• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Konfigurere, bruke og feilsøke GPS ved hjelp av Dell Wireless Manager

Sammendrag: Denne artikkelen inneholder konfigurasjon, bruk og feilsøking av global posisjoneringssystem.

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold

Symptomer

Innholdsfortegnelse:

1. Start GPS-tjenesten for å hente satellitter
  2. Konfigurere kartprogramvaren for å kommunisere med GPS-mottakeren
  3. Slik laster du ned og installerer den nyeste driveren for Dell-nettverkskort for mobilt bredbånd
  4. Slik fastslår du hvilket nettverkskort for mobilt bredbånd som finnes på Delldatamaskinen
  5. Feilsøking

Merk: Denne veiledningen bruker Dell Wireless Manager til å konfigurere GPS (Global Positioning System). Det finnes lignende veiledninger som er tilgjengelige ved hjelp av Dell Location and GPS Utility, og Dell Mobile Broadband Manager i stedet. Bruk veiledningen som passer for produktet ditt.

Start GPS-tjenesten for å hente satellitter

Merk:
  • GPS-funksjonalitet er tilgjengelig via Dell Wireless 5520-, 5530-, 5540-, 5550-, 5720- og 5600-adaptere for mobilt bredbånd. GPS støttes ikke på alle datamaskiner (hvis GPS-knappen ikke vises eller er deaktivert, støttes den ikke på datamaskinen).
  • Adapteren for mobilt bredbånd trenger ikke aktiveres for at GPS-funksjonen skal fungere.
  • Før du fortsetter, må du sørge for at du har en klar siktlinje mot skyen, noe som betyr at det er best å utføre disse trinnene utenfor.
  • Noen bærbare PC-er, for eksempel Rugged-serien, kan nå kjøpe en dedikert GPS-brikke eller et dedikert kort. Dette avhenger imidlertid av den bærbare PC-en din, og hvis dette alternativet ble valgt på kjøpstidspunktet og IKKE håndteres her. De kan imidlertid bare selges sammen med et kort for mobilt bredbånd, så jeg forventer ikke at dette endrer seg.
  • Det finnes ulike USB- og Bluetooth-adaptere fra tredjeparter som også gir GPS-funksjonalitet – denne artikkelen omhandler IKKE disse enhetene.

Windows 8

1. Flytt markøren øverst til høyre på skjermen til Perler-linjen vises.

2. Klikk på Søk.

3. Gå til trinn 3.

Windows

1. Klikk på Alle programmer.

2. I programs-kolonnen klikker du på Wireless Manager (Trådløs behandling).

3. Klikk på Wireless Manager (Trådløs behandling).

4. Klikk på Vis.

5. Klikk på GPS.

6. Klikk på GPS på.

Merk: Det kan ta opptil fem minutter før GPS-mottakeren anskaffer satellitter.

Merk: De fleste bærbare Dell-PC-er har COM-portinnstillingen for modemets GPS som standard til syv. Du kan imidlertid kontrollere at dette er riktig på GPS-siden til Dell Wireless Manager.

Ubuntu

For eldre versjoner av Ubuntu:

1. Åpne package manager som du bruker. Vanligvis er det et valg mellom Apt-get, Aptitute eller Synaptic Package Manager.

2. Søk etter GPSD og GPSD-Clients og installere pakkene.

3. Gå til Options > Connections Add Connection (Alternativer for tilkoblinger>), og velg Network (Nettverk) pluss GPSD-radioknappen.

4. Adressen din skal være lokal, og DataPort-er skal være satt til 2947. XGPS er en klient som leveres med GPSD , og er nyttig for å teste at GPS-en fungerer som den skal.

For Ubuntu versjon 12.04 og nyere:
  1. Hvis GPSD er installert, fjerner du den fra den bærbare PC-en .

2. I Options Connections Add Connection (Alternativer > for tilkoblinger > ) velger du Serial (Seriell). Sett DataPort til porten GPS-en fungerer gjennom.

3. Hvis du vil ha mer informasjon om maskinvaren på den bærbare PC-en din, kan du enten installere en pakke, for eksempel hardinfo eller du kan kjøre en kommando for kommandolinjegrensesnitt (CLI), for eksempel lshw.

