• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Appar för din Dell

Låt oss presentera några program som kan vara förinstallerade på din Dell-dator. Program som ofta är förinstallerade på Dell-datorer är SupportAssist, MyDell, Dell Digital Delivery och Dell Optimizer. Dessa program är utformade för att hjälpa dig att optimera datorns prestanda, hålla systemet uppdaterat med de senaste uppdateringarna av mjukvara och drivrutiner samt tillhandahålla felsökningshjälp vid behov.

OBS! Förinstallerade program kan variera beroende på den specifika modellen och konfigurationen av Dell-datorn.

SupportAssist

SupportAssist automatiserar supporten från Dell genom att proaktivt och prediktivt identifiera hårdvaru- och mjukvaruproblem med datorn. SupportAssist hanterar problem med systemprestanda- och stabilitet, förhindrar säkerhetshot, övervakar och identifierar hårdvarufel.

Hämta SupportAssist for Home PCs och logga in med ditt Dell-konto.

Knappen Starta nu i SupportAssist-appen för Windows

MyDell

Den nya MyDell är en AI-baserad optimeringsmjukvara som levererar smarta funktioner för att automatiskt finjustera din dator för bästa ljud, video, batteritid och prestanda. MyDell-upplevelsen är olika för alla användare eftersom den lär sig och reagerar på beteendet från hur datorn används.

MyDell version 3.1.1 har stöd för Windows 10 21H2 (64-bitars) eller senare, och Windows 11 21H2 (64-bitars) eller senare.

Den senaste versionen av MyDell är tillgänglig för stationära och bärbara Inspiron-, Vostro- och XPS-datorer.

Ladda ner MyDell 3.1.1

MyDell-appen visar Control Center-knapparna för program, ljud, mus och tangentbord, nätverk, ström, närvarodetektering, video och webbkamera

Dell Digital Delivery

Dell Digital Delivery eller Alienware Digital Delivery är ett enkelt sätt att köpa mjukvara från Dell. Ladda ner och installera mjukvarutitlar på utvalda system automatiskt. Dell Digital Delivery är förinstallerat på de flesta Dell-datorer.

Behöver du hjälp med att installera om Dell Digital Delivery eller Alienware Digital Delivery? Ladda ner appen från Dell.com/support/drivers.

Köpt mjukvara som visas i Dell Digital Delivery-appen

Dell Digital Locker

Dell Digital Locker är en säker webbportal där du kan visa, aktivera och hantera information om mjukvara, prenumerationer och licensiering. Här kan du göra följande:

• Ladda ner inköpt mjukvara
  • Få åtkomst till licensnycklar för produkter
  • Lösa in registreringskoder för att få åtkomst till mjukvara som köpts via en Dell-partner
  • Ladda ner relaterade uppdateringar och korrigeringsfiler
  • Visa andra typer av digitala tillgångar och certifikat
  • Hantera prenumerationer för garanti, mjukvara och andra tjänster med återkommande fakturor.

Logga in på Dell Digital Locker med den e-postadress som användes vid inköpstillfället.

Mjukvara och licenser visas på Dell Digital Lockers webbplats

Dell Optimizer

Dell Optimizer optimerar enhetens prestanda på ett intelligent sätt med hjälp av artificiell intelligens och maskininlärning. Dell Optimizer konfigurerar dynamiskt systeminställningarna för att optimera prestandan i dina program. Det förbättrar produktivitet, prestanda och användarupplevelse genom att analysera och lära sig från hur du använder systemet.

Dell Optimizer stöds endast på Latitude, Dell Precision Workstations och OptiPlex-system som lanserats efter mars 2020. Ladda ner Dell Optimizer från Dell.com/support/drivers.

Vill du ha mer information? Se dokumentationen för Dell Optimizer.

Analys, program, ljud, nätverk och strömknapp som visas på Dell Optimizer-appen

Microsoft-appar

Office

Installera Office

Följ dessa steg för att installera Office.

1. Office är förinstallerat på vissa Dell-datorer. Gå till Start > Alla appar > Office. Om Office inte är förinstallerat besöker du Office.com och loggar in med det Microsoft-konto som är kopplat till ditt Office-köp.
  2. När du har loggat in från startsidan i Office väljer du Installera (eller, beroende på version, Installera appar).
  3. Beroende på vilken webbläsare du använder väljer du Kör (i Microsoft Edge eller Internet Explorer), Installera (i Chrome) eller Spara fil (i Firefox).
    Om du ser ett meddelande från User Account Control (UAC) som lyder Tillåter du att den här appen får göra ändringar på enheten? Välj Ja.
  4. Installationen är klar när det står ”Allt är klart! Office har installerats nu” och en animering spelas upp för att visa var du hittar programmen i Office på datorn. Välj Stäng.

