Ana içeriğe atla
  • Hızla ve kolayca sipariş verin
  • Siparişleri görüntüleyin ve kargonuzun durumunu izleyin
  • Ürünlerinizin listesini oluşturun ve listeye erişin
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Windows 8 Genel Yükseltme Sorun Giderme

Summary: Windows 8 yükseltmesi ile ilgili sık karşılaşılan sorunlar/sorular için kapsamlı sorun giderme rehberi

Bu makale otomatik olarak çevrilmiş olabilir. Çeviri ile ilgili herhangi bir geri bildiriminiz varsa lütfen bu sayfanın altındaki formu kullanarak bize bildirin.

Article Content


Symptoms


Windows 8'e yükseltme yaparken karşılaştığınız hatalar ve diğer sorunlara ilişkin yardım için lütfen ilgili bölüme başvurun.


İçindekiler:

  1. Windows 8 Yükseltmesinden Sonra Bilgisayar Siyah Ekrana Önyüklenir
  2. Güvenli Önyükleme ve Windows 8
  3. Microsoft Office 2010 Starter
  4. Grafik Kontrol Paneli Kayboluyor
  5. Dell Webcam Central
  6. Virüsten Koruma Yazılımı
  7. Bluetooth Sorunları
  8. Windows 8'de DVD Oynatma Desteklenmez
  9. Windows Media Center
  10. Windows 8 ile Dokunmatik Uyumluluk
  11. TV Tuner Kartı İşlevi Kaybediyor
  12. Yeni Windows 8 Pc'ye Karşı Yükseltme Yüklemesi
  13. Intel Rapid Start, Mavi Ekranın Oluşmasına Neden Olur

Windows 8 Yükseltmesinden Sonra Bilgisayar Siyah Ekrana Önyüklenir

Bazı Dell bilgisayarlar, Sistem BIOS'u güncelleştirilmezse Windows 8'e yükselttikten sonra siyah ekrana önyüklenebilir.


Güvenli Önyükleme ve Windows 8

Sorun: Dell sistemlerinde ilk açılış (POST) sırasında Dell logosu ekranı görünmüyor.

Çözüm: Dell, grafik kartlarını tanımayan sistemlerle ilgili olası sorunları önlemek için müşterilerin Windows 8'e yükseltme yapmadan önce BIOS'larında Güvenli Önyüklemeyi etkinleştirmelerini tavsiye eder. Güvenli Önyüklemeyi devre dışı bırakmak için bilgisayarı yeniden başlatın ve Dell logosu ekranında F2 tuşuna art arda basın. Sistem Kurulumuna girdikten sonra Güvenli Önyükleme seçeneğini bulun ve devre dışı bırakın, ardından ayarlarınızı kaydedin ve bilgisayarı yeniden başlatmak için çıkın.


Microsoft Office 2010 Starter

Sorun: Office 2010, Windows 8 yükseltme işlemi sırasında uyumluluk uyarısı olarak görünür. Yükseltme işlemine devam ederseniz Office Starter artık kullanılamaz.

Tartışma: Yükseltmeden önce kutuda yüklü olması gereken microsoft (KB2553141) bir Office güncelleştirmesi mevcuttur; yüklü değilse Office 2010 Starter artık kullanılamaz.

Çözüm: Güncelleştirmesi yüklemek için Windows 8 yükseltme işlemini başlatmadan önce Microsoft Download Center'ı ziyaret edin.


Grafik Kontrol Paneli Kayboluyor

Sorun: Windows 8'e yükselttikten sonra grafik kartı (Intel, AMD veya Nvidia) denetim masası kaybolur. Yalnızca yerleşik Ekran kontrol paneli kullanılabilir.

Tartışma: Yeni Windows kullanıcı arayüzü, birçok Windows 7 sürücü paketlerinin işlevlerini geçersiz kılar. Windows 8'in (26 Ekim 2012) piyasaya sürül öncesinde, bu işlevi geri yükleyen yeni grafik sürücüleri piyasaya sürülecektir.

Çözüm: Windows 8'e yükseltmeden önce video sürücünüzü Dell Drivers and Downloads (Dell Sürücüler ve İndirmeler) web sitesinden güncelleştirin.


Dell Webcam Central

Sorun: Windows 8'e yükselttikten sonra Dell Webcam Central efektleri ve diğer işlevler kullanılamıyor veya düzgün çalışmıyor.

Tartışma: Windows 8 yükseltme işleminin bir parçası olarak Webcam Central'ın bazı dosyaları yeni Windows yüklemesi için doğru şekilde taşınmıyor.

Çözüm: Güncelleştirilmiş bir Dell Webcam Central yazılımı Windows 10 veya Windows 8 (8.1) için kullanılamaz. Bunun yerine Skype kullanmanız gerekir.

