Tietämyskanta

Dell Inspiron 15 (7560) -käyttö- ja -vianmääritysopas


Inspiron 15 7560

Pikalinkit

Dell-tietokoneen käytön aloittaminen Inspiron 7560 -mallin määritys- ja huolto-opas sekä tekniset tiedot Etsi palvelutunniste ja pikahuoltokoodi Inspiron 7560 – ohjaimet ja ladattavat tiedostot Takuu- ja tukipalvelut

Alla laajennettavissa osissa on lisätietoja esimerkiksi seuraavista seikoista: kiinteä ja langaton verkko, Windows, hiiri, kosketuslevy, näppäimistö, LCD, web-kamera ja ohjainten lataaminen.


Katso tekniset tiedot siirtymällä Inspiron 7560 -mallin Käyttöoppaat-sivulle ja valitsemalla Inspiron 15 7000 -sarjan määritys ja tekniset tiedot (katso Tekniset tiedot -kohtaa).


Katso porttien sijainnit siirtymällä Inspiron 7560 - mallin Käyttöoppaat-sivulle ja valitsemalla Inspiron 15 7000 -sarjan määritys ja tekniset tiedot (katso Näkymät-kohtaa).


Lisätietoja palvelutunnisteen tai pikahuoltokoodin sijainnista on Etsi palvelutunniste tai pikahuoltokoodi -sivulla.

Saat lisätietoja kiinteän ja langattoman verkkoyhteyden ohjeista ja vianmäärityksestä siirtymällä Dell Networking and Wireless Support Centeriin.
 


Voit ottaa langattoman toiminnon käyttöön ja poistaa sen käytöstä painamalla Fn-näppäintä pitkään ja painamalla PrtScr-näppäintä (toistaminen ottaa toiminnon käyttöön ja poistaa sen käytöstä).

Lisätietoja Dell-tietokoneen langattoman antennin käyttöönotosta ja poistamisesta käytöstä on Dellin tietämyskannan artikkelissa Langattoman antennin ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä Dell-tietokoneessa.

 • SupportAssist-sovellus tarjoaa automaattiset tietokoneen päivitykset, tunnistaa ongelmat ja ratkaisee ne puolestasi. Anna meidän huolehtia Dell-tietokoneesi tai -tablettisi ylläpidosta. Lisätietoja SupportAssistista on SupportAssist PC- ja tablet-tietokoneisiin -sivulla.
   
 • Lisätietoja laitteiston toiminnan tarkistamisesta verkkodiagnostiikalla on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell PC Diagnostics -ohjelman käyttäminen. Artikkeli sisältää tietoja laitteistodiagnostiikan käynnistämisestä ja Dell-tietokoneen tai -tabletin käytettävissä olevista testeistä.  
  Huomautus: Diagnostiikka korjaa ongelman automaattisesti tai ohjaa ratkaisutoimia. Kun diagnostiikka löytää vioittuneen osan, aloitamme osan mukaan välittömästi maksuttoman takuuvaihdon.
   
 • Jos tietokone ei voi käyttää Internetiä, voit käyttää tietokoneen sisäistä vianmääritystä (ePSA). Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Laitteisto-ongelmien ratkaiseminen ePSA- tai PSA-diagnostiikalla ja virhekoodiopas.

Tämä osa käsittelee tietokoneeseen asennettua Microsoft Windows -käyttöjärjestelmää. Katso lisätietoja alla olevista välilehdistä.


Lisätietoja Microsoft Windowsin käyttämisestä on Dell Windows -tukikeskuksessa. Valitse käyttöjärjestelmä, johon tarvitset ohjeita.


Jos tietokone lakkaa vastaamasta tai teet hitaan toiminnan vianmääritystä, tee seuraavat toimet:

 1. Varmista, että virta katkeaa tietokoneesta, painamalla virtapainiketta vähintään 15 sekunnin ajan.
 2. Irrota kaikki ulkoiset oheislaitteet, kuten näppäimistö, hiiri ja ulkoinen näyttö. Oheislaitteita ovat myös ulkoiset tallennuslaitteet, kuten flash-asemat, USB-laitteet, tulostimet ja muistikortit.
 3. Tarkista painamalla virtapainiketta, käynnistyykö tietokone oikein. Jos niin ei ole, katso Dellin tietämyskannan artikkelia Tietokone ei käynnisty tai se juuttuu Dell-logonäyttöön.
 4. Kun tietokone käynnistyy oikein, lataa ja asenna SupportAssist. Lisätietoja SupportAssistin hankkimisesta ja asentamisesta on SupportAssist PC- ja tablet-tietokoneisiin -sivulla.
 5. Tee järjestelmän ylläpitotoimet. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Microsoft Windowsin optimointi ja ylläpito tai Suorituskykyongelmien ratkaiseminen.
 6. Ala liittää oheislaitteita yksi kerrallaan ja testaa, vastaako tietokone edelleen.


