Skip to main content
  • Розміщуйте замовлення швидко і легко
  • Переглядайте замовлення та відстежуйте свій статус доставки
  • Створення списку своїх продуктів і доступ до нього
  • Керуйте своїми сайтами, продуктами та контактами на рівні продуктів Dell EMC за допомогою адміністрації компанії.

Як налаштувати кілька дисплеїв на комп'ютері Dell за допомогою операційної системи Ubuntu

Summary: У наступній статті наведено інформацію про налаштування кількох екранів за допомогою операційної системи Ubuntu на комп'ютері Dell.

This article may have been automatically translated. If you have any feedback regarding its quality, please let us know using the form at the bottom of this page.

Article Content


Instructions

Зміст:

  1. Введення
  2. Налаштування кількох дисплеїв в Ubuntu
  3. Поради та способи вирішення поширених проблем

 

Введення

 

Зараз багато людей очікують, що кілька дисплеїв або моніторів працюватимуть від комп'ютера як специфікація базового рівня. Dell завжди вбудовувала цю можливість у свої комп'ютери з Windows. (Як в обладнанні, яке пропонується, так і в утилітах, які встановлюються з заводу.)

Ви можете отримати кілька екранів для роботи на комп'ютері. Однак у вас має бути встановлено як відповідне обладнання, так і відповідне програмне забезпечення разом із підтримкою операційної системи.

Вимоги до обладнання:

  • Очевидною першою вимогою є наявність більш ніж одного дисплея або монітора.
  • По-друге, ваш комп'ютер має більше одного відеовиходу:
    • Для ноутбука це може бути адаптер візуальної графіки (VGA) і роз'єм DisplayPort (DP) або мультимедійний інтерфейс високої чіткості (HDMI), вбудований у комп'ютер.
    • Для ноутбука з док-станцією, що використовує реплікатор портів, це може бути кілька роз'ємів VGA, HDMI, DP і цифрового візуального інтерфейсу (DVI).
    • Для настільних комп'ютерів це може бути VGA або DVI, а також роз'єм DP або HDMI на материнській платі.
    • Для настільного комп'ютера використовуйте додаткову відеокарту. Це обмежується лише типом картки, яку ви купуєте, і типом грошей, які ви готові витратити.
  • Потрібні правильні відеокабелі, щоб пройти між відеороз'ємами персонального комп'ютера та монітором або дисплеєм.

Вимоги до програмного забезпечення:

  • Операційна система, яка підтримує кілька дисплеїв.
  • Встановлення правильних драйверів і програмного забезпечення:
    • Якщо ви використовуєте вбудоване відео, у вас має бути правильне програмне забезпечення або драйвер, інстальований виробником графічного процесора (GPU). (Зазвичай Intel або AMD)
    • Якщо ви використовуєте дискретну або додаткову відеокарту, вам потрібне відповідне програмне забезпечення від виробника графічних процесорів. (Зазвичай це NVIDIA, Radeon, Matrox або один з інших виробників.)
Примітка. Я рекомендую вам звернути увагу на тип відео, яке використовується в різних роз'ємах. Перш ніж намагатися підключити кілька дисплеїв за допомогою різних типів відеороз'ємів або за допомогою додаткових адаптерів чи конвертерів. (Наприклад: VGA є лише аналоговим. Деякі DVI є як аналоговими, так і цифровими, тоді як деякі DVI є лише цифровими.) Знання того, який у вас тип роз'єму DVI, є ключем до того, який тип відео він підтримує. HDMI та DisplayPort доступні лише в цифровому форматі. HDMI передає звук і відео, тоді як DisplayPort передає лише відео. Деяких проблем можна уникнути, якщо правильно підібрати роз'єми та кабелі.

Налаштування кількох дисплеїв в Ubuntu

 

Переконайтеся, що ваші графічні драйвери та програмне забезпечення встановлені та оновлені. (Це драйвери з відкритим вихідним кодом, які встановлюються за замовчуванням, і ви можете встановити пропрієтарні драйвери за потреби. ) Детальніше про це можна дізнатися з наступної статті:

Коли все буде оновлено, перезавантажте комп'ютер і робочий стіл Ubuntu.

  1. Підключіть додатковий монітор або дисплей до комп'ютера. Ubuntu повинна спробувати автоматично налаштувати додаткові екрани.

  1. Щоб налаштувати додаткові екрани самостійно, перейдіть до розділу Відображення системних параметрів>.

    1. У верхній частині вікна налаштувань буде показано виявлені монітори або дисплеї разом із їхніми назвами. (Ви можете клацнути монітори та перетягнути їх у правильне вирівнювання відповідно до того, як ви їх налаштували.)

