• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Dell Encryption – guide för lista över tillåtna externa medier

Sammanfattning: Allowlist-guide för Dell Encryption externa media (tidigare Dell Data Protection | Extern medieutgåva).

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll

Symptom

Berörda produkter:

• Dell Encryption External Media
  • Dells Data Protection | External Media Edition

Berörda operativsystem:

• Windows 7
  • Windows 8.1
  • Windows 10
  • Mac

Med allowlisting för flyttbara enheter kan du hantera vilka enheter som är undantagna från EMS-skyddet.

Obs! PNP-ID:n är skiftlägeskänsliga när du anger en princip. Alla versaler krävs för att principen ska kunna anropas korrekt.
Exempel:
USBSTOR\DISK&VEN_GENERIC&PROD_GENERIC_USB

Orsak

Gäller ej

Upplösning

PNPDeviceID är hur vi tillåtslista flyttbara enheter i Windows-miljön. Stegen nedan visar hur du hittar PNPDeviceID:

EMS-enhetens PNPDeviceID från loggfilen Dell Encryption External Media

Så här hittar du PNPDeviceID för flyttbar lagring från loggfilen för Dell Encryption External Media:

1. Sätt i den flyttbara lagringsenheten i den krypterade Dell Data Protection-datorn.
  2. Öppna EMSService.log som finns på platserna: C:\Programdata\Dell\Dell Data Protection\Encryption\EMS
  3. Leta efter loggposten som visar PNPDeviceID=

Till exempel loggposten:

14.03.18 18:50:06.834 [I] [Volume "F:\"] PnPDeviceID =
    USBSTOR\DISK&VEN_SEAGATE&PROD_USB&REV_0409\2HC015KJ&0
  • Sektion 1 / Grön - Exkluderar säljaren
  • Sektion 2 / Blå - Exkluderar alla Seagates USB-enheter
  • Avsnitt 3/Lila – Exkluderar den specifika modell som används
  • Avsnitt 4 / Orange - Exkluderar denna enhet

PnPDeviceID
Bild 1: (Endast på engelska) PnPDeviceID

EMS-enhetens PNPDeviceID i operativsystemet Microsoft Windows

Så här hittar du PNPDeviceID för flyttbar lagring på Windows 7 eller senare

1. Sätt i den flyttbara lagringsenheten.
  2. Öppna Kontrollpanelen och gå till Administrationsverktyg > Datorhantering.
  3. Gå till Hantering av lagringsdisk>.

Diskhantering
Bild 2: (Endast på engelska) Diskhantering

1. Högerklicka på den flyttbara disken (F: I bilden) och välj egenskaper.

Egenskaper för flyttbar disk
Bild 3: (Endast på engelska) Egenskaper för flyttbar disk

1. Välj fliken Information och välj sedan Sökväg till enhetsinstans i listrutan Egenskap.

PNPDeviceID visas i fältet Värde.

Välj sökväg till enhetsinstans för PNPDeviceID
Bild 4: (Endast på engelska) Välj sökväg till enhetsinstans för PNPDeviceID

När du har PNPDeviceID kan du lägga till det i gruppen EME Allowlist i policyer för flyttbar lagring på Dell Encryption Personal (tidigare Dell Data Protection | Personal Edition) lokal hanteringskonsol eller Dell Data Protection | Enterprise Edition Server\Dell Security Management Server Remote Management Console.

I RMC (Remote Management Console) går du till Populations > Enterprise > Removable Media Encryption. Under Windows Media Encryption väljer du Visa avancerade inställningar och bläddrar sedan ned till EMS Device Allowlist. Placera PNPID eller upp till önskad punkt i fältet Tillåtlista för EMS-enhet .

Lista över godkända EMS-enheter
Bild 5: (Endast på engelska) Lista över godkända EMS-enheter

I RMC (Remote Management Console) går du till Populations > Enterprise > Removable Media Encryption. Under Windows Media Encryption väljer du Visa avancerade inställningar och bläddrar sedan ned till EMS Device Whitelist. Placera PNPID eller upp till den punkt du vill ha det i fältet EMS Device Whitelist .

EMS-enhetsvitlista
Bild 6: (Endast på engelska) EMS-enhetsvitlista

Du kan lägga till PNPDeviceID-informationen i EMS-vitlistan i policyerna för flyttbar lagring på din Dell Security Management Server (tidigare Dell Data Protection | Enterprise Edition Server).

I konsolen går du till Enterprise –> Säkerhetspolicyer –> åsidosätt (uppe till höger för Dell Security Management Server, detta finns inte i Dell Security Management Server Virtual (tidigare Dell Data Protection | Virtual Edition) –> ändra listrutan Policykategori till Windows-kryptering –> Expandera Flyttbart lagringsmedium –> placera PNPID eller upp till önskad punkt i fältet EMS Device Whitelist .

EMS-enhetsvitlista
Bild 7: (Endast på engelska) EMS-enhetsvitlista

Volym-UUID är den metod vi använder för att tillåtslista flyttbara enheter i Mac-miljön. Stegen nedan visar hur du hittar volym-UUID:

1. Anslut den flyttbara enheten till datorn.
  2. Klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet.
  3. Välj Om den här datorn.

Välj Om den här datorn
Bild 8: (Endast på engelska) Välj Om den här datorn

1. På fliken Översikt väljer du Systemrapport.

Välj systemrapport
Bild 9: (Endast på engelska) Välj systemrapport

1. I systemrapporten
    1. Expandera Hårdvara.
    2. Välj antingen USB eller Thunderbolt.
    3. Volym-UUID visas under Volymer.

Volym UUID
Bild 10: (Endast på engelska) Volym UUID

Om du vill kontakta support, se Dell Data Security telefonnummer till internationell support.
Gå till TechDirect för att skapa en begäran om teknisk support online.
Om du vill ha mer information och resurser kan du gå med i Dell Security Community-forumet.

Berörd produkt

Dell Encryption

Senaste publiceringsdatum

15 apr. 2024