arts24
2 Bronze

Dell M630 PXE boot Fails

Hello Community,

I have setup Vsphere  auto deploy server and configured DHCP scope + tftp . Dell M630 blade starts PXE over IPv4 , gets the IP from DHCP and dowloands (NMB- undionly.kpxe.vmw-hardwired) ) from tftp but boot fails at   : PXE Device1: Integrated NIC1 Port 1 Partition 1

Am I missing anything in my blade config ? Below is the screen shot of error log on tftp

Thanks

0 Kudos
9 Replies

RE: Dell M630 PXE boot Fails

Hi,

I do not see the attached image. Which NIC are you using? Is the CMC, system BIOS and NIC firmware up to date? What are you using for your PXE server? Ipxe may have issues with NIC partitioning if it is not up to date.


Thanks,
DELL-Josh Cr
Dell EMC Enterprise Support Services
Get support on Twitter @DellCaresPRO
#IWork4Dell
0 Kudos
arts24
2 Bronze

RE: Dell M630 PXE boot Fails

Hello,

Thanks for your response. Below is the information

Vcenter , vsphere auto deploy  and tftp server installed on Windows 2012 

Dell M630 blade info

System BIOS Version 2.2.5

Model : PowerEdge M630

System CPLD Version -1.0.5

UEFI Compliance Version- 2.4

System Management Engine Version- 3.1.3.36

0 Kudos
Bratis
2 Bronze

RE: Dell M630 PXE boot Fails

Hi,

 

I just solved same problem on R630 by changing BIOS BOOT parameters from UEFI to BIOS.

0 Kudos
d4g4
2 Bronze

RE: Dell M630 PXE boot Fails

This change also worked for a "DELL EMC PowerEdge R740 Server [R740]".

0 Kudos

RE: Dell M630 PXE boot Fails

Try changing the number of Max PF MSIX vectors to 0, which will let it choose the number on its own. There is a BIOS update that you may want to do. Is this in an M1000e or a VRTX? What switch is this connected to?


Thanks,
DELL-Josh Cr
Dell EMC Enterprise Support Services
Get support on Twitter @DellCaresPRO
#IWork4Dell
0 Kudos
arts24
2 Bronze

RE: Dell M630 PXE boot Fails

Hello,

I have changed Max PF MSIX  vectors to zero but no joy(boot still fails at Nic ). we use M1000e.

Many thanks

0 Kudos

RE: Dell M630 PXE boot Fails

Is the PXE server also a blade? Is it on the same subnet?


Thanks,
DELL-Josh Cr
Dell EMC Enterprise Support Services
Get support on Twitter @DellCaresPRO
#IWork4Dell
0 Kudos
arts24
2 Bronze

RE: Dell M630 PXE boot Fails

PXE server was installed on vcenter. All the blades, chassis, vcenter and vsphere auto deploy are on the same vlan.

Many thanks

0 Kudos
arts24
2 Bronze

RE: Dell M630 PXE boot Fails

Hello,

I can download tramp file from tftp server without any issues.

Thanks

0 Kudos