Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Dell PowerEdge M1000e - CMC installatie- en beheerbronnen

Samenvatting: informatie over het instellen en beheren van uw Chassis Management Controller (CMC) voor de BLADE Chassis PowerEdge M1000e.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Dit artikel bevat informatie over het instellen en beheren van uw Chassis Management Controller (CMC) voor de BLADE PowerEdge M1000e server.

Inhoudsopgave:

  1. Wat is de Dell Chassis Management Controller? (CMC)
  2. De CMC-firmware installeren of bijwerken
SLN128829_en_US__1icon Opmerking: Alle hieronder vermelde documenten vindt u op de pagina met handleidingen voor de PowerEdge 1000e.

1. Wat is de Dell Chassis Management Controller (CMC)?  

De Dell Chassis Management Controller (CMC) is een hardware- en softwareoplossing voor systeembeheer voor het beheren van meerdere Dell bladechassis. De CMC, een hot-pluggable module aan de achterkant van een Dell bladechassis, biedt een veilige web-/browserinterface waarmee een IT-beheerder inventaris kan maken, configuratie- en bewakingstaken kan uitvoeren, blades op afstand kan in- en uitschakelen en waarschuwingen voor gebeurtenissen op servers en onderdelen in het bladechassis kan inschakelen.

 
 

De CMC installeren en instellen

Voor informatie over de "Dell Chassis Management Controller (CMC)" raadpleegt u de documentatie op de Dell Support website:
  • Gebruikershandleiding Dell PowerEdge M1000E Chassis Management Controller

  • Dell PowerEdge M1000e RACADM naslaggids opdrachtregel

Aanvullende informatie

  • U vindt informatie over het installeren en instellen van redundante CMC-omgeving in de nieuwste Dell PowerEdge M1000e Chassis Management Controller firmware-gebruikershandleiding in het gedeelte Softwaredocumenten op de pagina Met handleidingen voor De PowerEdge M1000e.

  • Met nieuwe firmwares heeft het Dell M1000e Blade Chassis nieuwe functies ontvangen. Zie de wijzigingen in de versieopmerkingenvan de Dell Chassis Management Controller versie.

Terug naar boven


2. De CMC-firmware installeren of bijwerken  

Voordat u de CMC-firmware installeert of bijwerkt, downloadt u de nieuwste firmwareversie van de Dell Support website op support.dell.com en slaat u deze op uw lokale systeem op.

De volgende softwarecomponenten zijn inbegrepen bij uw CMC-firmwarepakket:

  • Gecompileerde CMC-firmwarecode en -data

  • Webinterface, JPEG en andere gebruikersinterfacedatabestanden

  • Standaardconfiguratiebestanden

SLN128829_en_US__1icon Opmerking: Tijdens updates van CMC-firmware draaien sommige of alle ventilatoreenheden in het chassis op 100%. Dit is normaal.
SLN128829_en_US__1icon Opmerking: De firmware-update behoudt standaard de huidige CMC-instellingen. Tijdens het updateproces hebt u de optie om de CMC-configuratie-instellingen terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
SLN128829_en_US__1icon Opmerking: Als u redundante CMC's in het chassis hebt geïnstalleerd, is het belangrijk om beide bij te werken naar dezelfde firmwareversie. Als de CMC's verschillende firmware hebben en een failover plaatsvindt, kunnen er onverwachte resultaten optreden.

U kunt de opdracht RACADM getsysinfo gebruiken (zie de nieuwste PowerEdge M1000e RACADM Command Line Reference Guide)of de pagina Chassis Summary(Chassis-informatie weergeven in de nieuwste Dell PowerEdge M1000e Chassis Management Controller Firmware Gebruikershandleiding in het gedeelte Softwaredocumenten op de pagina PowerEdge M1000e handleidingen) om de huidige firmwareversies te bekijken voor de CMC's die in uw chassis zijn geïnstalleerd.

Als u een stand-by CMC hebt, is het raadzaam om eerst de firmware in de stand-by CMC bij te werken. Wanneer de stand-by CMC is bijgewerkt, verwisselt u de rollen van de CMC's zodat de nieuw bijgewerkte CMC de primaire CMC wordt en de CMC met de oudere firmware de stand-by wordt. (Zie voor cmcchangeover in de Command Line Reference Guide voor hulp bij het verwisselen van rollen.) Hiermee kunt u controleren of de update is geslaagd en of de nieuwe firmware goed werkt voordat u de firmware in de tweede CMC bijwerkt. Wanneer beide CMC's worden bijgewerkt, kunt u de opdracht cmcchangeover gebruiken om de CMC's terug te zetten naar hun vorige rollen.

  • Zie CMC- en iKVM-firmware bijwerken in de gebruikershandleidingvoor instructies over het gebruik van de webinterface om CMC-firmware bij te werken.

  • Zie fwupdate in de Command Line Reference Guidevoor instructies over het gebruik van de SUBOPDRACHT RACADM fwupdate om CMC-firmware bij te werken.

  • Voor het beheer van uw afzonderlijke BLADE-servers, zie Het beheren van servers met iKVM in het gedeelte iKVM configureren en gebruiken van de nieuwste Dell PowerEdge M1000e Chassis Management Controller firmware gebruikershandleiding

Terug naar boven


Oorzaak

-

Oplossing

-

Artikeleigenschappen


Getroffen product

PowerEdge M1000E

Datum laatst gepubliceerd

20 sep. 2021

Versie

4

Artikeltype

Solution