• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Bluetooth

bluetooth

Bluetooth är en trådlös teknikstandard med kort räckvidd som används för många olika enheter, till exempel Bluetooth-tangentbord, -möss, -högtalare och -headset. Om något av följande symtom uppstår kan de föreslagna snabbåtgärderna hjälpa.

• Det går inte att parkoppla eller ansluta Bluetooth-enheter
  • Återkommande anslutningsproblem med Bluetooth-enheter
  • Bluetooth-enheter tappar anslutningen

Följ dessa snabba steg för att lösa problemet med Bluetooth.

Prova en åtgärd i taget och se om den löser problemet med Bluetooth. Om en åtgärd inte hjälper fortsätter du med nästa.

Korrigering 1: Kontrollera att Bluetooth är påslaget och inaktivera flygplansläget.

Klicka på symbolen för internetstatus längst ned till höger i aktivitetsfältet och kontrollera att Bluetooth-panelen är blå och att panelen för flygplansläge är vit.
Bluetooth på-indikator

Korrigering 2: Kontrollera att den externa Bluetooth-enheten har nyinsatta batterier.

Korrigering 3: Kontrollera att den Bluetooth-enhet du ska parkoppla med befinner sig inom tio meter från datorn.

Korrigering 4: Kontrollera att den senaste drivrutinen för datorns Bluetooth-adapter är installerad. Mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank: Ladda ned och installera den senaste trådlösa Bluetooth-drivrutinen.

Korrigering 5: Optimera din Dell-dator med hjälp av SupportAssist-programmet.

SupportAssist-programmet ser till att datorn fungerar optimalt.
  1. Håll Windows-tangenten intryckt och tryck sedan på Q-tangenten.
  2. Ange SupportAssist i sökrutan.
  3. Välj SupportAssist (program) i resultaten (om SupportAssist inte finns tillgängligt på datorn går du vidare till korrigering 6.)
     Sökresultat i SupportAssist
  4. Klicka på Starta nu för att optimera Dell-datorn. SupportAssist-programmet körs och ger dig resultat och andra åtgärder som du behöver vidta.
    Huvudskärmen i SupportAssist

Korrigering 6: Kontrollera att datorn och den externa Bluetooth-enheten är parkopplade eller anslutna.

1. Håll Windows-tangenten intryckt och tryck sedan på Q-tangenten.
  2. Ange Bluetooth i sökrutan.
    a. Välj Inställningar för Bluetooth och andra enheter (systeminställningar) i resultaten.
    Sökresultat för Bluetooth
  3. Kontrollera om din externa Bluetooth-enhet visas under kategorierna Ingång, Ljud eller Övriga enheter.
    (Om den externa Bluetooth-enheten visas men fortfarande inte fungerar väljer du enheten, tar bort den och parkopplar den sedan igen.)
  4. Välj Lägg till enhet.
  5. Välj Bluetooth i alternativen.
  6. Kontrollera att den externa Bluetooth-enheten är i upptäcktsläge.
    (I användarhandboken till Bluetooth-enheten finns anvisningar om hur du ställer in upptäcktsläge för enheten.)
  7. Välj den externa Bluetooth-enhet som du vill parkoppla. När parkopplingen är klar väljer du Klar.
    Sökresultat för Bluetooth

Korrigering 7: Kör hårdvarutestet (på engelska) för att säkerställa att Bluetooth-adaptern fungerar korrekt.

Videor (på engelska)

How to Connect Bluetooth Device to your PC in Windows 11

To connect a Bluetooth device to a Windows 11 PC, first turn on the device and ensure it's within range and has sufficient charge. Then, on the PC, go to "Bluetooth and other devices settings" and click "Add device". Select the Bluetooth device from the list and click "Connect". If necessary, confirm a PIN code. Once paired, the device should be visible under "Audio" or "Other devices" and can be connected by clicking "Connect". If the device is not listed, repeat the pairing process or contact @DellCares on Twitter for assistance.

For more information, take a look at: Bluetooth

How to Run the Bluetooth Troubleshooter

To troubleshoot Bluetooth issues on Windows, run the Bluetooth troubleshooter by searching for "Troubleshoot" in Windows search, clicking on "Additional troubleshooters", and following the on-screen instructions. If the issue persists, seek additional assistance.
How to update Drivers via SupportAssist

How to update Drivers via SupportAssist

Andra resurser

Test av Bluetooth-maskinvara (på engelska)
Dell rekommenderar att du kör diagnostik på din Bluetooth-adapter för att säkerställa att den fungerar korrekt.
Parkoppla Bluetooth-enheter från Dell i Windows 11 och Windows 10
Läs mer om parkoppling av en Bluetooth-kompatibel dator från Dell med en extern Bluetooth-enhet från Dell och hjälp med grundläggande felsökning.
Parkoppla och felsöka Bluetooth-tangentbord och -mus från Dell
Läs mer om att parkoppla Dells Bluetooth-tangentbord och -möss med hjälp av deras synkroniseringsknappar.
filmklappa play
Supportvideor (på engelska)
I vårt Dell-videobibliotek finns det fler supportvideor.
Parkoppla en Bluetooth-enhet i Windows
Läs den här Microsoft-artikeln för information om hur du parkopplar Bluetooth-enheter i Windows 11, 10, 8.1 och 7
Guide för användning och felsökning av Bluetooth
Läs mer om att parkoppla (ansluta) Bluetooth-kompatibla datorer från Dell med Bluetooth-tillbehör från Dell och steg för att lösa problem.