• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Kannettavan Dell-tietokoneen palvelutunnuksen etsiminen

Dell käyttää tuotetunnisteita (palvelutunnusta, pikapalvelukoodia, sarjanumeroa jne.) tuotetietojen, kuten teknisten eritelmien, dokumentaation ja takuun, käyttämiseen. Voit saada yksilöllisiä tukivaihtoehtoja tunnistamalla Dell-tuotteesi palvelutunnuksen, pikapalvelukoodin tai sarjanumeron avulla.

• Palvelutunnus on seitsemän aakkosnumeerisen merkin koodi.
  • Pikapalvelukoodi on palvelutunnuksen 10–11-numeroinen versio.

HUOMAUTUS: Dellin lisävarusteilla ja laitteilla, kuten näppäimistöllä, hiirellä, kuulokkeilla tai ulkoisella kiintolevyllä, ei ole palvelutunnusta tai pikapalvelukoodia. Voit tunnistaa nämä laitteet ja katsoa niiden tuoteoppaat käyttämällä mallinumeroa osoitteessa Dell.com/support. Dellin tekninen tuki voi tunnistaa tällaiset tuotteet Dell-tilausnumeron avulla. Katso, miten löydät Dell-näytön palvelutunnuksen tai Dell-telakointiaseman palvelutunnuksen.

Tapa 1: Palvelutunnustarra

Dellin kannettavissa tietokoneissa palvelutunnuksen tai pikapalvelukoodin tarra sijaitsee alapaneelissa. Tietyissä kannettavissa tietokoneissa, kuten Dell XPS - ja Precision-mobiilityöasemissa, on tarran peittävä läppä.

Esimerkki palvelutunnuksen tai pikapalvelukoodin tarrasta

Tapa 2: SupportAssist-sovellus

Voit käyttää Windows-laitteissa SupportAssist-sovellusta tarkistaaksesi Dell-tietokoneen automaattisesti ja tunnistaaksesi sen palvelutunnuksen.

1. Valitse Käynnistä.
  2. Hae SupportAssist-sovellus ja avaa se.
  3. Palvelutunnus näkyy SupportAssist-sovelluksen oikeassa yläkulmassa.

Kannettavan tietokoneen palvelutunnus SupportAssist-sovelluksessa

Tapa 3: BIOS-käyttöliittymä

Palvelutunnus on saatavilla Dell-tietokoneiden BIOSissa tai UEFIssa.

1. Käynnistä tietokone tai käynnistä se uudelleen.
  2. Avaa BIOS tai UEFI-käyttöliittymä painelemalla F2-näppäintä Dell-logonäytössä.
  3. Palvelutunnus on saatavilla System Information- tai Overview-osiossa.
    HUOMAUTUS: Kannettavan Dell-tietokoneen BIOS- tai UEFI-käyttöliittymä voi vaihdella. Lisätietoja BIOSin käyttämisestä on kannettavan Dell-tietokoneen käyttöoppaassa.

Tapa 4: Komentorivi

Voit tunnistaa palvelutunnuksen suorittamalla yksinkertaiset komentoriviohjeet kannettavan tietokoneen Windows- tai Linux-käyttöjärjestelmässä.

Palvelutunnuksen sijainti Windowsin komentokehotteessa

1. Valitse Käynnistä ja hae komentokehote tai cmd.
  2. Avaa komentokehotesovellus .
  3. Hae palvelutunnus kirjoittamalla wmic bios get serialnumber ja paina Enter.

Kannettavan tietokoneen palvelutunnus Windowsin komentokehotteessa

Palvelutunnuksen sijainti Linuxin päätteessä

1. Avaa pääte pikanäppäinyhdistelmällä CTRL + ALT + T.
  2. Hae palvelutunnus kirjoittamalla sudo dmidecode -s system-serial-number ja paina Enter.
    HUOMAUTUS: Jotta voit suorittaa sudo-komennon, sinun on kirjauduttava sisään pääkäyttäjänä tai järjestelmänvalvojana. Kirjoita kehotettaessa järjestelmänvalvojan salasana.
Pääteikkunan kuva Ubuntussa

Videoresurssit

How to Locate the Service Tag on a Dell Laptop

This video will demonstrate the how to locate the service tag on a Dell Laptop.

Muut resurssit

Käyttäjä
Oma tili
Kirjautumalla Dell-tilillesi voit tehdä tilauksia, seurata lähetysten tilaa, käyttää vain jäsenpalkintoja sekä luoda ja katsoa luettelon omista Dell-tuotteistasi.
Leikepöydän huomautukset
Dell-tuotteen rekisteröinti
Rekisteröi Dell-tuotteesi, jotta saat nopeasti ja tehokkaasti tukea, tärkeitä tuotepäivityksiä ja diagnostiikkaa.
Takuu
Takuun ja omistuksen siirtäminen
Oletko siirtänyt tuotteen uuteen sijaintiin tai haluatko päivittää Dell-tuotteesi omistajuuden?
Laitteen työpöytä
Omat tuotteet ja palvelut
Omat tuotteet ja palvelut auttavat sinua hallitsemaan kaikkia Dell-tuotteitasi ja tukipalvelujasi samasta paikasta.