Dell Backup and Recovery 1.8: Oversikt og installering

Denne artikkelen inneholder informasjon om Dell Backup and Recovery 1.8: Oversikt og installasjon

Innholdsfortegnelse:

1. Dell Backup and Recovery 1.8: Oversikt
  2. Installere/avinstallere, oppdatere og oppgradere Dell Backup and Recovery 1.8
  3. Dell Backup and Recovery 1.8: Første konfigurering
  4. Dell Backup and Recovery 1.8: Navigering på startskjermen
  5. Dell Backup and Recovery 1.8: Nyttige koblinger

1. Dell Backup and Recovery 1.8: Oversikt

MERK: Dell Backup and Recovery 1.8 leveres ikke lenger med Dell-systemer. Denne artikkelen er bare for eksisterende brukere.

FORSIKTIG: Før du oppgraderer systemet til Windows 10, må du ha de siste oppdateringene til Dell Backup and Recovery 1.8 installert for å sikre at programvaren fungerer etter oppgraderingen. Du kan se mer informasjon i følgende artikkel Dell Backup and Recovery (DBAR) og Windows 10

Dell Backup and Recovery 1.8 er en trygg, enkel og pålitelig løsning for sikkerhetskopiering og gjenoppretting som kan beskytte systemet ditt (operativsystem, programmer, drivere, innstillinger) og data (musikk, bilder, videoer, dokumenter og andre viktige filer) mot tap av data.

Dell Backup and Recovery 1.8 leveres i to versjoner, Basic og Premium.

MERK: Prisen for Premium-oppgraderingen varierer fra region til region. For å se prisen kan du følge fremgangsmåten som er beskrevet i del 2 – Oppgradering. Du får først oppgitt prisen, og deretter kan du velge om du vil fortsette eller ikke.

Basic-versjonen leveres forhåndsinstallert på alle systemer, og gjør det mulig for brukeren å opprette medier for systemgjenoppretting og ta en sikkerhetskopi av fabrikkinstallerte programmer og drivere. Det hjelper også brukeren med å gjenopprette datamaskinen til fabrikkavbildning ved problemer med operativsystemet eller harddiskfeil.

MERK: Dell Backup and Recovery 1.8 vil erstatte Dell Backup and Recovery 1.7, DataSafe Local og DataSafe Online på alle forbrukerplattformer, og Dell Backup and Recovery Manager (DBRM) på kommersielle plattformer.

Brukerne kan velge Premium-versjonen når systemet bestilles på salgsstedet. Oppgraderingen leveres da via Dell Digital Delivery. Premium-versjonen vil også være tilgjengelig som en oppgradering via et alternativ i selve programmet.

Kort tid etter at systemet er slått på for første gang, vil Dell Backup and Recovery 1.8 automatisk kjøre veiviseren First Launch Setup (Første konfigurering). Du kan se mer informasjon i del 3 nedenfor.

Det er også flere andre måter å åpne Dell Backup and Recovery 1.8 på:

1. Dobbeltklikk på Dell Backup and Recovery-ikonet på skrivebordet.

2. Dobbeltklikk på Dell Backup and Recovery-ikonet i systemstatusfeltet på skrivebordet (nederst i høyre hjørne).

3. På Windows 8-startskjermen begynner du å skrive inn Dell Backup and Recovery. Appen vises i søkeresultatene mens du skriver. Klikk på ikonet eller på Tilbake når det er markert.

MERK: Hvis programmet ikke er installert, må du laste ned den nyeste versjonen fra nettstedet for Dell Backup and Recovery: www.dell.com/backupandrecovery

Tilbake til toppen

2. Installere/avinstallere, oppdatere og oppgradere Dell Backup and Recovery 1.8

Installere/avinstallere

Dell Backup and Recovery 1.8 leveres fabrikkinstallert på alle støttede systemer.

Hvis du trenger å installere programmet, kan du bare laste den ned fra nettstedet for Dells Backup and Recovery: www.dell.com/backupandrecovery

MERK: Selv om programmet kan lastes ned, kan systemet kun avbildes fra mediet for gjenoppretting, opprettet av systemet.

