Mic77
1 Nickel

Pinging from vlan network interface is not working

Jump to solution

Hi,

I have this setup up

linux labpc -> Dell switch z9100-on -> other switch

The other switch / device is connnected to 1/7/1 port on Dell switch.

On labpc, there is network interface for example myeth0. There is vlan interface under that e.g. myeth0.10

myeth0 and myeth0.10 has own ip address and different network.

When I ping to other interface. It works perfectly fine.

However, when I ping from myeth0.10, it doesn't reach 'other switch'. I have mirroring of port set up on other switch. Nothing comes.

My question is that, do I need to configure the port 1/7/1 to all the ping to pass through from vlan??

I just find this vlan stuff confusing. There is trunks and vlans and private vlans, tagging and untagging. I would like to know, what is really needed.

thanks for your time,

 

 

 

 

 

 

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Mic77
1 Nickel

Re: Pinging from vlan network interface is not working

Jump to solution

Just setting the port mode hybrid and vlan stack command made it work. Thanks

0 Kudos
4 Replies
Moderator
Moderator

Re: Pinging from vlan network interface is not working

Jump to solution

Hi,

How is the port configured? What is the other switch? Does it support VLANs?

Thanks,
Josh Craig
Dell EMC Enterprise Support Services
Get support on Twitter @DellCaresPRO
0 Kudos
Mic77
1 Nickel

Re: Pinging from vlan network interface is not working

Jump to solution

Do I need to do something like this ? 

https://www.dell.com/support/manuals/us/en/04/networking-z9100/z9100-on-9.10.0.0-config-pub/configur...

I tried above but no success...

At the moment, I have the port switch has not special configuration. ping works ok but not from vlan i/f

interface TenGigabitEthernet 1/10/1
no ip address
mtu 9416
switchport
no shutdown

from monitoring i.e. monitor interface ten.. 1/10/1, I can see that output packets is incrementing. So perhaps

other switch is not not compatible. But since port is untagged, is it taking something from packet?

If you could clarify how this should really work. Should the packet be fine with this basic config do i need to go

and make a portmode hybrid...and vlan i/f 

 

 

 

 

 

0 Kudos
Moderator
Moderator

Re: Pinging from vlan network interface is not working

Jump to solution

Try that configuration that you linked and see if it works.

Thanks,
Josh Craig
Dell EMC Enterprise Support Services
Get support on Twitter @DellCaresPRO
0 Kudos
Mic77
1 Nickel

Re: Pinging from vlan network interface is not working

Jump to solution

Just setting the port mode hybrid and vlan stack command made it work. Thanks

0 Kudos