• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Bluetooth

bluetooth

Bluetooth is een standaard voor draadloze technologie met kort bereik die door veel apparaten wordt gebruikt, zoals Bluetooth-toetsenborden, -muizen, -luidsprekers en -headsets. Als u een van de volgende problemen ondervindt, kunnen de aanbevolen snelle stappen u misschien helpen.

• Kan Bluetooth-apparaten niet koppelen
  • Terugkerend verbindingsprobleem met Bluetooth-apparaten
  • Verbinding met Bluetooth-apparaten wordt verbroken

Volg deze snelle stappen die u helpen bij het oplossen van uw probleem met Bluetooth.

Voer elke stap uit en controleer of het Bluetooth-probleem is opgelost. Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 1: Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en schakel de vliegtuigmodus uit.

Klik op het internetstatuspictogram rechtsonder op de taakbalk en zorg ervoor dat de Bluetooth-tegel blauw is en de vliegtuigmodus-tegel wit is.
Indicator Bluetooth aan

Oplossing 2: Controleer of er nieuwe batterijen zijn geplaatst in het externe Bluetooth-apparaat.

Oplossing 3: Zorg ervoor dat het Bluetooth-apparaat dat u wilt koppelen zich binnen 10 meter van de computer bevindt.

Oplossing 4: Controleer of de nieuwste driver voor de Bluetooth-adapter op de computer is geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie het Dell Knowledge Base-artikel: De nieuwste draadloze Bluetooth-driver downloaden en installeren.

Oplossing 5: Optimaliseer uw Dell computer met behulp van de applicatie SupportAssist.

De SupportAssist applicatie zorgt ervoor dat uw computer optimaal blijft werken.
  1. Houd de Windows-toets ingedrukt en druk vervolgens op de Q-toets.
  2. Typ SupportAssist in het zoekvak.
  3. Kies SupportAssist (app) in de resultaten (als SupportAssist niet beschikbaar is op uw computer, kunt u verder gaan met oplossing 6.)
     Zoekresultaten SupportAssist
  4. Klik op Nu starten om uw Dell computer te optimaliseren. De SupportAssist applicatie wordt uitgevoerd en laat resultaten en eventuele andere acties zien die u moet ondernemen.
    Hoofdscherm SupportAssist

Oplossing 6: Zorg ervoor dat uw computer en het externe Bluetooth-apparaat zijn gekoppeld of verbonden.

1. Houd de Windows-toets ingedrukt en druk vervolgens op de Q-toets.
  2. Typ Bluetooth in het zoekvak.
    a. Selecteer Instellingen voor Bluetooth en andere apparaten (Systeeminstellingen) in de resultaten.
    Zoekresultaten Bluetooth
  3. Controleer of uw externe Bluetooth-apparaat wordt vermeld onder Invoer, Audio of Andere apparaten.
    (Wanneer uw externe Bluetooth-apparaat wordt vermeld maar nog steeds niet werkt, selecteert u het apparaat, verwijdert u het en koppelt u het opnieuw.)
  4. Selecteer Apparaat toevoegen.
  5. Selecteer Bluetooth in de lijst met opties.
  6. Controleer of uw externe Bluetooth-apparaat in de detectiemodus staat.
    (Zie de gebruikershandleiding van uw Bluetooth-apparaat voor instructies over hoe u uw apparaat in detectiemodus kunt zetten.)
  7. Selecteer het externe Bluetooth-apparaat dat u wilt koppelen. Wanneer de koppeling is voltooid, selecteert u Gereed.
    Zoekresultaten Bluetooth

Oplossing 7: Voer de hardwaretest (in het Engels) uit om te controleren of uw Bluetooth-adapter goed werkt.

Video's (in het Engels)

How to Connect Bluetooth Device to your PC in Windows 11

To connect a Bluetooth device to a Windows 11 PC, first turn on the device and ensure it's within range and has sufficient charge. Then, on the PC, go to "Bluetooth and other devices settings" and click "Add device". Select the Bluetooth device from the list and click "Connect". If necessary, confirm a PIN code. Once paired, the device should be visible under "Audio" or "Other devices" and can be connected by clicking "Connect". If the device is not listed, repeat the pairing process or contact @DellCares on Twitter for assistance.

For more information, take a look at: Bluetooth

How to Run the Bluetooth Troubleshooter

To troubleshoot Bluetooth issues on Windows, run the Bluetooth troubleshooter by searching for "Troubleshoot" in Windows search, clicking on "Additional troubleshooters", and following the on-screen instructions. If the issue persists, seek additional assistance.
How to update Drivers via SupportAssist

How to update Drivers via SupportAssist

Andere bronnen

Bluetooth-hardwaretest
Dell raadt u aan een diagnose uit te voeren op uw Bluetooth-adapter om ervoor te zorgen dat deze goed werkt.
Dell Bluetooth-apparaten koppelen in Windows 11 en Windows 10
Ontdek hoe u een Dell computer met Bluetooth aan een extern Dell Bluetooth-apparaat kunt koppelen en hoe u problemen kunt oplossen.
Het koppelen van en het oplossen van problemen met Dell Bluetooth-toetsenborden en -muizen
Ontdek hoe u Dell Bluetooth-toetsenborden en -muizen koppelt met behulp van de Sync-knoppen.
film clapper-play
Supportvideo's (in het Engels)
Ga naar onze Dell videobibliotheek voor meer supportvideo's.
Een Bluetooth-apparaat koppelen in Windows
Bekijk dit Microsoft-artikel voor informatie over het koppelen van Bluetooth-apparaten in Windows 11, 10, 8.1 en 7
Gids voor probleemoplossing met en het gebruik van Bluetooth
Ontdek hoe u Dell computers met Bluetooth aan Dell Bluetooth-accessoires kunt koppelen (verbinden) en welke stappen u kunt nemen om problemen op te lossen.