    2. У нижній частині вікна налаштувань буде показано декілька варіантів:

      1. У верхньому правому куті нижньої половини вікна налаштувань є прапорець, за допомогою якого можна перемикати екрани між Розширеним і Дзеркальним. (Extended є типовим значенням. Пам'ятайте про налаштування екранів на дзеркальне відображення, оскільки це може обмежити можливу роздільну здатність, що використовується.)

      2. Перший варіант посередині – Роздільна здатність: Тут є спадне меню з варіантами. (Він відповідає екрану, який ви клацнули у верхній частині вікна.) Роздільна здатність – це те, наскільки великим або маленьким виглядає екран, відображаються деталі та аспект екрана.

      3. Другий варіант посередині - Обертання: Тут також є спадне меню варіантів. (Знову ж таки, він відповідає екрану, на якому ви натиснули.) Обертання визначає, який край екрана дисплей вважатиме нижнім. Це корисно, якщо у вас є один або кілька дисплеїв, які встановлено на боці. Де вони дають портретний, а не пейзажний вигляд.

      4. Третій варіант посередині – Launcher Placement: За допомогою цього пункту передбачено спадне меню, за допомогою якого ви можете вибрати між тим, щоб панель запуску була видимою лише на одному з дисплеїв або на всіх дисплеях. (За замовчуванням установлено параметр «Усі дисплеї». Лаунчер — це вертикальна панель завдань в Ubuntu.

      5. Четвертий варіант посередині - Sticky Edges: Тут є перемикач між увімкненням і вимкненням. (За замовчуванням установлено значення ON.) Мета Sticky Edges полягає в тому, щоб дозволити програмам пристикуватися до краю, де зустрічаються два монітори. Це уповільнює роботу миші, щоб дати вам більше часу для правильного вирівнювання програми.

      6. У нижньому лівому куті вікна налаштувань розташовано кнопку, яка називається Виявити дисплеї. Він намагається виявити будь-які екрани, підключені до вашого комп'ютера, і призначити ідентифікатор на кожному екрані, щоб ви могли побачити, чи працює ваша конфігурація.

      7. У нижньому правому куті вікна налаштувань є кнопка з назвою Застосувати параметри , які зберігають вашу конфігурацію.

Ubuntu DualScreen

  1. Використовуйте це вікно та його різноманітні параметри, щоб налаштувати кілька екранів так, як вам потрібно. Те, як ви налаштовуєте екрани, залежить виключно від ваших уподобань і потреб.


Поради та способи вирішення поширених проблем

 

Примітка. Dell підтримує лише апаратне забезпечення, яке постачається з комп'ютером, і встановлену на заводі версію операційної системи Ubuntu. Що робити, якщо обладнання витягує OK, а повторна інсталяція операційної системи з розділу відновлення не вирішує проблему? Після цього ви можете зв'язатися з компанією Canonical для подальшої підтримки програмного забезпечення. Якщо обладнання, про яке йде мова, є пристроєм стороннього виробника, вам може бути запропоновано зв'язатися з виробником пристрою для отримання додаткової допомоги. У вас все ще виникають проблеми? Вам може бути запропоновано зв'язатися з форумом спільноти Ubuntu з інформацією про ваше обладнання для подальшої підтримки. Я наводжу деякі загальні кроки щодо усунення несправностей у розділі нижче, але ця інформація використовується на ваш страх і ризик.

Поради

Використовуйте різні шпалери на кожному екрані або поширюйте один на всі

Є два додатки, які можуть бути використані для досягнення таких цілей:

  1. Перший додаток - SynchWall. Скористайтеся наведеною нижче командою, щоб встановити його:

    sudo add-apt-repository ppa:milarimogard/webupd8
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install synchwall

    • Відкрийте програму snychwall і перейдіть до параметрів > відображення налаштувань. Перейдіть до Multi-Monitor Display і виберіть Extended image (Розширити зображення) на сторінці нижче. Установіть прапорець поруч із пунктом Обмінюватися зображенням між моніторами , щоб розмістити шпалери на всіх екранах.

    • SynchWall також може обертати шпалери, застосовувати ефекти тощо.

  1. Друге внесення - Азот. Ви можете знайти його в Центрі програмного забезпечення Ubuntu або скористатися командою нижче:

    sudo apt-get install nitrogen

    Nitrogen не має десктопного лаунчера, тому відкрийте його з командного рядка:

    nitrogen

     
    • Перейдіть до розділу «Налаштування » та додайте папку з шпалерами. Виберіть «На весь екран » у нижній частині вікна налаштувань, щоб розтягнути однакові шпалери на монітори.

