Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Drivers downloaden die niet beschikbaar zijn op de Dell Support website

Samenvatting: Als u de gewenste drivers niet op de website van Dell Support kunt vinden, kijk dan hoe u systeemeigen drivers in Microsoft Windows, Linux (Ubuntu, RedHat, enz.) of Chrome OS kunt downloaden. ...

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

Drivers bijwerken is van essentieel belang voor het onderhoud van prestaties, beveiliging, en in sommige gevallen toegang tot nieuwe functies op hardware en apparaten, zoals netwerkadapters, monitoren, printers en grafische kaarten.

De Dell Support website biedt geteste en gevalideerde drivers die zijn ontwikkeld voor Dell producten. Deze drivers worden geleverd voor besturingssystemen die Dell valideert en ondersteunt voor elk product. Als de Dell computer bijvoorbeeld is geleverd met Windows 11 of Windows 10, zijn drivers voor Windows 8.1, 8 of 7 mogelijk niet beschikbaar.

Drivers voor macOS- of Linux-besturingssystemen zijn alleen beschikbaar als het product, zoals een Dell monitor of printer, is getest voor dergelijke besturingssystemen.

Drivers voor apparaten van derden, zoals niet-Dell printers, webcams, dockingstations, enzovoort, moeten worden gedownload van de website van de fabrikant van het apparaat.

WAARSCHUWING: Dell Technologies raadt aan om drivers voor apparaten van derden te downloaden van de website van de fabrikant van het apparaat. Download geen drivers van een niet-vertrouwde website en gebruik geen hulpprogramma's voor het scannen van drivers van derden.
WAARSCHUWING: Dell Technologies raadt aan om BIOS-updates voor Dell computers te downloaden vanaf de Dell.com/support/drivers website. Download geen BIOS-updates voor uw Dell computer van de website van de fabrikant van de systeemkaart (moederbord) of van een website van derden.

Hoe kan ik drivers op mijn Dell computer updaten?

Besturingssystemen zoals Microsoft Windows, Linux en Chrome OS hebben een geïntegreerde updatefunctie om de nieuwste drivers en software te downloaden.

Op basis van het besturingssysteem dat op uw Dell computer is geïnstalleerd, klikt u om een gedeelte hieronder uit te vouwen voor meer informatie.

Windows Update kan aanbevolen drivers en gedetailleerde informatie voor uw hardware en apparatuur automatisch downloaden. Windows Update kan automatisch controleren of er drivers beschikbaar zijn voor nieuwe apparaten die u aansluit op uw computer. Dit is een goede manier om te zorgen dat al uw hardware en apparaten goed werken.

Windows-updates kunnen op vele manieren ondersteuning bieden voor uw Windows-besturingssysteem. Windows-updates kunnen specifieke problemen oplossen, bescherming tegen schadelijke aanvallen bieden of zelfs nieuwe functies aan het besturingssysteem toevoegen.

Windows-updates installeren in Microsoft Windows 11, Windows 10 en Windows 8 of 8.1:

  1. Klik met de rechtermuisknop op Start en klik op Instellingen.
  2. Klik in het paneel Instellingen op Bijwerken en beveiliging.
  3. Selecteer in het linkerdeelvenster Windows Update.
  4. Klik in het rechterpaneel op Controleren op updates.
  5. Start de computer opnieuw op wanneer hierom wordt gevraagd.

Windows-updates installeren in Microsoft Windows 7

  1. Klik op Start en open het Configuratiescherm.
  2. Klik in het Configuratiescherm op Systeem en beveiliging.
  3. Selecteer Windows Update in het rechterdeelvenster.
  4. Klik in het rechterpaneel op Controleren op updates.
  5. Start de computer opnieuw op wanneer hierom wordt gevraagd.

Er bestaan twee soorten drivers voor Linux: open en gesloten (bedrijfseigen). Open drivers zijn open source, terwijl gesloten drivers bedrijfseigen drivers zijn die door de fabrikant van het apparaat worden geleverd om op de betreffende apparaten of computers gebruikt te worden.

Alle drivers, open en gesloten, die in Linux moeten worden uitgevoerd (Ubuntu, RedHat en meer) zijn geïntegreerd in het in de fabriek geïnstalleerde Linux-besturingssysteem.

OPMERKING: Drivers voor apparaten van derden hebben mogelijk geen compatibele drivers in het in de fabriek geïnstalleerde Linux-besturingssysteem op Dell computers. De fabrikant van het apparaat levert meestal bedrijfseigen drivers op een cd, dvd of USB-station dat bij het apparaat of op de website van de fabrikant wordt geleverd.

Het Software Update Center in Linux gebruiken

  1. Klik op het pictogram Dash Home in de Launcher en typ Software and Updates.
  2. Selecteer de gewenste opties onder de instellingen voor Software and Updates en voltooi het updateproces.
OPMERKING: Dell Technologies raadt u aan de optie in te schakelen om automatisch op updates te controleren.

Bedrijfseigen drivers bijwerken

  1. Druk op de Super-toets (ook wel Windows-toets genoemd) en typ Additional drivers.
  2. Selecteer een driver uit de lijst nadat het besturingssysteem de beschikbare drivers heeft gevonden. Als er meerdere bedrijfseigen drivers beschikbaar zijn, kunt u drivers voor elk apparaat installeren.
  3. Klik op Activate om de drivers te downloaden, te installeren en te configureren.
  4. Start uw computer opnieuw op om de nieuwste drivers te laden.

