• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Näppäimistö

Dell-tietokoneen USB-, Bluetooth- tai langattoman näppäimistön ongelmien vianmääritys

Näppäimistö on tärkeä syöttölaite riippumatta siitä, kirjoitetaanko Word-asiakirjaa, Excel-laskentataulukkoa tai pelataan. Näppäimistön voi liittää tietokoneeseen USB- tai Bluetooth-yhteydellä tai langattomalla USB-sovittimella tai se on integroitu kannettavaan tietokoneeseen. Jos havaitset jonkin seuraavista ongelmista, ehdotetuista pikatoimista voi olla apua.

• Näppäinpainalluksiin reagoidaan hitaasti.
  • Näppäinpainallus kirjoittaa kirjaimia vain ajoittain tai kirjoittaa vääriä merkkejä.
  • Näppäimistön näppäimet eivät vastaa.

Voit ratkaista näppäimistöongelmia näiden pikaohjeiden avulla.

Kokeile jokaista vaihetta ja tarkista, onko näppäimistön ongelma ratkennut. Jos ongelma ei ratkea, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Korjaus 1: Asenna tietokoneen näppäimistön liittimet uudelleen.

USB-kaapeli kuva 1 tai langaton USB-vastaanotin kuva 2 on ehkä löystynyt. Liittimen asentaminen uudelleen varmistaa hyvän tiedonsiirron.

USB

Kuva 1: USB-kaapelin liitäntä

USB

Kuva 2: Langaton USB-vastaanotin

Korjaus 2: Asenna uudet paristot käytettäessä langatonta tai Bluetooth-näppäimistöä.

Paristot tyhjenevät näppäimistön normaalin käytön aikana. Tämän takia tietokoneen ja näppäimistön yhteys saattaa katketa. Jos paristot vaihdetaan uusiin, muodostuu vahva liitäntä.

Katso Dellin tietämyskannan artikkelista Dell-tuotteen oppaat ja asiakirjat ohjeet langattoman näppäimistön tai Bluetooth-näppäimistön paristojen vaihtamiseen.

Korjaus 3: Tallenna tiedot, sulje avoinna olevat ohjelmat ja käynnistä tietokone uudelleen.

Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen tyhjentää tietokoneen muistin ja nollaa tietokoneen ja näppäimistön välisen yhteyden.

1. Tallenna avointen asiakirjojen päivitykset.
  2. Sulje avoimet ohjelmat tai sovellukset.
  3. Valitse Käynnistä-kuvake.
  4. Valitse virtakuvake.
  5. Valitse Käynnistä uudelleen.

Varmista, että näppäimistö toimii oikein, kun tietokone on käynnistynyt kokonaan.

Korjaus 4: Optimoi Dell-tietokoneesi SupportAssist-sovelluksella.

Sovellus varmistaa, että tietokoneeseen on asennettu uusimmat Dell-ajuripäivitykset, ja tarkistaa asetukset, jotta tietokone pysyy tehokkaana ja luotettavana.

1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina sitten Q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttään SupportAssist.
  3. Valitse hakutuloksista SupportAssist (App) kuvasta 3.
    HUOMAUTUS: Jos SupportAssist ei näy hakutuloksissa, mene SupportAssist for Home PCs ja lataa ja asenna SupportAssist.
    SupportAssist
    Kuva 3: SupportAssist-haun tulokset

4. Suorita testit valitsemalla Käynnistä nyt, kuva 4.
    HUOMAUTUS: Voit koskettaa tai napsauttaa alanuolta ja suorittaa sitten yksittäisen testin. Dell suosittelee kattavan tietokonetestin suorittamista.
    SupportAssist
    Kuva 4: SupportAssistin päänäyttö

5. SupportAssist suorittaa testit yksi kerrallaan ja näyttää tulokset ja ehdotetut toimenpiteet.

Korjaus 5: Lataa ja asenna uusimmat Windows-käyttöjärjestelmäpäivitykset.

Windows-tietokoneeseen asennetut uusimmat käyttöjärjestelmäpäivitykset pitävät sen tehokkaana ja luotettavana.

Katso Microsoftin tietämyskannan artikkelista uusimman Windows-päivityksen tiedot tietokoneen uusimpien Windows-päivitysten hankkimisesta.

Korjaus 6: Suorita näppäimistön diagnostiikka

Näppäimistön diagnostiikan suorittaminen varmistaa, että näppäimistö ja sitä tukevat laitteistot toimivat oikein.

Siirry SupportAssistin näppäimistön laitteistotestisivulle (englanniksi) (testi käynnistyy automaattisesti).

Jos testi epäonnistuu, ota yhteys Dellin tekniseen tukeen.

Jos nämä pikatoimet eivät ratkaisseet ongelmaa, muissa resursseissa on lisätietoja. Voit myös hakea ongelmaan liittyvää sisältöä tämän sivun yläreunan hakupalkista.

Videoresurssit (englanniksi)

How to Fix Dell Keyboard Not Working

This video will demonstrate the fixing procedure of a Dell Keyboard.
How to Connect Bluetooth Device to your PC in Windows 11

To connect a Bluetooth device to a Windows 11 PC, first turn on the device and ensure it's within range and has sufficient charge. Then, on the PC, go to "Bluetooth and other devices settings" and click "Add device". Select the Bluetooth device from the list and click "Connect". If necessary, confirm a PIN code. Once paired, the device should be visible under "Audio" or "Other devices" and can be connected by clicking "Connect". If the device is not listed, repeat the pairing process or contact @DellCares on Twitter for assistance.

For more information, take a look at: Bluetooth

Perform a SupportAssist diagnostic on the keyboard

To diagnose the keyboard using SupportAssist, open the program and select "Troubleshooting." Choose "I want to check a specific piece of hardware" and select "Keyboard." Follow the prompts to tap each key and select "Pass" if all keys respond or "Fail" if not.

Muut resurssit

näppäimistö
Näppäimistön käytön ja vianmäärityksen opas
Opi tekemään näppäimistön kytkentä, käyttämään näppäimistöä ja ratkaisemaan ongelmia, kun Dell-näppäimistö ei toimi odotetusti.
doc-support
Dell Peripheral Manager
Dell Peripheral Managerin avulla voit määrittää Dell-näppäimistön, -hiiren tai ulkoisen web-kameran ominaisuudet.
doc-support
Kannettavan tietokoneen taustavalaistu näppäimistö
Lue, miten voit ratkaista ongelmia, joiden vuoksi taustavalaistu näppäimistö ei toimi, miten näppäimistö määritetään tai miten se otetaan käyttöön tai sammutetaan.
bluetooth
Bluetoothin vianmääritys ja käyttöopas
Katso, miten voit pariliittää (yhdistää) Dellin Bluetooth-yhteensopivat tietokoneet Dellin Bluetooth-lisävarusteisiin ja tehdä Bluetooth-ongelmien vianmäärityksen.