Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

De hardwareconfiguratie van een Dell computer controleren

Samenvatting: Dit artikel bevat informatie over het controleren van de hardwarespecificaties van een Dell computer op de Dell.com/support website, in het BIOS of met behulp van de DirectX diagnostische tool. ...

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

De hardwareconfiguratie van een Dell computer kan worden gecontroleerd met behulp van de Dell.com/support website, het BIOS of system setup of de DirectX diagnostische tool die is geïntegreerd in Windows.

Oorzaak

Door de specificaties van de hardware-apparaten in uw Dell computer te identificeren, kunt u de juiste drivers downloaden van de Dell.com/support website.

Oplossing

De huidige configuratie van een Dell computer weergeven op Dell.com/support website

Op de Dell.com/support website kunt u de oorspronkelijke productspecificaties of systeemconfiguratie bekijken. Identificeer uw Dell computer met behulp van de servicetag om een gedetailleerd overzicht te zien van de oorspronkelijke configuratie waarmee uw Dell computer is geleverd. U kunt uw computer ook scannen om de huidige configuratie te bekijken met Behulp van SupportAssist.

OPMERKING: U moet zich aanmelden met een account met administratorbevoegdheden om SupportAssist te installeren.
  1. Ga naar de website Dell.com/support.
  2. Identificeer uw Dell computer.
    • Klik op SupportAssist downloaden en installeren om uw Dell computer automatisch te detecteren. Volg de aanwijzingen op het scherm om Dell SupportAssist te installeren. Raadpleeg voor meer informatie het Dell knowledge base-artikel Dell SupportAssist (voorheen Dell System Detect): Overzicht en veelgestelde vragen.
    • Of voer de servicetag, de express-servicecode of het serienummer van het Dell product in en klik op Zoeken.
  3. Klik aan de rechterkant onder Snelle koppelingen op Productspecificaties weergeven.
  4. Er verschijnt een nieuw modaal venster.
    1. Oorspronkelijke configuratie - Dit tabblad biedt een gedetailleerd overzicht van de oorspronkelijke configuratie en systeemspecificaties waarmee het Dell product is geleverd.
    2. Huidige configuratie - Op dit tabblad worden de huidige configuratie en systeemspecificatie van de Dell computer weergegeven. Met behulp van deze optie kan SupportAssist de hardwareapparaten in uw computer scannen.

Voorbeeld van de oorspronkelijke systeemconfiguratiegegevens op Dell.com/support website
Afbeelding 1: Voorbeeld van de oorspronkelijke systeemconfiguratiegegevens op Dell.com/support website. Tekst in de afbeelding is in het Engels.


De hardwareconfiguratie van een Dell computer weergeven in het BIOS of system setup

Het BIOS of de systeeminstallatie van een computer bevat informatie over bepaalde belangrijke hardware-apparaten, zoals:

  • Processor (CPU)
  • Systeemgeheugen (RAM)
  • Harde schijf (HDD)
  • Videokaart (GPU) ook wel videocontroller genoemd en meer.
  1. Zet de computer aan of start deze opnieuw op.
  2. Tik bij het Dell logo meerdere keren op F2 totdat bios of system setup wordt geopend.
  3. Vouw aan de linkerkant Algemeen uit en selecteer vervolgens Systeeminformatie.
    OPMERKING: De BIOS-interface van uw Dell computer kan variëren. Zie de gebruikershandleiding van uw Dell computer voor modelspecifieke informatie over het navigeren in het BIOS.
  4. De hardwaredetails zoals processor (CPU), systeemgeheugen (RAM), harde schijf (HDD) en meer worden aan de rechterkant weergegeven.

Voorbeeld van hardwaredetails in het BIOS van een Latitude E6530
Afbeelding 2: Voorbeeld van hardwaredetails in het BIOS van een Latitude E6530. Tekst in de afbeelding is in het Engels.


De hardwareconfiguratie bekijken met behulp van de DirectX diagnostische tool

De DirectX diagnostische tool biedt informatie over de hardware-apparaten in uw computer. Deze tool wordt ook gebruikt voor het verzamelen van informatie over apparaten om problemen met DirectX geluid en video op te lossen.

  1. Schakel de computer in en start Windows op.
  2. Druk op de Windows + R-toets op het toetsenbord.
  3. Typ in het dialoogvenster Uitvoeren dxdiag en druk op Enter.
  4. In het venster DirectX Diagnostic Tool vindt u informatie over apparaten onder de tabbladen System, Display, Sound en Input.

Voorbeeld van de systeeminformatiedetails in de DirectX diagnostische tool
Afbeelding 3: Voorbeeld van de informatie over het systeem in de DirectX diagnostische tool. Tekst in de afbeelding is in het Engels.

Extra informatie

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Datum laatst gepubliceerd

16 feb. 2024

Versie

8

Artikeltype

Solution