• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Hjelp for Dell-drivere

På nettstedet for Dell-kundestøtte kan du laste ned drivere, fastvare og noen programvareapplikasjoner for stasjonære Dell-datamaskiner, bærbare PC-er, alt-i-ett-datamaskiner, dokkingstasjoner, nettbrett, mobile enheter, skrivere, skjermer, projektorer, servere, lagrings- og nettverksenheter og så videre Drivere må installeres og/eller oppdateres når du installerer operativsystemet på nytt eller når du opplever et problem, for eksempel ingen lydavspilling fra høyttalerne. Driveroppdateringer blir også varslet via applikasjoner slik som SupportAssist.

Dell anbefaler at du laster ned drivere for Dell-datamaskiner, skrivere, nettbrett og andre Dell-enheter fra Dell-nettstedet for drivere og nedlastinger.

ADVARSEL: Hvis du laster ned og installerer Dell-utviklede drivere eller programvare fra tredjeparter eller ukjente kilder, kan det føre til at datamaskinen eller enheten ikke fungerer som den skal, forårsake at datamaskinen krasjer eller ikke starter opp i operativsystemet, eller i noen sjeldne tilfeller infiserer datamaskinen med virus, trojanere eller annen skadelig programvare.

MERK: Drivere for tredjepartsprodukter eller produkter fra andre leverandører enn Dell, for eksempel skrivere, dokkingstasjoner, webkameraer, skannere, skjermer og så videre fra andre leverandører enn Dell, må lastes ned fra nettstedet til enhetsprodusenten.

Laste ned drivere fra Dell.com/support

MERK: Dell-drivere er tilgjengelige for Dell-merkede produkter som stasjonære datamaskiner, bærbare PC-er, skrivere, skjermer og annet. Dell-drivere er bare tilgjengelige for støttede operativsystemer.

1. Gå til Dell.com/support/drivers.
  2. Identifiser Dell-produktet ditt
    1. Klikk på Last ned og installer SupportAssist for å finne ditt Dell-produkt automatisk. Følg instruksjonene på skjermen for å installere Dell SupportAssist. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se artikkelen Dell SupportAssist (tidligere oppdaging av Dell-system): Oversikt og vanlige spørsmål i Dell-kunnskapsbasen
    2. Eller du kan angi service-ID, ekspresservicekode eller serienummer til Dell-produktet, og klikke på Søk.
    3. Eller du kan klikke på Bla gjennom alle produkter for å velge Dell-produktet manuelt fra katalogen
  3. Klikk på Se etter oppdateringer slik at Dell kan finne driveroppdateringer for deg automatisk.
  4. Du kan også finne og laste ned driverne manuelt ved hjelp av
    1. Søkeboksen for nøkkelord – skriv inn et nøkkelord for driveren du leter etter. For eksempel BIOS, brikkesett, lyd, video og så videre.
    2. Operativsystem og kategorifiltre – velg operativsystemet som er installert på Dell-datamaskinen, og velg en driverkategori.
      MERK: Hvis du vil vise drivere for den bestemte Dell-datamaskinen din, slår du på vekslebryteren "Vis nedlastinger bare for denne PC-en".
  5. Klikk på Last ned-knappen ved siden av driveren etter ditt valg, og lagre filen. Klikk på Vis alle for å se de gjenværende driverne.
  6. Bruk Filutforsker (også kjent som Windows Explorer) for å bla til plasseringen der den nedlastede filen ble lagret.
  7. Dobbeltklikk på .exe-installasjonsfilen som du lastet ned, og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonsprosessen.
  8. Gjenta trinn 5 til 7 for andre drivere (hvis nødvendig).
  9. Når driverinstallasjonen er fullført, starter du datamaskinen på nytt.

Laste ned drivere ved hjelp av SupportAssist

SupportAssist-applikasjonen er forhåndsinstallert på Dell-datamaskiner som leveres med Microsoft Windows-operativsystem. SupportAssist skanner og analyserer Dell-datamaskinen for driveroppdateringer. Når du har analysert, laster SupportAssist ned og installerer de nyeste Dell-driverne.

