Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

PowerEdge server: Lifecycle Controller-update

Samenvatting: Dell serverfirmware bijwerken vanaf de Lifecycle Controller op 12G en ouder.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

SLN292343_en_US__1icon Opmerking: Dit artikel maakt deel uit van de zelfstudies van de server: Update, hierbeschikbaar.


Dit artikel bevat informatie over het bijwerken van de firmware van uw systeem via de Lifecycle Controller op servergeneratie 11G, 12G en hoger. Firmware voor uw systeem is beschikbaar om te downloaden op Dell Support. Om naar de Lifecycle Controller te gaan, druk op <F10> tijdens het opstarten. Voordat u begint met de updates, zorg ervoor dat een netwerkverbinding is ingesteld als u gebruik wilt maken van een online updatemethode (HTTPS of netwerkshare).
 

Als u het netwerk wilt instellen, gaat u naar Instellingen in het hoofdmenu en selecteert u vervolgens Netwerkinstellingen. Dit moet worden ingesteld met data die geldig zijn voor uw netwerk.

SLN292343_en_US__1icon Opmerking: Alle netwerkinstellingen in de Lifecycle Controller hebben geen invloed op het normale besturingssysteem nadat u er weer naar hebt opgestart.

PowerEdge servers van 12 G (en hoger) bijwerken

Om de firmware te updaten via Lifecycle Controller:

  1. Start Lifecycle Controller door te drukken op <F10> tijdens het starten van het systeem.

  2. Klik in het linkerdeelvenster op FirmwareUpdate.

  3. In het rechterdeelvenster klikt u op Launch Firmware Update (Firmware-update uitvoeren).

  4. Selecteer een van deze update-storagelocaties: Netwerkshare (CIFS, NFS of HTTP)of FTP-server,lokaal station (cd, dvd of USB)en klik op Volgende. De pagina Enter Access Details (Toegangsdetails invoeren) wordt weergegeven.

Waarschuwing: Voor het gebruik van USB als bron moet het apparaat worden geformatteerd als FAT32 om te worden herkend door de Lifecycle Controller.
SLN292343_en_US__1icon Opmerking: Om de online Dell catalogus voor 12G en hoger te gebruiken (werk eerst uw iDRAC bij naar de nieuwste versie)
  • Voor HTTPS, selecteerNetwerkshare -> HTTPS en voer downloads.dell.com in het veld Share-naam/Adres in. Voer vervolgens catalogus in het bestandspad of Updatepakketpad in om de nieuwste updatecatalogus te downloaden.

  • Voor FTP-server is het adres ftp.dell.com. U hoeft verder geen inloggegevens in te voeren. U kunt de verbinding controleren door te klikken op 'Netwerkverbinding testen'. Als de domeinnaam wordt opgegeven, worden het IP-adres van de server en de domeinnaam weergegeven. Als het proxy-IP wordt gegeven, wordt het proxy-IP samen met de server-IP weergegeven. FTP werkt mogelijk niet. Zie Updates voor SLN316878 Lifecycle Controller platform mislukten van de online repositories van Dell voor meer informatie.

  1. Typ of selecteer de juiste data.

  2. Klik op Next. De pagina Updates selecteren wordt weergegeven met het catalogusbestand, de catalogusversie en componentnamen waarvoor updates beschikbaar zijn.

  3. Selecteer de onderdelen waarvoor een update nodig is en klik vervolgens op Toepassen. Het updateproces wordt gestart en de firmware-update is voltooid. Na een herstart is het systeem gereed voor gebruik. 

 

SLN292343_en_US__1icon Opmerking: Aanvullende informatie vindt u - Firmware en drivers bijwerken op Dell EMC PowerEdge servers - SLN300662 

 


Deze video beschrijft stap voor stap de updatemethode van de Lifecycle Controller: 


 



 


11G PowerEdge servers bijwerken (video)

  Video: Dell Lifecycle Controller platformupdates [3:15]


 

Oorzaak

-

Oplossing

-

Artikeleigenschappen


Getroffen product

PowerEdge

Datum laatst gepubliceerd

19 dec. 2022

Versie

11

Artikeltype

Solution