Siirry pääsisältöön
  • Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Haittaohjelmien tai virusten tartuttamien tietokoneiden tunnistaminen ja korjaaminen

Yhteenveto: Tässä artikkelissa käydään läpi tietokoneessa olevan virus- tai haittaohjelmatartunnan tunnistaminen ja korjaaminen. Dell suosittelee vahvasti, että palautat sen sijaan järjestelmän näköistiedoston tietokoneesta. ...

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö


Ohjeet

Sisällysluettelo:

  1. Miten kattava tuki haittaohjelma- ja virustartuntatapauksissa on saatavilla?
  2. Miten haittaohjelmat ja virukset poikkeavat toisistaan?
  3. Mitkä ovat haittaohjelma- tai virustartuntojen yleisimmät oireet?
  4. Haittaohjelmien/järjestelmän käytettävyyden tarkistuksen vaiheet
  5. Tarkistusohjelmistot
  6. Yleinen poistamisopas
  7. Tartunnan poistaminen
  8. Muut poistamisvaihtoehdot
  9. Uuden tartunnan estäminen

Miten kattava tuki haittaohjelma- ja virustartuntatapauksissa on saatavilla?

Dellin normaali käytäntö on suositella käyttöjärjestelmän puhdasta asennusta, kun haittaohjelmia tai viruksia on havaittu. Tämä ratkaisee infektio-ongelman 100% ajasta.

ProSupport-takuun puitteissa teknisen tukemme tulee aina tutkia ja tunnistaa tartunta. Heidän pitäisi yrittää saada tietokone käyttökelpoiseen tilaan. Jotta he voivat suorittaa virustorjuntatarkistuksia tai määrittää, onko puhdas uudelleenasennus tehtävä tietokoneen tartuntatason vuoksi.

HUOMAUTUS: Jotkut infektiot eivät ole vakavia, jos käytät oikeita työkaluja niiden poistamiseen. Nämä tiedot on tarkoitettu tiedotus- ja koulutuskäyttöön. Dell ei ole vastuussa mistään tietokoneen tietojen menetyksestä. Käytät näitä työkaluja omalla valinnallasi ja riskilläsi.

Alkuun


Miten haittaohjelmat ja virukset poikkeavat toisistaan?

Haittaohjelma on yleistermi useille erilaisille tartunnan aiheuttajille. Jotkut asentavat itsensä ja luovat simuloidun tartunnan, vioittumisen tai laitteistovian, huijaamalla sinut ostamaan heidän tuotteensa ongelman ratkaisemiseksi. Tämä tyyppi tunnetaan nimellä panttivankitavarat, lunnaat taipelotteluastiat. On olemassa haittaohjelmatartuntoja, jotka ohjaavat selaimesi sisällöntuottajan valitsemille sivustoille. Vaihtoehtoisesti ne ohjaavat verkkosivustolle, josta he saavat korvauksen sivuston saamien osumien määrän perusteella. Joskus nämä tartunnat voivat piilottaa koko juuriaseman ja kaikki alihakemistot. Joskus ne kaappaavat henkilökohtaisia tietojasi ja kommunikoivat takaisin tartunnan luojalle.

Virus, josta on tullut haittaohjelmien osajoukko, on ohjelma, joka replikoi ja liittää itsensä palveluihin tai tiettyihin sovelluksiin. Monet haittaohjelmat sisältävät viruksen, kuten troijalaisen tai madon, jolla haittaohjelma pesiytyy tietokoneeseen. Virukset olivat aikoinaan itsenäisiä haittaohjelmia, mutta nykyään niitä käytetään haittaohjelmissa tartunnan varmistamiseen. Monet haittaohjelmapaketit sisältävät rootkit-ohjelmia, jotka upottavat itsensä käyttöjärjestelmän ydintasolle, mikä tekee niistä salaisia ja vaikeampia poistaa.

Monet kohteet erehtyvät usein tietokoneinfektioon. Näitäovat esimerkiksi seurantaevästeet, selaimien lisäkkeet ja selainapuohjelman objektit. Vaikka näiden esiintyminen voi viitata infektioon, mukana on oltava kuormaaja (.exe) tiedoston tai ydintilan ajuri, joka esitetään tartunnan vahvistamiseksi.

Alkuun


Mitkä ovat haittaohjelma- tai virustartuntojen yleisimmät oireet?

