Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Firmware en drivers bijwerken op Dell PowerEdge servers

Samenvatting: Het bijwerken van firmware en drivers voor een Dell PowerEdge server kan worden uitgevoerd vanaf het besturingssysteem, met behulp van de iDRAC of met behulp van de Dell ISO-update-image. ...

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Deze pagina beschrijft het verschil tussen de drivers en firmware en hoe u deze kunt bijwerken op Dell PowerEdge servers met behulp van verschillende methodes.

Terug naar PowerEdge Knowledge Base
 

Oorzaak

Niet van toepassing

Oplossing

Firmware en drivers kunnen op een Dell PowerEdge worden bijgewerkt via verschillende methoden. Raadpleeg voor meer informatie Wat zijn de verschillende methoden om een PowerEdge bij te werken? Voor meer informatie over wat drivers en firmware zijn en wat ze doen, raadpleegt u Wat is het verschil tussen drivers en firmware?

Firmware bijwerken op Dell EMC PowerEdge servers

Duur: 00:02:08 (hh:mm:ss)
Indien beschikbaar, kunnen taalinstellingen met ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of HET CC-pictogram op deze videospeler.


Verschillende manieren om een PowerEdge bij te werken

Er zijn meerdere verschillende methoden voor het bijwerken van uw PowerEdge server. De verschillende methoden worden beschreven in dit gedeelte.

Handmatige methode voor het bijwerken van de afzonderlijke componenten

Alle systeemonderdelen tegelijk bijwerken

  • Rufus
    Rufus kan worden gebruikt om een op maat gemaakte opstartbare ISO te maken met behulp van Dell Repository Manager. Dit is een manier om alle serverfirmware in één stap bij te werken. Een ISO kan worden overgebracht naar een opstartbaar USB-storageapparaat. Raadpleeg voor meer informatie het maken van een opstartbaar USB-apparaat met Rufus om Dell servers bij te werken.
  • Dell Server Update Utility (SUU)
    De Dell Server Update Utility ISO (SUU) is een lokaal één-op-één hulpprogramma voor het bijwerken van BIOS, firmware, drivers en applicaties op PowerEdge servers naar de nieuwste versie. Het SUU biedt ook een vergelijking tussen de huidige versies die op de server zijn geïnstalleerd en de meest recente versies die beschikbaar zijn. Selecteer de onderdelen die moeten worden bijgewerkt en na bevestiging organiseert SUU de implementatie van de geselecteerde updates. Raadpleeg voor meer informatie de Dell Server Update Utility (SUU) - Handleiding en download.
  • Dell Lifecycle Controller
    Dell Lifecycle Controller is een geavanceerde geïntegreerde systeembeheertechnologie die extern serverbeheer mogelijk maakt. Met behulp van Dell Lifecycle Controller kunt u de firmware bijwerken met behulp van een lokale of Op Dell gebaseerde firmware-repository. Raadpleeg voor meer informatie de PowerEdge server: Lifecycle Controller-update.

Dell Lifecycle Controller - Firmware-update met Network Share NFS BC

Duur: 00:02:26 (hh:mm:ss)
Indien beschikbaar, kunnen taalinstellingen met ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of HET CC-pictogram op deze videospeler.

Alle firmware van uw PowerEdge bijwerken met behulp van de Dell website en Lifecycle Controller

Duur: 00:01:33 (hh:mm:ss)
Indien beschikbaar, kunnen taalinstellingen met ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of CC op deze videospeler.

Lifecycle Controller-firmware bijwerken met behulp van een lokale schijf voor Dell EMC PowerEdge server

Duur: 00:01:47 (hh:mm:ss)
Indien beschikbaar, kunnen taalinstellingen met ondertiteling (ondertiteling) worden gekozen met behulp van het pictogram Instellingen of HET CC-pictogram op deze videospeler.

Meerdere geselecteerde systeemonderdelen bijwerken

  • Dell Repository Manager (DRM)
    Een updatebeheertool die wordt gebruikt om te helpen bij het identificeren, verzamelen en verpakken van Dell Update Packages (DUP's) in een indeling die moet worden gebruikt voor implementatie. Raadpleeg dell Repository Manager (DRM) voor meer informatie.
  • Dell System Update (DSU)
    Dell System Update is een opdrachtregelinterface geoptimaliseerde implementatietool die klanten helpt bij het beheren van de implementatie van updates op een gescripte manier. Raadpleeg dell System Update (DSU) voor meer informatie.
  • Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC)
    Een geïntegreerde systeembeheertool die beschikbaar is op PowerEdge servers. Met iDRAC kunt u op afstand verschillende systeembeheertaken in een systeem uitvoeren, zoals het updaten van firmware. Voor sommige extra functies is mogelijk de iDRAC Enterprise-licentie vereist. Raadpleeg voor meer informatie het bijwerken van firmware op afstand met behulp van de integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC) webinterface.

Console-gebaseerde methoden voor het bijwerken van meerdere componenten

Firmware en drivers bijwerken met behulp van DevOps-hulpprogramma's

  • Ansible
    Ansible is een open-source softwareprovisioning, configuratiebeheer en applicatie-implementatietool. Het werkt op veel UNIX-achtige systemen en kan zowel UNIX-achtige systemen als Microsoft Windows configureren. Raadpleeg voor meer informatie Ansible ResourcesDeze hyperlink brengt u naar een website buiten Dell Technologies.
Opmerking: Drivers zijn specifiek voor het besturingssysteem. Alle drivers en firmware voor Dell servers zijn gratis te downloaden op de Dell Support website.

Wat is het verschil tussen drivers en firmware?

Op een server kunt u drivers en firmware bijwerken.

  • Een apparaatdriver is een soort softwareapplicatie die interactie met hardware-apparaten mogelijk maakt. Zonder de vereiste apparaatdriver functioneert het bijbehorende hardware-apparaat niet. Een apparaatdriver hoort bij een besturingssysteem en is hardware-afhankelijk. Hij fungeert als tolk tussen het hardware-apparaat en de programma's of besturingssystemen die het apparaat gebruiken.
  • Firmware is een softwareprogramma dat een vast onderdeel uitmaakt van een hardware-apparaat, zoals een toetsenbord, harde schijf, BIOS of een videokaart. Het is geprogrammeerd om permanente instructies te geven om te communiceren met andere apparaten en functies uit te voeren zoals basis-I/O-taken. Firmware wordt meestal in het flash-ROM (Read Only Memory) van een hardware-apparaat opgeslagen. Firmware kan worden gewist en opnieuw worden beschreven. Een server up-to-date houden is belangrijk om de beste interoperabiliteit tussen besturingssysteem en server te hebben en problemen te voorkomen. Om de wijzigingen die door firmware zijn geïmplementeerd beter te begrijpen, wordt u aangeraden de bijbehorende releaseopmerkingen te lezen.

Artikeleigenschappen


Getroffen product

PowerEdge

Datum laatst gepubliceerd

14 sep. 2023

Versie

15

Artikeltype

Solution