Aktivering av Office

Följ dessa steg för att aktivera Office.

1. Öppna ett program i Office, t.ex. Word eller Excel. Om du till exempel vill öppna Word går du till Start > Alla appar > Word.
  2. När appen öppnas läser du och godkänner licensavtalet. Office är aktiverat och klart att användas.
    OBS! Aktiveringsguiden visas om det uppstår problem med att aktivera Office. Slutför stegen i guiden för att slutföra aktiveringen.

Hjälp med att konfigurera program i Office som Word, Excel, Outlook

Få användbara resurser på Microsofts hjälp och utbildning, oavsett om du använder Microsoft 365 eller Office 2021, 2019 eller äldre versioner.

Microsoft Teams

Microsoft Teams hjälper dig att möta och chatta med andra, dela filer online och samarbeta med andra användare – allt i en app.

Microsoft Teams är tillgängligt för Windows, Mac, webben samt för Android- och iOS-enheter.

Läs mer om Microsoft Teams på https://www.microsoft.com/microsoft-teams.

Inloggningsknappen på Microsoft Teams-appen

Microsoft Foton

Med appen Microsoft Foton eller Foton kan du visa och organisera alla dina foton och videor. Med appen Foton säkerhetskopierar du dina foton till OneDrive så att de är skyddade och tillgängliga på alla dina enheter. Du kan hantera lagringen direkt från appen Foton. Microsoft Foton är ett kostnadsfritt program som är tillgängligt för enheter som använder Windows 10 och senare versioner.

Öppna appen Foton genom att gå till Start > Foton.

När du dubbelklickar på en bildfil öppnas den som standard i appen Foton. Om ett annat program är inställt som standardbildvisare högerklickar du på bilden och väljer Öppna med > Foton.

När bilden öppnas i appen använder du verktygen längst upp i fönstret för att redigera, rotera, beskära eller zooma in ditt foto.

Appen Microsoft Foton för Windows

E-post och Kalender

Med apparna E-post och Kalender kan du hålla dig uppdaterad om din e-post, hantera ditt schema och hålla kontakten med vänner och familj.

Appen E-post och Kalender stöder Office 365, Exchange, Outlook.com, Gmail, Yahoo! och andra populära konton. Välj Lägg till konto för att komma igång.

Behöver du hjälp med apparna E-post och Kalender? Välj ikonen Inställningar i det nedre vänstra hörnet av appen och välj sedan Hjälp > Öppna hjälp.

Knappen Lägg till konto i e-postappen i Windows

Appar för kommunikation eller videokonferenser

Oavsett om det är för att prata med familjen, diskutera viktiga projekt med kollegor eller utöka kunskapen med virtuell inlärning har videokonferensappar blivit ett viktigt verktyg i dagens uppkopplade värld. Dessa appar har olika funktioner, till exempel skärmdelning, chattfunktioner och möjlighet att spela in möten för framtida referens. Här är en lista över vissa videokonferensprogram som är populära och utbredda.

Microsoft Teams

Om du vill ladda ner Microsoft Teams besöker du https://www.microsoft.com/microsoft-teams/download-app.

Få hjälp på Hjälp och utbildning för Microsoft Teams för att installera, konfigurera och felsöka problem med Microsoft Teams.

Zoom

Om du vill ladda ner Zoom besöker du https://zoom.us/download (på engelska).

support för Zoom (på engelska) för att installera, konfigurera och felsöka problem med Zoom.

Discord

Om du vill ladda ner Discord besöker du https://discord.com/download (på engelska).

Få support från Discords hjälpcenter (på engelska) för att installera, konfigurera och felsöka problem med Discord.

Webex

Om du vill ladda ner Webex besöker du https://www.webex.com/downloads.html (på engelska).

Få hjälp av Webex support (på engelska) för att installera, konfigurera och felsöka problem med Webex.

Google Meet

Om du vill ladda ner Google Meet besöker du https://meet.google.com/ (på engelska).

Få support från Google Meets hjälpcenter (på engelska) för att installera, konfigurera och felsöka problem med Google Meet.

Slack

Om du vill ladda ner Slack besöker du https://slack.com/download (på engelska).

Få support från Slacks hjälpcenter (på engelska) för att installera, konfigurera och felsöka problem med Slack.

Låt oss sedan kika på olika alternativ för att säkerhetskopiera dina personliga data eller återställa datorn.

Videoresurser (på engelska)