Vaikka nykyisissä haittaohjelmissa voi olla useita toimintatapoja, seuraava luettelo sisältää yleisimmät tartunnan oireet:

  • Näytöllä näkyvät varoitukset muusta lähteestä kuin virustorjuntaohjelmistosta peräisin olevasta tietokonetartunnasta
  • Se ohjaa selaimen uudelleen tai kaappaa sen kokonaan
  • Exe- tai Microsoft Installer (MSI) -tiedostoja ei voi avata
  • et voi vaihtaa taustakuvaa tai muuttaa työpöydän asetuksia
  • Kaikki Käynnistä>ohjelmat -kohdan merkinnät ovat tyhjiä ja/tai C: Levy on tyhjä
  • Virustorjuntakuvake katoaa ilmaisinalueelta tai sitä ei voi käynnistää
  • Satunnaiset ponnahdusikkunat näkyvät näytöllä joko sisään tai ulos selaimesta
  • näkyviin tulee epätavallisia kuvakkeita, virheitä Käynnistä-valikossa tai uusia laitteita Laitehallinnassa.

Alkuun


Haittaohjelmien/järjestelmän käytettävyyden tarkistuksen vaiheet

Tässä on joitain vaiheita tartunnan vahvistamiseksi:

  1. Esitä kysymys: Onko työpöydällä tai ilmaisinalueella ponnahdusikkunoita, uudelleenohjauksia tai viestejä?

  2. Onko virus- tai haittaohjelmatarkistus tehty lähiaikoina? Jos virustorjunta- tai haittaohjelmien poistotyökalut eivät toimi, tämä on positiivinen merkki siitä, että tietokone voi olla tartunnan saanut.

  3. Jos Internet tai tietokone ei toimi tartunnan vuoksi, käynnistä Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilaan. (Käytä ainoastaan LAN-yhteyttä.) Voit tehdä tarkistuksia Process Explorer- ja Autoruns-sovelluksilla. Useimmat haittaohjelmatartunnat näkyvät helposti näissä työkaluissa, jos ne toimivat järjestelmänvalvojana Windowsissa. (Windows XP on aina ydintilassa järjestelmänvalvojan profiilissa.)

Esimerkki Process Explorerista:

Process Explorer
Kuva 1: Process Explorer

Esimerkki Autoruns-työkalun löytämästä haittaohjelmatartunnasta:

Autoruns
Kuva 2: Autoruns

  1. Nämä ohjelmat tai muut haittaohjelmien poistotyökalut eivät avaudu, jos .exe : n liittymälaajennus on estetty rekisterissä. Napsauta .exe tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja nimeä tunniste uudelleen .com. Yritä käynnistää työkalu. Jos se ei vieläkään avaudu, käynnistä vikasietotilaan ja yritä suorittaa työkalu uudelleen.

  2. Jos sinulla on aktiivinen virustorjuntatilaus, voit yrittää poistaa virustorjunnan eston. Haitallisten merkintöjen poistaminen automaattisista käynnistyksistä ja uudelleenkäynnistyksestä saattaa sallia .exe tiedostojen suorittamisen uudelleen, ja voit päivittää tiedostot ja tarkistaa ne virustorjunnalla. Joskus Laitehallintaan asennetaan ydintila-ajuri, joka estää virustorjuntaohjelman. Se näkyy yleensä kohdassa Plug and Play Devices, ja sinun on asetettava Laitehallinta näyttämään piilotetut laitteet.

Jos haittaohjelmatunnistus on positiivinen, voit käyttää jotakin alla olevista vaihtoehdoista. Muista, että jos se ei toimi, voimme opastaa sinut puhtaan käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksen läpi ongelman ratkaisemiseksi.

Alkuun


Tarkistusohjelmistot

Joskus tarkistuksen tekeminen riittää poistamaan useimmat haittaohjelmat. Sinulla on todennäköisesti virustorjuntaohjelma aktiivinen tietokoneellasi, sinun pitäisi käyttää toista skanneria tähän tarkistukseen.

Jos nykyinen virustorjuntaohjelmistosi ei pysäyttänyt tartuntaa, et voi odottaa sen löytävän ongelmaa nyt. Suosittelemmekokeilemaan uutta ohjelmaa.

HUOMAUTUS: Mikään virustorjuntaohjelma ei pysty havaitsemaan 100 prosenttia miljoonista haittaohjelmatyypeistä ja -muunnoksista.

Virustorjuntaa on kahta päätyyppiä.

Reaaliaikaiset virustorjuntaohjelmat

Ne etsivät haittaohjelmia koko ajan.

Tarvittaessa käytettävät tarkistusohjelmat

Ne etsivät haittaohjelmia, kun käynnistät ohjelman manuaalisesti ja teet tarkistuksen.