Tämä linkki viittaa Dellin tietämyskannan artikkeliin Microsoft Windows lukittuu tai tapahtuu virhe.


Katso lisätietoja saatavilla olevista ohjaimista siirtymällä Inspiron 7560 -ohjainsivulle.

Tämä artikkeli sisältää tietoja Dell-tietokoneiden ohjainten lataamisesta: Ohjaimen lataaminen ja asentaminen.

Tämä osa käsittelee tietokoneeseen asennettua laitteistoa. Katso lisätietoja alla olevista välilehdistä.


Seuraavissa Dellin tietämyskannan artikkeleissa on tietoja hiiren, näppäimistön ja kosketuslevyn käyttämisestä ja vianmäärityksestä.


Tietoja kosketuslevyn ottamisesta käyttöön ja poistamisesta käytöstä on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell-kannettavan kosketuslevyn ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä.


Lisätietoja kannettavan LCD-näytön vianmäärityksestä on Dellin tietämyskannan artikkelissa Kannettavan mustan, tyhjän tai vaikeasti nähtävän LCD-näytön vianmääritys.


Lisätietoja USB-porttien ongelmien ratkaisemisesta on Dellin tietämyskannan artikkelissa USB-porttien ongelmien ratkaiseminen.


Tietoja kiintolevyongelmien ratkaisemisesta on Dellin tietämyskannan artikkelissa Kiintolevyn toiminta ja vianmääritys.


Jos tietokone ei käynnisty lainkaan tai se käynnistyy (valot syttyvät ja tuulettimet pyörivät), mutta kuvaa ei näy, katso akun merkkivaloa. Vilkkuva oranssi ja valkoinen valo ilmaisevat taulukossa 1 lueteltuja vikoja.

Huomautus:

Vilkuntakuviot koostuvat kahdesta lukusarjasta, joita osoittavat oranssien vilkahdusten ja sitten valkoisten vilkahdusten ryhmät.

Ensimmäinen ryhmä: merkkivalo vilkkuu oranssina 1–9 kertaa, minkä jälkeen on lyhyt tauko ja merkkivalo on sammuksissa 1,5 sekuntia.

Toinen ryhmä: merkkivalo vilkkuu valkoisena 1–9 kertaa, minkä jälkeen on pidempi tauko ennen seuraavaa kierrosta ja merkkivalo on sammuksissa 3 sekuntia.

Esimerkki: muistia ei havaittu -virhe (2,3). Akun merkkivalo vilkkuu kaksi kertaa oranssina, mitä seuraa tauko, minkä jälkeen merkkivalo vilkkuu kolme kertaa valkoisena. Akun merkkivalo sammuu kolmeksi sekunniksi ennen kuin seuraava kierros toistuu.

 

Vilkuntakuvio

Osa Kuvaus
Oranssi Valkoinen
2
1
Keskusyksikkö Suorittimen vika
2
2
BIOS- tai ROM-virhe Emolevyn vika (esimerkiksi BIOSin vioittuminen ja ROM-virheet)
2
3
Muisti Ei muistia / RAM-muistia ei tunnistettu
2
4
Muisti Muisti / RAM-virhe
2
5
Muisti Virheellinen muisti asennettu
2
6
Piirisarja Emolevy / Piirisarjan virhe
2
7
LCD LCD-vika
3
1
RTC-virtavika CMOS-pariston vika
3
2
PCI/Video PCI-kortin tai näytönohjaimen/piirisarjan vika
3
3
BIOS Recovery 1 Palautuksen näköistiedostoa ei löydy
3
4
BIOS Recovery 2 Palautuksen näköistiedosto löytyi, mutta se on virheellinen
Taulukko 1: toistuvat akun merkkivalokoodit

Jos tarvitset lisää apua tietokoneen käytössä, ota yhteys tekniseen tukeen.

