Khalfe
1 Copper

Problème with Dell Commande Provider

Hi Everybody;

I have installed DellcommadeProvider, but is not working, when execut the get-biossetting I have an error

PS C:\> Get-DellBiosSettings
get-childitem : Cannot find drive. A drive with the name 'DellSmbios' does not exist.
At C:\Program Files\WindowsPowerShell\Modules\DellBIOSProvider\1.2\Get-DellBiosSettings.ps1:13 char:22
+ $DellBIOS = get-childitem -path DellSmbios:\ | select catego ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (DellSmbiosSmiley Frustratedtring) [Get-ChildItem], DriveNotFoundException
+ FullyQualifiedErrorId : DriveNotFound,Microsoft.PowerShell.Commands.GetChildItemCommand

Idont know why is not working because when I exécute these command, get-provider or 

Get-PSDrive its working


PS C:\Get-PSProvider

Name                 Capabilities                                                               
Drives                                                                   
----                 ------------                                                               ----
--                                                                   
Registry             ShouldProcessTransactions                                                {HKLMHKCU}                                                             
Alias                ShouldProcess                                                              {Alias}                                                                  
Environment          ShouldProcess                                                              {Env}                                                                    
FileSystem           FilterShouldProcessCredentials                                         {CD}                                                                   
Function             ShouldProcess                                                              {Function}                                                               
Variable             ShouldProcess                                                              {Variable}                                                               
Certificate          ShouldProcess                                                              {Cert}                                                                   
WSMan                Credentials                                                                {WSMan}                                                                  
DellSmbiosProv       None 
 
With Get-PSDrive

PS C:\> Get-PSDrive

Name Used (GB) Free (GB) Provider Root CurrentLocation
---- --------- --------- -------- ---- ---------------
Alias Alias
C 388,27 88,18 FileSystem C:\
Cert Certificate \
D FileSystem D:\
Env Environment
Function Function
HKCU Registry HKEY_CURRENT_USER
HKLM Registry HKEY_LOCAL_MACHINE
Variable Variable
WSMan WSMan

Then I want to know what to for this code, it's like I have a problem with the classes

PS C:\> (Get-WmiObject DCIM_BIOSService -namespace root\cimv2).SetBIOSAttributes($null,$null,"USB""3" ,"adminPassword")
Get-WmiObject Classe non valide "DCIM_BIOSService"
At line:1 char:2
+ (Get-WmiObject DCIM_BIOSService -namespace root\cimv2).SetBIOSAttribu ...
+  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          InvalidType: (:) [Get-WmiObject], ManagementException
    FullyQualifiedErrorId GetWMIManagementException,Microsoft.PowerShell.Commands.GetWmiObjectCommand
 
You cannot call a method on a null-valued expression.
At line:1 char:1
+ (Get-WmiObject DCIM_BIOSService -namespace root\cimv2).SetBIOSAttribu ...
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          InvalidOperation: (:) [], RuntimeException
    FullyQualifiedErrorId InvokeMethodOnNull

The DCIM_BIOSService is not working too, when I execute get-dcim_biosservice is not recognize

 

0 Kudos