HUOMAUTUS: Ihannetapauksessa suoritat vain yhden reaaliaikaisen virustorjuntaohjelman tietokoneellasi samanaikaisesti. Voit kuitenkin säilyttää muutaman on-demand-skannerin tallennettuna, jotta voit suorittaa tarkistuksia useilla ohjelmilla.

Paras tapa toimia on käyttää ensin on-demand-skanneria ja sitten seurata reaaliaikaisen virustorjuntaohjelman täydellistä tarkistusta. Saatavilla on useita maksuttomia ja tehokkaita tarvittaessa käytettäviä tarkistusohjelmia. Tämän artikkelin viimeisessä kohdassa on luettelo yleisimmistä tarkistusohjelmista.

Alkuun


Yleinen poistamisopas

Katkaise tietokoneen yhteys Internetiin äläkä käytä sitä, ennen kuin olet valmis poistamaan haittaohjelman.

Ajattele, että katkaiset radioyhteyden tai vaivutat potilaan koomaan.

Käynnistä tietokone vikasietotilaan. Vikasietotilassa käynnistetään vain tärkeimmät ohjelmat ja palvelut. Jos haittaohjelma on määritetty käynnistymään Windowsin käynnistyessä, käynnistäminen vikasietotilaan estää sen.

Käynnistä Windowsin vikasietotilaan seuraamalla alla olevaa käyttöjärjestelmääsi vastaavaa ohjetta. Käynnistyksen lisäasetusten valikko avautuu. Valitse Vikasietotila ja verkkoyhteydet ja paina Enter-näppäintä.

Tietokone saattaa toimia nopeammin vikasietotilassa. Jos näin tapahtuu, se voi olla merkki siitä, että tietokoneessasi on haittaohjelmatartunta. Se voi myös tarkoittaa, että sinulla on paljon laillisia ohjelmia, jotka käynnistyvät Windowsilla.

Poista tilapäistiedostot ennen muita toimenpiteitä. Tämä voi nopeuttaa virustarkistusta, mutta se tyhjentää ladatut virustiedostot ja vähentää skannerien tarkistettavia tietoja. Voit tehdä tämän Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelman tai Internet-asetusvalikon kautta.

HUOMAUTUS: Käytätkö Windows 11:tä vai Windows 10:tä? Sen sijaan, että tietokone näkisi vikasietotilan näytöt, antaako tietokone kehotteen, jossa kysytään Windows 10 -tuotekoodia? Käytä alla olevaa linkkiä Windows 10: n mustien näyttöjen vianmääritykseen.

Alla oleva linkki johtaa artikkeliin, joka sisältää yleisimmin havaittujen haittaohjelmatyyppien yleiset poisto-ohjeet.

Alkuun


Tartunnan poistaminen

Huomautus: Microsoft tarjoaa integroidun haittaohjelmatyökalun: Windowsin kattavat suojaustiedot.

Tämä opas käyttää Malwarebytesiä. Käytän tätä ohjelmistoa, koska se on ohjelmisto, johon olen tottunut ja joka on vapaasti saatavilla. Jos haluat poistaa tartunnan jollain muulla ohjelmalla, valitse haluamasi ohjelma kappaleessa 9. Jos noudatat tätä opasta, siirry heidän tukisivustoonsaTämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon. ja asenna Malwarebytes-ohjelma. Tätä varten sinun on muodostettava Internet-yhteys uudelleen. Kun lataus on valmis, katkaise Internet-yhteys uudelleen. Jos et voi käyttää Internetiä tai et voi ladata Malwarebytesiä tietokoneellesi. Voit ladata sen toiseen tietokoneeseen ja tallentaa sen USB-muistitikulle tai CD / DVD-levylle ja siirtää sen tartunnan saaneeseen tietokoneeseen.

Suorita asennus ja noudata näytön ohjattua InstallShield-toimintoa. Malwarebytes tarkistaa päivitykset ja käynnistää sitten käyttöliittymän (UI).

HUOMAUTUS: Jos se ilmoittaa tietokannan olevan vanhentunut, lataa päivitykset valitsemalla Kyllä ja valitse sitten OK , kun näyttöön tulee kehote, että niiden asennus on onnistunut.

Säilytä tarkistuksen oletusvaihtoehto Perform quick scan (Tee pikatarkistus) ja valitse Scan (Tarkista).

