Hopp til hovedinnhold
  • Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Generell informasjon om videoskjerm og flere videoskjermer

Sammendrag: Generell informasjon om videoskjermer, inkludert informasjon om videotilkoblinger og flere skjermer.

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold


Symptomer

Ingen informasjon om symptom.

Årsak

Ingen informasjon om årsak.

Oppløsning

Vanlige spørsmål

  • Spørsmål: Videokortet mitt har en DVI-port med to koblinger. Hvorfor kan jeg ikke få den maksimale oppløsningen som støttes av skjermen?
    Svar: Hver DVI-port gir bare video for én skjerm. Når du bruker DVI-video (Digital Video Interface), har de fleste skjermer en standardtilkobling med "Single Link" (én kobling). De fleste videoskjermer krever ikke ekstra videosignal fra systemet for å vise video. Noen skjermer er større og krever et forsterket signal inn i skjermen. Mange 30-tommers skjermer og enkelte 29- og 27-tommers skjermer har en DVI-tilkobling med "Dual Link" (to koblinger) som gir storskjermoppløsninger på 2560 x 1600 ved å flette sammen signalene. Denne ser helt lik ut som alle andre DVI-tilkoblinger. Du kan ikke bruke skjermen ved full skjermoppløsning med mindre du bruker maskinvarekonfigurasjonen "Dual Link".

    Du trenger tre ting i en "Dual Link"-konfigurasjon: En skjerm med "Dual Link"-tilkobling. En "Dual Link" DVI-kabel med 24 pinner for å koble til de 18 pinnene i en "Single Link" DVI-kabel. Et videokort med "Dual Link" DVI-utgang (2560 x 1600). Når dette er koblet til, kan du velge hvilken som helst oppløsning, så lenge skjermen kan håndtere den. Alle kabeladaptere som brukes, må også være "Dual Link"-adaptere. Det finnes bare noen få "Dual Link"-adaptere, og disse er dyrere enn "Single Link"-kabler. E-Port-dokker har "Dual Link" DVI-kontakter som gjør det mulig å bruke alle typer DVI-kabler, men de er kablet for "Single Link" DVI-oppløsning. De kan ikke brukes for DVI-tilkoblinger som krever høyere "Dual Link" DVI-oppløsninger enn 1920 x 1200.
 
  • Spørsmål: Hvorfor kan jeg ikke koble to forskjellige skjermer til én DVI-port med en splittekabel?
    Svar: En DVI-port overfører bare et videosignal for én kanal. En splitter for en DVI-tilkobling deler bare samme signal og sender det kopierte (klonede) signalet til den ene eller den andre porten på splitteren. Du kan ikke bruke DVI-splittere til å utvide skjermen på tvers av to skjermer. Noen av DVI-splitterne som selges, vil ikke fungere for kloning, og du bør unngå splittere med mindre du har prøvd alt annet.

    Eldre videokort kan inneholde en lignende tilkobling som kalles DMS-59. En DMS-59-tilkobling er utviklet for å fungere med to skjermer i en utvidet konfigurasjon. DMS-59 er en eldre type tilkobling som ikke brukes i moderne videoadaptere. Dette produktet er fortsatt tilgjengelig i begrensede produktserier.
 
  • Spørsmål: Hvor mange adaptere kan jeg bruke når jeg kobler til en skjerm som har andre porter enn videokortet mitt?
    Svar: På det meste kan du kanskje konfigurere skjermen med én enkelt kabeladapter. Når du tilføyer en adapter i en kabeltilkobling, oppstår det et signaltap i konverteringsprosessen. Hvis du bruker mer enn én adapter mellom videokortporten og LCD-skjermen, vil det i nesten alle tilfeller føre til redusert eller tapt signal.
 
  • Spørsmål: Hvorfor får jeg ikke signal når jeg bruker en kabeladapter?
    Svar: Kabelkonverteringer kan bare være digital-til-digital eller digital-til-analog. (Se informasjonen om videotilkobling nedenfor)
 
  • Spørsmål: Videokortet mitt har tre porter. Hvorfor kan jeg bare vise to skjermer?
    Svar: Selv om en videoadapter har tre porter, betyr det ikke at alle tre kan brukes samtidig. Mange kort kan bare støtte to skjermer på de tre portene. Alt avhenger av videokortspesifikasjonene. Vanligvis kan du bare konfigurere to skjermer. De fleste kort har en tokanals videokontroller, eller så deler to av portene kanal. Begge konfigurasjonene er begrenset til to skjermer.

    Andre kort kan støtte tre eller fire skjermtilkoblinger. Disse krever vanligvis avanserte DisplayPort-tilkoblinger og har spesifikke begrensninger for hvilke adapterkonfigurasjoner som kan brukes for skjermtilkobling. Vanligvis konfigureres tre eller flere skjermer ved hjelp av HDMI- eller DisplayPort-teknologi. Enten direkte tilkobling fra HDMI til HDMI eller DisplayPort til DisplayPort eller ved hjelp av Active DisplayPort-adaptere.

    Kontroller alltid produksjonsspesifikasjonene før du prøver å konfigurere flere skjermer.
 
