• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Hvordan tilslutter jeg en skærm til en Dell-computer?

Oversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du tilslutter en skærm eller en projektor til en stationær computer, en All-in-One-computer eller en bærbar computer fra Dell. Få mere at vide om de forskellige typer videostik, hvordan du konfigurerer videoindstillinger samt nyttige links til fejlfindingsvejledninger. ...

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold

Instruktioner

Du kan slutte en computer til skærmen eller projektoren på flere måder. Enhederne kan have forskellige typer videostik, f.eks. VGA, DVI, HDMI, DisplayPort (DP), USB-C osv. Fremgangsmåden med at slutte en computer til skærmen eller projektoren er den samme. Anvisningerne i denne artikel indeholder oplysninger om tilslutning af en computer til en skærm eller en projektor.

Find oplysninger om tilslutning til en trådløs Dell-skærm i artiklen Guide til trådløse skærme fra Dell i Dell Knowledge Base.

Du kan finde oplysninger om tilslutning af en computer til et tv i Dell Knowledge Base-artiklen Sådan tilslutter du en Dell-computer til et tv.

BEMÆRK: Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer en Dell-skærm, i dokumentationen til Dell-skærmen for at få en trinvis vejledning. For skærme, der ikke er fra Dell, henvises til brugervejledningen til skærmen, som findes på enhedsproducentens websted.

Det er vigtigt at finde ud af, hvilken type videostik der er tilgængelig på computeren og skærmen eller projektoren. Hvis du bruger den korrekte type videokabel, er det med til at undgå video- eller skærmproblemer.

Der er to typer videotransmissionsmetoder: Digital og Analog (se nedenstående tabel). Hvert videostik kan enten digital eller analog videosignaltransmission. Analoge videostik, som f.eks. S-video, komposit, VGA, SVGA og DVI (analog), understøtter ikke afspilning af beskyttet digitalt indhold i høj opløsning, såsom Blu-ray-film, via en analog forbindelse, så du modtager sandsynligvis en fejlmeddelelse, eller filmen afspilles ved en opløsning med lavere kvalitet.

• Dell stationær computer: Videostikkene er placeret bag på computeren. Hvis din stationære Dell-computer har et dedikeret grafikkort (GPU), skal du bruge det videostik, der er tilgængelig på grafikkortet (GPU).
  • Dell All-in-One: Videostikkene er placeret bag på computeren.
    BEMÆRK: Videoudgangsstikket til tilslutning af en sekundær skærm er ikke tilgængeligt på alle Dell All-in-One-computere. For at finde ud af, om Dell All-in-One-computeren understøtter en sekundær skærm, skal du se dokumentationen til din stationære Dell-pc eller All-in-One-computer.
  • Dell bærbar computer: Videostikkene er tilgængelige på bagsiden, venstre eller højre side af den bærbare computer. Du kan få mere at vide om, hvilke videostik der er tilgængelige, i dokumentationen til din bærbare Dell-pc.
  • Dell-skærm: Videostikkene er placeret bag på skærmen. Du kan få mere at vide om, hvilke videostik der er tilgængelige, i dokumentationen til din Dell-skærm.
  • Dell-projektor: Videostikkene er placeret bag på projektoren. Du kan få mere at vide om, hvilke videostik der er tilgængelige, i dokumentationen til din Dell-projektor.

Hvis videostikket bag på computeren ikke stemmer overens med videostikket på skærmen eller projektoren, skal du muligvis bruge en adapter eller en konverter. Se afsnittet Brug af adaptere eller konvertere i denne artikel.