Malwarebytes-skannaus
Kuva 3: Malwarebytes-skannaus

Tämä ohjelma tarjoaa täyden skannauksen vaihtoehdon, mutta on suositeltavaa suorittaa ensin pikatarkistus. Tietokoneen teknisistä tiedoista riippuen pikatarkistus voi kestää 5–20 minuuttia. Koko tarkistus voi kuitenkin kestää jopa 60 minuuttia tai enemmän. Voit nähdä, kuinka monta tiedostoa tai objektia ohjelmisto on jo skannattu. Se näyttää, kuinka monta tiedostoa se on tunnistanut joko haittaohjelmiksi tai haittaohjelmien tartuttamiksi.

Jos Malwarebytes katoaa skannauksen aloittamisen jälkeen eikä avaudu uudelleen, tartunta voi olla vakavampi ja estää skannerin suorittamisen. On olemassa tapoja kiertää tämä, jos tiedät infektion tyypin. Saattaa kuitenkin olla parempi asentaa Windows uudelleen tiedostojen varmuuskopioinnin jälkeen. Se voi olla nopeampaa, helpompaa ja taatusti ratkaisee tartunnan.

Jos Malwarebytesin pikaskannaus osoittautuu tyhjäksi, se näyttää tekstitiedoston skannaustuloksineen. Jos uskot edelleen, että tietokoneesi on saattanut saada haittaohjelmia, harkitse täydellisen tarkistuksen suorittamista Malwarebytesillä. Voit käyttää muita skannereita - kuten yhtä yllä olevista. Jos Malwarebytes löytää tartunnan, se näyttää varoitusruudun. Voit tarkastella epäilyttäviä tiedostoja napsauttamalla Tarkistustulokset-painiketta . Vaaralliset tiedostot valitaan automaattisesti poistettaviksi. Jos haluat poistaa muitakin havaittuja tiedostoja, valitse ne. Klikkaa Poista valitut -painiketta päästäksesi eroon valituista tiedostoista.

Malwarebytesin poisto
Kuva 4: Malwarebytes-poisto

Kun Malwarebytes on poistanut tartunnat, avautuu tarkistuksen ja poistamisen tulokset sisältävä lokitiedosto. Varmista, että virustorjuntaohjelma on poistanut jokaisen kohteen. Malwarebytes saattaa myös kehottaa käynnistämään tietokoneen uudelleen, jotta poistoprosessi voidaan suorittaa loppuun.

Jatkuvatko ongelmasi, vaikka olet suorittanut pikatarkistuksen ja se on löytänyt ja poistanut ei-toivotut tiedostot? Noudata yllä olevia ohjeita ja suorita täydellinen skannaus Malwarebytesillä tai muilla aiemmin mainituilla skannereilla. Jos haittaohjelma näyttää kadonneen, suorita täydellinen tarkistus reaaliaikaisella virustorjuntaohjelmalla vahvistaaksesi tuloksen.

Jos et pysty poistamaan haittaohjelmaa tai jos Windows ei toimi oikein, saatat joutua asentamaan Windowsin uudelleen. Katso alla olevasta linkistä juuri sinun tilanteeseesi sopiva opas.

Alkuun


Muut poistamisvaihtoehdot

Kun tartunta on tunnistettu, sinun on päätettävä seuraavasta vaiheesta.

Ratkaisuvaihtoehtoja on useita:

  1. Voimme tarjota Dell Solution Station -ratkaisun, jossa teknikko voi tehdä työn puolestasi, mutta tämä on "maksa paikan päällä" -palvelu.

  2. Käyttöjärjestelmän voi myös aina asentaa uudelleen.

  3. Jos infektio on ilmeinen ja se voidaan paikantaa nopeasti, voit ehkä yrittää poistamista.

Jos pääset verkkoon tai voit käyttää toista tietokonetta, jossa on Internet, tutustu seuraavaan artikkeliin ja työkaluihin saadaksesi lisätietoja:

Linkit Dellin tietämyskannan artikkeleihin
Linkki Microsoftin verkkotyökaluun
Linkit eri julkaisijoiden tietoturvaohjelmistojen poistotyökaluihin valmistuksesta.

Julkaisijoiden luettelo skannereista, puhdistusaineista ja muista tietoturva-apuohjelmista

Huomautus: Dell ei tue muiden valmistajien työkaluja. Dell ei ole vastuussa näiden työkalujen käytön seurauksista. Dellin edustajat eivät voi pysyä linjalla ja opastaa sinua näiden työkalujen käyttämisessä tietokoneessa. Käytät näitä työkaluja omalla vastuullasi.
Apuohjelma Linkki
VT Hash Check .Zip Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
Free Edition Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
Hosts-Perm.bat Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
FixExec (/W32) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
FixExec (/W64) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
RKill Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
RKill (Lataa ja nimeä uudelleen muotoon iExplore.exe) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Shortcut Cleaner Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Unhide Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
Anti-Malware .Exe Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Emergency Kit .Exe Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
GrantPerms (/W32) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
GrantPerms (/W64) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
ListParts (/W32) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
ListParts (/W64) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
MiniToolBox Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Recovery Scan Tool (/W32) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Recovery Scan Tool (/W64) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Service Scanner Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
Defogger Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
Ilmaiset poistotyökalut Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
Microsoft Defender Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Haittaohjelmien poistotyökalu Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
FakeRean Fix it Tool (/W32) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Rootkit Revealer (Sysinternals) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
Malware Cleaner Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
OTL Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
 
