Hopp til hovedinnhold
  • Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Strømadapterfeil eller batteri lades ikke ved dokking av bærbare Dell-PC-er

Sammendrag: Denne artikkelen inneholder informasjon om problemer med batterilading eller strømadapterfeil som «Ukjent eller feil strømadapter oppdaget» når du bruker en bærbar Dell-PC med en dokkingstasjon. ...

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold


Symptomer

Du kan få følgende feilmelding under systemoppstart – ukjent eller feil strømadapter oppdaget. Dette problemet kan hindre at batteriet på den bærbare PC-en lades.

Effekten av strømadapteren som kreves for den bærbare Dell-PC-en, varierer for eksempel 65 W (watt), 90 W, 120 W, 130 W, 240 W eller en 330 W strømadapter. Kontroller at du bruker den opprinnelige Dell-strømadapteren som fulgte med den bærbare PC-en.

Hvis du vil identifisere strømadapteren som er kompatibel med den bærbare PC-en, kan du se strømadapterne for bruk med delen om Dell-systemet ditt i produktdokumentasjonen.

Årsak

  • For eksempel krever den bærbare PC-en en 240 W adapter, men du bruker en 90 W adapter.
  • En defekt strømadapter, for eksempel, led-lampen på strømadapteren eller pluggen slår seg ikke på.

Oppløsning

MERK: Bærbare XPS-PC-er som er kjøpt etter april 2022, har LED-lamper for strømadapteren som slås av etter at strømadapteren er koblet til eller koblet til datamaskinen. Denne funksjonen ble lagt til for å redusere lysforurensing i miljøer med lavt lys. Når lampen er koblet til stikkontakten, lyser led-lampen opp i ti sekunder og slår seg av. Når USB Type-C-tilkoblingen er koblet til datamaskinen, blinker adapterlampen seks ganger på tolv sekunder og slås deretter av. Dette er normalt for strømadaptere for bærbare XPS-PC-er for datamaskiner som er laget etter april 2022.
  1. Kontroller at du bruker den opprinnelige Dell-strømadapteren som fulgte med enheten. Effekten av strømadapteren som kreves for den bærbare Dell-PC-en, varierer for eksempel 65 W (watt), 90 W, 120 W, 130 W, 240 W eller en 330 W strømadapter. Strømadapterens wattforbruk er trykt på en etikett på strømadapteren. Se dokumentasjonen for den bærbare Dell-PC-en for å sjekke strømspesifikasjonene.
  2. Hvis datamaskinen er koblet til en dokkingstasjon, må du koble den fra dokkingstasjonen og koble den bærbare PC-en til strømadapteren som ble levert med den bærbare PC-en. Hvis feilmeldingen ikke vises, kan du se delen om dokkingstasjonen nedenfor for å feilsøke strømadapteren som er koblet til dokkingstasjonen.
  3. Kontroller at LED-lampen på strømadapteren eller pluggen er slått på.

    Bilde av en bærbar STRØMadapter med LED-indikator på adapteren

    Bilde av en bærbar strømadapterplugg med LED-indikator på DC-pluggen

    1. Hvis LED-lampen er slått av, kobler du fra og kobler strømkabelen fra strømadapteren. Og koble strømadapteren til stikkontakten du vet fungerer, og omgå støtbeskyttere eller grenuttak. Hvis LED-lampen forblir av etter at du har koblet til strømkabelen på nytt, kontakter du Teknisk støtte hos Dell for å få reparasjonsalternativer der du befinner deg, basert på servicedekningen til enheten.
    2. Hvis LED-lampen er slått på, må du kontrollere at du bruker den opprinnelige strømadapteren som ble levert med den bærbare PC-en.
  4. Oppdater BIOS. Se våre Dell BIOS-oppdateringer.

Dokkingstasjoner

  • Kontroller at du bruker den opprinnelige strømadapteren som fulgte med dokkingstasjonen.
  • Når du bruker en dokkingstasjon i Dell E-serien, må du kontrollere at strømadapteren er koblet til dokkingstasjonen. Ikke koble strømadapteren til den bærbare PC-en mens du bruker dokkingstasjonen.

Dokkingstasjonen i D-serien har en intern strømforsyning og bruker bare en strømkabel.

Bilde av en dokkingstasjon i Dell D-serien


Portreplikatoren i D-serien bruker en 90 W strømadapter.

Bilde av en portreplikator i Dell D-serien


Dokkingstasjoner og portreplikatorer i E-serien bruker 130 W eller 210 W strømadapter.

Bilde av en dokkingstasjon eller portreplikator i Dell E-serien

Tilleggsinformasjon

Artikkelegenskaper


Berørt produkt

Laptops

Dato for siste publisering

02 nov. 2023

Versjon

12

Artikkeltype

Solution