Start a Conversation

Solved!

Go to Solution

1 Rookie

 • 

13 Posts

122

January 30th, 2024 19:41

Migration to v4 issue

Hello,

I want to migrate to OME v4 from a 3.10.2 version

I managed to complete the first steps of the process on the v3 appliance but on the v4 appliance (destination) step 3 is stucked :

Step 3: Check For Migration Readiness (import)

Impossible to go further... Is there a solution to unblock this migration readiness step ?

1 Rookie

 • 

13 Posts

February 1st, 2024 13:55

Ok I think i found a clue in the user's guide :

Ensure that the appliance has connectivity to an OpenManage Enterprise update repository before starting the Migrate In operation otherwise the Update Readiness report may stop responding.

So I think internet connection is mandatory... 

Moderator

 • 

3.4K Posts

February 1st, 2024 14:52

Yes I confirm that in this case you need an internet connection

Moderator

 • 

3.3K Posts

February 6th, 2024 18:38

Hello,

 

Try rebooting vCenter will fix this issue.

 

If that doesn't help you will have to Unregister it in OME and Re-Register it with vCenter

1 Rookie

 • 

13 Posts

January 30th, 2024 19:47

I Don't know why but the uploaded screenshot does not display...

Moderator

 • 

3.6K Posts

January 31st, 2024 01:32

Hello thanks for choosing Dell.

OpenManage Enterprise 3.10.x to 4.0 Migration | Dell US

This has all the steps and a video to follow. This may help.

One question I may have for you is if you use proxy? Then see the release notes here.

https://dell.to/499Hgpn

 

You can let us know if it's helpful by clicking on Solution Accepted.

Thank you and have a great one!

Respectfully,

1 Rookie

 • 

13 Posts

January 31st, 2024 14:46

Hello,

I followed all the steps and the Migration readiness step does not work.

I don't use any proxy. The source appliance is connected to internet but the destination appliance is not.

Is the Migration readiness step needs an internet connection ? I don't think so...

Moderator

 • 

3.4K Posts

January 31st, 2024 21:19

Hello,

I don't have any other ideas other then those steps. I think you can contact our OME team in order to get support.

Thanks

1 Rookie

 • 

13 Posts

February 6th, 2024 14:50

Ok the readiness report is working with internet connexion on the destination appliance (v4)

Now I have another problem

The v4 appliance say that source appliance is not ready (not in MAINTENANCE state) but the source appliance is in maintenance mode...

Guys, you're migration procedure is NOT working well...

(edited)

1 Rookie

 • 

13 Posts

February 6th, 2024 14:52

It's ok, it took a long time to detect the maintenance state of the source appliance...

(edited)

1 Rookie

 • 

13 Posts

February 6th, 2024 16:12

The migration process is completed !

1 Rookie

 • 

13 Posts

February 6th, 2024 16:41

I have another issue, I use OMEVV plugin with VMware vCenter, the destination appliance had a temporary IP for the migration process.

After the migration I had to stop the old appliance and apply the IP of the v3 appliance to the v4 appliance.

But the OMEVV plugin on the vCenter kept the old temporary IP. How to modify it ?

1 Rookie

 • 

13 Posts

February 6th, 2024 20:25

Ok thank you, I applied the 2nd solution before I saw you answer... Not the best because I had to reconfigure my baselines etc...

I think if the vCenter reboot works, it's a better solution.

No Events found!

Top