MERK: SupportAssist er bare tilgjengelig for Windows-datamaskiner. Hvis SupportAssist ikke er tilgjengelig på Dell-datamaskinen din, laster du ned og installerer SupportAssist-applikasjonen.

MERK: Påloggingskontoen for Windows må ha administratorrettigheter for å laste ned og installere SupportAssist.

1. Klikk på Start, og skriv inn SupportAssist.
  2. Klikk på SupportAssist-applikasjonen i søkeresultatene.
  3. Klikk på Start nå i SupportAssist-vinduet.
  4. SupportAssist skanner datamaskinen automatisk, ser etter driveroppdateringer og nedlastinger, og installerer de nyeste driverne (hvis tilgjengelig).
  5. SupportAssist kjører også andre automatiserte oppgaver, for eksempel skanne maskinvaren, justere ytelsen, optimalisere nettverket og så videre.

Vanlige spørsmål

Hvorfor bør jeg oppdatere driverne?
  • Dell lanserer oppdaterte drivere ofte for å sikre at PC-en din har de nyeste sikkerhetsoppdateringene, feilrettingene og funksjonene som er tilgjengelig. Når du oppdaterer driverne, utfører du et forebyggende tiltak for å beskytte PC-en, og sørger for at maskinvaren og enhetene fungerer som de skal.
Hva er den enkleste måten å oppdatere drivere på?
  • På nettstedet for Dell-kundestøtte kan du skanne Dell-datamaskinen, og se etter driveroppdateringer. Dette er en enkel måte å sikre at all maskinvare og alle enheter fungerer som de skal. Når Dell oppdaterer drivere for deg trenger du ikke å finne det riktige versjonsnummeret eller den riktige installasjonsrekkefølgen.
  • SupportAssist leveres forhåndsinstallert på Windows-baserte Dell-datamaskiner. SupportAssist gjør at du kan laste ned driveroppdateringer automatisk for Dell-datamaskinen din. Hvis SupportAssist ikke er tilgjengelig på Dell-datamaskinen din, laster du ned og installerer SupportAssist-applikasjonen.
Hvordan laster jeg ned og installere drivere i riktig rekkefølge?
  • Den automatiserte skanningen på Dell.com/support/drivers og SupportAssist-applikasjonen installerer driverne automatisk. Hvis du installerer drivere manuelt etter at du har installert operativsystemet på nytt, kan du lære hvordan installerer Dell-drivere i riktig rekkefølge.
Hvor finner jeg drivere til Dell-skriveren og andre tilkoblede Dell-enheter?
  • Hvis du vil laste ned drivere for Dell-skrivere og andre Dell-merkede enheter, går du til Dell.com/support/drivers og identifiserer Dell-produktet ditt ved hjelp av service-ID-en, eller klikker på Bla gjennom alle produkter, og velgerproduktet fra katalogen.
    MERK: Noen Dell-enheter, for eksempel tastatur, mus og mye mer, har ikke service-ID. Hvis du vil identifisere Dell-produkter som ikke har service-ID, klikker du på Bla gjennom alle produkter, og velger produktet fra katalogen.
Hva skjer hvis en enhet slutter å fungere etter en oppdatering?
  • I noen sjeldne tilfeller, kan det hende at en enhet ikke fungerer som forventet etter at driveren er oppdatert. Dette kan skje når det er et problem med oppdateringen, eller hvis en annen driver er i konflikt med den oppdaterte driveren. For å reparere dette problemet, kan du rulle tilbake, eller tilbakestille driveren til forrige versjon.

Andre ressurser

Videoer

Videoene er på engelsk. Oversatte undertekster kan være tilgjengelige på enkelte språk.

Andre ressurser

Maskinvaretest
Maskinvaretest
Kjør en maskinvaretest på Dell-datamaskinen.
Drivere og nedlastinger
Drivere og nedlastinger
Trenger du å installere eller oppdatere Dell-drivere? Gå til Dell.com/support/drivers.
SupportAssist for hjemme-PC-er
SupportAssist for hjemme-PC-er
Last ned og installer SupportAssist på Dell-datamaskinen.
filmklapper spill av
Støttevideoer (på engelsk)
Gå til Dell-videobiblioteket vårt for å få flere støttevideoer.