• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Windows har ulike innebygde verktøy og funksjoner som gjør det mulig å opprette sikkerhetskopier av filer, applikasjoner og systeminnstillinger. Disse sikkerhetskopiene kan lagres lokalt på eksterne stasjoner eller nettverksplasseringer, eller til og med i nettskyen for ekstra sikkerhet.

Moderne Dell-PC-er leveres med SupportAssist OS Recovery som hjelper deg med å diagnostisere maskinvareproblemer, reparere datamaskinen, sikkerhetskopiere filer eller gjenopprette datamaskinens fabrikkinnstillinger i tilfelle problemer eller feil.

Windows-sikkerhetskopiering

Når du slår på Windows-sikkerhetskopiering, lagrer Windows innstillingene du velger på tvers av alle Windows-enheter som er logget på med Microsoft-kontoen din.

Åpne sikkerhetskopieringsinnstillinger for Windows

• Synkronisering av OneDrive-mappe
    • Slå på synkronisering av OneDrive-mappen for å starte sikkerhetskopiering av filer og mapper direkte fra Innstillinger.
  • Husk appene mine
    • Windows husker appene du har installert, og hjelper deg med å gjenopprette dem fra Microsoft Store på de nye enhetene.
  • Husk mine preferanser
    • Du kan sikkerhetskopiere preferansene dine, inkludert tilgjengelighet, passord, språk og andre Windows-innstillinger. Hvis du slår på Andre Windows-innstillinger, synkroniserer Windows også noen enhetsinnstillinger (for ting som skrivere og musealternativer), Filutforsker-innstillinger og varslingsinnstillinger.

Hvis du vil slå på sikkerhetskopieringsinnstillingene for Windows og velge innstillingene for sikkerhetskopiering, velger du Start > Innstillinger > Kontoer > Windows Sikkerhetskopiering.

Åpne Windows Sikkerhetskopiering

Windows-innstillinger for sikkerhetskopiering i Windows viser OneDrive-synkroniseringsstatus, appliste og sikkerhetskopieringsinnstillinger

Sikkerhetskopier enheten til OneDrive

Alle datamaskiner har standardmapper som Skrivebord, Dokumenter, Musikk, Bilder og Video, som du bruker, men som kanskje ikke er inkludert i OneDrive. Sikkerhetskopier disse mappene til OneDrive for å sikre at de er beskyttet og tilgjengelige på tvers av alle enhetene dine.

Konfigurere sikkerhetskopiering av mappe

1. Åpne OneDrive-innstillinger (velg OneDrive-skyikonet i systemstatusfeltet, velg OneDrive-ikonet for hjelp og innstillinger og deretter Innstillinger.)
  2. Gå til fanen Synkroniser og sikkerhetskopier.
  3. Velg Administrer sikkerhetskopiering.

Hvis du vil starte sikkerhetskopiering av en mappe, velger du hvilken som helst mappe som sier Ikke sikkerhetskopiert, og deretter velger du Lagre.

Hvis du ikke vil sikkerhetskopiere en mappe, velger du veksleknappen for mappen for å slå den av. En bekreftelsesdialog vises med noen få alternativer:

• Fortsett å sikkerhetskopiere denne mappen for å sikkerhetskopiere mappen.
  • OneDrive beholder bare filene i OneDrive-mappen, og de er ikke lagret i datamaskinens mappe.
  • Denne datamaskinen flytter bare filene fra OneDrive-mappen til mappen på datamaskinen.

Administrer sikkerhetskopieringsknappen på Synkroniserings- og sikkerhetskopieringsinnstillinger for OneDrive

Sikkerhetskopier enheten til en ekstern stasjon

I Windows kan du sikkerhetskopiere og gjenopprette filer ved hjelp av sikkerhetskopiering og gjenoppretting eller fillogg. Fillogg er slått av som standard i Windows.

Sikkerhetskopier mapper ved hjelp av fillogg, gå til Start > Fillogg (Windows 11) eller Innstillinger for sikkerhetskopiering (Windows 10) > Legg til en stasjon > Flere alternativer.

Hvis du vil sikkerhetskopiere hele datamaskinen, går du til Kontrollpanel > Sikkerhetskopiering og gjenoppretting > Opprette en veiviser for systembilde .

Gjenopprett enheten ved hjelp av SupportAssist OS Recovery

SupportAssist OS Recovery-miljøet gjør det mulig å diagnostisere maskinvareproblemer, reparere datamaskinen, sikkerhetskopiere filer og gjenopprette datamaskinen til standard fabrikkinnstillinger.

Finn ut hvordan du gjenoppretter PC-en ved hjelp av SupportAssist OS Recovery.

Skann, reparer, start tilbakestillingsknapp på SupportAssist OS Recovery

Last ned bildet for operativsystemgjenoppretting for Dell

Last ned gjenopprettingsavbildningen for operativsystemet, og opprett et USB-gjenopprettingsmedium for Dell-maskinen. Denne gjenopprettingsavbildningen er tilpasset Dell-enheten din, inkludert operativsystemet og fabrikkinstallerte drivere og applikasjoner.

Gå til Dell.com/support/osrecovery. Bruk Dell OS Recovery Tool på en Windows-datamaskin til å laste ned avbildningen for operativsystemgjenoppretting og opprette et USB-gjenopprettingsmedium.

Hvis du ikke har en Windows-datamaskin, kan du få hjelp til å laste ned og opprette et gjenopprettingsmedium ved hjelp av en Ubuntu, Linux eller en Mac-datamaskin.

Dell OS Recovery Tool som viser Dell-systemet som identifiseres automatisk

Videoressurser (på engelsk)

Getting Started: Back Up and Recovery

Let us show you how to back up your data on a Windows PC using Windows backup, OneDrive, or an external hard drive. And, if your Dell PC does not startup or boot into Windows, learn how to recover your Windows PC.

Helpful links:
Learn how to restore your Dell PC using SupportAssist OS Recovery.
Download Dell OS Recovery tool in Windows to create a USB recovery media for your Dell PC.
Learn how to download the Dell OS recovery image, and create a recovery media in Ubuntu, Linux, or MacOS.