  • Spørsmål: Hva er fremgangsmåten for å få innebygd (integrert) video til å fungere med et utvidelsesvideokort (tilleggskort)?
    Svar:
    1. Koble video direkte til utvidelsesvideokortet.
    2. Gå inn i BIOS og aktiver Multiple Displays (Flere skjermer) under Video (hvis dette alternativet er tilgjengelig).
    3. Start opp i Windows, og koble til den innebygde videoen.
    4. Vent til skjermen oppdages.
    5. Start systemet på nytt.
    6. Last inn Intel-videodriveren for den innebygde videoen.
    7. Start systemet på nytt.
 
Merk: Alternativet for flere skjermer deaktiveres når mer enn ett dedikert kort oppdages.
 
  • Spørsmål: Hvorfor får jeg beskjed om å koble fra innebygd DisplayPort når jeg legger til et utvidelsesskjermkort i systemet?
    Svar: Avhengig av systemet må du kanskje deaktivere systemets innebygde grafikk eller velge utvidelseskortet som primærskjerm i BIOS. Det kan også hende at du må oppdatere til den nyeste BIOS-versjonen når du installerer en utvidelsesadapter i systemet.

Informasjon om videotilkobling

Den beste metoden for å sikre videoytelse og -kompatibilitet er å bruke en videokabel for direkte tilkobling. Eksempler: DisplayPort til DisplayPort, HDMI til HDMI og VGA til VGA


De fleste videokabeladaptere er ikke toveiskabler, noe som betyr at video konverteres i én retning. DisplayPort til VGA-signal er et eksempel på et digitalt signal som konverteres til analogt signal. Noen ganger kan analog video konverteres til et digitalt signal med en "aktiv" adapter, men det er ingen garantier for at dette vil fungere hele tiden.


Det finnes to typer videoadaptere: "aktive" og "passive". Forskjellen mellom en "aktiv" og en "passiv" adapter er en krets som sørger for at konverteringen utføres. "Aktive" adaptere har en brikke som sørger for at konverteringen utføres, mens "passive" adaptere ikke har en slik.

 
Merk: Dell støtter ikke tredjepartsadaptere, siden de ikke er validert på Dell-systemer. Tabellen nedenfor brukes som eksempel.

USB-C-porten på datamaskinen må støtte DisplayPort via USB-C eller Thunderbolt. Hvis datamaskinen ikke gjør det, vises ingen video.
 
  "Input" (inngang) for video på skjerm
Video «Output» (Utgang)
på systemet
  USB-C Port-port
USB-C
(digital)
DisplayPort-port
DisplayPort
(digital)
HDMI-post
HDMI
(digital)
DVI-I-port
DVI-I
(digital og analog)
DVI-D-port
DVI-D
(digital)
VGA-port
VGA
(analog)
USB-C Port-port
USB-C
(digital)
Rett kabel Rett kabel Rett kabel Bare aktiv adapter
Bare aktiv adapter
Bare aktiv adapter
DisplayPort-port
DisplayPort
(digital)
Rett kabel Rett kabel Rett kabel eller
passiv adapter
Rett kabel eller
passiv adapter
Rett kabel eller
passiv adapter
Rett kabel eller
bare passiv adapter
Mini-DisplayPort
Mini Display Port
(digital)
Rett kabel Rett kabel Rett kabel eller
passiv adapter
  Bare
passiv adapter (ingen kabel er tilgjengelig)
  Bare
passiv adapter (ingen kabel er tilgjengelig)
  Bare
passiv adapter (ingen kabel er tilgjengelig)
HDMI-post
HDMI
(digital)
Rett kabel Aktiv adapter Rett kabel Rett kabel eller
passiv adapter
(HDCP)
Rett kabel eller
passiv adapter
(HDCP)
Rett kabel eller
passiv adapter
DVI-I-port
DVI-I
(digital og analog)
  Bare aktiv adapter
  Rett kabel eller
passiv adapter
  Rett kabel eller
passiv adapter
Rett kabel Rett kabel eller
passiv adapter
Rett kabel eller
bare passiv adapter
DVI-D-port
DVI-D
(digital)
Bare aktiv adapter
Rett kabel eller
passiv adapter
Rett kabel eller
passiv adapter
(HDCP)
Rett kabel eller
passiv adapter
Rett kabel Bare aktiv adapter
VGA-port
VGA
(analog)
Bare aktiv adapter
Bare aktiv adapter
Bare aktiv adapter
Bare aktiv adapter
Bare aktiv adapter
Rett kabel

*De fleste videokabeladaptere er ikke toveiskabler, noe som betyr at video konverteres i én retning.


Mer informasjon

Klikk på følgende koblinger for å finne mer detaljert generell videoinformasjon.

Hvis du har flere spørsmål om denne artikkelen, kan du kontakte teknisk støtte hos Dell.

Tilbake til toppen

Tilleggsinformasjon

Artikkelegenskaper


Berørt produkt

Legacy Alienware Models, Legacy Inspiron Models, Legacy OptiPlex Models, Legacy Vostro Models, Legacy Alienware Models, Legacy Inspiron Models, Legacy Latitude Models, Rugged Laptops, Legacy Vostro Models, Legacy XPS Models

Dato for siste publisering

19 des. 2023

Versjon

8

Artikkeltype

Solution