sport1298
1 Nickel

No bootable devices found

Jump to solution
Bought a new refurbished laptop last month. It's been working fine until now. Today when I tried to start, it would run diagnostics and say no problem detected. After diagnostics, it says "No bootable devices found". The only option in the screen is Shutdown. In BIOS, it does detect primary HDD. Boot sequence only has UEFI option. Tried to restore default setting in BIOS without any luck. Tried to disable "secure boot" as per other thread but no luck. It is Dell Inspiron 5570. Can someone help?
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
LSUFAN51
4 Ruthenium

Re: No bootable devices found

Jump to solution

Lastly,

Please check out geto's possible solution in the link below.

Dell Inspiron 13 No bootable device found:

https://www.dell.com/community/General/Dell-Inspiron-13-No-bootable-device-found/m-p/5140389

9 Replies
LSUFAN51
4 Ruthenium

Re: No bootable devices found

Jump to solution

In the BIOS, do you see Windows Boot Manager, Onboard NIC IP4 and IP6 under the Boot tab ?

Dell Inspiron 3543, windows 10:

0 Kudos
LSUFAN51
4 Ruthenium

Re: No bootable devices found

Jump to solution

Or....

Do you see the Windows Boot Manager in Dell Preboot menu (F12 key)?  

0 Kudos
LSUFAN51
4 Ruthenium

Re: No bootable devices found

Jump to solution

In the meantime, please check out Dell video in the link below. Hopefully it will help get computer up and running again. Good darn video I like to add ! :BigSmile:

Fix Boot in Windows 10 (Official Dell Tech Support):

https://youtu.be/keVTS3-9Akg?list=PLdLDGmnHB07NVpbsbTGeiW-NLjpVZufxB

0 Kudos
LSUFAN51
4 Ruthenium

Re: No bootable devices found

Jump to solution

Lastly,

Please check out geto's possible solution in the link below.

Dell Inspiron 13 No bootable device found:

https://www.dell.com/community/General/Dell-Inspiron-13-No-bootable-device-found/m-p/5140389

LSUFAN51
4 Ruthenium

Re: No bootable devices found

Jump to solution

Any updates sports1298? :BigSmile:

0 Kudos
sport1298
1 Nickel

Re: No bootable devices found

Jump to solution

I dont see Boot manager exactly. However, I see Boot Sequence in F2 which is set to UEFI. I dont see Boot options (IPV4, IPV6). Attached are the screenshot of F2 and F12. I restored the settings to default and that enabled the secure boot. And now I get this error "OS Loader has no signature. Incompatible with SecureBoot. All bootable devices failed Secured Boot verification". Screenshot attached as well.IMG_2733.JPGIMG_2732.JPGF12IMG_2731.JPGF2

0 Kudos
sport1298
1 Nickel

Re: No bootable devices found

Jump to solution

I tried the link from your reply (https://www.dell.com/community/General/Dell-Inspiron-13-No-bootable-device-found/m-p/5140389) and it worked. It's back to normal. What does this mean? What was corrupted/not-right? Any idea?

0 Kudos
Adam cole
1 Copper

Re: No bootable devices found

Jump to solution

I am facing the same problem please help me

0 Kudos
Claudio_Metro
1 Copper

Re: No bootable devices found

Jump to solution
Same issue with Latitude 3470. But like proposed solution is, when i try to -add boot option- o BIOS menu Settings/General/Boot Sequence, I get an error -File System Not Found- .. BTW Boot Sequence info is empty. Laptop is only booting when I select manually which drive use. This issue appears twice in a week, same laptop model. I am affraid because our company have 18 units for this model.
0 Kudos