Apuohjelma Linkki
Hitman Pro 3.7 (/32) .Exe Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Hitman Pro 3.7 (/64) .Exe Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
Junkware Removal Tool Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Apuohjelma Linkki
Anti-Threat Toolkit (/W32) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Anti-Threat Toolkit (/W64) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Fake AV-Removal Tool -käyttöliittymä (/W32) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Fake AV-Removal Taken käyttöliittymä (/W64) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Fake AV-Removal Tool CLI (/W32) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Fake AV-Removal Took CLI (/W64) Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
HijackThis Linkki Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Rootkit Buster (/W32) .Exe Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.
Rootkit Buster (/W64) .Exe Tämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon.

Alkuun


Uuden tartunnan estäminen

Toistuvan infektion riskin minimoimiseksi kiinnitä huomiota seuraaviin vaiheisiin:

  1. Huolehdi, että käyttöjärjestelmässä ja sovelluksissa on uusimmat tietoturvakorjaukset. Windows Updatessa nämä päivitykset on merkitty kriittisiksi ja turvallisiksi.

  2. Kun luet sähköpostia, älä avaa tuntemattomilta lähettäjiltä lähetettyjä viestejä tai liitteitä. Jos olet epävarma, on parempi poistaa se kuin altistaa tietokoneesi uudelleentartunnalle.

  3. Varmista, että tietokoneellasi on käynnissä reaaliaikainen virustorjuntaohjelma ja että se pysyy ajan tasalla. Jos et halua käyttää rahaa maksulliseen palveluun, voit asentaa jonkin käytettävissä olevista ilmaisista ohjelmista.

  4. Tee tarkistus kaikkiin siirrettäviin tietovälineisiin ennen niiden käyttöä (Tämä sisältää levykkeet, CD:t, DVD:t, USB-muistitikut ja ulkoiset kiintolevyt.)

  5. Älä lataa verkosta tuntemattomia ohjelmistoja. Tuntemattomasta lähteestä tulevan tartunnan mahdollisuus on liian suuri riski.

  6. Skannaa kaikki saapuvat sähköpostiliitteet tai muut tiedostot, jotka päättävät ladata - ennen kuin käytät sitä.

  7. Älä avaa sähköpostitse saamiasi tiedostoja tai keskustele seuraavien tiedostotunnisteiden kanssa. .exe, .pif, .com ja .src.

  8. Perinteisten virustorjuntaohjelmistojen asentamisen lisäksi katso lisätietoja tietoturva- ja virustorjuntatukisivultamme .

Tarkista aina huolellisesti kaikki verkkotilisi, kuten verkkopankki, selainsähköposti, sähköposti ja yhteisöpalvelut. Etsi epäilyttävää toimintaa ja vaihda salasanasi, et voi tietää, mitä tietoja haittaohjelma on saattanut välittää.

Jos käytät tiedostojen automaattista varmuuskopiointia, suorita näiden varmuuskopioiden virustarkistukset. Varmista, että se ei varmuuskopioinut tartuntaa yhtä hyvin. Jos virustarkistukset, kuten online-varmuuskopiot, eivät ole mahdollisia, useimmat ihmiset päättävät poistaa vanhat varmuuskopiot ja tallentaa uudet versiot.

Päivitä ohjelmistosi. Varmista, että päivität sitten usein. Jos saat viestejä tästä ja et ole varma niiden pätevyydestä, ota aina yhteyttä yritykseen kysymyksissä tuki sen selvittämiseksi.

Alkuun

Lisätietoja

SecureSaat yleisiä tietoja ja ohjeita järjestelmän/tietojen suojaamiseen Tietoturva ja virustorjunta - sivultamme.

Artikkelin ominaisuudet


Tuote, johon asia vaikuttaa

Desktops & All-in-Ones, Laptops, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Tablets, Latitude Tablets, Surface, Venue, XPS Tablets, Fixed Workstations

Edellinen julkaisupäivä

27 maalisk. 2024

Versio

11

Artikkelin tyyppi

How To