Dell Backup and Recovery kan avinstalleres fra Programmer og funksjoner i kontrollpanelet.

Oppdateringer

FORSIKTIG: Før du oppgraderer systemet til Windows 10, må du ha de siste oppdateringene til Dell Backup and Recovery 1.8 installert for å sikre at programvaren fungerer etter oppgraderingen. Du kan se mer informasjon i følgende artikkel Dell Backup and Recovery (DBAR) og Windows 10

Dell Backup and Recovery må ha de siste oppdateringene installert for at det skal fungere som det skal.

Brukere som kjører Dell Backup and Recovery 1.7, vil bli gitt en melding om å oppdatere til den nyeste versjonen. Klikk på meldingen for å starte oppdateringen.

Klikk på det uthevede området for å starte oppgraderingen

Du kan oppdatere manuelt i Dell Backup and Recovery 1.8 ved å følge disse trinnene:

1. Klikk på spørsmålstegnet øverst til høyre.

2. Klikk på Søk etter oppdateringer for å søke etter og installere de nyeste oppdateringene.

Hvis en oppdatering er tilgjengelig på systemet, blir du bedt om å installere en oppdatering. Systemet oppdateres automatisk til den nyeste versjonen hvis du klikker på Installer oppdatering.

Upgrade (Oppgrader)

Basic-versjonen av Dell Backup and Recovery 1.8 kan oppgraderes til Premium-versjonen, som gir deg full funksjonalitet med verktøyet.

MERK: Prisen for Premium-oppgraderingen varierer fra region til region. Du kan se prisen ved å følge fremgangsmåten som er beskrevet nedenfor. Du får først oppgitt prisen, og deretter kan du velge om du vil fortsette eller ikke.

Følgende tabell viser forskjellene på Basic og Premium.

Funksjoner Basic Premium
Gjenopprett systemet til fabrikkoppsettet Ja Ja
Manuell sikkerhetskopiering og gjenoppretting av brukerdata Ja Ja
Ta sikkerhetskopi av programmene og innstillingene (sikkerhetskopi) Ja
Slå sammen sikkerhetskopier, og arkiver gamle sikkerhetskopier Ja
Sikkerhetskopier data kontinuerlig lokalt (til en disk) Ja
Sikkerhetskopier og gjenopprett filer basert på type Ja

Du må betale et gebyr for oppgraderingen. Følg disse trinnene for å oppgradere til en fullstendig versjon av Dell Backup and Recovery:

MERK: Hvis du har kjøpt Premium-versjonen av Dell Backup and Restore på salgsstedet, må du bruke Dell Digital Delivery for å aktivere Premium-versjonen. Du må IKKE følge denne fremgangsmåten

1. Kontroller at systemet er koblet til Internett og klikk på Oppgradering nødvendig enten ved siden av Systemgjenoppretting eller ved Neste sikkerhetskopiering.

2. Klikk på Oppgrader nå.

3. Velg ønsket alternativ for oppgradering.

4. Systemet kobles til handlekurvsiden for Dell Backup & Recovery. Brukerne må fylle inn alle opplysninger (leveringsadresse, fakturaadresse, alternativer for betaling) som kreves for å kjøpe oppgraderingen.

5. Gå tilbake til oppgradering. Aktiveringskoden skal oppgis automatisk, og DBAR skal oppgraderes.

MERK: Hvis aktiveringskoden av en eller annen grunn oppgis automatisk under oppgraderingen, må du skrive inn aktiveringskoden manuelt.

Tilbake til toppen

3. Dell Backup and Recovery 1.8: Første konfigurering

Kort tid etter at systemet er slått på for første gang, eller første gang programmet kjøres, vil Dell Backup and Recovery 1.8 automatisk kjøre veiviseren Første konfigurering. Dette vil veilede brukerne gjennom første konfigurering av Dell Backup and Recovery. Hvis du ønsker det, kan du enten utsette det ved å trykke på Later (Senere), eller slå det av ved å velge Do Not Remind Me (Ikke gi meg flere påminnelser) og trykke på Later (Senere)

