Lösa kommunikationsfel mellan laserskrivare från Dell och trådbundet nätverk

Artikelsammanfattning: I den här artikeln kan du läsa om hur du löser kommunikationsfel mellan laserskrivare och det trådbundna nätverket.

Innehållsförteckning:

1. Lösa kommunikationsfel mellan laserskrivare och trådbundet nätverk

1. Lösa kommunikationsfel mellan
laserskrivare och trådbundet nätverk

Obs!
Om du vill ha mer information om placering av portar och instruktioner om hur du skriver ut rapporter och återställer skrivarinställningar (återställ NVRAM) kan du läsa i användarhandboken till din skrivare.
  1. Kontrollera att skrivaren är vald som standardskrivare och att den är online i Skrivare och fax.

2. Skriv ut en sida med skrivarinställningar eller nätverksinställningar och behåll den som referens för nätverksinställningarna för skrivaren.

3. Hämta och installera den senaste fasta programvaran för skrivaren.

4. Kontrollera statuslamporna för nätverkskortet på baksidan av skrivaren:

• En lampa som lyser med fast sken eller ingen lampa:
      1. Koppla från och anslut nätverkskabeln till skrivaren igen.

2. Testa skrivarens nätverkskabel genom att ansluta en dator som du vet fungerar till nätverket med den. Om datorn inte längre får åtkomst till nätverket köper du en ny kabel.

3. Om datorn får åtkomst till nätverket med skrivarens nätverkskabel återansluter du skrivaren och återställer skrivaren till fabriksinställningarna (återställ NVRAM).

4. Skriv ut en sida med skrivarinställningar eller nätverksinställningar och kontrollera att skrivaren har en IP-adress. Om skrivaren inte har en IP-adress kontaktar du teknisk support.

• En lampa som lyser med fast sken och en blinkande lampa:
      1. Skriv ut en sida med skrivarinställningar eller nätverksinställningar och leta rätt på nätverksinställningarna för skrivaren.

2. Försök att pinga IP-adressen till gateway och support.dell.com för att testa internetanslutningen. Om begäran gör timeout när du pingar ber du nätverksadministratören att antingen rätta till nätverksproblemet eller tillhandahålla rätt nätverksinställningar.

3. Om ping lyckas försöker du pinga skrivarens IP-adress. Om ping lyckas kontrollerar du att IP-adressen på fliken Portar i skrivardrivrutinerna stämmer med IP-adressen från testsidan för skrivaren.

4. Om det inte går att pinga skrivaren återställer du skrivaren till fabriksinställningarna (återställ NVRAM).
      5. Skriv ut en sida med skrivarinställningar eller nätverksinställningar och leta rätt på skrivarens IP-adress. Kontrollera att IP-adressen är giltig för nätverket.

• IP-adressen är giltig: Försök att pinga skrivaren igen.
          • Om begäran gör timeout när du pingar ber du nätverksadministratören att antingen rätta till nätverksproblemet eller tillhandahålla rätt nätverksinställningar.
          • Om det går att pinga kontrollerar du att IP-adressen på fliken Portar i skrivardrivrutinerna stämmer med IP-adressen från testsidan för skrivaren.

• IP-adressen är ogiltig: Tilldela en IP-adress till skrivaren manuellt och försök att pinga skrivaren igen. Om det fortfarande inte går att pinga kontaktar du teknisk support.
Överst på sidan

Artikel-ID: SLN129575

Senast ändrad: 2016-04-12 15:37