Alien Autopsy

Vi har samlat all supportinformation du kan behöva på ett lättillgängligt ställe.

Alien Autopsy ger automatiserad teknisk support, vilket gör att du kan förebygga problem och få lösningar enklare än någonsin. Detta lättanvända program ger dig tillgång till allt du behöver för att slippa gissa när det gäller att äga och underhålla din enhet.

Hämta Alien Autopsy

Alien Autopsy är förinstallerat på alla nya Alienware-enheter och ger:

• Tips och varningar så att du blir medveten om problem innan de inträffar, och verktyg som krävs för att åtgärda problem om de uppstår.
  • Flexibel, automatiserad säkerhetskopiering och återställning med Alienware Respawn för att säkerställa att viktiga dokument, foton och mediefiler är i säkert förvar
  • Enkel tillgång till Dells support, serviceinformation och tjänster sparar tid och minskar problem

Om enheten inte har Alien Autopsy installerat eller om du vill ominstallera det ska du kontrollera att enheten uppfyller systemkraven. Följ sedan instruktionerna nedan.

My Dell

Systemplattformar som stöds:
  • Stationär Alienware-dator köpt efter september 2009
  • Bärbar Alienware-dator köpt efter september 2009

Lägsta systemkrav
  • Operativsystem: Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP
  • Processor: 1,33 gigahertz (GHz)
  • Minne: 512 MB
  • Hårddiskutrymme: 512 MB
  • Bildskärm: 1 024 x 768 skärmupplösning, 16-bitarsläge
  • Anslutningar: Internetanslutning krävs
  • Administratörsrättigheter

Installera Alien Autopsy

• Hämta Alien Autopsy och kör programmet.
  • Om du blir tillfrågad om du vill tillåta programmet att göra ändringar på datorn klickar du på Ja.
  • Dialogrutan för installationen av Alien Autopsy öppnas och visar installationens förlopp.
  • När installationen av Alien Autopsy är klar klickar du på Slutfört.
  • Om du vill öppna Alien Autopsy klickar du på Start och skriver Alien Autopsy i sökrutan. Klicka sedan på Alien Autopsy-ikonen (en vit skiftnyckel i en blå cirkel.)
  • På menyn Inställningar i Alien Autopsy markerar du båda kryssrutorna och klickar på OK för att Dell ska kunna utföra automatiska programuppdateringar och samla in information om ditt system för bästa möjliga support. Om du ominstallerar eller uppgraderar Alien Autopsy får du inte någon ny uppmaning om att tillåta uppdateringar och aviseringar.

Obs!
     Du kan använda Alien Autopsy utan att tillåta Dell att samla in information om service tag och systemkonfiguration, men då kan du inte ta del av fördelar som snabbare support via telefon eller chatt eller anpassade uppgraderingar och verktyg för enhetens maskin- och programvara. Du kan när som helst ändra inställningarna för användarinformation och service tag från menyn Inställningar i programmet Alien Autopsy.

• Alien Autopsy känner automatiskt av status för service tag, expresskod och service.

Nya funktioner i Alien Autopsy

Alien Autopsy ger tillgång till personligt anpassade supportresurser med funktioner och verktyg som hjälper dig att lösa aktuella problem och förhindra nya.

• Proaktiva varningar: Automatiska varningar om uppdateringar hjälper till att hålla systemet uppdaterat och ser till att det fungerar effektivt Alien Autopsy känner av när du är ansluten till Internet och söker automatiskt uppgradering av programvara, drivrutinsuppdateringar och korrigeringsfiler för enheten.
    • Förbättrad felsökning: Alien Autopsy innehåller PC Checkup, ett verktyg för felsökning och diagnostisering som skannar och testar systemets maskinvara. PC Checkup tillhandahåller automatiska korrigeringar av vanliga konfigurationsproblem och skapar detaljerade rapporter som kan användas av Dells tekniker för snabb lösning av eventuella problem. Skanningen av maskinvaran med PC Checkup schemaläggs för att köras en gång i månaden, men du kan ändra hur ofta den körs på menyn Inställningar. Du kan även köra den manuellt.
    • Tekniska experter: Det spelar ingen roll om du föredrar onlinesupport eller support via chatt eller telefon – med Alien Autopsy kan du välja den support som passar just dig.
    • Anpassad support: Alien Autopsy hittar automatiskt ditt service tag-nummer, datorns modellnummer, expresskoden samt information om ditt serviceavtal. Det gör att du bara får supportartiklar, manualer, drivrutiner, uppdateringar och korrigeringar som är relevanta för enhetens maskin- och programvara.

My Dell

My Dell

Alien Autopsy och din integritet

Dell samlar inte in någon information om datoranvändning utöver det som krävs för Alien Autopsy. Vi samlar alltså inte in information om Internetanvändning eller privata filer. Vi säljer inte heller den information som vi samlar in med hjälp av Alien Autopsy och avslöjar inte på något annat sätt uppgifterna i kommersiellt syfte. Mer information finns i Dells sekretesspolicy.