Tabel 1 – Typer af videostik og -kabler
Stik Stik Kabel Beskrivelse
USB-C (med DisplayPort eller Thunderbolt 3) USB-C med Thunderbolt 3-stik
USB-C med DisplayPort-stik
USB-C Thunderbolt 3-kabel
USB-C med DisplayPort-kabel
USB-C-stikket, også kendt som USB Type-C, bruges til at overføre digitale lyd- og videosignaler samtidigt via et enkelt kabel. Enhedsproducenterne kan give mulighed for alternative tilstande som DisplayPort, Thunderbolt 3 eller HDMI, der kan sende både video- og lydsignaler via det samme kabel. Se enhedsspecifikationerne for at finde ud af, om USB-C-porten på enheden understøtter en af disse alternative tilstande.
BEMÆRK: En USB-C-port, der ikke understøtter DisplayPort eller Thunderbolt 3 alternativ tilstand kan ikke transmittere lyd- eller videosignaler.
DisplayPort (DP) eller mini-DisplayPort (mDP) DisplayPort-stik i fuld størrelse
mini DisplayPort-stik
DisplayPort-kabel i fuld størrelse
mini DisplayPort-kabel
DisplayPort-stikket bruges til at overføre digitale lyd- og videosignaler samtidigt, selv om de hver især er valgfrie og kan overføres uden det andet. Der er flere versioner af DisplayPort-standarder. For hver seneste version af DisplayPort tilføjes nye funktioner. DisplayPort-stikket på enheden og DisplayPort-kablet er udformet som en bestemt version af DisplayPort-standarden. F.eks. understøtter DisplayPort version 1.2 og derover Multi-Stream Transport (MST) eller skærme, der kan sammenkædes. DisplayPort-kabler og -porte kan enten have et stik i "fuld størrelse" eller et "mini"-stik. Disse stik adskiller sig kun i deres fysiske form, de forskellige muligheder for DisplayPort er de samme, uanset hvilket stik der bruges. Hvis der anvendes et mDP-stik (mini-DisplayPort), påvirkes ydeevnen eller funktionsunderstøttelsen af forbindelsen ikke. Du kan finde flere oplysninger om DisplayPort i https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort Dette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies..
HDMI Standard-HDMI-stik HDMI-kabel HDMI-stikket (High-Definition Multimedia Interface) er det mest almindelige digitale lyd/video-stik, som findes på mange computere, skærme, fjernsyn og projektorer. HDMI understøtter overførsel af både video- og lydsignaler via et enkelt kabel. Der findes flere versioner af HDMI-standarder. For hver seneste version af HDMI tilføjes nye funktioner. HDMI-stikket på enheden og HDMI-kablet er udformet som en bestemt version af HDMI-standarden. F.eks. understøtter HDMI version 2.0a og derover HDR-video (High Dynamic Range). Der er fem typer HDMI-stik: Standard HDMI-, dual-link HDMI-, mini HDMI-, micro HDMI- og HDMI-stik til biler. Du kan finde flere oplysninger om HDMI i https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI Dette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies..
DVI DVI-I-stik DVI-kabel DVI-stikket bruges til at overføre analoge eller digitale videosignaler alt afhængigt af, hvilken type DVI-stik der tilgængeligt. DVI-stikket på en enhed kan være en af tre typer alt afhængigt af, hvilke signaler det implementerer: DVI-A (kun analogt), DVI-D (kun digitalt, enkelt link eller dobbelt link) og DVI-I (kombinerer digitalt og analogt i samme stik. Digitalt kan enten understøtte enkelt eller dobbelt link). Konfigurationen af benene i hver stiktype er unik. Du kan finde flere oplysninger om DVI i https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface Dette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies..
VGA eller SVGA VGA-stik VGA- eller SVGA-kabel VGA- eller SVGA-stikket er det mest almindelige videostik, som er tilgængeligt på mange enheder. Standard VGA-skærmens grænseflade er et 15-bens D-subminiature-stik. Du kan finde flere oplysninger om VGA i https://en.wikipedia.org/wiki/Video_Graphics_Array Dette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies..
Komponentvideo   RGB-komponentkabel RGB-komponentstikket bruges til at sende et analogt videosignal til en sekundær skærmenhed, f.eks. et TV eller en projektor. Kablet har 3 stik (rødt, grønt og blåt) til video. Det digitale komponentvideostik er blevet populært i både computere og hjemmebiografer.
RCA (komposit)   RCA-kabel RCA- eller kompositstikket bruges til at sende et analogt videosignal til en sekundær skærmenhed, f.eks. et TV eller en projektor. Kablet har 1 stik (gult) til video + 2 stik (hvidt og rødt) til venstre og højre lydkanal.
S-video   S-videokabel S-videostikket bruges til at sende et analogt videosignal til en sekundær skærmenhed, f.eks. et TV eller en projektor.

Når du har identificeret videostikkene og har et kompatibelt videokabel, skal du slutte computeren til skærmen eller projektoren.

1. Slut strømkablet til skærmen eller projektoren og stikkontakten.

Illustration af tilslutning af skærmen til en stikkontakt
    Illustration af tilslutning af skærmen til en stikkontakt.

2. Slut videokablet til skærmen eller projektoren og computeren.
    1. Hvis der er flere skærme, sluttes de andre skærme til et tilgængeligt videostik på computeren. Du kan få mere at vide i artiklen Sådan konfigureres flere skærme i Dell Knowledge Base.
    2. Du kan få hjælp til at slutte en skærm til en Dell-dockingstation i Dell Knowledge Base-artiklen Sådan tilslutter og konfigurerer du en dockingstation med en bærbar computer.
    3. Få hjælp til tilslutning af en trådløs Dell-skærm i artiklenVejledning til trådløse Dell-skærme i Dell Knowledge Base.

