• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Harddisk (HDD) og SSD-disk (SSD)

Lagringstypen for datamaskinen er viktig for ytelse, inkludert strømforbruk og pålitelighet. Harddisker (HDD-er) og SSD-disker (SSD-er) er de to hovedtypene av lagringsenheter. En harddisk (HDD) er en tradisjonell lagringsenhet som bruker mekaniske plater og et bevegelig lese-/skrivehode for å få tilgang til data. SSD-disken er en nyere og raskere enhetstype som lagrer data som er tilgjengelig på minnebrikker umiddelbart. Her er noen viktige forskjeller mellom en harddisk og en SSD-disk.

Harddisk (HDD)SSD-disk (SSD)
Formfaktor
  • 3,5" seriell-ATA (SATA) som hovedsakelig brukes i stasjonære datamaskiner og alt-i-ett-enheter
  • 2,5" seriell-ATA (SATA) som hovedsakelig brukes i bærbare PC-er
  • 2,5" seriell-ATA (SATA)*
  • mSATA*
  • M.2 SATA*
  • M.2 NVMe*
Lese-/skrivehastighet
  • Tregere
  • Raskere
Energieffektivitet
  • Bruker mer energi
  • Bruker mindre energi

*Harddisktypen (HDD eller SSD) som støttes på Dell-datamaskinen, avhenger av harddiskporten (seriell-ATA eller SATA, mSATA, M.2 SATA eller M.2 NVMe) som er tilgjengelig på hovedkortet. Hvis du vil finne ut hvilken type harddisk som støttes på Dell-datamaskinen din, kan du se de tekniske spesifikasjonene i Brukerhåndbok for Dell-datamaskinen for å finne modellspesifikk informasjon.

Hvis du opplever noen av følgende symptomer, kan de foreslåtte hurtigtrinnene hjelpe deg.

• Datamaskinen kan ikke starte opp i operativsystemet
  • Harddiskrelaterte feilmeldinger, for eksempel "Finner ikke harddisken"
  • Datamaskinen kjører sakte. Applikasjoner bruker for eksempel lang tid på å laste inn.
  • Harddisken lager en klikke- eller slipelyd
  • Windows stoppfeil (også kalt blåskjermfeil). Stoppfeil kan oppstå på grunn av ødelagte filer som er forårsaket av en harddiskfeil.

Her er noen få hurtigtrinn som du kan prøve for å løse et problem med harddisken

Prøv hvert trinn, og kontroller om problemet med harddisken er løst. Hvis problemet ikke kan løses, fortsetter du til neste trinn.

1. Utfør en hard tilbakestilling.
    1. Slå av datamaskinen. Trykk på og hold nede strømknappen i 10–15 sekunder.
    2. Koble strømadapteren eller strømkabelen fra datamaskinen, og ta ut batteriet (for bærbare Dell-PC-er med flyttbart batteri).

MERK: Alt-i-ett-datamaskiner fra Dell kan enten leveres med en strømkabel eller en strømadapter. Koble fra strømkabelen eller strømadapteren, avhengig av konfigurasjonen for datamaskinen.

MERK: For bærbare Dell-PC-er som har et batteri som ikke kan tas ut, tilbakestiller du sanntidsklokken (RTC) på den bærbare Dell-PC-en. For bærbare Dell-PC-er med flyttbart batteri kan du se brukerhåndboken for bærbar Dell-PC for å få trinnvise instruksjoner for sikker fjerning av batteriet.

MERK: På utvalgte bærbare Dell Latitude-PC-er kan du prøve å gjenopprette den bærbare Dell Latitude-PC-en ved hjelp av tvunget ePSA for å gjenopprette fra en POST- eller oppstartsfeil.
    3. Koble fra alle enheter, for eksempel USB-stasjoner, skrivere og mediekort (SD/xD), bortsett fra tastaturet og musen.
    4. Trykk på og hold nede strømknappen i 15–20 sekunder for å lade ut gjenværende reststrøm.
    5. Koble strømkabelen til datamaskinen, og sett inn batteriet (for bærbare Dell-PC-er med flyttbart batteri).
    6. Slå på datamaskinen.
  2. Tilbakestill BIOS eller UEFI til standard fabrikkinnstillinger. Se brukerhåndboken for Dell-datamaskinen for å finne ut hvordan du navigerer i BIOS eller UEFI.
  3. Kontroller om harddisken er oppdaget i BIOS. Se brukerhåndboken for Dell-datamaskinen for å finne ut hvordan du navigerer i BIOS eller UEFI. Hvis harddisken ikke oppdages i BIOS, kan du kontakte Dell teknisk støtte.
  4. Hvis harddisken oppdages, og datamaskinen ikke kan starte opp i Microsoft Windows, kan du prøve å reparere eller gjenopprette Microsoft Windows på Dell-datamaskinen.
  5. Hvis datamaskinen kan starte opp i operativsystemet, går du til Dell.com/support/drivers,, laster ned og installerer nyeste BIOS og de nyeste driverne for Dell-datamaskinen.
  6. Kjør diagnostikktesten for oppstart på Dell-datamaskinen. Kontakt Dell teknisk støtte hvis testen mislykkes.

Du finner mer detaljert informasjon i tilleggsressursene hvis disse hurtigtrinnene ikke løser problemet. Du kan også søke etter innhold relatert til problemet ved hjelp av søkefeltet øverst på denne siden.

Andre ressurser

Andre ressurser

Maskinvaretest
Maskinvaretest
Kjør en maskinvaretest på harddisken
Drivere og nedlastinger
Drivere og nedlastinger
Trenger du å installere eller oppdatere Dell-drivere? Gå til Dell.com/support/drivers.
Støttevideoer
Støttevideoer
Gå til Dell-videobiblioteket vårt for å få flere støttevideoer.