Apparaatdrivers voor Chrome OS zijn geïntegreerd in het besturingssysteem. Op Chromebooks hoeft u geen drivers bij te werken. Het Dell Chromebook controleert automatisch of er updates zijn en downloadt deze wanneer u via Wi-Fi of Ethernet met internet verbonden bent.

Volg deze stappen om Chrome OS handmatig bij te werken.

  1. Zet uw Dell Chromebook aan.
  2. Verbind uw Dell Chromebook via Wi-Fi of Ethernet met internet.
  3. Klik op uw accountfoto.
  4. Klik op Settings.
  5. Klik op Menu en selecteer About Chrome OS.
  6. Klik op Check for Updates.
  7. Als uw Chromebook een software-update vindt, wordt deze automatisch gedownload.

Drivers voor apparaten van andere merken dan Dell vinden:

Drivers voor apparaten van het merk Dell of van derden, zoals printers, webcams, dockingstations, enzovoort, moeten worden gedownload van de website van de fabrikant van het apparaat.

WAARSCHUWING: Dell Technologies raadt aan om drivers voor apparaten van derden te downloaden van de website van de fabrikant van het apparaat. Download geen drivers van een niet-vertrouwde website of hulpprogramma's voor het scannen van drivers.

Drivers voor een Dell printer installeren of updaten:

Drivers voor Dell printers zijn beschikbaar op https://www.dell.com/support/drivers. Voor printers van andere merken dan Dell downloadt u de drivers van de website van de fabrikant van het apparaat.

OPMERKING: De website Dell.com/support bevat drivers voor Dell printers die zijn getest en gevalideerd voor ondersteunde besturingssystemen.

Zie de volgende Dell Knowledge Base-artikelen voor meer informatie.


Drivers voor een Windows 11- of Windows 10-upgrade vinden:

Dell levert drivers voor computers die zijn getest voor Windows 11 of Windows 10. Als u het besturingssysteem hebt geüpgraded naar Windows 11 of Windows 10, raadpleegt u het Dell Knowledge Base-artikel, Dell computers die zijn getest voor een upgrade naar Windows 11 of Dell computers die zijn getest voor de Windows 10 november 2021-update en eerdere versies van Windows 10 om te controleren of uw computer is getest voor het besturingssysteem.

Microsoft biedt systeemeigen of geïntegreerde drivers in Windows 11 en Windows 10. Gebruik Windows Update om de nieuwste drivers en software te downloaden en te installeren.

Als Windows 11- of Windows 10-drivers niet beschikbaar zijn op de website Dell.com/support/drivers of via Windows Update, is uw Dell computer mogelijk niet compatibel met een Windows 11- of Windows 10-upgrade. Dell Technologies raadt u aan om het oorspronkelijke besturingssysteem te installeren dat met de computer is meegeleverd voor de beste hardware-ervaring.

OPMERKING: Als u het besturingssysteem wilt upgraden naar Windows 11 of Windows 10 op een niet-geteste Dell computer, gaat u naar de Microsoft Windows Support Deze hyperlink brengt u naar een website buiten Dell Technologies. website voor meer informatie en ondersteuning. Raadpleeg voor meer informatie het Windows-informatieblad over Deze hyperlink brengt u naar een website buiten Dell Technologies. de levenscyclus.

Hoe vindt u drivers voor een downgrade van het besturingssysteem?

De website Dell.com/support biedt drivers voor eerdere versies van de besturingssystemen als de downgradeoptie werd aangeboden op het moment dat u de computer aanschafte. Wanneer u bijvoorbeeld een Windows 10-, Windows 8- of Windows 8.1-computer met een downgradeoptie naar Windows 7 hebt aangeschaft, zijn drivers voor Windows 7 beschikbaar op de website Dell.com/support.

OPMERKING: De downgradeoptie voor het besturingssysteem is alleen beschikbaar voor bepaalde Dell computers. De website Dell.com/support biedt geen drivers voor besturingssystemen die niet zijn getest en gevalideerd.

Wat zijn systeemeigen of geïntegreerde drivers?

Systeemeigen of geïntegreerde drivers zijn geïntegreerd in het besturingssysteem en bieden functionaliteit voor veel apparaten die plug-and-play-technologie ondersteunen. Bijvoorbeeld apparaten zoals een USB-, cd- of dvd-station, geïntegreerde webcam, toetsenbord, muis, touchpad, touchscreen en meer.

OPMERKING: Systeemeigen of geïntegreerde drivers zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle apparaten. Mogelijk is een internetverbinding vereist voor het installeren van systeemeigen of geïntegreerde drivers voor sommige apparaten, zoals printers.

Extra informatie

Aanbevolen artikelen

Hier zijn enkele aanbevolen artikelen voor u.


Support buiten de garantie Buiten de garantie? Geen probleem. Ga naar de website Dell.com/support, voer uw Dell servicetag in en bekijk onze aanbiedingen.

OPMERKING: Aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor pc-klanten uit de VS, Canada, het VK, Frankrijk, Duitsland, China en Japan. Server en storage zijn niet van toepassing.
 

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Chromebox, Alienware, Inspiron, G Series, Dell Printers, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Fixed Workstations

Product

Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, MultiFunction Printers, Legacy Printers, Smart Printers, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Mobile Workstations

Datum laatst gepubliceerd

14 aug. 2023

Versie

14

Artikeltype

How To