4. NME

$sudo lshw | less (or more)
$sudo lshw -html > myhardwareinfo.html
$sudo lshw -xml > myhardwareinfo.xml

1. Velg 4800 baud med mindre du har spesifikk informasjon som sier noe annet.

Merk: Der GPS-en ikke fungerer og rapporterer bare tilfeldige binære data i datastrømmingsvinduet for National Marine Electronics Association (NMEA). Start feilsøkingen ved å lese GPSCTL man -siden i et terminalvindu. Det er nyttig å identifisere hvor feilen ligger.

Tilbake til toppen

Årsak

Konfigurere kartprogramvaren for å kommunisere med GPS-mottakeren

Merk: Disse instruksjonene gjelder bare for Microsoft Pst og Trips 2007, 2008 og 2009 på Windows-operativsystemer.
  • Hvis du vil ha instruksjoner om hvordan du konfigurerer annen kartprogramvare for å koble til GPS-mottakeren, kan du se brukerhåndboken på produsentens nettsted.

Windows 8

1. Flytt markøren øverst til høyre på skjermen til Perler-linjen vises.

2. Klikk på Søk.

3. Gå til trinn 3.

Windows

1. Klikk på Start.

2. Klikk på Programmer eller Alle programmer.

3. Klikk på Microsoft Dll og Utkoblinger.

Merk: Det kan hende at det vises en dialogboks som sier at applikasjonen har oppdaget en Wi-Fi-leverandør. Spør om du vil prøve å bruke den til å finne ut hvor du befinner deg. Hvis dette er tilfelle, klikker du på Nei.

1. Klikk på Tools (Verktøy ) på menylinjen.

2. Klikk på GPS Take Pane (GPS-ta-rute).

3. Klikk på Configure GPS (Konfigurer GPS).

4. Klikk på Scan (Skann).

5. Klikk på OK.

Merk: Hvis du vil ha informasjon om hvordan du oppretter en rute eller finner posisjonen din ved hjelp av GPS-funksjonen, kan du se instruksjonene fra programvareprodusenten.

Tilbake til toppen

Slik laster du ned og installerer den nyeste driveren for Dell-nettverkskort for mobilt bredbånd

Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du laster ned drivere for adapteren for mobilt bredbånd som er installert på datamaskinen. Det viser deg hvordan du angir riktig operativsystemtype på nedlastingssiden. Drivere for Ubuntu er en del av Dell Ubuntu Image ISO som er forhåndslastet på den bærbare PC-en på fabrikken. Ubuntu-nedlastingssiden har for det meste oppdateringer og feilrettinger oppført.

Merk: Driverne for mobilt bredbånd er oppført under kategorien Kommunikasjon .

Tilbake til toppen

Slik fastslår du hvilket nettverkskort for mobilt bredbånd som finnes på Delldatamaskinen

Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du identifiserer adapteren for mobilt bredbånd som er installert på datamaskinen, og er den samme uavhengig av operativsystemtype.

Merk: Se etter modem (MDM) og wireless (WRLES), modellnummeret begynner med DW.

Du kan også bruke finn-funksjonen i nettleseren ved å klikke på Edit (Rediger) og deretter Find (Finn). Skriv inn MDM, WRLES i tekstboksen for å finne adapteren for mobilt bredbånd.

Tilbake til toppen

Oppløsning

Feilsøking

1. Wireless Manager er ikke installert eller kan ikke åpnes

2. Det oppstod en feil med ingen mobilt bredbåndsmodem

3. GPS-knappen vises ikke eller er nedtonet

4. Det var en melding om at radioen var slått av

5. GPS-mottakeren finner ingen satellitter

Merk: På Ubuntu-datamaskiner installeres de fleste drivere og tjenester som en del av installasjonen av operativsystemet. Etter at du har utelukket et maskinvareproblem, kan du bli bedt om å installere operativsystemet på nytt fra Dell Ubuntu ISO. Dette er for å sikre at programvareproblemet er løst. Deter mulig å bruke avanserte terminalkommandoer til å teste og installere drivere og tjenester på nytt individuelt. Dette er imidlertid ikke dekket av Dell ProSupport-servicen og ferdighetssettet til den typiske støtteagenten. Hvis du vil utføre dette før du installerer Ubuntu på nytt, blir du bedt om å bruke de omfattende, fellesskapsbaserte Ubuntu-foraene på Internett for å få mer hjelp.