1. Hvis du vil fortsette, klikker du på Next (Neste)

2. Programmet veileder deg deretter gjennom prosessen for å opprette fabrikkgjenopprettingsmedier. Dette er beskrevet mer detaljert i følgende artikkel: Dell Backup and Recovery 1.8: Fabrikkgjenopprettingsmedier

3. Hvis du har kjøpt Premium-versjonen, er neste trinn å opprette en sikkerhetskopi. En sikkerhetskopi av systemet er et øyeblikksbilde av alle programmer, systeminnstillinger og filer på hovedharddisken, og kan brukes til å gjenopprette systemet. Dette er beskrevet mer detaljert i følgende artikkel: Dell Backup and Recovery 1.8: Sikkerhetskopiering

4. Det siste trinnet er å sikkerhetskopiere data. Dette tar et øyeblikksbilde av alle de valgte datafilene Du kan bruke dette til å gjenopprette manglende eller skadede filer. Dette er beskrevet mer detaljert i følgende artikkel: Dell Backup and Recovery 1.8: Sikkerhetskopiering

5. Når veiviseren er fullført, vises et sammendrag av hva som har blitt gjennomført, eller hva som gjenstår. Hvis trinnene ikke er fullført, åpner veiviseren det neste elementet som ikke er fullført, neste gang Dell Backup and Recovery åpnes.

6. Veiviseren kan startes når som helst hvis brukeren har uferdige elementer ved å klikke på ?-merket øverst til høyre på startskjermen, og deretter på First Launch Setup (Første konfigurering)

Tilbake til toppen

4. Dell Backup and Recovery 1.8: Navigering på startskjermen

Startskjerm

På venstre side vises en rask oppsummering av status og hvordan Dell Backup and Recovery er konfigurert, samt noen planlagte sikkerhetskopieringer.

Tabellen nedenfor gir en beskrivelse av startskjermen i Dell Backup and Recovery 1.8.

Flis/kobling Beskrivelse
Dell
Anbefaler
Dette skjermbildet viser det neste brukeren må gjøre for å beskytte systemet.
MERK: Når en oppdatering er tilgjengelig, vises den i dette feltet, og det vil bli prioritert over alle andre handlinger. Brukerne bør oppdatere programvaren når oppdateringer er tilgjengelig, for å sikre at den fungerer som den skal.
Fabrikk-
Gjenoppretting
Media
Brukes til å opprette fabrikkgjenopprettingsmedier
Sikkerhetskopi Brukes til å sikkerhetskopiere system og data
Gjenoppretting Brukes til å gjenopprette og starte systemet, og til å gjenopprette data fra lokale sikkerhetskopier
Meldinger Alle varslinger er oppført for brukere her.
Tilbakemelding Tilbakemeldingskoblingen er plassert øverst til høyre på startskjermen. Brukeren kan gi tilbakemelding om Dell Backup and Recovery ved å klikke her.
Vilkår og
betingelser
Du finner koblingen for å få tilgang til vilkår og betingelser nederst til høyre på startskjermen.

Hurtignavigering

Brukeren kan enkelt flytte mellom områder i Dell Backup and Recovery uten å gå tilbake til startskjermen ved å klikke på pil ned ved siden av sidetittelen, i dette tilfellet Dell Backup and Recovery. En rullegardinmeny vises, og brukeren kan velge hvilket område de ønsker å hurtignavigere til.

Spørsmålstegn

Hvis du klikker på ? øverst til høyre, får du følgende alternativer.

• About (Om)
  • Aktivitetslogger
  • Første konfigurering
  • Konteksthjelp
  • Help (Hjelp)
  • Innstillinger for personvern
  • Se etter oppdateringer

Tilbake til toppen

5. Dell Backup and Recovery: Nyttige koblinger

Nettsted for Dell Backup and Recovery

Dell Backup and Recovery (DBAR) og Windows 10

Dell Backup and Recovery 1.8: Fabrikkgjenopprettingsmedier.

Dell Backup and Recovery 1.8: Sikkerhetskopiering

Dell Backup and Recovery 1.8: Gjenoppretting

Tilbake til toppen

Artikkel-ID: SLN297423

Dato sist endret: 15/09/2017 03:21 PM