Dell-tietokone ei käynnisty tai käynnistä Windowsia virheiden, kuten Käynnistyslaitteen puuttuminen, vuoksi.
Jos kiintolevyä ei tunnisteta, katso lisätietoja artikkelista Dell-tietokoneen kiintolevyn tai SSD-aseman ongelmien ratkaiseminen.

Alkuun


Irrota kaikki laitteet ja tee laitekäynnistys

Jokin laite saattaa häiritä Windowsin normaalia käynnistystä. Irrota tietokoneesta kaikki laitteet, kuten

  • tulostimet
  • skannerit
  • muistikortinlukijat
  • pienlaitteiden telakat (kuten iPod, PDA, MP3-soitin)
  • digitaalikamerat ja videotallentimet
  • USB-muistilaitteet
  • CD- tai DVD-levyt kaikista optisista asemista

Jätä liitetyiksi ainoastaan näyttö, hiiri ja näppäimistö, jos kyseessä on pöytätietokone.

Irrota tämän jälkeen tietokoneen virtajohto pistorasiasta, irrota kannettavan akku (tarvittaessa) ja paina virtapainiketta noin 15 sekunnin ajan. Liitä tietokone sen jälkeen takaisin pistorasiaan ja yritä käynnistää uudelleen.


Alkuun

Suorita tietokoneen diagnostiikka

Lisätietoja Dell-tietokoneen laitteistodiagnostiikasta on artikkelissa Diagnostiikkatestin tekeminen SupportAssistilla ja käynnistystä edeltävän diagnostiikkatestin tekeminen Dell-tietokoneessa.

Huomautus: Dell Latitude -kannettavan voi yrittää palauttaa pakotetulla ePSA-diagnostiikalla. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Järjestelmän palauttaminen POST- tai käynnistysvirheen jälkeen pakotetun ePSA-diagnostikun avulla Dell Latitude -tietokoneissa.

Alkuun

Tarkkaile tiettyjä virheilmoituksia

Kokeile etsiä lisäratkaisuja Internetistä.
Valitse alta haluamasi hakukone ja kuvaile ongelmaa sisällyttäen mahdolliset virheilmoitukset.

Hae    Dell-hakutoiminnolla MicrosoftinTämä hyperlinkki vie sinut Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.    Haku GoogleTämä hyperlinkki vie sinut Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.    Search Bing -sovelluksella Tämä hyperlinkki vie sinut Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.

Jos tietokoneessa näkyy sininen virhenäyttö, katso artikkelia Windows 10 kaatuu sinisen näytön kaatumisen jälkeen Artikkeli sisältää luettelon yleisistä sininen näyttö -virheistä ja niiden vianmäärityksestä.

Jos näytössä on musta näyttö, joka ei siirry Windowsiin, katso lisätietoja Microsoftin artikkelista: Mustan näytön tai tyhjän näytön virheiden vianmääritys.Ulkoinen linkki


Alkuun

Palauta BIOS-oletusarvot

Jos tietokone on määritetty yrittämään käynnistää ensin toisesta laitteesta, se voi estää käynnistyksen Windowsiin. Palauta tietokoneen BIOS-oletusasetukset seuraavasti:

  1. Käynnistä tietokone uudelleen.
  2. Kun tietokone käynnistyy uudelleen Dell-logonäyttöön, paina F2-näppäintä toistuvasti, kunnes näytön oikeassa yläkulmassa näkyy teksti Entering Setup.
  3. Joissakin BIOS-versioissa oletusasetukset ladataan painamalla näytön alareunassa mainittua näppäintä.
  4. Sulje BIOS painamalla ESC-näppäintä ja tallenna muutokset valitsemalla Save and Exit.
    Huomautus: tee Windows-tableteissa seuraavat toimet.
    1. Kun tabletti on sammuksissa, paina virtapainiketta. 
    2. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta heti, kunnes BIOS avautuu (jos tabletti käynnistyy Windowsiin, yritä uudelleen).
    3. Valitse Load Defaults.
    4. Valitse OK.
    5. Valitse Exit, jos tabletti ei käynnisty uudelleen automaattisesti.
Huomautus: Jos BIOSin tehdasasetusten palauttaminen ei ratkaise ongelmaa, voit yrittää myös päivittää BIOSin uusimpaan versioon. Se voi ratkaista tietokoneen tai tabletin BIOSiin liittyviä ongelmia. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Lisätietoja BIOS-päivityksestä tai varhennuksesta on Dellin BIOS-päivityksissä.
 
Huomautus: BIOS saattaa vioittua, jos BIOS-päivitys tai -varhennus ei onnistu tai se keskeytyy.
Vioittunut BIOS on yksi mahdollinen syy ongelmaan, jonka vuoksi tietokone ei tee POST-testiä tai joissakin vaiheissa ei käynnisty käyttöjärjestelmään.
Tukeeko Dell-tietokone tai -tabletti BIOSin palautusta? Siinä tapauksessa voit palauttaa vioittuneen BIOSin Dell-tietokonetta tai -tablettia koskevalla BIOSin palautustavalla. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Lisätietoja on Dell-tietokoneen tai -tabletin BIOSin palauttamisessa .