    • Щоб отримати окремі шпалери на кожному екрані , виберіть екран 1, 2 і так далі внизу сторінки налаштувань, щоб встановити кожен фоновий малюнок на кожному екрані.

      Примітка. Щоб встановити різні фонові малюнки для кожного монітора, вам слід вимкнути керування файлами для керування робочим столом. Це означає, що у вас немає папок на робочому столі.

      Вам слід встановити інструмент налаштування GNOME:

      sudo apt=get install gnome-tweak-tool

       

      Перейдіть до розділу Стільниця інструменту налаштування GNOME і встановіть для параметра Керування файловим менеджером робочого столу значення OFF.

    • Щоб ваша конфігурація була збережена після перезавантаження, запам'ятайте і додайте азот --restore до ваших програм запуску.

Зробіть так, щоб відео Flash залишалися повноекранними на одному моніторі під час використання робочого столу на іншому моніторі

Більшість Flash-відео та ігор відображаються у веб-переглядачі Chrome або Firefox. Є кілька розширень, які вирішують цю проблему:

  1. Для Google Chrome або Chromium: MaximizeFlash змінює розмір флеш-відео або гри, щоб заповнити весь браузер. Якщо ви натиснете клавішу F11, браузер стане повноекранним на вибраному вами моніторі.

  2. Для Firefox: Flash Game Maximizer додає кнопку на панель доповнень, яка змінює розмір флеш-відео або гри, щоб заповнити весь браузер. Якщо ви натиснете клавішу F11, браузер стане повноекранним на вибраному вами моніторі. (Майте на увазі, що відомі проблеми з цим розширенням і YouTube.)

Виправлення

Проблеми з відеодрайверами

Можливо, ви не досягнете потрібної конфігурації за допомогою драйверів з відкритим вихідним кодом, які за замовчуванням інстальовано на вашому комп'ютері. Ви можете спробувати власний драйвер і утиліту, які постачаються виробником відеографічного процесора. Іноді перехід від пропрієтарного драйвера до драйвера з відкритим вихідним кодом може досягти бажаних результатів, залежно від того, що ви намагаєтеся зробити. Основна порада полягає в тому, що якщо у вас виникли проблеми з одним, спробуйте встановити замість нього інший і подивіться, чи не виникне у вас така ж проблема?

Вікно конфігурації Ubuntu не дозволяє мені налаштувати дисплеї так, як мені потрібно

Як і в Windows, ви можете використовувати програмне забезпечення, яке встановлюється разом із власним драйвером, для налаштування відеопристроїв і кількох дисплеїв. Кожен виробник має більше інформації на своєму сайті підтримки про те, як використовувати його конкретне програмне забезпечення.

Ubuntu не визначає всі дисплеї належним чином

  1. Встановіть Compiz Config Settings Manager (CCSM):

    sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

  2. Відкрийте CCSM і перейдіть до розділу «Загальні параметри > відображення».

  3. Зніміть прапорець Виявити виходи .

  4. У масиві виходів встановіть роздільну здатність екрана кожного дисплея.

  5. Поверніться до розділу 2 і знову налаштуйте дисплей у налаштуваннях дисплея Ubuntu.

Ubuntu не зберігає положення дисплея після перезапуску

Нижче наведено ряд кроків. Вони допоможуть вам створити сценарій, який дозволить вам зафіксувати положення кількох моніторів. Це утримує їх після перезапуску або виходу з призупинення:

  1. Видаліть старий файл monitors.xml та створіть його за допомогою інструменту налаштувань відображення Gnome:

    rm ~/.config/monitors.xml
    gnome-control-center

    Перейдіть до розділу «Дисплеї» та змініть положення так, як вам потрібно.

  2. Відкрийте файл ~/.config/monitors.xml у редакторі та переконайтеся, що основний дисплей має значення yes для основного прапорця.

  3. Встановіть пакет libxml2-utils , якщо він ще не встановлений:

    sudo apt-get install libxml2-utils

  4. Скористайтеся наведеними нижче командами, щоб скопіювати скрипт до каталогу на вашому шляху та зробити його виконуваним:

    sudo wget -O /usr/local/sbin/update-monitor-position http://www.calgorithms.com/assets/files/update-monitor-position
    chmod +x /usr/local/sbin/update-monitor-position

  5. Скористайтеся інструментом «Програми запуску системи>», щоб додати update-monitor-position, щоб він запускався під час входу до системи.

  6. Перезавантажте комп'ютер і перевірте, чи працює скрипт.

Additional Information

 

Примітка:
Програмна підтримка Canonical здійснюється наступними методами:
Dell надає технічну підтримку:

Article Properties


Affected Product

Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Fixed Workstations

Last Published Date

03 черв. 2024

Version

6

Article Type

How To