Illustration af tilslutning af et videokabel mellem skærmen og den stationære computer
    Illustration af tilslutning af et videokabel mellem skærmen og den stationære computer.

Illustration af tilslutning af et videokabel mellem skærmen og den bærbare computer.
    Illustration af tilslutning af et videokabel mellem skærmen og den bærbare computer.

3. Tænd for skærmen eller projektoren.
  4. Tænd computeren.
  5. Vælg den korrekte videokilde på skærmen eller projektoren. Hvis du f. eks. bruger HDMI 1-videostikket på skærmen, skal du indstille kilden til HDMI 1. Du kan få mere at vide om, hvordan du ændrer videokilden, i dokumentationen til din Dell-skærm eller -projektor.
  6. Microsoft Windows bruger Windows Plug and Play til automatisk at registrere og konfigurere skærmen eller projektoren.
    BEMÆRK: De fleste skærme og projektorer fungerer uden at installere drivere ved hjælp af Microsofts Plug and Play.

Hvis videostikket bag på computeren ikke stemmer overens med videostikket på skærmen eller projektoren, skal du muligvis bruge en adapter eller en konverter. Se afsnittet Brug af adaptere eller konvertere i denne artikel.

Hvis du vil have optimal ydeevne for video, skal du downloade og installere de nyeste videodrivere fra webstedet Dell.com/support. Du kan få mere at vide om download og installation af drivere til en Dell-computer i Dell Knowledge Base-artiklen Sådan downloades og installeres en enhedsdriver.

Konfigurer skærmopløsningen, farvedybden, opdateringshastigheden og skriftstørrelsen.

Baseret på det operativsystem, der er installeret på din Dell-computer, henvises til Dell Knowledge Base-artiklen:

Hvis videostikket bag på computeren ikke stemmer overens med videostikket på skærmen eller projektoren, skal du muligvis bruge en adapter eller en konverter. Se nedenstående tabel for at få vist eksempler på de adaptere eller konvertere, som er tilgængelige.

Hvis computeren f. eks. har et HDMI-stik, og skærmen har et DVI-stik, kan du bruge en HDMI til DVI-adapter.

Eksempler på almindelige videokonvertere eller -adaptere
Kilde (computer) Skærm (computerskærm eller projektor) Illustration
DVI DVI (digitalt eller analogt) eller VGA (kun analogt) DVI til VGA-adapter
HDMI DVI eller VGA HDMI til DVI-kabel
HDMI til VGA-adapter
DisplayPort (DP) eller mini-DisplayPort (mDP) HDMI eller DVI DisplayPort til HDMI-kabel
DisplayPort til VGA-kabel
USB-C (med DisplayPort eller Thunderbolt 3) HDMI, DisplayPort (DP) eller mini-DisplayPort (mDP) USB-C til DisplayPort-adapter
USB-C til HDMI-adapter
BEMÆRK: Mange videokonvertere eller -adaptere er ikke tovejs. De kan kun transmittere videosignaler i en enkelt retning, fra kilden (computer) til skærmenheden (computerskærm eller projektor). En inkompatibel eller ukorrekt adapter eller konverter kan medføre et problem med ingen video eller sort skærm.

Flere oplysninger

Nyttige videoer

Sådan slutter du to skærme til én computer (Dells officielle tekniske support på YouTube)

Varighed: 01:37
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Sådan tilslutter du en trådløs skærm (Dells officielle tekniske support på YouTube)

Varighed: 02:26
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Installation af driver til Dell-skærm (Dells officielle tekniske support på YouTube)

Varighed: 01:54
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler relateret til dette emne, der kan være af interesse for dig.

Skærme Du kan finde flere oplysninger om og support til din Dell-computerskærm, skærm til stationær eller bærbar computer eller tabletskærm på vores Skærmsupportwebsted.

Support uden for garantien Er garantien udløbet? Intet problem. Gå til webstedet Dell.com/support, og indtast din Dell-servicekode for at se vores tilbud.

BEMÆRK: Tilbud er kun tilgængelige for pc-kunder i USA, Canada, Storbritannien og Nordirland, Frankrig, Tyskland og Kina. Server og storage er ikke omfattet.

Egenskaber for artikel

Berørt produkt
Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Alienware and Dell Gaming Monitors, C Series, D Series, E Series, Legacy Monitors, P Series, S Series, SE Series, UltraSharp Premier (UP) Series , UltraSharp (U) Series, Projectors & Accessories, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations ...
Sidste udgivelsesdato

11 apr. 2024

Artikeltype

How To