I. Wireless Manager er ikke installert eller kan ikke åpnes

Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du laster ned drivere og programvare for adapteren for mobilt bredbånd som er installert på datamaskinen.

Merk: Driverne for mobilt bredbånd er oppført under kategorien Kommunikasjon . Se Ubuntu-merknaden ovenfor for denne operativsystemtypen.

Tilbake til toppen

II Det oppstod en feil med ingen mobilt bredbåndsmodem

1. Kontroller at du har de nyeste driverne for mobilt bredbånd installert. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Slik bruker du nettstedet Drivers &downloads (Drivere og nedlastinger)

Merk: Driverne for mobilt bredbånd er oppført under kategorien Kommunikasjon . Se Ubuntu-merknaden ovenfor for denne operativsystemtypen.

1. Kontroller at et mobilt bredbånd som støtter GPS, er installert på datamaskinen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Hvilke deler er det i Dell-systemet mitt?

Merk: Se etter "MDM, WRLES" modellnummeret begynner med DW.

Du kan også bruke finn-funksjonen i nettleseren ved å klikke på Edit (Rediger) og deretter Find (Finn). Skriv inn MDM, WRLES i tekstboksen for å finne adapteren for mobilt bredbånd.

Tilbake til toppen

III GPS-knappen vises ikke eller er nedtonet

1. GPS-funksjonalitet er tilgjengelig via Dell Wireless 5520-, 5530-, 5540-, 5550-, 5720- og 5600-adaptere for mobilt bredbånd. GPS støttes ikke på alle datamaskiner. (Hvis GPS-knappen ikke vises eller er deaktivert, støttes den ikke på datamaskinen.) Hvis du vil ha mer informasjon om hva slags nettverkskort for mobilt bredbånd som er installert på datamaskinen, kan du se følgende avsnitt om hvordan du bruker nettstedet Drivere og nedlastinger .

2. Adapteren for mobilt bredbånd trenger ikke aktiveres for at GPS-funksjonen skal fungere.

Tilbake til toppen

IV Det var en melding om at radioen var slått av

Kontroller at trådløsbryteren på datamaskinen er slått på.

Merk: Hvis du vil ha mer informasjon om hvor trådløsbryteren er plassert på datamaskinen din, kan du gå til den nettbaserte brukerveiledningen. Klikk på datamaskinmerke og -modell og ønsket språk. Last ned installasjonsveiledningen eller brukerveiledningen, og se informasjonen om trådløsbryteren. Du kan også søke på Dells nettsted for din spesifikke visuelle veiledning for bærbare PC-er.

Tilbake til toppen

V. GPS-mottakeren finner ingen satellitter

Kontroller at du har utført følgende trinn:

(Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du utfører disse trinnene, kan du se koblingene ovenfor.)

1. Kontroller at trådløsbryteren på datamaskinen er på.

Merk: Hvis du vil ha mer informasjon om hvor trådløsbryteren er plassert på datamaskinen din, kan du gå til den nettbaserte brukerveiledningen. Klikk på datamaskinmerke og -modell og ønsket språk. Last ned installasjonsveiledningen eller brukerveiledningen, og se informasjonen om trådløsbryteren. Du kan også søke på Dells nettsted for din spesifikke visuelle veiledning for bærbare PC-er.

1. Kontroller at den nyeste driveren for mobilt bredbånd er installert. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Slik bruker du nettstedet Drivers &downloads (Drivere og nedlastinger)

2. Kontroller at et mobilt bredbånd som støtter GPS, er installert på datamaskinen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Dells kunnskapsbase: Hvilke deler er det i Dell-systemet mitt?

3. Kontroller at programvaren for GPS-plassering er riktig konfigurert til å fungere med GPS-mottakeren.

4. Kontroller at du prøver å finne satellitter med en klar siktlinje mot skyen.

Hvis GPS-mottakeren ikke finner eller sporer noen satellitter etter at du har utført feilsøkingstrinnene som er beskrevet ovenfor, kontakter du teknisk støtte.

Berørt produkt

Laptops, Tablets

Dato for siste publisering

08 jan. 2024