Jos akun merkkivalo ei vilku oranssina/valkoisena, toimi seuraavasti:
 1. Varmista, että virta katkeaa tietokoneesta, painamalla virtapainiketta vähintään 15 sekunnin ajan.
 2. Irrota kaikki ulkoiset oheislaitteet, kuten näppäimistö, hiiri ja ulkoinen näyttö. Oheislaitteita ovat myös ulkoiset tallennuslaitteet, kuten flash-asemat, USB-laitteet, tulostimet ja muistikortit.
 3. Irrota muuntaja tietokoneesta ja pistorasiasta.
 4. Varmista, että virtajohto on tukevasti kiinni muuntajassa.
 5. Liitä muuntaja tietokoneeseen ja toimivaan pistorasiaan (ei ylijännitesuojaan eikä jatkojohtoon).
 6. Tarkista painamalla virtapainiketta, käynnistyykö tietokone oikein. Jos niin ei ole, katso Dellin tietämyskannan artikkelia Tietokone ei käynnisty tai se juuttuu Dell-logonäyttöön.
 7. Ala liittää laitteita yksi kerrallaan ja testaa, käynnistyykö tietokone.


BIOSin asetuksiin tehdyt muutokset saattavat joskus estää tietokoneen käynnistymisen Windowsiin. BIOS-oletusten palauttaminen saattaa ratkaista ongelman, jotta tietokone käynnistyy oikein.
 

 1. Käynnistä tietokone uudelleen.
 2. Kun näet Dell-logon POST-testien aikana, avaa määritysnäyttö painamalla F2-näppäintä.
 3. Valitse BIOS-näytössä Restore Settings.
 4. Varmista, että BIOS Defaults on valittu, ja valitse OK.
 5. Valitse Sulje.
 6. Vahvista sulkeminen pyydettäessä.

Tämä osa käsittelee tietokoneeseen asennettuja ohjelmistoja. Katso lisätietoja alla olevista välilehdistä.


Dell Windows Backup Media and Recovery Options -sivulla (englanninkielinen) on tietoja Windows-käyttöjärjestelmän varmuuskopioinnista ja palautusvaihtoehdoista tilanteisiin, joissa Windows käynnistyy tai ei käynnisty oikein.


Dell Download Center sisältää tietoja mahdollisesti ostamistasi ja tietokoneeseen valmiiksi asennetuista ohjelmistoista, kuten Dellin varmuuskopiointiratkaisuista ja Dell SupportAssist tietokoneille ja tableteille -ohjelmasta.


Osa ostoksen yhteydessä myydyistä ohjelmistoista on ladattava tietokoneeseen, kun olet vastaanottanut sen. Voit ladata ja asentaa ne Dell Digital Delivery -palvelun kautta. Saat lisätietoja seuraavista linkeistä:


Voit ladata PDF-lukuohjelman (Acrobat Reader DC) maksutta Adobelta. Tarvitset sen, jotta voit tarkastella PDF-tiedostoja, kuten pika-aloitusoppaita ja omistajan oppaita. Ulkoinen linkki


Tämä artikkeli sisältää Microsoft Office -ohjelmien käyttöohjeita: Dell-tietokoneen Microsoft Office -ohjelmien opas.


 • Skype-ohjelmisto on ladattavissa Skypen sivustosta. Sivustossa on myös opasvideoita Skypen käyttöä varten.

 • Voit poistaa Skype-asennuksen seuraavasti:
  1. Sulje Skype ja varmista, että se ei ole käynnissä taustalla.
  2. Kirjoita hakukenttään appwiz.cpl
  3. Avaa Ohjelmat ja toiminnot -ikkuna valitsemalla Ohjauspaneelista appwiz.cpl.
  4. Kosketa luettelon Skype-kohtaa pitkään tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista tai Poista asennus.
  5. Käynnistä tietokone uudelleen ja varmista, että sovelluksen asennus on poistettu.


Voit avata Dellin suojaus- ja virustukisivun seuraavasta linkistä:


Tietokoneessa on virustorjuntaohjelmisto valmiiksi asennettuna. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Hyödyllisiä tietoja Dell-tietokoneen mukana toimitetuista kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmistoista.


Saat lisätietoja viruksista sekä vakoilu- ja haittaohjelmista seuraavista linkeistä:
Artikkelin tunnus: SLN303048

Muokattu viimeksi: 19/01/2018 10:42


Arvostele tämä artikkeli

Tarkka
Hyödyllinen
Helppo hahmottaa
Oliko tästä artikkelista hyötyä?
Kyllä Ei
Lähetä meille palautetta
Kommenteissa ei voi olla seuraavia erikoismerkkejä: <>()\
Pahoittelumme, palautejärjestelmä ei ole nyt käytettävissä. Yritä myöhemmin uudelleen.

Kiitos palautteestasi.