• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Vaihtovirtasovitin

Vaihtovirtasovitinta kutsutaan myös virtamuuntajaksi tai kannettavan tietokoneen laturiksi. Sen virransyöttö mahdollistaa kannettavan pitkittyneen käytön sekä kannettavan tietokoneen akun lataamisen. Katso alla olevat pikaohjeet, jos havaitset seuraavia oireita.

• Vaihtovirtasovitin ei syötä virtaa kannettavalle tietokoneelle.
  • Näyttöön tulee virheilmoitus, esimerkiksi ”AC adapter type cannot be determined
  • Kannettava tietokone käynnistyy, mutta akku ei lataudu.
  • Vaihtovirtasovittimesta kuuluu sirittävä ääni.

Näiden pikaohjeiden avulla voit ratkaista vaihtovirtasovittimen ongelman.

Korjaus 1: Tarkista vaihtovirtasovitin ja kannettavan virtaliitäntä vikojen varalta.

Jos vaihtovirtasovittimen johdot ovat vioittuneet, se voi aiheuttaa oikosulkuja, jotka voivat vahingoittaa tietokonetta tai aiheuttaa sen vikaantumisen, jolloin et pysty lataamaan akkua. Etsi kuluneet kaapelit (kuva 1), paljaat johtimet (kuva 2), kaapelin revennyt kohta (kuva 3) tai taipunut tai katkennut liitin (kuva 4).

Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Verkkovirtasovittimen vikojen tunnistaminen Dell-järjestelmissä.

Kuva 1: Esimerkki vaihtovirtasovittimen kuluneesta kaapelista

Kuva 1: Esimerkki vaihtovirtasovittimen kuluneesta kaapelista

Kuva 2: Esimerkki verkkolaiteliittimen paljaasta johtimesta

Kuva 2: Esimerkki verkkolaiteliittimen paljaasta johtimesta

Kuva 3: Esimerkki kaapelin repeämisestä

Kuva 3: Esimerkki kaapelin repeämisestä

Kuva 4: Esimerkki verkkolaiteliitännän sisällä taipuneesta tai katkenneesta nastasta

Kuva 4: Esimerkki verkkolaiteliitännän sisällä taipuneesta tai katkenneesta nastasta

Korjaus 2: Varmista, että verkkolaite toimii oikein.

Dellin verkkolaitteissa on merkkivalo, joka osoittaa, saako verkkolaite virtaa ja onko se päällä. LED-valo voi olla joko verkkolaitteessa tai sovittimen (DC) pistokkeessa.

Jos merkkivalo ei pala, korjaa ongelma seuraavasti.

1. Irrota verkkolaite pistorasiasta tai ylijännitesuojasta.
  2. Irrota virtajohto tietokoneesta.
  3. Irrota virtajohto verkkolaitteesta ja odota kaksi minuuttia.
  4. Liitä virtajohto uudelleen verkkolaitteeseen (varmista, että se menee kokonaan sisään).
  5. Liitä virtajohto tunnetusti toimivaan pistorasiaan (ei ylijännitesuojaan tätä testiä varten).
  6. Tarkista, syttyykö merkkivalo.

Lisätietoja on verkkolaitteen ohje- ja tukisivustossa .

Korjaus 3: Varmista, että käytät tietokoneessa oikeanlaista Dell-verkkolaitetta.

Tietokoneen mukana toimitettu verkkolaite takaa oikean jännitteen ja tehon, jotta tietokone toimii oikein. Varmista, että käytät tietokoneen mukana toimitettua verkkolaitetta tai muuta saman tietokonemallin verkkolaitetta.

Dell ei suosittele yhteensopimattomien tai kolmansien osapuolten verkkolaitteiden käyttöä kannettavien Dell-tietokoneiden kanssa.

Korjaus 4: Käytä Dell-telakointiaseman mukana toimitettua Dell-verkkolaitetta.

Seuraavat tiedot koskevat ainoastaan telakointiasemaa.

Telakointiaseman mukana toimitetun verkkolaite takaa oikean jännitteen ja tehon, jota tarvitaan tietokoneen ja telakointiaseman toimintaan. Varmista, että käytät telakointiaseman mukana toimitettua verkkolaitetta tai muuta saman mallin verkkolaitetta.

Dell ei suosittele yhteensopimattomien tai kolmansien osapuolten vaihtovirtasovittimien käyttöä kannettavien Dell-tietokoneiden tai telakointiasemien kanssa.

Lisätietoja Dell-telakointiaseman virrankäyttövaatimuksista on telakointiaseman käyttöoppaassa.

Korjaus 5: Kokeile toista pistorasiaa.