SLN116382_en_US__1icon Not: Daha fazla bilgi için Dell Webcam ve Dell Webcam Central Yazılım Rehberi (İngilizce) dell Knowledge Base makalesine başvurun

 


Virüsten Koruma Yazılımı

Sorun: Windows 8 yükseltmesi sırasında virüsten koruma yazılımınızı (Norton, McAfee, Trend Micro vb.) kaldırmanız istenir.

Çözüm: Dell, Windows 8'e yükseltmeye başlamadan önce ve yükseltme tamamlandıktan sonra en son sürümü yüklemeden önce virüsten koruma yazılımınızı kaldırmanızı tavsiye eder. Dell tarafından yüklenen antivirüs yazılımınızın en son sürümü My Dell Downloads (Dell İndirmelerim) web sitesinde bulunabilir. Ürünü kaldırmadan önce ürününüz için abonelik bilgilerini (kullanıcı adı, parola, abonelik numarası) kaydedlediğinizden emin olun.


Bluetooth Sorunları

Sorun: Windows 8'e yükselttikten sonra Bluetooth Hizmetleri ve Bluetooth'un diğer işlevleri düzgün şekilde çalışmıyor.

Çözüm: Dell, Windows 8'in (26 Ekim 2012) piyasaya sürül öncesinde çoğu sistem için Bluetooth sürücülerini güncellemektedir. Dell, Windows 8'e yükseltmeden önce Bluetooth yazılımınızı kaldırmanızı tavsiye eder. Yükseltme tamamlandıktan sonra Dell Drivers and Downloads (Sürücüler ve İndirmeler) web sitesinden Bluetooth sürücünüzü yeniden yükleyenin.


Windows 8'de DVD Oynatma Desteklenmez

Sorun: Windows 8'e yükselttikten sonra artık Windows 8'de DVD'leri yerel olarak oynatamayabilirsiniz

Tartışma: Microsoft, Windows 8'de DVD oynatma için codec desteğine son almaktadır. Çözüm: Windows 8'de DVD'leri oynatmak için My Dell Downloads (Dell İndirmelerim) bölümünden Cyberlink PowerDVD gibi fabrikada yüklenmiş Dell DVD oynatma yazılımını yükleyeninden emin olun. Bilgisayarınızı bir üçüncü taraf DVD sürücüsüyle yükselttiyseniz sürücüyle birlikte gelen kayıttan yürütme yazılımını yükleyenin.


Windows Media Center

Sorun: Windows 8'e yükselttikten sonra Windows Media Center artık kullanılamıyor.

Çözüm: Microsoft, Windows 8 Professional ile Windows Media Center için kutudan çıkar. Windows 8 Media Center paketine yükseltmek için Windows 8'deki "Add Features" (Özellikler Ekle) seçeneğini kullanarak yükseltmeniz gerekir. Windows 8 Yükseltme Programından faydalanan müşteriler için bu yükseltme için ödemeniz gerekir. Yükseltme Programı dışında tam fiyatla yükseltme yapan müşteriler için paket ücretsiz bir eklentidir.


Windows 8 ile Dokunmatik Uyumluluk

Sorun: Windows 8'e yükselttikten sonra bazı eski dokunmatik özellikli sistemlerde düzensiz dokunma davranışı olabilir.

Tartışma: N-Trig tarafından sağlanan dokunmatik teknolojisi kullanılan bazı eski Dell bilgisayarlarda dokunmatik ekranlarının işlevi düşük olabilir. Bunun nedeni, Windows 8'in kutu içi sürücüsüdir. Etkilenen sistemler Latitude XT, Latitude XT2, Latitude XT3, Latitude ST Tablet, XPS L502X, XPS L702X, Studio 17, Precision M4600 ve Precision M6600'dür.

SLN116382_en_US__1icon Not: Not edilen tüm sistemler Windows 8 desteği için test edilmemiştir. Bilgisayarınızın Windows 8'e yükseltmeyi destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için Dell Computer Support for Windows 8 Upgrade (Windows 8 Yükseltmesi için Dell Bilgisayar Desteği) sayfasını kontrol edin.

Çözüm: N-Trig, Microsoft'un destek web sitesi aracılığıyla Windows 8'e dokunma teknolojisi için destek sağlar. Windows 8'e yükseltmeden önce sürücülerinizi dokunmatik ekranla güncelleştirin.


TV Tuner Kartı İşlevi Kaybediyor

Sorun: Windows 8'e yükselttikten sonra sistem üzerindeki TV tarayıcısı kartının artık varsayılan bir programı yok.