Alkuun

Vianmääritys vikasietotilassa

Ohjelmisto saattaa estää tietokoneen normaalin käynnistymisen. Seuraavissa linkeissä on lisätietoja käynnistämisestä vikasietotilaan ja vianmäärityksestä puhtaan käynnistyksen jälkeen:

Vianmääritys puhtaan käynnistyksen avulla

Puhtaassa käynnistyksessä Windows käynnistetään niin, että käytössä on mahdollisimman vähän ohjaimia ja käynnistysohjelmia. Näin voidaan poistaa ilmenevät ohjelmistoristiriidat. Ristiriidat, joita ilmenee ohjelman tai päivityksen asennuksen tai ohjelman suorittamisen yhteydessä Windows 11:ssä tai Windows 10:ssä. Puhtaan käynnistyksen avulla voit myös tehdä vianmäärityksen tai selvittää, mikä ristiriita ongelman aiheuttaa.

Alkuun

Virusten ja haittaohjelmien vianmääritys

Virus tai muu haittaohjelma voi tartuttaa tietokoneeseen ja vaikuttaa siihen. Dell Technologies suosittelee tietokoneen suojaamista hyökkäyksiltä pitämällä virustorjuntaohjelmiston ajan tasalla.
Microsoft Windows -tietokoneen suojaaminen tai virusten, vakoiluohjelmien tai muiden haittaohjelmien poistaminen.

Alkuun


Palauta Windows 11- tai Windows 10 -käyttöjärjestelmä

Jos tietokonetiedostot ovat vioittuneet, Windows 11- tai Windows 10 -käyttöjärjestelmän palautus asentaa nämä tiedostot uudelleen tietojen vaurioittamatta. Kolmannen epäonnistuneen käynnistysyrityksen jälkeen Windows 11 tai Windows 10 käynnistyy automaattisesti Windowsin palautusympäristöön (WinRE). Palauta Windows 11 tai Windows 10 seuraavasti:
  1. Valitse Valitse asetus -näytössä Vianmääritys.
  2. Valitse Vianmääritys-näytössä Palauta tietokoneen oletusasetukset.
  3. Valitse Palauta tietokoneen oletusasetukset -näytössä Säilytä vain omat tiedostot.
  4. Valitse käyttäjätilisi ja anna salasana pyydettäessä.
  5. Valitse Nollaa.
  6. Windows suorittaa nollauksen.
Alkuun

Palauta käyttöjärjestelmän tehdasasetukset

Jos aiempi vianmääritys ei ratkaissut ongelmaa, tietokoneen tehdasasetukset on ehkä palautettava. Lisätietoja tietokoneen käyttöjärjestelmän ja ohjelmiston palauttamisesta alkuperäisiin tehdasasetuksiin on Dellin tietämyskannan artikkelissa Windows 10 -uudelleenasennus Dell-tietokoneeseen

Alkuun


Ota yhteyttä

Lisätietoja

Artikkelin ominaisuudet


Tuote, johon asia vaikuttaa
Inspiron 3452, Inspiron 15 7572, Inspiron 7580, Inspiron 3052, Inspiron 20 3064, Inspiron 3264 AIO, Inspiron 3265, Inspiron 3452 AIO, Inspiron 3455, Inspiron 24 3464, Inspiron 24 5488, Inspiron 27 7775, Inspiron 3252, Inspiron 3268, Inspiron 3655 , Inspiron 3656, Inspiron 3668, Latitude 5290 2-in-1, Latitude 5290, Latitude 7290, Latitude 3390 2-in-1, Latitude 7390 2-in-1, Latitude 7390, Latitude 3490, Latitude 5490, Latitude 7490, Latitude 3590, Latitude 5590, Latitude 5591, OptiPlex 3050 All-In-One, OptiPlex 3050 Tower, OptiPlex 3050 Micro, OptiPlex 3050 Small Form Factor, OptiPlex 3060 Tower, OptiPlex 3060 Micro, OptiPlex 3060 Small Form Factor, OptiPlex 5050 Tower, OptiPlex 5050 Micro, OptiPlex 5050 Small Form Factor, OptiPlex 5250 All-In-One, OptiPlex 7050 Tower, OptiPlex 7050 Micro, OptiPlex 7050 Small Form Factor, OptiPlex 7060 Tower, OptiPlex 7060 Micro, OptiPlex 7060 Small Form Factor, OptiPlex 7450 All-In-One, OptiPlex 7460 All-In-One, OptiPlex 7760 All-In-One, Vostro 5370, Vostro 14 3468, Vostro 5471, Vostro 15 3568, Vostro 3578, Vostro 15 5568, Vostro 3470, Vostro 3670, XPS 27 7760, XPS 8920 ...
Edellinen julkaisupäivä

20 lokak. 2023

Versio

24

Artikkelin tyyppi

Solution