Laptops General - Read Only

Start a Discussion
2 Bronze
2 Bronze

Dell XPS 13 Display Screen Scrambling/Flickering Problem

Hello, 

I bought my Dell XPS 13 laptop (L321X) in December of 2012.  Beginning in the middle of 2013, I began experiencing my display scree...I did not think anything of it at first, and honestly it would happen maybe once a month.  I figured...

Since the beginning of this year, I saw that it started doing it more frequently.  Within the last month, it has been happening more and more frequently, to the point that it is disrupting my use of the laptop.  I absolutely LOVE the laptop, with the exception of this one issue.  Can anyone please help me understand what seems to be the issue with the display problem?  

I have not yet tried connecting the laptop to an external monitor to see if the issue is with my video drive or screen.  It's just difficult to attach it to an external monitor in time when the problem starts, because the scrambling goes away within 20-30 seconds.  

Replies (27)
2 Bronze
2 Bronze

I have the same one as this and is now doing it

2 Bronze
2 Bronze

LCD replacement?  Seriously?  You are an idiot.  It is the intel 3500 graphics driver that updated in the win 10 update.  Unbelievable that you wouldn't know that.

2 Iron

Well, try to reinstall the DisplayLink Drivers as it might happen that after the upgrading Win7 to Win10 the driver are not compatible with Win10. so try to reinstall the DisplayLink drivers.

Visit this to know more: http://www.reimagerepair.us.com/blog/fix-displaylink-windows-10-issues-complete-solutions

Good Luck!!!

2 Bronze
2 Bronze

Has anyone figured out a solution to this issue? Reformatting and reinstalling Windows 10 didn't resolve it for me.

One thing that people haven't mentioned yet and that definitely points to a software issue rather than hardware: when the issue occurs, if you hold FN+F1 you can switch to a different display method, and then switch back to the primary method which resolves the issue temporarily.

2 Bronze
2 Bronze

I did a complete reinstall of Windows (was on 8.1, actually went back to Win 7) and the problem completely went away. It's been over 6 months now and the problem has not recurred once, whereas prior to reinstall it was happening several times every day.

2 Bronze
2 Bronze

Hi all, i have a xps 13 (9333) with the same issue that shows up only when PC goes in standby and the resume. I believe the dock station in the problem, because whe its without dock (d3100) it never happens.

I tired updating all drivers and bios but still happens. any suggestion?

2 Bronze
2 Bronze

hello,

I had the exact same probem as you all describe.

finally I foud the way to fix it somehow by myself, since no one else help me.

i changed the hertz from 60 to 40.

that simple.

Community Accepted Solution
2 Bronze
2 Bronze

hello,

I had the exact same probem as you all describe.

finally I foud the way to fix it somehow by myself, since no one else help me.

i changed the hertz from 60 to 40

that simple.

Top Contributor
Latest Solutions