Tartışma: Windows Media Center, Windows 7 sistemleriyle TV tarayıcısı kartıyla ilişkili varsayılan programdır. Microsoft, Windows 8 Professional ile Windows Media Center için kutudan çıkar. Bu değişiklikten etkilenen sistemler; XPS One 2710, Inspiron One 2330 AIO, Inspiron One 2020 AIO, Inspiron One 2320 ve Vostro 360'tır.

Çözüm: TV tarayıcısı kartını yeniden kullanmak için müşterilerin Windows 8'e yükselttikten sonra Windows Media Center paketine yükseltmesi gerekir. Windows 8 Media Center paketine yükseltmek için Windows 8'deki "Add Features" (Özellikler Ekle) seçeneğini kullanarak yükseltmeniz gerekir. Windows 8 Yükseltme Programından faydalanan müşteriler için bu yükseltme için ödemeniz gerekir. Yükseltme Programı dışında tam fiyatla yükseltme yapan müşteriler için paket ücretsiz bir eklentidir.


Yeni Windows 8 Pc'ye Karşı Yükseltme Yüklemesi

Aşağıda listelenen, fabrikada yüklenmiş yeni bir Windows 8 bilgisayara kıyasla, bilgisayarları yükseltmek için kullanılabilen birkaç işlev vardır:

  • Windows Store'un içindeki Dell Store, bilgisayarları yükseltemezse
  • Güvenli Önyükleme: Yalnızca UEFI 2.3.1'e (BIOS) sahip sistemlerle çalışır
    • Yepyeni Windows 8 bilgisayar: BIOS güncelleştirmesi ve temiz yükleme gerekir (Win7 yüklemenin eski/CSM BIOS'a dayalı olduğu varsayılmış olmalıdır)
    • Bilgisayarları yükseltme - ROM alanı sınırlamaları ve BIOS kodu eksikliği nedeniyle kullanılamaz.
  • Hızlı Önyükleme: UEFI 2.3.1
    • Yepyeni Windows 8 bilgisayar: BIOS güncelleştirmesi ve temiz yükleme gerekir (Win7 yüklemenin eski/CSM BIOS'a dayalı olduğu varsayılmış olmalıdır)
    • Yükseltme bilgisayarları - İşletim sistemi yükleyici performans iyileştirmeleri görülür ancak uca performans iyileştirmesi tam olarak görülmez.
  • Güzel/Sorunsuz Önyükleme (bir ekran çözünürlüğü geçişi): UEFI 2.3.1 (BIOS)
    • Yepyeni Windows 8 bilgisayar: BIOS güncelleştirmesi ve temiz yükleme gerekir (Win7 yüklemenin eski/CSM BIOS'a dayalı olduğu varsayılmış olmalıdır)
    • Bilgisayarları yükseltme - BIOS'un devre dışı bırakıldıktan sonra iyileştirmeler görülür ancak uca iyileştirmeler tam olarak görülmez.
  • Kontrollü Önyükleme: TPM ve UEFI 2.3.1 (BIOS)
    • Yepyeni Windows 8 bilgisayar: BIOS güncelleştirmesi ve temiz yükleme gerekir (Win7 yüklemenin eski/CSM BIOS'a dayalı olduğu varsayılmış olmalıdır)
    • Yükseltme bilgisayarları - Eski Donanım ve UEFI 2.3.1 BIOS desteği olmaması nedeniyle azaltılmış ölçüm özellikleri
  • Otomatik Sağlanan TPM: TPM ve UEFI (BIOS)
    • Yepyeni Windows 8 bilgisayar: BIOS güncelleştirmesi ve temiz yükleme gerekir (Win7 yüklemenin eski/CSM BIOS'a dayalı olduğu varsayılmış olmalıdır)
    • Yükseltme bilgisayarları - Eski TPM donanımıyla kullanılamaz
  • eDrive (varsa): eDrive uyumlu HDD ve UEF - Uyumlu eDrive gereklidir
  • USB 3.0 hızı/önyüklemesi: USB 3.0 denetleyici ve UEFI önyükleme desteği - USB 3.0 HW gereklidir
  • Bluetooth pil/güç tasarrufu (varsa): Bluetooth 4.0-LE
    • Yepyeni Windows 8 Bilgisayar - Kullanılabilir
    • Yükseltme bilgisayarları - BT4.0 öncesi donanım ile kullanılamaz

Intel Rapid Start, Mavi Ekranın Oluşmasına Neden Olur

Sorun: BIOS'ta Intel Rapid Start Teknolojisini devre dışı bırakmak, siyah ekran ve sonuç olarak sistem arızası olduğunu gösteren mavi ekran üretir.

Çözüm: BIOS'ta Intel Rapid Start Teknolojisini devre dışı bırakma.


Cause

 

Resolution

 

Article Properties


Last Published Date

22 Mar 2023

Version

7

Article Type

Solution