Jos akun lataaminen näyttää olevan tavallista hitaampaa, se saattaa johtua huonosta liitännästä.

Korjaa ongelma seuraavasti.

1. Irrota verkkolaite pistorasiasta tai ylijännitesuojasta.
  2. Liitä virtajohto tunnetusti toimivaan toiseen pistorasiaan (ei ylijännitesuojaan tätä testiä varten).
    HUOMAUTUS: Kun latauksen toiminnassa on eroa, syynä voi olla ylijännitesuoja tai jotain, joka häiritsee pistorasian toimintaa ja estää hyvän kosketuksen.

Korjaus 6: Kytke tasavirtajohto suoraan kannettavaan tietokoneeseen.

Mahdollisesti käytettävä telakointiasema voi aiheuttaa myös heikon liitännän.

Liitä tasavirtajohto suoraan kannettavaan tietokoneeseen ja ohita telakointiasema, jotta näet, latautuuko akku nopeammin ja toimiiko tietokone paremmin.

Korjaus 7: Varmista, että käytät oikeaa latausporttia.

Joissakin uudemmissa tietokoneissa USB-C-porttia käytetään tietokoneen virtaliitäntänä ja akun lataamiseen. Näissä uudemmissa tietokoneissa voi olla useita USB-C-portteja. Kaikkia USB-C-portteja ei voi käyttää tietokoneen virtaliitäntänä. Varmista, että USB-C-vaihtovirtasovitin on kytketty oikeaan latausta tukevaan USB-C-porttiin. Tarkista Dell-kannettavan käyttöoppaasta, mikä USB-C-portti tukee lataamista.

Korjaus 8: Optimoi Dell-tietokoneesi SupportAssist-sovelluksella.

Sovellus varmistaa, että tietokoneeseen on asennettu uusimmat Dell-ajuripäivitykset ja BIOS-päivitykset. Lisäksi se tarkistaa asetukset ja varmistaa näin tietokoneen suorituskyvyn ja luotettavuuden.

1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina sitten Q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttään SupportAssist.
  3. Valitse hakutuloksista SupportAssist (sovellus) kuvan 5 luettelossa.
    HUOMAUTUS: Jos SupportAssist ei näy hakutuloksissa, mene kohtaan SupportAssist PC-tietokoneille ja tableteille ja lataa ja asenna SupportAssist.
    Kuva 5: SupportAssist-haun tulokset
    Kuva 5: SupportAssist-haun tulokset

4. Suorita testit valitsemalla Käynnistä nyt, Kuva 6.
    HUOMAUTUS: Voit koskettaa tai napsauttaa alanuolta ja suorittaa sitten yksittäisen testin. Dell suosittelee tietokoneen täydellisen testin suorittamista.
    Kuva 6: SupportAssistin päänäyttö
    Kuva 6: SupportAssistin päänäyttö
  5. SupportAssist suorittaa testit yksi kerrallaan ja näyttää tulokset ja ehdotetut toimenpiteet.

Korjaus 9: Suorita vaihtovirtasovittimen diagnostiikka.

Vaihtovirtasovittimen diagnostiikka varmistaa, että vaihtovirtasovitin ja sitä tukeva laitteisto toimivat oikein.
Siirry SupportAssistin vaihtovirtasovittimen laitteistotesti -sivulle diagnostiikan suorittamiseksi (testi käynnistyy automaattisesti).

Jos testi epäonnistuu, ota yhteys Dellin tekniseen tukeen.

Jos nämä pikatoimet eivät ratkaisseet ongelmaa, Lisäresursseissa on lisätietoja. Voit myös hakea ongelmaan liittyvää sisältöä tämän sivun yläreunan hakupalkista.

Videoresurssit

Muut resurssit

virtalähde
Vaihtovirtasovittimen ongelmien vianmääritys
Lue lisää Dellin kannettavan tietokoneen vaihtovirtasovittimen ongelmien vianmäärityksestä ja ratkaisemisesta. Lue lisää vaihtovirtasovittimen käytöstä ja vaihtovirtasovittimeen liittyvien ongelmien vianmäärityksestä.
akku
Akkuongelmien vianmääritys
Lue lisää Dellin kannettavan tietokoneen akkuongelmien vianmäärityksestä ja ratkaisemisesta. Lue lisää akun käytöstä ja akkuun liittyvien ongelmien vianmäärityksestä.
muisti
Akku ei lataudu telakointiasemassa tai vaihtovirtasovittimen vika
Tiedot
virtalähde
Dell-vaihtovirtasovittimen käyttäminen matkoilla
Lue lisätietoja Dell-kannettavan vaihtovirtasovittimen käyttämisestä matkoilla.